Amerikanske forbrukeres tillit til økonomien og Joe Bidens håndtering av den stuper

Tilliten til “president” Joe Bidens økonomiske politikk som her er avbildet i det han faller tre ganger i trappa opp til air force one er fallende blant amerikanske forbrukere

Amerikanske forbrukeres tillit til økonomien stuper og har falt til det laveste nivå på ti år. Årene med økonomisk optimisme under tidligere president Trump er definitivt over, og vi må helt tilbake til desember 2011 for å finne lavere forventninger til økonomien blant amerikanere flest. Det er den stadig eskalerende inflasjonen og situasjonen med produktmangel og usikkerhet knyttet til egen situasjon i månedene som kommer, som sender University of Michigan’s consumer sentiment indeksen i fritt fall. Tallene falt til 70,2 og var langt under ekspertenes forventing om 81,2. Den økende pessimismen ser i følge trading economic ut til gjelde både unge som eldre, godt utdannede og folk med lavere utdannelse og indikerer at folk flest er misfornøyde med kursen Joe Biden drar landet i.

Vi må helt tilbake til slutten av Barack Obamas andre presidentperiode for å finne dårliger økonomisk trygghetsfølelse blant forbrukere enn vi ser i dag. Optimismen under president Donald Trump er definitivt avløst av kraftig pessimisme og tallene betyr at amerikanske forbrukere er i ferd med å knipe til på forbruket. Alt er blitt merkbart dyrere de siste månedene og mange forventer at kjøpekraften vil fortsette å falle. Akkurat nå er inflasjon det viktigste tema for velgerne og folk er på ingen måte fornøyd med hvordan Joe Biden leder landet  sett i forhold til økonomien. Vissheten om at det føderale utkastelsesforbudet snart vil bli opphevet og at de ekstraordinære Corona-støtten til arbeidsledige vil bli avviklet innen kort tid, gjør ikke noe for å bedre stemningen. Frykt for en ny nedstengning, økende internasjonal smitte, nyheter om forsinkede vareleveranser i kombinasjon med flere varslede prisøkninger gjør amerikanere pessimistiske og usikre på fremtiden. Den stadig eskalerende prisstigningen gjør at det blir stadig vanskeligere å overleve på dårlig betalte lønninger i butikker, restauranter og servicenæringen. Fortsatt er støtteordningene for arbeidsledige svært gode, men når disse blir avviklet, antatt tidlig i september, kan ledige som har nytt godt av ekstraordinær støtte fra myndighetene, bli tvunget til å ta seg dårlig betalt arbeid som knapt vil dekke mat og husleie. I forkant av fjorårets juksevalg snakket Joe Biden om en lang, mørk og kald vinter. Mye kan tyde på at det er nettopp det amerikanerne vil oppleve de kommende måneder og kanskje år.

Facebook Comments

1 tanke om “Amerikanske forbrukeres tillit til økonomien og Joe Bidens håndtering av den stuper

  1. Ja, gallionsfiguren Joe Biden gjør virkelig en god jobb for sine oppdragsgivere ettersom målet er å ødelegge det siste selvstendige og demokratiske området i verden – vesten. Deretter ligger målet åpent for New World Order og en global verdensregjering i opposisjon til Gud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.