Ateist vant: Jesu navn og kristen bønn fordrives fra amerikansk skole

obama-pavenSamtidig som den katolske paven er på USA besøk og blir mottatt med all verdens pomp og prakt blir kristen bønn og Jesu navn nok en gang fordrevet fra en amerikansk skole. En skole i Georgia sa seg tirsdag enig i å forby all form for kristen bønn ved eksamens seremonier og samtidig fjerne bilder der Jesu navn er nevnt fra skolens bygninger. Forbudet innebærer at rektor Lisa Patterson ikke lenger får lov til å fremsi en kristen bønn ved avslutnings og eksamens seremonier 

Forbudet mot kristen bønn og fjerningen av bilder som inneholder Jesu navn kom etter at American Humanist Association’s via “Appignani Humanist Legal Center” tidligere i september sendte et skriftlig krav til skoledistriktet hvor de klaget på kristen bønn og navnet Jesus. Monica Miller, senior rådgiver for Appignani Humanist Legal Center undertegnet brevet hvor det stod at bønn ledet av skolens stab på åpne tilstelninger ved skolen er åpenbart grunnlovsstridig og humanist organisasjonen forventet at skolen så til at slik virksomhet ikke forekom i skolens regi. Det var i mai i år at skolens rektor, Lisa Patterson holdt en kort kristen bønn ved to forskjellige barneskoler og en ved en barnehage. Den ateistiske organisasjonen truet med å saksøke skolen over rektorens bønn samt noen bilder med Jesu navn på skolens område. “Amerika vil gjerne ha Guds velsignelse samtidig som man fordriver alt som gir Guds velsignelse ut av skole og samfunn, dette bærer mot Guds dom,” sier Lara Goldie, en kristen mor til en elev ved skolen.

4 tanker om “Ateist vant: Jesu navn og kristen bønn fordrives fra amerikansk skole

 1. Ikke uventet at Jesu navn provoserer, for demonene er svært aktive. Vi leser jo i bibelen at kristne vil forfølges, men jeg hadde ikke trodd det ville skje så fort. Usa i dag, oss i morgen.

  • Du har rett i det. Jesu navn er som en rød klut på onde makter. Jeg er 100 prosent sikker på at hadde dette vært bilde med Allah navnet hadde ikke en ateist våget å kreve noe som helst

  • Torodd, du strekker strikken vel langt her. Det er jo tydelig at dine holdninger er formet av demoniske makter. Alle kan se din oppførsel på nettet og spesielt gjennom den ekle og falske smyrnabloggen din. Slike som deg skulle ha fått et opphold bak lås og slå og en bot på 200 000 kroner minst.
   Vi vet alle at Torodd Fuglesteg er en løgner, en kjeltring, en mobber og en mann som ikke eier noe som helst av Gud.
   I følge han selv er han ateist og alt han bidrar med er å latterliggjøre kristne. Han burde kort og godt ignoreres.

 2. Hva er løgn i denne saken Torodd? At Jesu navn blir fordrevet fra aktuelle skole er fakta. Videre er det fakta at denne ateist/humanist organisasjonen truet med å saksøke skolen dersom ikke Jesu navn ble fjernet. Jeg har sitert utsagnene korrekt og har også understreket at humanistene mente at kristen bønn er grunnlovsstridig. At Jesu navn og kristen tro er fordrevet gradvis ut av skole og samfunn er noe alle kan konstatere, selv om grunnloven ble tolket annerledes frem til nyere tid. På 1950 og 1960 tallet ble skoledagen startet og avsluttet med bønn og det samme gjaldt mange av tv kveldene.
  Tidligere var USA kristent -men gradvis har den kristne tro og ikke minst fenomener som bønn osv blitt jagd ut av skole og offentlige rom -ved bruk av grunnloven. For kristne oppleves helt klart dette som innskrenkning av tros og religionsfriheten som de er vant til å ha, og dermed er det ingen løgn her.

Det er stengt for kommentarer.