“Apostel” Rebeckah Erlank: Trengselstid og tredje verdenskrig er hva 2024 vil bringe

“Inspirert av Elohim” er uttrykket som brukes av IBE Minestries og “apostel” Rebeckah Erlank som for kort tid siden bar frem et profetisk budskap for hva som vil komme i 2024. Krigen i Ukraina og krigen i Israel er bare en liten forsmak for det blodbad verden vil oppleve i året 2024. I følge de profetiske ord vil år 2024 være “The Time of Trouble – World War III”. Med rene ord sier apostel Erlank at det året vi går inn i når kalenderen sier 2024 er et år av vanskeligheter og den tredje verdenskrig. Den selvutnevnte “apostel” Rebeckah Erlank har ikke mye lystige profetier for 2024 og det hele er “et så sier Herren”.

Trengselstiden er over oss nå, den tredje verdenskrig med all dens død og fordervelse banker nå på døren og vi som lever i 2024 vil gå gjennom store vanskeligheter. Det er ubehagelig budskap å lytte til, selv for meg selv, sier Rebeckah i budskapet. Erlank opererer fra Sør-Afrika og er en av mange som opererer i det profetiske. (Om hun tilhører ICAL eller andre apostelkoalisjoner har jeg ikke sjekket ) “-I det nye året vil du møte mye vanskeligheter og mange flere kriger. Israel er bare begynnelsen og krigene skal øke og bli flere. Mennesker vil se blod som aldri før. Blodet vil flyte fra den ene verdenshjørnet til det andre og mange vil komme til å dø i det kommende året. Det vil ikke bare være rykter om krig, men hele verden vil bli oppslukt av krig. Blod, røk, ild og mange profetier skal oppfylles. Krigen og blodets åk er lagt på verden. Mange vil se blodsutgytelser og ødeleggelse som de aldri har sett tidligere fordi vi er i den trengsel omtalt hos profeten Daniel. For så sier Den Hellige Ånd:  2024 er året for menneskenes blod. Blodet skal flyte som aldri tidligere. Mange vil be om å få livet spart, men mange av mine barn vil dø i det som kommer under verdenskrigen og trengselen. Men midt i dette løft ditt hode og finn trøst i meg,” sier Herren videre gjennom apostel Rebeckah Erlank. For stor trengsel skal komme over hele jorden, mennesker skal gråte i denne store trengsel som kommer. Hatet mellom mennesker vil bli stort og det vold og drap. Selve helvedes porter vil bli åpnet og hatet skal fortære mennesker. Du skal se hatet i deres ansikt. Jorden skal brenne og hatets flamme skal ødelegge mange. Og dette er ikke det du ønsker å høre. La dere advare. Mange vil vende seg bort fra Gud og forlate meg, men en rest av troende vil forbli tro mot Herren. Hør hele profetien i videoen og så vil de neste 14-16 månedene avdekke om hun taler av seg selv eller av Guds Ånd. Dersom hennes ord ikke oppfylles vil hun gå over i historien som en falsk profet som har talt uriktig i Herrens navn. 

32 tanker om ““Apostel” Rebeckah Erlank: Trengselstid og tredje verdenskrig er hva 2024 vil bringe

 1. Leste et par setninger nå+ siste setning.
  Falsk profet i følge Guds Ord.

  «Desto fastere har vi det profetiske ord»

  Vi klarer oss med Bibelen-Guds Ord👍
  Søk og studér✝️😍✝️

  SVÆRT TRIST at 2.tess.2 nylig var oppe her på Søkelys -til liten nytte?

  Anbefaler alle som tror på dette å ta til seg undervisning fra f.eks linken som Øystein Søvikreit Magerøy la ut i saken om «Red alert» rett nedenfor. Grundig.
  (Før du skriver not meg her, ta deg tid til en link eller helst 30 linker det. Kom så her og skriv i vei)

  1
  1
  • Tro på Bibelen.
   Nok en falsk profet som forkynner bortrykkelse før trengselstiden?
   Slike opererte også i opposisjon til Jeremias og de andre bibelske profetene. Det var få som samlet seg rundt Jeremias men mange som flokket seg rundt de falske profeter. Ser du likheten?
   De fleste versus de få.
   De mange versus den lille hjord.

   1
   3
  • Bibeltro er livredd for å sjekke opp punkt for punkt i den videoen.
   Han tør simpelthen ikke.

   Han vet at han mangler indre ro, fred og glede , og HAR faktisk pga det begynt å lure på om han tar feil…
   DET er bra. Og kan være starten.

