Amerikansk pastor: “Er dette Amerika eller Russland?”

Alabama politiet forbyr kristen hjelpeorganisasjon å dele ut mat til hjemløse

Wood-300x168To kristne hjelpemisjoner i Alabama er dypt rystet over at lokalt politi nylig la ned forbud mot at misjonen delte ut mat til hjemløse fra en lastebil misjonen disponerer. “Jeg er dypt sjokkert over at byen nå snur ryggen til hjemløse på denne måten,” sier pastor Rick Wood til tv-stasjonen WBMA. “Dette er det samme som å jage dem ut av byen og de hjemløse kan ikke noe for at de er i den situasjonen de er i, og disse trenger hjelp,” sa pastoren videre.

Rick Wood som er  pastor for “Herrens House of Prayer” i Oneonta, har i mer enn seks år vært med med på å dele ut mat til fattige og hjemløse hver eneste lørdag i Birmingham. Det de gir er varme pølser og flaskevann fra en lastebil som er merket med et skriftsitat fra homelessMatteus 25, 35-40 som blant annet sier “Jeg var sulten og tørst og dere gav meg mat”. For to uker siden ble pastor Wood kontaktet av lokalt politi med beskjed om å stanse utdelingen av mat fordi de ikke hadde tillatelse som måtte innhentes av lokale helsemyndigheter mot et gebyr på flere tusen kroner. Forbudet mot å dele ut mat ble begrunnet i forordning som angår mobile gatekjøkken og ble vedtatt etter press fra lokale restauranter som ikke ønsket konkurranse. Forordningen som ble vedtatt i desember regulerer hvor og når mat fra mobile gatekjøkken kan parkere. Regelen nevner ingenting om distribusjon av gratis mat til hjemløse og fattige.

Gjør pastoren sint

“Dette gjør meg sint,” sa Wood på de lokale nyhetene. “Disse menneskene sulter og trenger hjelp fra folk og de har ikke penger til å kjøpe mat fra mobile gatekjøkken. Også Don Williams som jobber for “Bridge Builders Ministries” fortalte lokale reportere at han misjon med å hjelpe fattige nylig ble stengt av lokalt politi. Hver eneste uke ble mer enn 75 hjemløse hjulpet og dette helt frem til politiet som bjeffende dukker opp og forlanger at virksomheten skal stanses. Jeg tenkte: ” Er dette Amerika eller er dette Russland? ‘ Vi er her for å tjene mennesker og spesielt de som ikke kan klare seg selv,” forklarer pastoren videre. Den lokale ordfører William Bell velger likevel å opprettholde loven selv om han mener at det er viktig å gi hjelp til de hjemløse. “
 Velger å trosse loven
De to kristne pastorene sier de kommer til å bekjempe forskriftene og de akter å fortsette å dele ut mat til de fattige og hjemløse uten den nødvendige tillatelsen. “Hvis ikke vi kjemper mot de lokale myndighetene vil disse fortsette å overkjøre oss slik de gjør på nasjonalt nivå. Jeg har på ingen måte tenkt å sitte ned, spille død eller stilletiende gjøre som makten beordrer,” sier Williams som på ingen måte har tenkt å late de fattige og hjemløse i stikken.