Arne Tumyr og Ludvig Nessa vil brenne koranen i Kristiansand den 16 november

Arne Tumyr, kjent human-etiker og tidligere leder for “Stopp Islamiseringen Av Norge” planlegger i følge Fædrelandsvennen og gjennomføre en brenning av muslimenes hellig bok Koranen. Også abortprest Ludvig Nessa vil i følge avisen ta del i seansen som skal finne sted på torvet i Kristiansand den 16 november 2019. Arne Tumyr begynte som journalistlærling i avisa Nordlands Framtid i Bodø i 1956. Han var redaksjons-sekretær i Sunnmøre Arbeideravis og seinere journalist i Bergens Arbeiderblad. I 1970 ble han ansatt som redaktør i Larvik-avisa Nybrott og hadde den stillingen til den ble lagt ned i 1984. Deretter ble han redaktør i avisa Sørlandet. Tumyr dannet Human-Etisk Forbunds bergensavdeling i 1967. Han ble siden fylkesleder for Human-Etisk Forbund (HEF) i Vest-Agder. Han trakk seg fra denne stillingen etter det invandringskritiske leserinnlegget «Stopp islamiseringen av Norge» i Fædrelandsvennen i 1999

En som tidligere har brent koranen offentlig er pastor Terry Jones som fikk omfattende mediaoppslag om stuntet i 2016

Saken om Koranbrenning i regi av Arne Tumyr og Ludvig Nessa har ikke uventet skapt debatt i Kristiansand, og flere reagerer sterkt på stuntet og mener dette ikke er fornuftig. Ludvig Nessa som har markert seg som en sterk kritiker av islam som oppfattes som en voldelig religion har på egen Facebook side selv delt nyheten. ” Skjønner godt grunnen til det. Mer er det likevel så lurt?,” spør en av Nessas egne sympatisører på Facebook. “Lurer på om fredens religion vil forholde seg fredelig til det?,” spør Lars Hendrik Hausken mens pastor Henning Lunde i Korsets Krafts Bibelsenter spør om dette er rette metode: “Må man brenne noe hele tiden eller skape tillit til muslimene så dem kan til slutt bli frelst. Les også Judas kap 1 vers 8 til 9.”

Apg 19,19-20 Og en stor hop av dem som hadde drevet med utillatelige kunster, bar sine bøker sammen og brente dem op for alles øine; og de regnet ut deres verdi og fant at den var femti tusen sølvpenninger. 20 Således hadde Herrens ord sterk fremgang og fikk makt.

12 tanker om “Arne Tumyr og Ludvig Nessa vil brenne koranen i Kristiansand den 16 november

 1. På tide med litt action i Kristiansand. Byen som er fylt av religiøse forsamlinger som er livende redde for å gjøre noe som ikke er politisk korrekt.
  Jeg heier på Ludvig Nessa og Arne Tumyr.
  Vi trenger virkelig røster som tydelig advarer mot den kreftsvulst islam er.
  I Kristiansand er det mange religiøse godfjotter som sover sin åndelige tornerose-søvn. Vil selv ta turen fra Stavanger til Kristiansand den 16 november.

  Nei til islam!

 2. Dette støtter jeg 100%. Boken er en oppfordring til drap og tortur på mennesker og har ingen annen verdi enn som fyringsved!
  I tillegg, og det viktigste, er det ekstremt viktig å hevde vår ubetingede ytringsfrihet og bevegelsesfrihet på norsk jord mot en Stat som prøver å bli stadig mer totalitær for å tekkes grusomme regimer i utlandet

 3. Jeg forstår tanken, men er ikke dette å skape unødvendig bråk og støy? Det er mange muslimer i Norge og disse vil kunne ta personlig hevn mot Tumyr og Nessa.
  De bør kanskje tenke seg om før de stikker hånden inn i vepsebolet.

 4. For jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør vel imot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere,
  Matteus 5:44

  Det å gjøre godt mot våre fiender vil så glødene kull på deres hode. Vi skal være ambassadører for Kristus. Og det er vi ikke ved å skape harme hos andre religioner. Men uansett så vil det om kort tid være en verdens religion, som fører alle religioner sammen til en felles fred, felles kjærlighet, og felles Gud. Den tid vil være skapt av den falske Messias som vil vise seg i all sin prakt vi må se og være våkne i Ånden, og ikke la kjødet ta over hånd. Olje på våre lamper må vi passe på og ha til en hver tid. Det er lett å la seg lure ved ord.