   Se nå hvertfall filmen og kom voksent med 2-3 punkter som er galt i videoen. Med forklaring hva Guds Ord sier. Du er jo bibeltro, så bibel elsker du vel…

   4
   2
  • Westgut
   Mange av dere som tolker bibelen feil må passe på at ikke det blir nedrykk i stedet.
   Når Jesus ikke henter bruden før den store trengsel frykter jeg mange vil bli så skuffet at de vender Jesus ryggen når de blir fengslet, torturert og truet med å bli drept dersom de ikke tilbeder Dyret og hans billede.
   Mange troende har gitt opp troen når de kommer under trengsel og forfølgelse.

 2. Det kan til og med jeg også spå det er vel helt opplagt at sjansen for ww3 er overhengende, en annen ting er jo at hun er en hundre prosent falsk profet.

 3. Og bare det å prestere å kalle henne en apostel er bortimot kjetteri helligbrøde og misbruk av Guds ord, for en skam.

  1
  1
  • Hun kaller seg apostel og bruker termen på sin ministries side. Jeg prøver å gjengi objektivt noe av det hun sier i sin profeti.
   Vi vil jo få se om hun får rett i løpet av de neste månedene.
   Det vi snakker om i denne profetien fra henne er ikke profetisk synsing eller et menneske som føler noe i det profetiske.
   Men hun sier mange ganger at dette er et budskap fra Herren eller Den Hellige Ånd.
   Det er jo slike termer profeten Jeremias og de andre bibelske profetene brukte.
   “Så sier Herren” eller “Herrens ord kom til meg og det lød så” er noe vi ofte finner i Bibelen.
   Denne kvinnen bruker de samme termer og dersom hun ikke skal få falsk profet stemplet hengende med seg, er hun avhengig at ordene hennes går i oppfyllelse i løpet av de neste 14 til 16 månedene.
   Siden hun her fremfører et budskap som er direkte i Herrens navn, velger jeg å lagre videoen -slik at den forblir selv om hun selv sletter den.

 4. Noe jeg har oversett i Bibelen, når vi får servert at denne kvinnen er apostel?Jeg klarer i alle fall ikke å oppspore henne i Bibelen.

  • Hun kunne vel heller kalle seg profet. Men vi har èn kvinnelig apostel i Det nye testamente. I en engelsk oversettelse lyder det “Greet Andronicus and Junia, my kinsmen and my fellow prisoners, who are outstanding among the apostles, and they were in Christ before me” (Rom. 16:7). Verset blir oversatt på ulike måter, men dette er den mest bokstavelige.

   Lenge (til 1998 i Norge) ble Junia oversatt med mannsnavnet Junias, men de fleste forskere er enige om at Junia er det originale navnet, basert på de eldste manuskriptene. Hun var naturligvis ikke blant de 12 første apostlene, men flere ble apostler senere. Noen tror hun kan ha vært den samme som Johanna i Lukas 8:1-3, og at Junia i så fall var hennes latinske navn. Hun var i alle tilfelle blitt en kristen før Paulus, som han skriver.

   I dag betyr det å være apostel å være en menighetsplanter.

 5. Det er ikke bra at gå bud for sataniske ‘profeter’! Dette gælder denne heksen, vil jeg hellere kalde hende, og det gælder også Torben Søndergaard. Blot fordi folk kan sige noget om Jesus, så betyder det ikke, at de er fra Jesus. Han advarer mange gange om de mange falske profeter i Endetiden. De er flere end de sande forkynnere. MANGE FLERE!
  En af dem, der er god til at afsløre dem er Spencer Smith på YouTube. Se fx hans afsløringer om det dybt okkulte Hillsong. Og om Lauren Daigle, som også er okkult. Man skal ikke være sart, hvis man skal se hans afsløringer. Der er også en del YouTube kanaler om Torben Søndergaard, og det er ikke hyggeligt, hvad den djævelens tjener har gjort mot folk.

  • I dine øyne Lennie er både Jesaja, Hoseas, Mika, Jona, Joel og sikkert Jesus og Paulus hekser og satanister.
   Det er sånt sinne i deg.
   Herrens profeter har aldri vært blant de mest populære.
   Religiøse mennesker har alltid forfulgt Herrens apostler og profeter.
   Jødene frådet av raseri over Stefanus.
   Når jeg ser reaksjonene til de religiøse forstår jeg at denne kvinnen har med Gud å gjøre.

