Be..og dere skal få.. Har du noen du ber for?

I Guds dyrebare ord er det knyttet mange og sterke løfter opp mot bønn. Som det heter i et uttrykk «er bønnen kristenlivets åndedrett». Og det er sant. Bibelen sier flere ganger at vi skal be alltid, be uten opphold, og aldri bli trette av å be. Slik er det også i det naturlige livet. Vi puster alltid. Uten pust og hjerteslag forsvinner livet, og vi dør. Slik er det også med troens liv. Uten bønn vil troens liv opphøre, og alt som da er tilbake er meningsløse rutiner og et tomt åndelig skall. Gjennom Guds ord blir vi igjen og igjen oppmuntret til å søke Vår Fader i bønn

I Skriften møter vi mange mennesker med et rikholdig bønneliv. En av dem, profeten Anna, Fanuels datter, hadde i sine yngre år vært gift i sju år, men hennes ektefelle hadde dødd, og siden da hadde hun forblitt enke og viet seg fullt og helt til bønnen. Den 84 år gamle kvinnen bodde i templet hvor hun tjente Gud i faste og bønn natt og dag, forteller Lukas i kapittel 2,37. Også Jesus i sitt jordiske virke var en bønnens mann. Selv om Jesus Kristus, Yeshua Hamashiach -var 100 prosent Gud og 100 prosent menneske på samme tid, var han en bønnens mann som ofte søkte ut i ødemarka eller opp i fjellene for å be til sin Far.  I Apostlenes gjerninger eller “Acta-boken” som den også kalles møter vi Guds folk som et bedende folk, og i kapittel 1, vers 14 leser vi dette:  “Alle disse holdt sammen og var utholdende i bønn; også kvinnene og Maria, Jesu mor, og hans brødre var med dem.” Om de første kristne står det dette: “Og de holdt urokkelig fast ved apostlenes lære og ved samfundet, ved brøds-brytelsen og ved bønnene.” (Apg 2,42)  De første kristne var ikke redde for å løfte sine røster i bønn til Gud og til tider kunne atmosfæren i rommet ble så berørt av Guds Ånd at stedet hvor de var samlet begynte å skjelve. Apg 4,31: “Og da de hadde bedt, skalv det sted hvor de var samlet, og de blev alle fylt med den Hellige And, og de talte Guds ord med frimodighet,”

La din vilje skje!

En sang om bønn som synges i mange forsamlinger og bedehus er sangen “Den vanskelige bønnen” som lyder slik: Den vanskeligste bønnen å be med ærlig sinn
Er bønnen la din vilje skje. For egen vilje blander sitt eget ønske inn -Og overfor Guds tanker er viljen ofte blind, -Men Herre gi meg motet til å be; –La din vilje skje

Løfter knyttet opp mot bønn

Det er mange og sterke løfter knyttet opp mot bønn og vi kan sikkert alle kunne vitne om hvordan Gud etter bønn eller forbønn kom oss i møte, gjorde et under eller kom oss til hjelp på sitt underfulle vis. Jesus sa: “… og hvad som helst I beder om i mitt navn, det vil jeg gjøre, forat Faderen skal bli herliggjort i Sønnen.  Dersom I beder mig om noget i mitt navn, så vil jeg gjøre det.” (Joh 14,13-14) og i vers 16 leser vi: “Dere  har ikke utvalgt mig, men jeg har utvalgt eder, og jeg har satt eder til å gå ut og bære frukt, frukt som varer, forat Faderen skal gi eder alt det I beder ham om i mitt navn.” I første Johannes brev skriver apostelen Johannes: ” Og dette er den frimodige tillit som vi har til ham, at dersom vi beder om noget efter hans vilje, da hører han oss;  og dersom vi vet at han hører oss, hvad vi så beder om, da vet vi at vi har de ting vi har bedt ham om.” (1 Joh 5,14-15)

Hva tenker du om bønn?

Hva tenker du om bønn og hva slags bønnesvar har du erfart i ditt liv? Del gjerne ditt vitnesbyrd i kommentarfeltet under, og er det noen du ønsker at vi skal huske på i bønn? Del gjerne dine bønnebegjær med oss andre!

NB: Useriøse kommentarer og navn på bestemte personer vil bli fjernet.

