Antallet nye arbeidsledige og inflasjonen øker i Joe Bidens USA -det samme gjør matmangelen i butikkene

Tallet på førstegangs-søkere til arbeidsledighetstrygd har igjen begynt å øke i USA. I forrige uke måtte hele 230 000 amerikanere stille seg i ledighetskøen og tallet var langt høyere enn det ekspertene på forhånd hadde ventet. Økningen i andelen nye arbeidsledige kommer samtidig som USA opplever en inflasjon som ikke har vært høyere på 40 år. Den formelle prisveksten er på 7,1 prosent, men utregnet etter tidligere brukte metoder er det snakk om en årlig inflasjon på 15,2 prosent. Samtidig som den økonomiske aktivteten fortsetter å krympe opplever verdens ledende handelslokomotiv en mat og produktmangel USA ikke har sett maken til i nyere tid. Kritikken hagler mot Joe Biden som i fjor høst lovet å bekjempe produktmangelen.

Flere og flere amerikanere mistet nå jobben, og endel av dem som mister jobben er betjening som har jobbet i supermarkeder og innenfor dagligvarebransen. Siden mange butikker sliter med vare og produktmangel har disse nå ikke arbeids-oppgaver til sine ansatte -som dermed blir sagt opp. De omfattende forsinkelsene og fallende global økonomisk aktivitet som igjen forteller at verden produserer mindre nå enn tidligere, er dårlig nytt. Færre råvarer kommer til markedet og prisene blir presset oppover. Noe som igjen forsterker det økonomiske marerittet Joe Bidens Amerika befinner seg i. Den økende inflasjonen både i USA ogg Europa gjør at sentralbankene kan bli tvunget til å øke rentene raskere enn de opprinnelig har planlagt, fordi økt rente er et av verktøyene som brukes for å kontrollere inflasjonen. De siste PI tall indikerer at inflasjonen vil kunne bykse opp til 10 prosent årlig i 2022, sier eksperter. Det koster nå 10 prosent mer og produsere gods i USA enn det gjorde i fjor, og dette vil også komme til å gjenspeile seg i prisene forbrukere må betale. Samtidig som tallet for førstegangssøkere til ledighetstrygd nå bykser oppover, er andelen av amerikanere som står utenfor arbeidslivet økende. Mange har mistet retten til arbeidsledighetstrygd og faller således ut av de offentlige arbeidsledighetsstatistikkene. Disse er avhengig av matkuponger fra sosiale myndigheter og fra hjelp de kan få fra frivillige organisasjoner som driver suppekjøkken og matbanker. Torsdag omtalte papirutgaven av VG matmangelen i USA med 14 linjer gjemt så leserne ikke skal bli klar over hvilken katastrofe Joe Biden er.

Tror det blir verre, mye verre

Investor Gregory Mannarino i Traders Choice kommenterer i sin daglig oppdatering det pågående økonomiske kollapset i USA. Tingene går fra ille til verre og Mannarino ser ikke lyst på situasjonen. “Vi er i full kollaps, i fritt fall og verre blir det, er budskapet Mannarino hamrer inn til sine mange følgere. Mannarino har ingen tro på at sentralbanken vil kunne øke renten. Sentralbanken vil snakke om å øke renten og kutte i stimuleringstiltakene, men ikke kunne gjøre det uten å senke aksjemarkedet. De dårlige økonomiske data til tross, aksjemarkedet på Wall Street peker oppover for det som er dårlig nytt for middelklassen og fattigfolk, er godt nytt for investorene. “Flodbølgen av inflasjon er åpnet og det er ingen vei til å stoppe den,” mener Mannarino som mener at det er pengetrykkingen som er årsaken til den massive inflasjonen.

Facebook Comments

2 tanker om “Antallet nye arbeidsledige og inflasjonen øker i Joe Bidens USA -det samme gjør matmangelen i butikkene

  1. Vi lever i spennende tider , mye kan skje nå….Men jeg kjenner på glede og forventing, for snart vil Jesus fri meg ut fra denne verden, alt som skjer nå tilsier det , men jeg kjenner også på en trang til og advare om det som mer og mer kommer… Men en skal ikke være naive , Noas bygde en ark , jeg har preppet fordi , jeg føler at Gud vil jeg skal gjøre det og formidle til alle andre gjør dere klare , søk Jesus mens han er og finne… 
     

    1
    1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.