   1
   4
 6. Fokuset må vera på det bokstavlege Israel i MidtAusten.

  Trengselstida gjeld Israel spesielt.
  Jakobs trengselstida er Israels trengselstid.
  Jeremias 30,7:

  “Ve! Stor er denne dagen,
  den har ikke sin like.
  Det er en trengselstid for Jakob,
  men han skal bli frelst fra den.
  Den dagen, sier Herren over hærskarene,
  skal jeg bryte åket på nakken din
  og slite lenkene i stykker.
  De skal ikke lenger være slaver for fremmede,
  men de skal tjene Herren sin Gud”

  Det handlar om at nasjonen Israel er fullstendig knebla av verdssamfunnet og ser ingen utveg. Så grip Gud inn.
  Dette er beskrive mange gonger.
  Han skal brøla frå Sion og straffa Israels fiendar.

  “For jeg er med deg, sier Herren,
  jeg vil frelse deg.
  Jeg gjør ende på alle folkeslagene
  som jeg har spredt deg blant;
  men deg gjør jeg ikke ende på.”

  Jakob kjempa med Gud og vann.
  Slik er Israels kamp og.
  I desse dagar kan Israels med frimodighet knusa Hamas fordi dei har USA si støtte. Skrifta fortel at alle Israels “elskarar” vil svikta henne til slutt og då sit ho der heilt åleine.

  “Alle elskerne dine har glemt deg,
  de spør ikke lenger etter deg.
  Som en fiende har jeg slått deg,
  og nådeløst har jeg tuktet deg,
  for skylden din var stor
  og syndene mange.”

 7. “Trøst da hverandre med disse ord….”

  Jeg har samlet et lite knippe med “profetier” publisert på Søkelys. Alle varsler om 3.verdenskrig. Legg merke til at den krigen var rett rundt hjørnet i 2014 også.
  (Listen er ikke fullstendig)

  08.11.23 ALERT: NEW EMERGENCY WAR BILL INTRODUCED, GERMAN TROOPS MOVE TO RU…
  02.11.23 På randen av den tredje verdenskrig?…
  23.10.23 Kveldens Redacted: “På randen av tredje verdenskrig” fra klokken 2…
  20.10.23 Russiske Pravda: USA organiserer raskt en tredje verdenskrig…
  20.10.23 JOE BIDEN CONFIRMS WW3 LIVE ON TV…
  12.10.23 Dommedags profet Paul Mills varsler tredje verdenskrig…
  09.10.23 Steve Ben Nun: Angrept på Israel var et fabrikkert angrep for å sk…
  08.10.23 WW3 EMERGENCY UPDATE: TOTAL CHAOS IS ERUPTING, LEBANON, IRAN, RUSS…
  08.10.23 Steven Ben Nun om krisen i Israel: “Den tredje verdenskrig er begy…
  26.09.23 Donald Trump: Tredje verdenskrig er nærmere enn vi tror: Vil forhi…
  25.09.23 Breaking News om den dramatiske utviklingen i den tredje verdenskr…
  12.09.23 ALERT: WW3 ALLIES, 700000 MOBILIZE, 46 TACTICAL NUKES, GERMAN DRON…
  06.09.23 Redacted: BREAKING! This is about to get much worse, Ukraine says …
  02.09.23 Den tredje verdenskrig fortsetter å utvikle seg -bodde jeg i Europ…
  31.08.23 Dette er en av zoombiene som snakker verden inn i den tredje verde…
  08.08.23 “Shit hit the fan” ?ALERT: USA EMERGENCY IN ALASKA, 25% NUCLEAR RI…
  22.07.23 Blazing Press: Verdenskrigen utvikler seg…
  30.06.23 BREAKING NEWS: 14 DAYS UNTIL BIG WW3 “SURPRISE” FRANCE STATE OF EM…
  13.06.23 ALERT! WW3 May Start THIS WEEK! USA Plan To EVACUATE 80000 From TA…
  10.06.23 The Duran: Biden regimet drar Europa inn i den tredje verdenskrig …
  25.05.23 INSANE NEWS!! WW3 is About to EXPLODE!!! JETS IN BLACK SEA, MOSCOW…
  12.05.23 Storbritannia sender langdistanseraketter til Ukraina -på vei mot …
  11.05.23 BREAKING NEWS! UK’s MASSIVE WW3 ESCALATION, F-22s SENT TO FRONT, N…
  09.05.23 Den langsomme utviklingen av tredje verdenskrig…
  26.04.23 Canadian Prepper: Siste nytt om de globale krigsforberedelser og u…
  25.03.23 Canadian Prepper: Vår vei mot den tredje verdenskrig -hva rører se…
  28.02.23 Moldovan WW3 FRONT CONFIRMED, Romania PREPARES, CHINA on HIGH ALER…
  18.02.23 Canadian prepper om den neste pandemien, verdenskrigen og andre ak…
  16.02.23 Profeti: Russland vil vinne denne tredje verdenskrig -Og den tredj…
  07.02.23 WW3: Russland advarer om uforsigbar eskalering av krigen i Ukraina…
  05.02.23 Steve Cioccolanti fikk et ord fra Herren: “2023, året for tredje v…
  01.02.23 Canadian Prepper: Tredje verdenskrig på fire fronter -og økonomisk…
  31.01.23 EU-hauker vil ha flere tanks og jagerfly til Ukraina -langsomt dra…
  25.01.23 Den tredje verdenskrig nærmer seg -vi trekkes stadig nærmere krig …