23 tanker om “Be..og dere skal få.. Har du noen du ber for?

 1. Sitat: “Jesus Kristus, Yeshua Hamashiach -var 100 prosent Gud og 100 prosent menneske på samme tid,”

  Om han i sin jordiske tilværelse var gud, hadde ikke hans liv oppfylt loven om “like for like, liv for liv”. Dette er jo grunnlaget for at Adams tapte liv som fullkommen før han syndet ble oppveid av hans like – mennesket Jesus Kristus.

  Var Jesus gud i sin menneskelige tilværelse hadde Satan med rette kunnet si at det var lett for en gud å oppfylle loven og at Jehovah brøt sine egne spilleregler ved å la en gud oppfylle loven om “like for like” mot et menneske som Adam..

  Tvert i mot led Jesus “døden i kjødet og ble deretter levendegjort i ånden”. Ved å ofre livet som menneske for all fremtid utlignet dette Adams død for all fremtid. Slik oppfylte Jesus loven slik at lovgiveren – Jehovah – etterpå kunne oppheve denne loven “som slo oss alle i hjel”.

  • Sitat: ” Den 84 år gamle kvinnen bodde i templet.”

   Vil bare minne om at tempelet for hennes del var “kvinnenes forgård”, som lå 14 trappetrinn høyere enn “hedningenes forgård”.

   15 trappetrinn høyere lå Israels forgård” hvor bare seremonielt rene mannlige israelitter hadde adgang. Videre kom “prestenes forgård” som svarte til “tabernakelets forgård” der alteret befant seg.Kun mannlige levitter hadde adgang dit. Denne forgården endte i selve tempelet med “det hellige” og “det aller helligste” dit bare øverstepresten av Arons ætt gikk inn en gang i året.

  • Veldig interessante opplysninger fra Bibelen Niels. Det er lett å forstå at du har lest mye. Takk for at du skriver om slikt. Så får jeg la det synke inn til nærmere overveielse i9 mitt sinn og hjerte.

 2. Jesaja 1:15:
  “Når dere løfter hendene,
  lukker jeg øynene for dere.
  Hvor mye dere enn ber,
  hører jeg ikke.
  Hendene deres er fulle av blod.”

  Hvilken blodskyld tales det om her?
  Jo vi kan tale om fire former for blodskyld i Bibelen.

  A) Å ta liv fysisk. Etter som vi ikke kan gi liv, kan vi heller ikke ta liv. Eneste unntak er selvforsvar der to eller flere liv står på spill.

  B) Spise blod. Dette understrekes både i GT og i NT (3 steder – bl.a. Apgj. 15:28,29) Blodet symboliserer selve livet i dyr og mennesker og tilhører Gud.

  C) Å unnlate å forkynne om Kristi frelsesverk i den grad en er i stand til det gir blodskyld. “Ve meg om jeg ikke forkynner”, sier Paulus.

  D) Det kan også bety bibelsk blodskyld å knytte seg nær til denne verdens onde politikk, militæret eller finansverdenen. “Hele verden er i den ondes vold”, sier skriftene og kristne som jo nødvendigvis er i verden må passe på ikke å være “av” verden. Man kan ikke tjene to herrer samtidig. Enten er vi for Kristus eller så er vi for verden som forgår med all sin lyst.

  Det hjelper ikke å be om vi ikke handler i samsvar med Guds normer etter beste evne. Da hører han ikke bønnene våre.

 3. Takk til Søkelys for en veldig fin artikkel. Det er veldig fort gjort å glemme å be. Faktisk når en er litt nede også. Så det er veldig godt med en reminder om verdien av bønn.

  7
  1
 4. Takk for fantastisk fint og viktig innlegg i disse alvorlige tider.

  Da jeg så innlegget tenkte jeg med en gang at her kommer nok IKKE de faste leserne til å komme med NOE av det søkelys etterspurdte. Man er opptatt av å diskutere og diskutere. Og ha rett. Vi gjør det alle sammen. Men det er ikke det vi er kalt til. Jeg ser mye rart her inne.
  Og jeg ser ennå ingen har kommet med noe. Må minne om at det han etterlyste faktisk var bønn, ditt vitnespyrd, ditt bønnesvar, og helt fantastisk; tilbud om å be for det vi måtte ha av bønnebegjær. Tusen takk til Søkelys.

