Abort-prest Per Kørner er død, 82 år gammel

Den markante abortmotstanderen og presten Per Kørner er gått hjem til Gud, 82 år gammel. Kørner som var en markert motstander av den norske abortloven døde etter å ha blitt rammet av kreft. Knapt noen våger å protestere mot abortloven. Knapt noen våger å problematisere en tenkning og en praksis som gjør mennesket til dommer over liv og død. Kørners liv ble sterkt preget av kampen mot den devalueringen av menneskeverdet som abortloven representerer. Etter misjonærtjeneste i Sør-Afrika var han sokneprest i Strandebarm fra 1981-1991. I 1984 brøt han med staten, i solidaritet med prestekollega Børre Knudsen. Han fortsatte sin prestegjerning frem til han ble avsatt ved dom i 1991. I tiden etter at han ble avsatt med dom, var per Kørner endel av den norske kirke i eksil hvor han samarbeidet med Ludvig Nessa og Børre Knudsen. Per Kørner har for alltid skrevet sitt navn inn i den kristne kirkes historie som en mann som kjempet for Guds sak med omsorg for de aller minste av oss. Et varmt medmenneske og en forkjemper for livet har nå reist hjem, og nå i 2018, hvem vil overta stafettpinnen å være modige talsmenn og kvinner for barna i mors liv?  Vi lyser fred over Per Kørners minne.

74 tanker om “Abort-prest Per Kørner er død, 82 år gammel

 1. Om noen ikke skulle mene at den norske staten er en del av Djevelens organisasjon, så er det bare å se til hva abort egentlig er.

  Uten bedøvelse stikkes skalpellkniven inn til babyen og armer og ben kuttes av slik at resten av menneskebarnet lettere skal kunne suges ut. Man kan jo bare tenke seg hvilke smerter barnet opplever – og det i sin egen mors liv!

  Ondskapen nå i endetiden er trolig minst like langt kommet som den under Sodoma og Gomorra. Når Gud snart griper inn overfor menneskeheten er det som kommer ikke til å blunke av når en tenker på hva menneskene påfører hverandre av ekstrem lidelse.

  Per Kørner var en modig mann. Men Bibelen sier at sanne kristne ”ikke er av verden”. Derfor deltar ikke vi i noen former for politikk. Gjør man det spiller man på to hester, og Bibelen er klar på at ”det ikke nytter å tjene to herrer” – både Gud og verden. Det er Satan som styrer denne verden som skal gå fra vondt til verre, mens Gud foreløpig bare styrer de kristne frem til Hans overtagelse.

  PS. Hyggelig at Kjell Andersen er såpass frisk igjen at han legger ut nye interessante nyheter fra de troendes verden.

  11
  7
 2. En stemme for de aller minste er borte. Men jeg regner med at en dag vil vi alle faa sporsmaal om hva gjorde vi for de aller minste blant oss. Hva kan jeg gjoere, Jo, jeg kan be om at Gud griper inn og sparer, ja, om saa er, bare ett liv.

  11
  1
 3. Det er stor skam at mødre avliver sine egne barn. At myndighetene assisterer ved mordene viser at vi virkelig lever på slutten av bibelhistorien. Har lest Søkelys jevnlig men det er første gang jeg skriver. Blir bare så opprørt over den følelseskulden som preger samfunnet vårt i dag.

  13
  4
  • Jeg skjønner godt at du syns aborterende kvinner er forferdelig. Men samtidig finnes det noen av dem som er helt fortvila. De er kanskje voldtatt og veit ikke si arme råd. Ikke at det hjelper å drepe ei uskyldig tredjepart, men i slike situasjoner bør helsevesenet sette mye mer inn på å hjelpe disse stakkars jentene. Å dømme dem ned i grøfta hjelper ingen. Tror Jesus ser til slike stakkars mennesker også.

   2
   7
  • La oss anta Vigdis, at en kvinne er brutalt voldtatt av mange menn, kvinnen er narkoman, uteligger, fattig, prostituert, uflidd, og vet ikke sin arme råd, så hun søker hjelp hos helsevesenet.

