Australia: “Kina-Russland-konflikten kommer – Forbered deg på krig” – USA truer også med militæraksjon

Australsk forsvarsminister sammenligner Russland og Kina alliansen med Nazi-Tyskland på 1930 tallet. De australske myndigheter som fikk omfattende kritikk for sine fascistiske tiltak og restriksjoner under Corona-nedstengningen er i ferd med å vikle seg inn i en konflikt med Kina som snart kan bli hot. Både regjeringen i Australia og USA har kommet med sterke trusler om en militæraksjon mot Salomonøyene som har inngått en sikkerhetspakt med Kina. En pakt som gjør at Kina kan utplassere militære styrker på Salomonøyene. For USA og Australia vil et eventuelt kinesisk militært nævær på øygruppen være å trå over USA og Australias røde linje. Australias forsvarsminister Peter Dutton understreket i en tale at landet må «forberede seg på krig».

Samtidig sammenlignet han Kina og Russland med Nazi-Tyskland på 1930-tallet. Konflikten over Salomonøyene og Taiwan kan lett komme til å gå fra en retorisk krig til  varm krig. Australia og USA liker dårlig at Salomonøyene har trosset dem og inngått et sikkerhetssamarbeid med Bejiing. Under sin tale sammenlignet Dutton Russland med Nazi-Tyskland og Vladimir Putin med selveste Adolf Hitler. Han sa videre at Kina var på samme vei som Nazi-Tyskland var under oppkjøringen til andre verdenskrig på slutten av 1930 tallet. Han kom med de samme kommentarene senere i et intervju med Channel Nine. Den eneste måten å holde freden på er å forberede seg på krig.

«Folk som Hitler og andre er ikke bare et oppdrett av vår fantasi. Vi har president Putin en som for tiden er villig til å drepe kvinner og barn. Og dette er hva som skjer i år 2022.” Kineserne «i sine handlinger og ord» er på samme vei som Nazi-Tyskland i 1930, som okkuperte Europa før de invaderte Polen i 1939, hevdet den australske forsvarsministeren.  Vi er inne i en periode som er veldig lik 1930-tallet.Og jeg tror det er mange på 1930-tallet som skulle ønske de hadde snakket mye tidligere på tiåret enn de burde ha gjort på slutten av tiåret.

USA truer Kina og Salomonøyene med militæraksjon

En høytstående amerikansk tjenestemann i Stillehavet har nektet å utelukke militære aksjoner mot Salomonøyene hvis de tillater Kina å etablere en militærbase der, og sa at sikkerhetspakten hadde “potensielle regionale implikasjoner” for USA og dets allierte. Men på dette stadiet, og gitt at sikkerhetsavtalen mellom øya og Salomon-Kina er signert, rettes også militæraksjoner mot Beijing selv,” sa den amerikanske tjenestemannen videre. USA har en lang forhistorie med å bruke militærmakt, spesielt mot land som er svakere enn dem selv -og som lite har å stille opp med overfor amerikansk overmakt. Det er noe svært truende over de krefter som i dag styrer den vestlige verden og som jobber hardt for å opprettholde det amerikanske verdensherredømmet. Kina og Russland utfordrer nå Washingtons hegemoni og verdensherredømme. USA og Vesten har en voldsom militærmakt og bruker denne til å skremme og true. Kina på sin side har enorme menneskelige ressurser og har i de senere år blitt en betydelig militærmakt. På et eller annet punkt vil det smelle. Og det kan skje fortere enn vi forestiller oss.