  BØNNE-EMNE:
  Det aller viktigste jeg vil at du ber for er at jeg og alle oss frelste må være villige til å komme mer inn i Hans vilje heretter. Ta oss tid med Bibel og bønn. Gjøre opp med alle mennesker. Og være et lys for andre. Vi skiller oss ikke så mye ut fra de ufrelste. Men det skal vi.

  BØNN:
  Uten bønn blir det ikke rare kristenlivet. Gud hører absolutt alt. Han vet hva vi ber om før vi har bedt. Det er fantastisk å kunne legge ting i Hans hender. Bønn er så mye. Takke Ham, bare snakke til Ham, spørre Ham om ting, bønn for familie, venner og naboer, skole, statsminister, land og by, alle som ikke kjenner Jesus enda, alle som lider osv.

  VITNESPYRD.
  De er utallige! Gud slipper oss ikke og forlater oss ikke. Tar kort et her: Jeg er 50 mil hjemmefra, noe går galt, må sette igjen bilen min. Er på en fremmed plass sent på kveld og må hjem til morgenen. Kjenner ingen her. Jeg ber til Gud at Han må gjøre et mirakel og få meg hjem. Jeg går 200 meter bort til et gatekjøkken. Dama som jobber der er snart ferdig og skal bli hentet av kjæresten som er fra mitt hjemsted!!! Jeg blir kjørt 50 mil til døren min fordi han og hun skulle hjem til mora hans. Hun bor et minutts kjøretur fra meg. Tilfeldighet? Nei. Gudfeldighet.

  Tips til Søkelys: Følg opp med mer fra Steve Cioccolanti. Også Behold Israel og JD Farag og Benjamin Faircloth. (anbefaler disse Y.Tuberne til alle)

  2
  4
  • Flott vitnesbyrd til oppmuntring og påminnelse om at Gud ser alt og kan hjelpe i alle situasjoner , men så utrolig teit til de som trykker ned et flott innlegg som ikke inneholder verken sjikane eller annet tull. Mye tull fra endel her inne, knappen er ledig så trykk i vei dere som trykket ned alt, samme hva.

   5
   3
 5. Helt greit at man kommenterer noe her som man mener ikke stemmer. Men minner igjen på at Søkelys etterlyste bl.a. vitnesbyrd. (viktig å legge merke til siste avsnitt Søkelys skriver, før man kommenterer)

  Hadde vært fantastisk med 50 kommentarer her som handlet om BØNNESVAR. Eller et VITNESBYRD. Det håpet jeg virkelig på nå 🙂 Ingen som kjente at Gud var med i sorgen en gang for lenge siden?…. ingen som er blitt helbredet?…… ingen som kom tilbake til Gud fordi en bestemor bad for deg?…….

  Kom igjen, la oss være vitner 🙂 Det er mange som trenger å høre det DU har å fortelle. Jeg trenger å høre 🙂 DU og ditt vitnesbyrd er viktig!

  Hvis ikke, ønske til Søkelys:legg ut siste tale fra Jørn Strand fra Efa-Senteret her.

  4
  4
 6. Fantastisk!

  Tusen takk for at du delte det 🙂 Alt er mulig for Gud. Han svikter ikke.

  Du er ikke alene om å oppleve sånt. Mange som holder det for seg selv i årevis fordi man vet folk ikke vil tro det. Og man blir sett på som en tulling.

  Mange muslimer har opplevd syn. Av Jesus. Og vi tror gjerne på dem. Da er det også på tide å tro på hva kristne opplever.

  Så kom igjen, mannfolk også 🙂 La oss høre det beste. (det beste er det som koster litt)

  4
  2
 7. På tide Søkelys tar en gjennomgang av kommentarfeltet. Noen kommentarer hører ikke til her.

  2
  3
  • ja, du har rett, men det er egentlig ikke så rart når en og samme person bruker flere nick. Så man må bare konstantere at søkelys er ødelagt.