   De anbefaler henne om å ta abort, for de ser at denne kvinnen er ute av stand til å ta vare på sitt barn. Kvinnen følger rådet fra helsevesenet og tar abort.

   Så blir spørsmålet: Er dette barnets feil?
   Er det barnet som skal betale prisen for morens elendighet?

   La oss anta at moren ikke tok abort og barnet fikk leve opp, til å bli voksen.
   Så kan du spørre det voksne mennesket, er du glad for at du har fått leve?

   Hva tror du svaret blir?

   La oss nå anta at kvinnen tok abort, så vil hun bære på sorgen og tapet resten av livet.

   La oss videre anta at denne kvinnen, får høre av noen kristne at abort er både synd og drap. Og hun vil føle seg dømt og tråkket på, helt nederst i mørkeste grøfta.

   Så blir spørsmålet: Hvem dømte henne nord og ned.

   Var det de kristne som fortalte henne sannheten?

   Eller var det hennes egen samvittighet, at hun kjenner seg dømt av sannheten i deres ord?

   Så egentlig er det hun selv som fordømmer seg selv.

   Men selvfølgelig vil hun legge skylden på de kristne, for det var de som vekket opp hennes dårlige samvittighet.

   Og hun vil gå rundt å forkynne hvor farlige og forferdelige mennesker de kristne er.

   Mvh RJ

   2
   7
  • At en lamslått kvinne foretar en utskrapning etter en voldtekt er selvsagt mer forståelig for andre enn en annen som bruker abort som ren prevensjon fordi det tilfeldigvis passer dårlig inn i kvinnens karriere-situasjon.

   Men spørsmålet koker ned til om hvem som skal bøte videre for voldsforbryterens handling. Under Moseloven måtte voldtektsforbryteren dø. Kvinnen var forpliktet til å forsøke å skrike etter hjelp om forbrytelsen foregikk i nærheten av folk.

   Men et foster var like mye verd som et fullbårent liv. Det ser vi fordi loven postulerte at dersom noen slåss og støtte bort i en gravid kvinnes mave slik at hun spontanaborterte, måtte overtrederen bøte med sitt eget liv.

   Dette er altså Guds syn på verdien av et ufødt liv – fullverdig. Men heldigvis lever vi under nåden og ikke under loven. Bibelen viser også at det kan være forskjell på konsekvensene for hva et menneske gjør før og etter man lærer Gud å kjenne. Planlagt og overlagt synd er ikke noe Gud ser igjennom fingrene med selv om vi er ufullkomne.

   En kristen kvinne som er usatt for en slik fornedrende mishandling som en voldtekt må selvsagt gis all den følelsesmessige støtte som mulig. Men det vil ikke være rett av et kristent helsepersonell å bistå med avliving av fosteret. Fosteret er en fullverdig, selvstendig tredjeperson og drap på vedkommende er mord.

   8
   5
  • En annen problemstilling er om en gravid kvinne virkelig kommer i en situasjon der en fortsettelse av graviditeten i følge legene utgjør en reell fare for hennes eget liv. Med andre ord at det blir et valg om kvinnen eller barnet skal overleve, og at abort er eneste mulighet for å redde kvinnens fysiske liv.

   Da kan jeg ikke skjønne annet enn at kvinnen – i samråd med sin mann og legene – fritt må ta denne avgjørelsen uten at hun kan lastes for at fosteret må vike dersom hun velger dette. Dette er heldigvis meget sjeldent.

   7
   4
 4. Dersom min datter ble gjengvoldtatt, av en bande med somaliske flyktninger, ville jeg ikke bare støttet abort, men vært glad for en slik beslutning. Arme kvinner som skal tvinges til å bære frem et satans barn?. For det er defintivt ikke et barn som er planlagt av Gud.
  Jeg så en fortreffelig kommentar i en amr. film:”black and white is a lazy way to see the world”.

