Amerikansk misjonær som satt fengslet i Tyrkia uttrykker bekymring over økt fiendtlighet mot kristne i USA

På tross av at evangeliske kristne amerikanere har fått en varm støttespiller i Det Hvite Hus i form av Donald Trump og Mike Pence, er det likevel slik at kristne på lokalt plan er gjenstand for økt fiendtlighet i det offentlige rom. En som har registrert den økte fiendtligheten mot kristne, er misjonær Andrew Brunson som satt fengslet i Tyrkia for falske anklager om at han brukte kristendommen for å styrte det islamistiske regimet i Ankara. Etter massivt press og trusler fra president Trump om sanksjoner, ble Ankara tvunget til å løslate den fengslede misjonæren. Nå uttrykker misjonær Brunson uro over det han ser skje i det nye Amerika.

Pastor Andrew Brunson i bønn for president Donald Trump i Det Hvite Hus. Den kristne misjonæren satt to år i tyrkisk fengsel på grunn av sin tro på Jesus og ble løslatt etter press fra den amerikanske presidenten

Den frihet vi har hatt som kristne både i samfunn og sosiale medier er nå i ferd med å bli borte. Det er et faktum at kristne som uttrykker bibelsk-konservative synspunkter på sosiale medier som Facebook, Twitter og You Tube i stadig større grad opplever å bli gjenstand for tidsbestemt utestengelse, bannlysing eller opplever å få sine ytringer fjernet. Andrew Brunson som blant annet besøkte Det Hvite Hus hvor han ba for president Trump sier videre dette: “Den amerikanske kulturen er blitt mer og mer fiendtlig innstilt til kristendommen. Det ser ut til å være en bevegelse som arbeider for å bringe til taushet kristne som ikke gjemmer sin tro bak kirkens fire vegger. “Jeg tror at det vil komme også i USA. Det vil bli forfølgelse,” sa Andrew Brunsom under et intervju med “Western Conservative Summit” som ble avholdt på Colorado kristne universitet fredag. Etter å ha blitt holdt isolert og fengslet i to år i det islamistiske Tyrkia, og så komme hjem igjen, opplever Brunson at han har kommet tilbake til et “annerledes land”. “Både i media, i politikken og i næringslivet er det økende press på kristne for å få dem til å akseptere eller gi sin godkjennelse til noe de er uenig i.

Kristne i skuddlinjen mens muslimer slipper presset

Mens LGBT aktivister stadig krever at kristne bakere skal gå på kompromiss med sin samvittighet og religiøse overbevisning, blir ikke muslimske bakere utsatt for samme press.

Også her i Norge ser vi hvilket press kristne politikere, blant annet KrFs Kjell Ingolf Ropstad måtte tåle fordi han ikke ville stille opp i homomarsjen under årets gaypride. Liberale venstrevridde aktivister krever nå at næringsliv og skole straffer individer som ikke er enig med eller godkjenner deres etikk og livsstil. “Spesielt kristne som er skuddlinjen med disse tingene er mål for en slik aktivisme,” sa Brunson videre. “Så lenge som du holder deg på innsiden av kirken og tier stille, vil du bli latt i fred, -men jeg tror også at dette kommer til å endre seg.” “-Det å uttrykke troen på utsiden av kirken -spesielt en kristentro basert på Bibelen, -er i ferd med å bli forbudt,” sa misjonæren og fortsetter: “Det ser ut som om det pågår et forsøk på å marginalisere, sverte og bringe kristne til taushet. -Det samme skjer ikke overfor mennesker som dyrker andre religioner. “Mens kristne bakere og kristne som driver næringsvirksomhet stadig blir utsatt for hets, sjikane, trakassering, forfølgelse, boikott osv fordi de eksempelvis ikke vil bake kaker til likekjønnede “ekteskap” -blir muslimske bakere ikke møtt med samme krav. “Så langt har LGBTQ (homobevegelsen) ikke krevd at muslimske bakere skal produsere eller bidra med noe som er i strid med deres tro,” fortsetter Brunson. “Du får ikke en LGBTQ aktivist til å oppsøke et muslimsk bakeri i Dearbown, Michgan, -for å kreve at en muslim skal bake en kake for å feire et bryllup vedkommende ikke er enig i basert på sin tro på Koranen,” sa Brunson videre. På mange måter er det utelukkende bibeltro konservative kristne som nå opplever den økte fiendtligheten,” sa misjonæren videre.