  25.11.22 Denne Herrens tjener fikk se hvordan tredje verdenskrig vil utvikl…
  29.10.22 Prepper med advarsel: Kom dere ut av Europa før tredje verdenskrig…
  12.10.22 Onsdag: This is INSANE and could push Putin into WW3 | Redacted wi…
  05.10.22 Emanuel Minos: Jesu gjenkomst og den tredje verdenskrig…
  30.09.22 Verdenskrigen: Putins tale i forbindelse med annekteringen av de “…
  28.09.22 Kommentar-programmet Redacted om advarsler om tredje verdenskrig, …
  28.09.22 President Donald Trump antyder at tredje verdenskrig kommer etter …
  22.06.22 Kan Litauens blokade av Kaliningrad være triggeren som utløser tre…
  14.06.22 Pave Frans: “Den tredje verdenskrig er erklært i verden”…
  30.04.22 WarNews247: Britisk forsvarsminister: “Putin kan erklære tredje ve…
  29.04.22 WW3: «Forlat Moldova og Transnistria umiddelbart»: Stor militær mo…
  28.04.22 Video: Forbered deg på 3.Verdenskrig – Vebjørn Selbekk er en av pr…
  26.04.22 Tredje verdenskrig: Russland har stanset gasseksport til Polen ett…
  15.04.22 Greg Hunter: Intervju med Martin Armstrong om tredje verdenskrig o…
  16.03.22 Volodymyr Zelenskyj: Tredje verdenskrig kan ha startet…
  06.03.22 Russland advarer vesten: “Verdenskrig hvis NATO-land gir jagerfly …
  05.03.22 Han vil dra Europa inn i den tredje verdenskrig: Zelenskyj er rase…
  05.03.22 På randen av tredje verdenskrig: Russland gir Nato skylden for dre…
  02.03.22 Tredje verdenskrig under utvikling: Russland vurderer å kutte de d…
  27.02.22 Hviterussland: “Sanksjonene presser Russland inn i tredje verdensk…
  20.01.22 WW3 ALERT!!! URGENT NEWS, RUSSIA TO SORTIE ALMOST THEIR ENTIRE NAV…
  17.01.22 WW3 ALERT, RUSSIA CALLS UP RESERVES WHILE NATO SENDS 2 AIRCRAFT CA…

  20.12.21 BREAKING NEWS!! WW3 ALERT!! RUSSIA CALLING UP RESERVISTS!! BUILD U…
  01.12.21 WW3 ALERT!! RUSSIAN AND NATO FORCES SPOTTED BEING MOVED INTO POSIT…
  20.04.21 Joe Biden i ferd med å føre oss på randen av tredje verdenskrig???…
  11.04.21 Steven Ben de Nuun: Scenen kan være satt for tredje verdenskrig…

  23.10.20 Video: “Og det skal være krig og rykter om krig” -Nedtelling til t…
  20.02.20 Tredje verdenskrig-krigen mellom Russland og NATO -slik kan den be…

  08.04.19 Tredje verdenskrig, Gog og Magog, hvorfor Tyrkia er nøkkelen -Stev…

  12.08.17 Alternativ Media TVs Christopher Greene: Donald Trump er ikke på f…
  26.04.17 “Bare døden i vente for enhver som er aggressiv mot Nord Korea” -p…

  31.10.16 Steve Cioccolanti: “Jeg vil sove dårlig dersom Hillary vinner valg…
  18.10.16 Paul Begley: Tyrkia advarer om at tredje verdenskrig er uunngåelig…