  4
  9
  • Da skjønner jeg Arnt dit hen at han mener voldtektsforbryteren bør få en tid i fengsel, mens det totalt uskyldige barnet bør få dødsstraff og drepes? Mener Arnt at dette er Jesu syn på saken?

   10
   4
 5. Ja, Birgit, det mener jeg. Noen få uker eller et par måneder etter voldtekten, er det intet barn, kjenner ingen tanker, følelser eller smerte!
  Under alle mulige andre omstendigheter, ville jeg oppfordre en vordende mor til å beholde barnet, men dersom det er incest eller voldtekt stiller det seg anderledes.
  Eller hva tenker du om en far som voldtar sin 14 år gamle datter, og hun blir gravid, Skal hun også beholde barnet, mener du?

  Kunne du tenkt deg å oppfordre din datter til å fullføre svangerskapet og beholde barnet, dersom hun ble voldtatt av en far, bestefar, bror, en gjeng med negre???? Hvis ja; så håper jeg av hele mitt hjerte at du ikke har eller vil få en datter:-(

  3
  9
  • Jeg skjønner hva du mener. Nei da bør selvsagt barnet dømmes til døden og avlives Arnt. Skylda er barnets. Klipp av det armer og bein uten bedøvelse og sug det for all del ut. Det fortjener jo den onde, vesle kroppen fullt ut. Kanskje han eller hun lærer å oppføre seg en gang for alle.Helt enig med deg i dette Arnt.

   13
   3
 6. Jeg har ikke forståelse for fødte Guds skapninger som vil myrde et menneske for synder en annen har begått. Det er trist å være vitne til følelsesmessige utsagn som innebærer hevnlyst og glemmer at de selv har fått leve tross egne synder som i utgangspunktet ikke kvalifiserer for liv sett med Guds rettferdige normer.

  Gud har rett til å ta liv, fordi Han kan gi liv. Vi kan ikke avlive andre utenom via samfunnsmessige dommer som er legitimert nettopp gjennom Guds prinsipper. Uansett har et nybakt menneske rett til selv å velge sin vei. Vi er alle etterkommere etter den største synderen på jorden – den fullkomne Adam som bevisst ødela livene til alle sine etterkommere. Hvor takknemlige bør ikke da vi være for at vår himmelske Far ga oss en ny sjanse.

  Det tør derfor være åpenbart diskvalifiserende for oss om vi nekter et annet menneske – unnfanget eller født – den samme sjansen vi fikk.

  10
  4
 7. Er det Guds vilje at et barn skal bli født som en konsekvens av voldtekt? Av incest?? Skjerp dere!!

  1
  6
  • Det er en sykelig tanke; at noen mener at 14 åringen som ble voldtatt av sin egen far eller bestefar, skal tvinges til å bære frem dette barnet. Det er ingenlunde et barn som er planlagt av Gud, og det vil være et barn som vil slite med stigmatisering, mobbing, genfeil og skam et helt liv!
   Sykt!!!

   1
   3
  • Jeg tror det er Guds vilje at barnet skal bli født “på tross av” omstendighetene.

 8. Kørner var en fin og modig mann. Det er ikke mange igjen som tør å snakke sant. Nessa er også helt fantastisk og ærlig. Stakkars de små som blir utsatt for slike barbariske overgrep. Jeg har også sett bilder av armer og ben som ligger rundt den lille kroppen. En gang skulle jeg se film av hvordan drapene foregår, men jeg måtte slå av. Ble helt kvalm, og lurer på hvordan vi kan tillate slike grusomme handlinger. Hvordan kan legene orke det, de skal jo redde liv. Hvordan kan mor klare det? Er det graviditet etter voldtekt er det grusomt, men heldigvis er det liten promille i forhold til alle fosterdrap som skjer på sykehusene. Håper og tror at senere (kanskje om mange, mange år) skammer vi oss for hva Norge tillot. Det er jo nesten ikke lov å si at man har nulltolleranse, da er feministene ute med “klørne” med en gang.

  8
  1
  • Du stiller mange gode spørsmål her Karin.