   Mvh RJ

   3
   3
  • Ikke lett for Søkelys…

   Vi har bl.a å gjøre med en såkalt “bakstekjering”. OG andre. Se kommentaren “hennes” under forrige innlegg Søkelys la ut. Hun er såpass bra i tøyse-nynorsk at hun ALDRI hadde skrevet Gud med liten g 2 ganger. I hvert fall ikke etter å ha opplevd “miraklet” Han gjorde for henne i Bergen. DA har vi med jo med vår Store Gud å gjøre. Og det vet bakstekjeringa.
   For hun kjenner til Jesus fra før. Han kommer meget snart og jeg håper å se henne i Himmelen 🙂

   Men jeg merker at jeg irriterer de useriøse og bidrar til enda mer vas her inne. Beklager så mye for det. Så jeg trekker meg tilbake nå.

   Noen som tror de useriøse skjønner at vi syns synd på dem?…
   At det lyser så tydelig igjennom at de ikke har så mye annet å finne på…..

   Litt pinlig.

  • Har ligget sjuk noen dager og ikke orket noe som helst.
   Fjerner en del nå.

   2
   1
  • Men kan du ikke bare be til din gud da Kjell. Og bli frisk. Du er jo så ofte syk. Tråden handler om bønn. Virker ikke bønnen?

   3
   1
  • Ja, jeg ber til Gud også for dette og Gud hører bønn. Imidlertid så er det bibelsk å hevde at bønn er kvikk fiks fra sjukdom som rammer oss alle.
   I Skriften finner vi flere eksempler på at kristne var syke, blant annet Timoteus som fikk beskjed om å drikke litt vin for sin mage og jevnlige sykdommer.
   I Tim 5,23
   Jeg er den første til å erkjenne at sykdom og død er noe som rammer oss i dette livet. Likevel så er det slik at Gud hører bønn. Men bønn til Gud er også å være villig til å be den vanskelige bønnen, at Guds vilje må skje og så legge alt i Guds hender. Det er nå slik i mitt liv i hvert fall at jeg en periode nå har slitt med en sykdom og bivirkninger. Jeg ber til Herren om at Han skal gripe inn. Og han kan. Når ting ikke skjer som jeg/vi ønsker, så kan det være at Gud bruker situasjonen til å lære oss noe. Jeg lærer i hvert fall å være tålmodig og samtidig kan jeg se frem til det som engang kommer. Når Kristus kommer og setter alle ting i stand. En nyskapt himmel og jord som er det viktigste løftet i Skriften.
   Du spør om Bønn ikke virker? Mitt svar er; Bønn “virker” selv om vi ikke nødvendigvis får oppfylt våre “krav”.
   Bønn virker i den forstand at vi kan hvile i Guds omsorg og vite at han i liv og død, i sykdom og glede, i sorg og motgang -at Han fremdeles har kontroll og vet hva som vil møte oss.

   4
   1
  • RJ: “… ikke så rart når en og samme person bruker flere nick. Så man må bare konstantere at søkelys er ødelagt.#

   Vel, siden fungerte bra den inntil noen forsøkte å ødelegge for Josefs innlegg ved å late som de var han og ødelegge mest mulig for ham. Som man roper i skogen får man svar.

  • Til Kjell Andersen:

   Du har min medfølelse med dine plager. Men det hjelper ikke å be til “Herren”. Guds navn er JHVH – mange uttaler dette Jehova. Bibelen sier at “det finnes mange guder og mange herrer”. Derfor er det hyperviktig å skille den guden du adresserer ut i fra disse. Og derfor sier både NT og GT: Hver den som påkaller Jehovas navn skal bli frelst.

   Du kjenner jo skriftstedet om de mange som skal si til Kristus: Herre, herre, har vi ikke gjort ditten og datten. Men han sier dem like ut. Vik fra meg dere som gjorde urett.

   Guds navn er Jehova, som du må be til og avslutte med “i Jesu navn amen”. Han andre får du ingen varig hjelp i fra.

   2
   2
  • Det er INGEN som kan KREVE å bli frisk ved bønn. Det er opp til den evige Gud, som troner i himmelen og over jorden, å avgjøre hvem som skal bli helbredet. Det hjelper ingenting å vise til skriftsteder i fleng, slik Josef gjør. Det er slik Jehovas vitner holder på. De ber ikke for syke engang. Bare les og les og les så blir alt bra, sier de.
   En som også var kjent med sykdom var Elisa. Ingen nevner han. Han døde til og med av den sykdommen han fikk.