  25.11.15 Et preludium til tredje verdenskrig? Uansvarlig Nato-land tirrer V…
  14.10.15 Prøver faktisk Barack Obama og starte den tredje verdenskrig?…
  11.10.15 Er vi like foran utbruddet av tredje verdenskrig? Kaos, krig, terr…
  01.06.15 Hvorfor tredje verdenskrig kan være nærmere enn vi tror…

  16.11.14 Emanuel Minos budskap: Den tredje verdenskrig og Jesu gjenkomst…
  15.09.14 Koalisjon vil stoppe ISIS, er vi på vei mot tredje verdenskrig?…
  13.09.14 Mener 6 juni 2016 vil bli Antikrists dag- Hevder Obama er Antikris…
  31.08.14 Russland og Vesten på kollisjonskurs: Peker profetier mot en 3. ve…

  10
  0
  • Ja, mennesker spår, men Gud rår.
   Vi lever i endens tid og det er greit å minne om det. De fleste profetier i Bibelen er fortalt hundrevis av år før noe skjedde.Om den siste «utgaven» er ekte,vil framtiden vise. Om Jesus kommer veldig snart eller midt i 7 års (Daniel)epoken eller senere, så vet jeg han kommer.
   Uansett, det beste venter når livsdagen er slutt👍😇

   4
   1
  • Luk 21,28 Men når dette begynner å skje, da rett eder op og løft eders hoder! for eders forløsning stunder til.
   Trøsten midt i krigens mørke og endetidens tegn er forløsningen. Krig og rykter om krig er et tegn på at vår forløsning stunder til.
   Folk bør vite hva som skjer.
   Mange overskrifter viser hvor nær det er.
   Det meste av de overskrifter du viser til som “profetier” er langt i fra profetier men er ulike overskrifter fra ulike videoer, ulike nyhetskilder, aviser osv.

   2
   4
  • Bedre å ta “nyhetene” her på søkelys med en stor klype salt
   Hadde vi trodd på en brøkdel, ville vi vært døde for maaaange år siden alle mann alle.

   8
   2
  • Henrik Røraasen
   De fleste tok nyhetene fra Noah i Bibelen med mange klyper salt.
   Han arbeidet med arken i mange mange år.
   Vannflommen kommer sa han og det tok folk med en stor klype salt.
   Just as you….

   4
   6
  • Dere vil høre om kriger og rykter om krig. Se til at dere ikke lar dere skremme.

   2
   4
  • Til Kikki:
   der er forskjell på å barbere seg og å kappe hodet av seg. Det er selvfølgelig mulig å fortelle om utfordringer, hendelser, rykter om krig etc uten å hele tiden banke ut et skremselsbudskap i store bokstaver. Jeg tok kun med en del av overskriftene som hevder at 3. verdenskrig er nært forestående. Ikke alle andre skremmeoverskriftene.
   Jeg tenker at man kan grave seg ned i fortvilelse og frykt, eller man kan sette sin tillit til at Gud har styringen, og at han vil gi oss den styrken og trøsten som trengs når vi trenger den.
   Jeg kan gjerne gjenta det: “Har Gud virkelig sagt….” at vi skal gå rundt å skremme hverandre, ta inn over oss det negative eller fylle hjertet med det som bryter ned. Eller har han sagt at vi skal støtte og trøste hverandre, og stole på Ham?

   Søkelys: “Det meste av de overskrifter du viser til som “profetier” er langt i fra profetier men er ulike overskrifter fra ulike videoer, ulike nyhetskilder, aviser osv.”
   Helt riktig. Ikke alle er profetier, men mange av dem er likevel formidlet av noen som Søkelys i mange tilfeller fremstiller som profeter – og som “noen som har peiling”.
   ……og helt klart: skremmende overskrifter “selger” bedre enn trøst. Men er det i god kristen ånd?

   8
   2
  • Kikki med morsom kommentar…😅

   Tenk å sammenligne Noah med falske profeter og folk som MENER Gud har talt til dem om det ene og det andre.

   Ja KIKKI, dette var virkelig «dagens🤣👍 Kjør på du🤠 Fortsett å strø om deg med trøst, oppmuntring og oppbyggelige kommentarer. «Trøst da hverandre med disse ord»

   1.Tess.5:11: «Derfor skal dere oppmuntre og styrke troen hos hverandre, slik som dere allerede gjør»

   Slik som du allerede gjør….

   Ting fra visse «profeter» tar vi ikke med en KLYPE SALT. Ehh…(?)
   Vi LYTTER selvfølgelig ikke på dem engang😀 «Desto fastere har vi det profetiske ord».