 

 

14 tanker om “Amerikansk misjonær som satt fengslet i Tyrkia uttrykker bekymring over økt fiendtlighet mot kristne i USA

 1. At kristne forfølges er en naturlig følge av kampen mellom Satan og Jehovah Gud ved Kristus. Hadde vi ikke blitt forfulgt hadde vi ikke hatt sannheten. Forfølgelsen er derfor et BEVIS på at vi nærmer oss rett ståsted.

  Men husk at “en liten surdeig syrer hele deigen”. Å ikke be til Jehovah i Jesu navn er skjebnesvangert. Du vil vel også at andre kaller deg ved rett navn.

  Derfor takker sanne kristne Gud for at vi blir forfulgt FOR HANS NAVNS SKYLD.

  14
  3
  • har du blitt forfulgt?
   Selv har jeg blitt latterliggjort og annet pga min tro, men det er langt unna forfølgelse. Kjenner ingen kristne som er forfulgt.
   Men regner med at det kommer.

   5
   7
  • JV-en har tidligere påstått å ha blitt forfulgt. Det er i beste fall en grov løgn.

   1
   7
  • Du skjønner det Birger, at JV-en liker ikke å bli motsagt. Det at vi er uenig med ham og hans JV-lære er det samme som at vi forfølger ham.

   Han er veldig diskusjons syk men tåler ikke at andre har andre meninger og synspunkter en den JV-lære han til stadighet truer med.
   For ham er det akkurat det samme som å bli for fulgt.

   Han trur til og med at han vesser sitt åndelige sverd her inne med å ramse opp en kjempe haug med Bibelvers.

   Akk hvor lite denne mannen har skjønt.

   Mvh RJ

   2
   2
 2. SATANS DISIPLER..

  ..utgjør det store flertallet av den rundlurte menneskeheten. Enten de grunner sitt tankegods politisk på det marxistiske manifestet der ”religion er opium for folket”, eller de kolporterer falske ”Bibel”-læresetninger via en kristenhet som lar kvinner, barn og alskens uhumskheter styre seg.

  Lederskikkelsene har – som i Israel på Jesu tid – skjønt hvordan de skal narre massene ved hjelp av demagogiske triks og hule slagord. Men for at det åndelige narreriet skal opprettholde vedvarende suksess kreves det en felles fiende. Denne fienden er sann kristendom.

  Legg merke til hvordan de fanatiske disiplene utøver løgn, vold, bedrag og skriker ukvemsord de ikke en gang klarer å definere. Degenereringen etter syndefallet i Edens hage blir mer og mer synlig – ja nærmest for hver dag. Og gjør du dem faktabasert oppmerksomme på deres tilstand reflekterer de ikke over sin utilstrekkelige argumentasjon. Nei da bare utagerer de enda mer og går på i blindt raseri.

  Vi erfarer åndelige stakkarer som er lurt trill rundt av Djevelens emissærer høylytt skrike opp at ”to pluss to er fem” uten at de har ETT skriftsted å henge hatten på. Selvsagt er det synd på slike mennesker. Men vi kan heller ikke la dem få servere sine åndelig, onde eventyr om trehodede gudetroll uimotsagt. Da vil jo andre også narres og miste det evige livet.

  Du finner dem gjerne som haleheng til sanne kristnes informative artikler om Bibelen. Der roper de høyt ”korsfest,korsfest” uten å imøtekomme artiklenes innhold med ETT eneste motargument. Akkurat som rabulistene på venstresiden.

  Det finnes passasjer i Bibelen som kan fremstå som vanskeligere å forstå enn andre. Tenk om man da for første gang i livet utenfor menigheten kunne finne noen som faktisk har lest Bibelen å diskutere ulike fasetter med. Men jo mindre disse skrikerne vet jo kraftigere er fanatismen. Hvor sant er det ikke at ”skråsikkerheten øker proporsjonalt med uvitenheten”.

  8
  5
  • Takk for at du viser oss hv Guds ord forteller. Det er lett å se at de fleste som kaller seg kristne er forlatt av Gud og Jesus. Han sa jo at “fordi dere forkaster skriftene forkaster jeg dere”. De tror ikke på jesu ord om at “salige er de milde av hjertet for de skal arve JORDEN”.

   Takk til Jehovas ambassadør fordi du kler dem åndelig nakne så alle som vil kan se det.
   Hilsen Sidsel

   6
   4
  • Hvorfor svarer JV-en ikke igjen når Sidsel kommer med direkte Bibelsk feilsitering? Han er vel mer opphengt i å få “støtte” for galskapen sin, enn å få enda en motstander.