 8. Hver så snill og be for meg. Jeg er syk og sengeliggende og sliter med mørke tanker og depresjon. Hadde aldri trodd at livet mitt skulle bli redusert til en seng og mørke tanker natt og dag.

 9. Arild O. skriver til Søkelys at “kan du ikke bare be til din gud da Kjell?
  Og bli frisk. Du er jo så ofte syk. Tråden handler om bønn.
  Virker ikke bønnen?”

  Hæ?? Leser jeg riktig?

  Hva er det som skjer? Hva er galt med deg, Arild O? Man verken skriver eller sier vel noe sånt? Hvem ER du? Hva er det du driver med i livet egentlig?

  Jeg har ikke ord. Verden ER SYK. Hva du er selv må du tenke litt over . Kom deg en tur ut i sola. Eller en tur til en du vet trenger hjelp fordi han sliter. Han vil bli veldig takknemlig. Og du blir velsignet glad.

  Søkelys klarer seg fint han, uten min kommentar om dette. Men jeg KLARER
  ikke la vær å være å vise DEG hva jeg mener.

  Han Kjell (aner ikke hvem han er) tror jeg at er vasket ren i Jesu’ blod. Og når vi er syke så vet vi at Jesaia 53.5 gjelder. UANSETT.

  Du skriver dette ordet gud igjen, med liten g. Og jeg HATER det!!!! Rett feilen din. Hvis du er et mannfolk. Det staves Gud. Du elsker at jeg blir sint. Men det skal ikke få stå uimotsagt. Jesus ble også sint i tempelet. Hva drev de egentlig på med der….. Min Gud er ENESTE Gud, Med STOR G, en kjærlig Gud.. Ikke vits å skrive mer. Fordi du klarer ikke å lese det. Det treffer noe i hjertet ditt.

  To stk her inne som kommenterer de er syke. Jeg skal huske dere. Men mest av alt kjenner jeg nå nød for deg Arild O. (DET klarer jeg i meg selv ikke å få fram, det er det Gud som lar meg kjenne det nå. Fordi Han bryr seg SÅNN om deg)

  Har ikke Gud vist deg hvor høyt Han elsker deg? Skylder ikke vi da hverandre å være snillere med hverandre?

  Jeg ønsker deg alt godt. En gang ønsker jeg at vi møtes i Himmelen. Det blir fantastisk. Da er det slutt på alt vondt.

  Hilser deg med Johannes Åpenbaring 21, vers 4.

  1
  1
  • Hannah: “Du skriver dette ordet gud igjen, med liten g.”

   A) Nytestamentet er skrevet på gresk, som ikke skiller mellom små og store bokstaver. Det er slik uvitenhet som gjør at den navnkristne kristenheten seiler mot gehenna. De gjør gudesønnen Kristus til Gud selv ved hjelp av å forfalske skriftene blant annet med store bokstaver der det passer dem.

   B) Pussig at ikke noen hjelper Kjell og ber for ham. Da skulle han jo bli frisk om troen var der ifølge pinsevenner og andre karismatikere. “Be, og dere skal få, rystet og stappet”. Det er derfor tydelig at Kjell enten ikke er velsignet, eller så ber dere til feil gud – skapningen i stedet for Skaperen Jehovah.

   1
   1
  • Josef. Det er en kjent sak hva jeg mener om tros og velstandsforkynnelsen og jeg lærer på ingen måte at kristne har krav eller rettigheter på fremgang, helbredelse, alltid god helse og velstand osv osv.
   Jeg har skrevet mange artikler hvor jeg er kritisk til den type tro, og har skrevet en rekke artikler om at “tro” eller “overtro” har ført til mange dødsfall.
   Jeg foreslår at du bruker litt tid på å kikke gjennom Søkelys og bruk det feltet der du kan søke på bestemte temaer, eksempelvis på ordet helbredelse

   https://www.sokelys.com/?s=helbredelse&submit=S%C3%B8k

   Sjekk ut!

  • Dette har du helt rett i Josef. Desverre forstår ikke kristenheten dette og derfor vil det hele ende veldig, veldig galt for dem. Gud åpner ikke hjertene deres.

   1
   1

Det er stengt for kommentarer.