  • Det finnes skriftsbelegg for det å brenne okkulte bøker og gjenstander assosiert med Baal dyrkelse eller andre guder.
   Apg 19,19 Og en stor hop av dem som hadde drevet med utillatelige kunster, bar sine bøker sammen og brente dem op for alles øine; og de regnet ut deres verdi og fant at den var femti tusen sølvpenninger.
   Jeg klarer ikke å se at de kristne i Apostlenes gjerninger var snille og greie for å vinne avgudsdyrkere.
   Kanhende et alternativ hadde vært å lese “drep jøder og vantro” versene i Koranen og rive ut siden og sette de sider i Koranen som omtaler jøder og kristne som vantro hunder som skal drepes i brann fremfor å brenne boka. Da hadde de synliggjort hva Koranen oppfordrer til.

  • Det finnes andre alternativer, enn å bruke fysisk makt, Det å elske sine fiender er ikke bare noe Jesus sier, dette er noe Han oppfordrer til, ser ingen slik fysisk avstraffelse i det nye testamentet. Tror at man vinner mer fram med bønn og gjøre godt mot andre trossamfunn, for hvis vi viser har, hva har vi å vinne da, ingen ting, fordi denne type religion ser tann for tann. Og derfor skal vårt våpen være Guds ord som er like kraftfull som et tveegget sverd som trenger igjennom sjel leget og hjerte, ingen andre religioner kan tilby en slik kraft. Og derfor er ikke muslimer, noe å regne med i denne tiden vi skal heller fokusere på å vinne en og en muslim til ære for Jesus

 5. “Apg 19,19-20 Og en stor hop av dem som hadde drevet med utillatelige kunster, bar sine bøker sammen og brente dem op for alles øine; og de regnet ut deres verdi og fant at den var femti tusen sølvpenninger.”

  Dette verset viser til HVEM som skal brenne bøkene sine. Og det er ikke de kristne.

  • De som brant bøker for alles øyne var primært dem som var kommet til tro på Jesus. Apg 19,18 og mange av dem som var kommet til troen, kom og bekjente og fortalte om sine gjerninger. Og……Apg 19,19-21 Og en stor hop av dem som hadde drevet med utillatelige kunster, bar sine bøker sammen og brente dem op for alles øine; og de regnet ut deres verdi og fant at den var femti tusen sølvpenninger. 20 Således hadde Herrens ord sterk fremgang og fikk makt. 21 Da nu dette var fullført, satte Paulus sig fore å reise gjennem Makedonia og Akaia og dra til Jerusalem, idet han sa: Når jeg har vært der, må jeg også se Rom.
   Bokbrenning, inklusiv brenning av koranen (dersom den hadde vært diktet frem da) ble utført av mennesker som var kommet til tro.. Med andre ord kristne.
   I realiteten sier nok versene her at en muslim som har dyrket Allah og kommer til tro på Jesus i denne situasjonen hadde brent sin koran sammen med andre okkulte og åndelig besmittede gjenstander. Med andre ord en del av omvendelsen fra onde gjerninger.
   Jeg har selv sett hvordan dette har fungert på en ung mann som hadde vært involvert i det okkulte.
   Alt måtte brennes, så det er faktisk kristne som må brenne sine bøker. En del av omvendelsen rett og slett.

   Det mest interessante er at det var en offentlig handling og ikke noe som ble gjort i det skjulte.

  • Jeg skulle vært mere presis. Det var de som hadde drevet med avgudsdyrkelse og slike ting som brente bøkene.

  • Altså NYOMVENDTE mennesker. Tumyr, er ikke han en bekjennende ateist? Han er ikke, eller har vært, muslim. Ikke er han, eller har vært, kristen heller. Det ligger forskjellen. Den beste fremgangsmåten er å gjøre seg til venn med muslimer, og fortelle dem hva du står for, og fortelle dem evangeliet til frelse og fred. Akkurat DET er Nessa fullstendig imot.

  • De skulle med andre ord hatt med seg en tidligere muslim som ville demonstrere for verden at koranen er en destruktiv bok som inneholder skadelige oppfordringer til drap av kristne og jøder, og denne eks muslimen skulle ha markert sin avstandstagen til falsk religion med å brenne koranen.
   Likevel er det å brenne koranen forsvart av ytringsfreden. Folk må kunne brenne det de ønsker av egne eiendeler.

  • Hva hver enkel vil brenne av private bøker, trenger ikke å bli brent på torvet. De kan fint gjøre det hjemme hos seg selv. Og så er det også forskjell på om man har drevet med de tingene eller ikke. I beretningen i Bibelen er det mennesker som hadde drevet med okkulte ting, og VISTE at de ville vende om fra det. Den beste måten å bevise sin overgivelse, var å kaste det gamle livet på bålet og brenne det opp.

Det er stengt for kommentarer.