   Abortloven ble innført i Norge i 1978 og det utføres ca. 14 000 aborter i Norge per år det blir 588 000 på 42 år.

   Over en halv million Norske statsborgere.

   Og så klager myndighetene på at det fødes for få barn i Norge?

   Forstå det den som kan!

   Hvordan kan vi tillate slike grusomme handlinger? Tja, det er vel fordi at både menn og kvinner vil ha fri sex og ikke ta ansvaret for sine lyster.

   Så blir barnet ofret på alteret til fri sex.

   Som er det samme alteret som til guden molok.

   Dette blir gitt som en tillatelse gjennom loven av 1976 at kvinnen har rett til å bestemme over egen kropp. Men det er ikke bare hennes kropp det er også barnets kropp.

   Hvordan kan legene orke det, de skal jo redde liv?

   Det blir nok slik når storting og regjering lov-pålegger leger å utføre drap på ufødte babyer, så kan ikke legene nekte, for de er redde for å miste jobben sin.
   Så legene lukker øynene og nekter å se at de dreper et menneske, og når de slutter på jobben for dagen så stenger de av følelsene sine, slik at de slipper å tenke og føle på det de har gjort. Og de tenker med seg selv at: Jeg har ikke gjort noe galt.

   Noe av det samme blir det for ei mor, Jeg er kommet i “uløkka”, og må ta abort for jeg hverken kan eller vil ta ansvaret for det mannen gjorde mot meg. Og hun fornekter at det var et samleie hun hadde lyst på.
   Og var det voldtekt så blir argumentasjonen den samme bare at det blir tvang og ulyst i stedet.

   Nei, Norge kommer ikke til å skamme seg over dette, for vi er i full fart mot dommen over våre gjerninger.

   Jeg tror Jesus vil sette dom over hele Norge snart, på grunn av vår nasjons synd på 4 områder.

   1. Jage Jesus ut av skole og lovverk. (Enn så lenge er K. i KRLE faget i lovverket)
   2. Lov om å drepe barn i mors liv abortloven (Lov av 01.01. 1976)
   3. Lov om likekjønnet ekteskap. (Lov av 01.01. 2009)
   4. Tillate og tolerere Islam i skole og lovverk (kommer snart i lovs form)
   5. Oslo avtalene 1 og 2 (1993 og 1995)
   http://toreblogginfo.blogspot.com/2017/07/21-juli-2017-oslo-forbannelsen.html

   Amos 1:2-15 + Amos 2:1-8

   Så sier Herren:
   For tre ugjerninger Norge har gjort, ja, for fire tar jeg ikke min dom tilbake.

   Mvh RJ

   2
   2
 9. Til Kjell Andersen.

  Ser at du ikke oppdaterer så ofte for tiden og og du har jo ymtet om at du har vært syk. Vil bare si – helt sikkert samstemmig – at jeg håper du blir snarlig frisk og kommer tilbake med nye spennende rapporter fra verden vi lever i sett med kristne øyne.

  10
  2
 10. Salm 8:5 Hva er da et menneske, siden du kommer det i hu, et menneskebarn, siden du tar deg av det?

  Ja, hva er et menneske?

  1 Kor 15:45 For slik står det skrevet:
  Det første menneske, Adam, ble en levende sjel. Den siste Adam ble en ånd som gir liv. 46 Det åndelige var altså ikke det første, men det sjelelige. Deretter kom det åndelige.

  1 Mos 2:7
  Og Herren Gud formet mannen av jord fra marken og blåste livspust inn i hans nese, så mannen ble til en levende skapning.

  1 Mos 1:26
  Da sa Gud: «La oss skape mennesker i vårt bilde, som et avbilde av oss!

  1 Mos 1:27
  Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, til mann og kvinne skapte han dem.

  Så hvis vi da ser på disse versene i sammenheng så ser vi Guds fantastiske skapelsesplan for mennesker.

  Først så vil Gud skape en skapning som ligner på Ham.

  Så skaper han en sjel.

