Antiokia-menigheten i Kristiansand: “Vi åpner våre vinduer mot himmelen og ber og tilber selv om det skulle bli forbudt. “

Corona-hysteriet og angsten for smitten har nå ført til nær sagt åndelig tørke i store deler av landet. Selv om regjeringen nå åpner opp for at inntil 100 personer kan være samlet til møter og gudstjenester, er det vel bare snakk om tid og smittetall før man lukker ned denne muligheten også. Den kristne kirke har åpenbart fått en ny herre, nemlig “øvrigheten” som følges blindt og slavisk av store deler av den kristne kirke. Rundtforbi i Norge begynner imidlertid tilliten til myndighetenes nedstengningspolicy å bli temmelig tynnslitt, og flere menigheter også her i sør, har begynt å jobbe med alternative løsninger for å kunne holde fast på Guds kall til å komme sammen til møter, nattverd og forkynnelse av Guds Ord

Antiokia-menigheten på Hånes utenfor Kristiansand holder denne søndagen utemøte -og skriver dette på Facebook: “Vi kjører utemøte igjen på Søndag. Det kan hende vi får lov til å flytte inn igjen etterhvert, men jeg holder ikke pusten. Uavhengig om frykten nå eier samfunnet og de velger strengere eller mildere tiltak på basis av denne frykten, kommer vi til å tilbe og tjene Gud. Vi åpner våre vinduer mot himmelen og ber og tilber selv om det skulle bli forbudt.Kom for å be. Kom for å tilbe. Kom for å synge. Og ikke minst kom kledd etter forholdene,” heter det videre i oppdateringen. Menigheten har i dag lagt ut en video fra friluftsmøtet de holdt søndag formiddag -og stående ute i en sur og kald Sørlandsvinter kan det neppe ha vært veldig bekvemmelig. Det absurde i det hele er at langt flere mennesker kan være samlet inne på supermarkeder eller sittet å spille bingo inne på Sørlandstunet -uten å komme i konflikt med Corona-reglene. Fra og med neste uke kan inntil 100 personer igjen være samlet innendørs til møter, men hvor lenge den “friheten” vil vare er vondt å spå. Med trusler om tredje og fjerde bølge, stadig nye mutasjoner av viruset, er det ingen grunn til å holde pusten eller ha høye forventninger. Den candadiske statminsteren Justin Trudeau “forsnakket” seg nylig på canadisk tv og framholdt alvoret med de nye variantene som er i ferd med å bli utviklet. De nyutviklede variantene kan bli langt mer smittsomme enn det tradisjonelle Kina-viruset som har skremt verden i ett år. Når disse begynner å spre seg, er det grunn til å forvente at Erna og Bent Høie stenger ned igjen og den relative “frihet” vi får tilbake fra neste uke -vil kunne bli kortvarig. Det er på tide at den kristne kirke tar tilbake gudstjenster og møtefrihet igjen -og legger virusfrykten bak seg. Myndighetenes regler er på kollisjonskurs med Guds befalinger -og vi har mye å lære av fryktløse pastorer som John MacArthur og pastor James Coates som har avlevert et vitnesbyrd på en urokkelig tro på Guds ord. Videoen under er fra søndagens utemøte i regi av Antiokia menigheten i Kristiansand.

Facebook Comments

5 tanker om “Antiokia-menigheten i Kristiansand: “Vi åpner våre vinduer mot himmelen og ber og tilber selv om det skulle bli forbudt. “

 1. Tror ikke Gud tar det så tungt at folk ikke kan samles i kirken. Det har seg nemlig slik at det er selve kirken som er blitt folks gud og ikke Gud selv. I Kina og andre diktaturer kan de aldri samles i en kirke med mindre man havner i fengsel eller arbeidsleir. Da må kristne møtes i all hemmelighet i hjemmene eller i skogen. Diktaturet er også kommet til vesten og Norge, så det er bare å begynne å forberede seg på andre tider. Det kan bli slutt på fancy møter, med røyk og lysshow. Gud er heller ikke opptatt av dette.

  • Jeg vet at det finnes endel kristne som har begynt å trosse myndighetenes regler/anbefalinger/forbud mot ansamlinger i hjemmene. Dette er hva som er rådende. Arrangementer, gjester i hjemmet og avstand
   Alle bør i størst mulig grad holde seg hjemme og begrense sosial kontakt med andre mennesker
   Ikke ha flere enn fem gjester i hjemmet
   Og:Private sammenkomster på offentlig sted eller i leid/lånt lokale kan gjennomføres med maksimalt 10 personer innendørs og 20 personer utendørs.
   Disse “rådene/reglene/forbudene” har gjort at bibelgrupper er avlyst i hjemmene og cellegrupper/bønnegrupper ikke skjer.
   Når kirkene/menighetene er stengt er det null kristen fellesaktivitet, inntektene til kristent arbeid går ned, da kollekt er en del av finansieringen av viktig kristent arbeid som misjon og nødhjelp.
   Vi vet alle hva slags undertrykkelse som kommer under trengselstiden, men kirken burde kjempe.
   Ikke la seg dirigere av Cesar.

   3
   1
  • Kurt Urhaug så det så veldig enkelt. Det er ikke noe problem at vi ikke kan samles i fulle kirkebygg. Vi kan samles så mange vi kan i hjemmene. Og så får vi sammen, gruppe for gruppe, vende vores bønn opp til himmelens Gud.

  • Birgir. I Kristiansand kan en familie ha maks fem gjester for ikke å komme i konflikt med myndighetene.
   En av naboene hadde 12 gjester til fødselsdagsselskap -og da dukket politiet opp. De slapp bøter denne gangen, men neste gang ville det bli 10 000 pr hode.
   Jeg mener det er på tide og gjøre opprør mot disse korona-forbudene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *