Avisen Dagen med nytt dolkestøt mot evangelist Svein-Magne Pedersen og misjonen Jesus leger

Vestlands-avisa Dagen går i dag i strupen på evangelist Svein-Magne Pedersen og Misjon Jesus leger. Anklagene fra avisa er at Svein-Magne Pedersen ikke bygger nok brønner i India og at det også flyter penger fra evangelistens norske virksomhet over til Canada. I følge Dagen bruker virksomheten mindre penger på brønnbygging enn det avisa mener er tilfredsstillende. Misjonen Jesus leger har et allside virke som innbefatter misjon, forkynnelse, bokoversettelse, understøttelse av evangelisk materiell til innfødte evangelister i India. Bygging av brønner er bare en bit av misjonens samlede virksomhet.

Vi er stolt og glad for vårt arbeid blant de kasteløse i India. Fra påsken 2015 har MJL vært med på å gi støtte til bygging av 20 brønner blant de fattige der. Vi har bygd etter det har maktet. Vi er ikke redde for å spørre etter støtte til dette prosjektet som pågår hele tiden. Straks vi får inn nok støtte til arbeidet, sender vi penger til en ny brønn blant verdens fattigste. Dette fører til at mange blir frelst. En evangelist der deler ut frelsestraktat til tusener i India. Han går fra landsby til landsby og forkynner evangeliet. For misjonen Jesus leger er brønnbygging bare en bit av virksomheten. Så langt har de vært med og støttet i byggingen av tjue brønner. Avisen Dagens kritikk er at ikke mer av de innsamlede midlene går til brønner i India. “Men vi har mange andre sider ved vårt misjonsarbeid: 1. samtale og bønn på telefonen. Vi har om lag 90.000 telefoner i året og 12.000 e-poster fra Norge og hele verden. Siden vi startet MJL i 1990 har jeg bedt tre millioner bønner for syke. Jeg har arbeidet 70-timers uke for å kunne holde arbeidet i gang sammen med flere dyktige medarbeidere. Jeg har 50 år med ansiennitet. Gjennom vårt arbeid har mange fått støtte og hjelp til trøst, oppmuntring, forbønn for sykdom og frelse. Det er hovedarbeidet. 2. Dernest lager vi TV-program som sendes over hele Asia, Afrika, Canada og Norge. Vi når ut till mange millioner og har store resultater (26.000 ga til kjenne at de var blitt frelst i løpet av to år. 3. Utgivelse av bladet Legedom og utgivelse av bøker som jeg har skrevet (så langt 20 stykker). 4. Forbønn på senteret. Hit kan folk få time til forbønn og samtale hver dag. 5. Misjon i Canada. Her har vi fire arbeidere som tildligere arbeidet på senteret i Norge, men flyttet til Canada for å drive misjonsarbeid der – samtidig som de gjør det samme som de gjorde ved kontoret i Norge. Mine bøker blir oversatt til engelsk, TV-programmene tekstet til engelsk for utsendelse til andre land, regnskap for både Canada og Norge blir ordnet herfra, og bønnebegjær fra hele verden blir besvart osv. Herfra klargjøres våre TV-program til store deler av verden,” skriver Pedersen på Facebook. Vennesla-evangelisten har så langt ikke villet uttale seg til Dagen. Dette har frustrert redaktør Selbekk som tyr til evangelistens Facebook for å klage: “Det som er litt rart, Svein-Magne, er at du nekter å kommentere spørsmålet om hvorfor så lite av det som samles inn til brønner i India, faktisk går til brønner i India. Du burde svart på våre spørsmål i Dagen slik vi har invitert deg til. I stedet går du altså ut på Facebook,” skriver Selbekk sutrende.

Manglende tillit til avisen Dagen

Det kan være flere grunner til at evangelist Pedersen velger å ikke besvare Dagen og Selbekks krav om svar. Det kan være at evangelisten mangler tillit til Dagen og Selbekk ettersom det avisa Dagen er best til, -er forfølgelse av kristne menigheter. (Sitat fra pastor Frank Søgaard) “Gønne på Svein-Magne. Bare hold deg unna Dagen og flere. De er bare ute etter en anledning å få sette kniven i ryggen på mest mulig kristne virksomheter virker det som. Dere virker som et hoved mål som skal ødelegges koste hva det koste vil. Ikke stor forskjell på likerklikk og sølvpenger der gitt..,” skriver Roger Nygård. Misjonen Jesus leger driver et omfattende arbeid så langt inntektene holder. Vi lever nå i en tid der folk flest kjenner på den økende inflasjonen og dyrtiden vi er inne i. Dette gjelder også kristne virksomheter. Innsamlede midler holder ikke så langt man ønsker og håper. Det er mange behov og viktigst av alt er først og fremst forkynnelse av evangeliet. Jesus kommer snart igjen og nå er det viktig at man setter alle kluter til for å formidle til verden det livsviktige evangeliet om Kristus Jesus. Svein-Magne Pedersens virksomhet fikk hard medfart da avisen VG publiserte en lignende kritikk slik at organisasjonen måtte be om bistand fra advokat Elden som da slo fast at 20 prosent av innsamlede penger gikk til adminstrasjon og 80 prosent til misjon og nødhjelp. Også Norge i Dag har omtalt Dagens skammelige angrep på Svein-Magne Pedersen. Les oppslaget fra Norge i Dag her

3 tanker om “Avisen Dagen med nytt dolkestøt mot evangelist Svein-Magne Pedersen og misjonen Jesus leger

 1. Dagen er den beste kristne avisen, spør du meg. Godt noen våger å sette søkelys på det ikke andre tar tak i.

  3
  4
  • Dagen er ikke en kristen avis. I beste fall er det en religiøs avis.
   Dagen står på anklagernes side. Jeg forstår at Pedersen ikke vil svare på spørsmål fra Dagem.
   Hvorfor skal ha det? Han vet jo at både den ugudelige presse og den religiøse presse forvrenger det man sier for at det skal passe avisenes narrativ. Holdt i mange år Dagen men etter at avisen falt fra og ble en del av den politisk korrekte gørra, er avisen ikke verd å sponse eller lese.
   Ingen virkelige kristne finner behag i Dagens stil og angrep på kristne brødre og søstre.

   3
   3
  • «Ingen virkelige kristne finner behag i Dagens stil og angrep på kristne brødre og søstre» …🤔

   Er det et angrep eller er det IKKE et angrep?

   Er det ikke sant at «SÅ få penger har kommet frem»?

   Noe helt annet nå. Et eksempel :
   Hvis en predikant eller ungdomsleder voldtar en ungdom eller 5, det blir litt kjent, men det forsøkes dysses ned eller å legge lokk på saken, HVILKEN avis og redaktør tror du da det blir som vil arbeide for sannheten?

   Er det viktig at aviser gir oss sannheter og er ærlige?

   Er det viktig at vranglære, misbruk av penger, falske profetier og lovnader om helse og luksus, maktmisbruk og annet skal skrives om og avsløres?

   3
   1

Det er stengt for kommentarer.