  Rundt sjelen så bygger Han en kropp.

  Så legger han sin Ånd i mennesket så det blir levende sjel.

  Det mennesket er så fantastisk skapt at Han:
  Salm 8:6 Du gjorde ham lite ringere enn Gud og kronet ham med ære og herlighet.

  Og dette fantastiske skaperverk, dreper vi i mors mage.

  Men for virkelig å forstå dybden i dette, så må vi vite hva sjel og Ånd er.

  Mvh RJ

  1
  4
 11. Luk 18:15-17
  De bar også spedbarna til Jesus for at han skulle røre ved dem. Da disiplene så det, ville de vise dem bort. 16 Men Jesus kalte dem til seg og sa: «La de små barn komme til meg, og hindre dem ikke! For Guds rike hører slike til. 17 Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike likesom et lite barn, skal ikke komme inn i det

  Nå skal vi se hvor viktig og mektige skapninger spedbarna er.
  «Disse skrikerungene, som sutrer og griner hele tiden»

  Mat 21:14-16
  På tempelplassen kom blinde og vanføre til ham, og han helbredet dem. 15 Men overprestene og de skriftlærde så underne han gjorde, og barna som ropte i helligdommen: «Hosianna, Davids sønn!» De ble forarget 16 og spurte ham: «Hører du hva de sier?»

  Jesus svarte: «Ja, men har dere aldri lest:
  Du har latt småbarn og spedbarn
  synge din pris!»

  Har dere aldri lest, spør Jesus og sikter til Salm 8:3
  Av småbarns og spedbarns munn
  har du reist deg et vern mot dine fiender
  for å stanse hver motstander som vil ta hevn.

  Har du sett på maken?

  Av disse skrikerungene så har den allmektige Gud reist seg et vern mot sine og våre fiender, fra spedbarns munn. Som ikke kan si et fornuftig ord.

  Fra disse små babyer sin munn så stanser de, en hver motstander som er ute etter oss. Disse små med sin sutring, gråt og skriking har sannelig fått utdelt åndens sverd i sin munn.

  Og disse dreper vi i mors liv.

  Han dere tenke dere hvilken vrede vi samler mot oss fra Gud, en nasjon som dreper disse små barna?

  For i Guds ører er det vi betrakter som sutring og grining, som den skjønneste lovsang for Ham.

  Og dere vet vel hvilket mektig våpen lovsang er?

  Mvh RJ

  4
  4
 12. Nå ser jeg at Bernt, Birger og Arnt er opptatt av Guds vilje, og Guds plan, det er så sammenfalne i sine uttalelser at jeg tror at Arnt, Bernt og Birger er samme mann. Ja, ja han om det.

  Det å uttale seg om Guds plan og vilje er en særdeles krevende øvelse, som disse herrer ikke helt mestrer, og det er for så vidt ikke så rart for intet menneske vet noe spesielt mye om det.

  Men hvis man leser Guds Ord så ser man en overliggende plan for alle mennesker, og man ser også til alle tider har menneskene lagt skylden på Gud for det som går galt og er galt og ondt her i verden, og dermed så i iveren å skylde på Gud glemmer man helt djevelen også kalt satan.

  Så før noen uttaler seg om Guds Vilje og plan så er det viktig å seg hva slags egenskaper og kvaliteter Gud har.

  1. Det er bare en levende og sann Gud.

  2. Guds egenskaper er kvaliteter, elementer og fullkommenheter som tilhører ham. De tilhører Ham og er deler av Hans Guddommelige natur – ikke så at Hans hele vesen består av en kombinasjon av de samme, men fordi de er former og uttrykk for Hans vesen, som Han har åpenbart for mennesket.

  3. Disse egenskapene er naturlige og moralske. De naturlige egenskapene avslører Hans eksistens som en udelelig og fornuftsmessig Ånd, som er selveksistens, frihet, allmakt, allestedsnærværelse, allvitenhet og visdom. De moralske egenskapene er hellighet, rettferdighet, godhet, kjærlighet, nåde, barmhjertighet og sannhet.