   4
   4
 8. Da avslutter jeg med Paulus 2. brev til Korint. Kapittel 13, vers 11 siden det er tomt for popkorn

  1
  3
 9. Kjempelett å komme med kvalifiserte gjetninger om hva som helst. Det er virkelig ingen overraskelse om det blir tøffe tak fremover også.

  Poenget er å servere gjetningene på riktig måte, gjerne som spirituell innsikt overbrakt fra det hinsidige eller Den hellige ånd til en velvillig innstilt flokk av søkende. Og selvfølgelig er det lurt å blande spådommene med noen mer konkrete gjetninger, så vil «profetiene» virke troverdigere og sannere. Dette er enkel psykologi og et trylletriks som selvoppnevnte sannsigersker har brukt i alle år. For det låter overbevisende og vi lurer oss selv når vi skal vurdere statistikk og årsakssammenhenger. For eksempel husker vi oftest bare treffene, når gjetningene tilfeldigvis slo til, mens vi glemmer alle bommene da ingenting hendte.

  Nei, menneskene spår, Gud rår.

  Eller?

  Hvorfor var det ingen hellig overbeviste og sanne kristne med profetiske nådegaver som forutså corona-nedstengningen? Eller nøyaktige datoer for invasjoner og angrep? Enn si den latterlige opprykkelsen, de rettroendes Black Friday. Dette burde jo være viktigere enn det meste. Men samtlige tar feil eller overser fullstendig overraske de verdensbegivenheter.

  Har det blitt kluss på linja til Den hellige Ånd og den Allvitende Allfader? Eller er det rett og slett ingen linje? Og heller ingen hjemme?

  Nei, det er bedre å stole på folk som kan begrunne analysene enn dem som har fått guddommelige visjoner på do eller hvor sånt skjer. Eller sagt på annen måte: Google Maps er en bedre retningsviser enn bibel og bebudelser.

  PS. Hørte nettopp at Fox News’ og Donald Trumps desperate påstander om juks med valgmaskinene under det forrige presidentvalget i USA, utelukkende baserte seg på en halvgal kvinne som mailet inn åpenbaringer og skjulte budskap hun fant i musikk og TV-serier. Hennes åpenbare ønsketenkning og selvbedrag var det syltynne grunnlaget som Fox News utnyttet for å tjene seg enda styrtrikere på folks lettlurthet, men som etterpå har kostet dem milliarder i erstatning. Bibelmetaforene blir som med QAnons mystiske meldinger: enhver kan gjette på alt, og de troende tror på hva som helst. Det er selve hovedpoenget med all religion: Viten er viten, tro trenger ingen dokumentasjon. Det er sant fordi noen har skrevet det i en bok.

  🤪😜😘

  3
  2
  • Det er fler som har profetert om de hendelsene du hetser her. Men selv om du ikke har lest dem i vg, nrk eller bbc, så er ikke ensbetydende med at ting ikke skjer. Viten er viten. I denne verden er det ingen ny viten. Bare betalte meninger. Dine nedlatende meninger om troende skjer jo vel så mye i de innviede vitenskapelige kretser som er full av hull og manglende dokumentasjon, men som vi i dumhetene navn har bestemt oss for å være rettesnor for en verden på rak vei rett ut for stupet. Det kan være en anbefaling å studere Jesu uttalelse i bergprekenen der han sier: 3Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye legger du ikke merke til?

   1
   1
  • Arvana!

   Fornuftige mennesker lærer av erfaring, innrømmer feil og forandrer mening når kunnskapen øker. Religiøse tviholder på overtro uansett. Og mens vitenskapen blir motivert av mysterier og inspirert av alt vi ikke har svar på, krever religiøse klare svar på alt og bare gjetter i vei når de ikke forstår noe. “God of the gaps” som det kalles på engelsk. Det er en viktig forskjell.

   Når troende i tillegg bruker sine udokumenterte påstander til å plage andres privatliv og formørke sunn natur, må noen voksne i rommet si stopp.

   Selvsagt er islamistiske fundamentalister verre enn kristne med hensyn til hellig krig og terror i vår tid. Men også bibeltro evangelikale og kristenkonservative svovelpredikanter begrunner menneskefiendtlig politikk og hat med teologi, det vil si med gjetninger og fantasier om overnaturlig magi som ingen hittil har kunnet bevise eller belegge.

   1
   2

Det er stengt for kommentarer.