Barnevernet dreper

Lørdag var det en ny demonstrasjon mot praksisen til det norske barnevernet utenfor Stortinget i Oslo. Denne gangen hadde protestantene plassert gravsteiner med R.I.P malt på, foran talerstolen. Ikke uten grunn. Barnevernets praksis tar liv. Både foreldre og barn presses til selvmord. En tidligere forskningsrapport offentligjort av Norsk institutt for by- og regionforskning, NIBR, viste det i bare 2001 døde 114 barn og unge som hadde hatt barneverntiltak.Noen døde etter fylte 18 år, men tallet er likevel skremmende. I perioden fra 1990 til 2001 døde 702 barnevernsbarn. Undersøkelsen viste at det er barn med norsk bakgrunn som bidrar til den høyere dødeligheten blant barn i barneverntiltak. Utenlandske barn og unge i barneverntiltak har en noe lavere dødelighet enn de norske.

I 2001 døde 168 personer i alderen 1 til17 år i hele barnebefolkningen. Dette tilsvarer en dødelighet på 0,17 per 1.000 barn og unge. Dette er et svært lavt tall i forhold til barnevernsbarna, selv når man tar hensyn til at barnevernsbarnas dødstall ble målt over en mye lenger periode og at noen av de unge i barneverntiltak hadde kommet over myndighetsalder, står det i forskningsrapporten.
Særlig såkalte voldsomme dødsfall (trafikk- og andre ulykker, selvmord og drap) var utbredt. 150 av de 702 dødsfallene var selvmord. Dette betyr en vesentlig høyere selvmordsdødelighet i barneverngruppen (16 per 10.000) enn i den vanlige barnepopulasjonen (2 per 10.000) i perioden, fremgår det også.
Siden barnevernets praksis ikke har endret seg til det bedre de siste 15 årene, er det liten grunn til å tro at en undersøkelse foretatt i årene etter denne rapporten til Norsk institutt for by- og regionforskning ville gitt et annet resultat.
Også foreldre skyves utfor stupet av barnevernet. Frie Ytringers redaktør besøkte for tre år siden en norsk kommune og pratet med en tilsynelatende ressurssterk far, vurdert utfra hans yrkesbakgrunn. Han hadde mistet barna til fosterforeldre fordi barnas mor, som han var skilt ifra, hadde psykiske problemer. Han kjempet hardt med hjelp av en kjent politiker for å få medieomtale for saken sin og barnevernet til å omgjøre sin beslutning. Da Frie Ytringers redaktør kom tilbake til samme kommune og spurte om hvordan det gikk med saken, var svaret at mannen var død. Han hadde tatt sitt eget liv.
Han er ikke den eneste. Under demonstrasjonen i Oslo mot barnevernet i sommer fikk broren til Frie Ytringers redaktør en sms med melding om et annet selvmord. Både psykologer, advokater og andre som har vært i berøring med ofrene for barnevernet kan underskrive på hvilke alvorlige psykiske problemer en usaklig omsorgsovertagelse kan få for de som rammes av den.”

6 tanker om “Barnevernet dreper

 1. Dette kan man takke våre eminente politikere for, det er de som er arkitektene bak lovverket. I 2009 da den nye ekteskapsloven ble innført ble det også vedtatt at det biologiske prinsipp skulle bortfalle. Disse lovene endres bak ryggen på folket like før sommerferien. Ingen opplyser om det, ikke før en trenger lovverket så går det opp for en hva som er vedtatt. Og i barnevernet jobber det mange uerfarne folk som er pålagt og følge loven til punkt og prikke. Og dette er jo også gode redskap for maktmennesker som vi jo også vet liker seg i denne etaten.
  Ingen politikere gidder engasjere seg, loven ligger der, det er ikke bare for et parti og endre den.
  Eneste parti som har det i sitt partiprogram at de vil gjøre noe med det er PDK, men da må folk være bevisste hva og hvem de stemmer på.
  Denne etaten gjør hva de vil med loven i hånd.
  Derfor er norske myndigheter ikke og få i tale uansett hvor mye kritikk de får utenfra.

  • Norge er nok den “siste sovjetstat” på enkelte områder som en svensk minister engang sa

 2. Auda; enda mer sort/hvitt tenkning. Jeg begynner å bli bekymret for at noen av søkelys skribenter har utviklet asparges?
  Det må da kunne være mulig å innta et nyansert, balansert og faktabasert standpunkt ang. BV?

  • Helt enig med deg Braut.
   Dette forumet er ikke kristent i hvert fall. Det er et forum for synsere og nettroll.
   Profetisk?

  • Enig. Her lyser det at bloggeren muligens har egne dårlige erfaringer med barnevernet.

 3. Hva med å skrive noen saker om norsk politikk, Kjell? I disse valgkamptider….Hva skal vi stemme?

Det er stengt for kommentarer.