   2
   1
  • Ok, du har ikke lyst til å svare. Det går fint. Kanskje var det litt tankeløst av meg å spørre.

   Jeg tenker nå stadig på deg JV, og blir veldig glad hvis jeg en dag får erfare at noe av det jeg har skrevet til deg om Jesus festet seg hos deg. Alt godt.

   (En ting kan jeg skjønne veldig godt -at det å høre på de kristne hva de forteller, må være svært vanskelig siden mange av dere er så belest og sikkert er oppvokst med det. Vil (godt ment) minne deg på den faren. Men noe sier meg at du har tenkt tanken)

   3
   2
  • 1.Korinterbrev 14:
   ” Som i alle de helliges menigheter skal kvinnene tie når menigheten samles. Det er ikke tillatt for dem å tale; de skal underordne seg, slik også loven sier. Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det er en skam for en kvinne å tale i menigheten. Den som ikke godtar dette, blir selv ikke godtatt.”

   2
   3
  • Jeg vet ikke om Jehovasen er blitt forfulgt, men jeg så nå i kveld at Torben Søndergaard i Last Reformation har blitt så forfulgt i Danmark at han har flytet til USA og søkt asyl der. Søkelys er kritisk til noe av hans teologi, og har uttrykt dette. Men det er en stor forskjell på det å møtte tåle teologisk kritikk omkring lærespørsmål, og det å bli utsatt for trusler og en presse som opererer uten journalistisk integritet og opererer under falsk flagg.
   Jeg har endel reservasjoner mot det Last Reformation har forkynt, men jeg syntes det er tragisk dersom Danmark og resten av Europa er i ferd med å bli det mørke kontinentet som kjennetegnes av toleranse for muslimer og intoleranse for kristne.
   https://www.sokelys.com/?p=25687

  • “…å møtte tåle teologisk kritikk omkring lærespørsmål,…”

   Finnes INGEN teologisk kritikk her på Søkelys dessverre. Kun personangrep. Grunnen er åpenbar. Lesernes tro er føleribasert og uten grunnlag i bibelske tekster.

   Derfor blir min forkynnelse KUN en plikt som påligger meg som kristen. Jeg lærer ikke engang noe om hva dere tror å. Sannsynligheten taler derfor for at mine kritikere her selv ikke vet hva de tror på og hvorfor. Ikke å undres over at det eneste de kunnskapsløse sitter presset tilbake med er aggresjon.

   Det er akkurat det samme fortsatt oppegående mennesker ser hos den ateistiske venstresiden. Derfor kan de skyve småjenter foran seg i det rene følerishow. Trist, bare trist.

   3
   3
 3. ”I BEGYNNELSEN var ordet…” heter det i Johannes 1:1.
  Her beskrives Jehovah Guds førstefødte sønn – IKKE Gud selv. Det ville ha vært helt ulogisk, for Skaperen Jehovah har ingen begynnelse. Han er fra evighet til evighet. ”Gud er lys” sier Bibelen, og vi vet at i lysets hastighet finnes ikke tid.

  Kristus derimot omtales som ”visdommen” i Ordspråkene 8:22-31 og som det første Jehovah skapte fremfor enhver annen skapning. Her står det at han lekte for Jehovahs ansikt. Det er logisk at dette er Kristus i hans før-menneskelige tilværelse, for visdom i sin alminnelighet har Jehovah selvsagt alltid hatt.

  At Jehovah kalte ham ”ordet” er også logisk, for før Kristus hadde ikke Gud Jehovah noen annen å snakke med. Som førstefødt/førsteskapt var Kristus med videre på skaperverket sammen med sin Far Jehovah. ”La OSS skape mennesker…”, sier Faderen sitert i 1. Mosebok 1:26.

  Jeg gleder meg enormt til å møte både Pappa Jehovah og storebror Kristus. Under storebrors ledelse skal jeg få være med å tjene de overlevende etter Harmageddon og alle de hundrevis av millioner som har levd før og som får en oppstandelse til nytt menneskeliv på jorden i tusenårsriket.

  Tar du imot frelsens budskap vil også DU kunne nyte godt av Jesu gjenløsningsoffer og få leve evig på en paradisisk jord. Valget er DITT, men ditt hjerte må også bli dratt av Gud. Da kan også DU prise Gud på besøkelsens dag.

  Du må regne med å bli hånet og spottet også her på Søkelys, men du vil finne det interessant at spotterne ikke har noen holdbare motargumenter. Slik var det jo også med de som rant etter apostlene. Lykke til med DITT valg.

  9
  3

Det er stengt for kommentarer.