Amerikansk pastor tiltalt for å ha skutt student i hodet -politiet sier pastoren levde et dobbeltliv

Pastor Shaun O Harrison Sr hadde omsorg for gjengmiljøet i Boston. Nå er han tiltalt for å ha skutt en ungdomsskoleelev i hodet samt å ha drevet en marihuana business på siden av sin virksomhet som en kirkens mann

pastor-skjøt-gutt-i-hodetPastor Shaun O Harrison var dekan for studenter på den engelske High school i Boston og han var et kjent navn i lokalsamfunnet der han fremstod som en anti-gjeng pastor og hans kallenavn var også “pastoren” forteller Boston Globe. Derfor ble sjokket stort da den 55 år gamle pastoren ble peket ut som gjerningsmann av en 17 åring som ble skutt i bakhodet.  Boston politiet forteller at en 17 år gammel gutt hadde utpekt “pastoren” som sin overfallsmann og aktoratet sier at pastor Harrison levde et dobbeltliv.

“Jeg ble både lamslått og sjokkert da jeg hørte dette,” sier pastor Gregory Groover som er ledende hyrde for  Charles Street metodist kirke som er den kirken Harrison tjente i. Han syntes å ha dyp og hjertelig omsorg for unge mennesker på gaten eller for dem som var involvert i gjengaktivitet, eller som var i fengsel, og det var disse hans liv dreide seg om,” sier den sjokkrammede pastoren til media. Den 55 år gamle Harrison ble fremstilt for Roxbury tingrett anklaget for væpnet angrep i den hensikt å drepe 17 åringen, og videre ble pastoren tiltalt for grov vold ved hjelp av et farlig våpen samt besittelse av skytevåpen, ammunisjon og for å ha brukt skytevåpen i forbindelse med drapsforsøket. I følge assisterende statsadvokat  David Bradley skal pastor Harrison ut over sitt skole og kirkelige engasjement kjørt en sidevirksomhet med distribusjon og salg av marihuana og det 17 årige offeret var vervet for å jobbe for ham da det oppstod en konflikt mellom dem.

https://www.youtube.com/watch?v=TnsBdRRvR4s

“Dette høres ikke ut som vår Shaun,” sa pastor Opal Adams som er underordnet pastor ved Roxbury kirken til Boston Globe. Dette er ikke det bildet vi hadde tegnet av ham. pastor-skjøt-gutt-i-hodet-kirkenDrapsforsøket på 17 åringen utspant seg forrige tirsdag kveld da 17 åringen og Harrison forlot pastorens bolig etter å ha kranglet om marihuana operasjonen. Plutselig gikk pastor Harrison løs på 17 åringen, pekte på hans bakhode med en pistol og trakk av. Pastor Harrison forsvant deretter fra åstedet løpende til fots og hendelsen skal være fanget på overvåkingskamera. Politifolkene som etterforsket skytingen reiste straks til Harrisons bolig hvor de pågrep tre menn som var i besittelse av marihuana, skytevåpen og en politiradio. De tre mennene kunne knyttes til pastor Harrison og hans narkotikanettverk og saken mot de tre er fremdeles under etterforskning. To av de pågrepne hadde samme tatovering som pastor Harrison og man antar at mennene var til stede i pastorens bolig for å fjerne bevis. Basert på dette, pastor Harrisons egne forklaringer og bevis i saken gjorde at Harrison ble pågrepet torsdag kveld. Harrison som også var dekan ved skolen skal etter avsløringene ha blitt fratatt sin stilling ved skolen, og etterforskningen av saken pågår fortsatt for fullt, sier politiet i en uttalelse. Kirken på sin side har i de siste dagene fjernet referanser til pastor Harrison som i en bufret utgave av kirkens nettside blir omtalt som “pastor” med ansvaret for gatearbeid.