  4. Som kjent for menneskene på jorden er Gud en usynlig Ånd som intet menneske har sett eller kan se. Han er evig og selveksisterende. Han skaper vesener med udødelighet, men Gud alene eier evighet. Han er uendelig. Han fyller alt rom i universet, og favner alle verdener. Han er til stede overalt, dvs. uendelig i makt, som vises av all Hans skapelse fra det uendelig store til det aller minste. Alle Hans handlinger gjøres ved utøvelsen av Hans vilje, og er synlig for mennesket i det universelle, ved Hans gjerninger, og i deres forskjeller og mangfold. Guds allmakt er begrenset bare av Hans moralske fullkommenhet. Gud kan ikke lyve eller gjøre noen ond handling, selv om Han har makten.

  5. Gud er til stede over alt. Han er skaperen, opprettholderen og Herskeren over alle ting. Han er også allvitende, og alle ting ligger åpne og nakne for hans øyne. Guds visdom er uendelig, og favner all kunnskap. Den er uavhengig av alle Hans skapninger. Vi kan ikke fortelle Ham noe Han ikke vet, men Hans intelligente og uendelig intuisjon forstår alle ting i det forgangene, nå eller i framtiden. Denne intelligensen er fullkommen og absolutt. Mennesket analyserer for å finne ut av sin natur. Gud kjenner naturen uten analyse.

  6. Guds forutviten er absolutt. Hvordan den er forenlig med menneskets frie vilje og moralske ansvar, er i sannhet et stort problem for menneskene i verden. I skriften læres imidlertid begge klart, og troen tar imot det som fornuften ikke kan forsone seg med. Noen av jordens menigheter har fornektet menneskets moralske frihet. Andre opprettholder at Gud i utøvelsen av sin allvitenhet, så vel som sin allmakt, avstår fra å vite hva hans skapninger vil gjøre under visse gitte omstendigheter. Men Guds forutviten i seg selv, som ikke er åpenbart for menneskene, verken påtvinger seg eller tilskynder noen som helst handlemåte, den berører på ingen måte hans frihet eller handling. Mennesket verken synder eller følger herlighet som et resultat av Guds forutviten, så på tross av sin forutviten, har Gud skapt mennesket i sitt bilde som et fritt moralsk vesen.

  7. Gud er uendelig vis, og Han vet hva som er best, Han anvender alltid de midler som mest hensiktsmessig fullbyrder Hans planer. Det er visdom, for visdom er å bruke kunnskapen til det beste. Både i skapelsen og i sitt forsyn kan Guds visdom sees. Hans visdom og Hans gjerninger stadfester hverandre overalt at de er av Gud. Noen høyere visdom er aldri blitt sett eller kjent, enn Guds visdom i planen til forløsning av mennesket. Det løser problemet med Guds rettferdighet, ved å rettferdiggjøre den troende i Jesus Kristus.

  8. Guds fullkomne godhet sees i den nådige gunst, som Han omfatter hele menneskeheten med og skaffer til veie for dens velferd. Hans barmhjertige handlemåte med mennesket viser Hans godhet, og den sees også i Hans ufortjente nåde som drar mennesket til frelse, og dessuten i anvendelsen av de mange midler til dette formålet, og også i alt hva Han så riktig har brakt til veie for mennesket til dets nådige og framtidige lykke.

  9. Hvordan synden kan eksistere i verden med alle dets forferdelige følger, sammen med Guds rettferdige styre, er et forskrekkelig og vanskelig problem, som det ikke er mulig for et menneske å finne noen løsning på i dette jordiske liv. Men synden eksisterer, og Gud tillater den av grunner som bare han selv vet om, og som derfor ikke er åpenbart for menneskene. I himmelen kunne det ikke være slik. Om en engel skulle synde, ville Gud øyeblikkelig kaste ham i helvete.

  10. Rett og rettferd er Guddommelige egenskaper. Det er hellighet utøvd i styresett. Guds sannhet og trofasthet er meget lik hans rettferdighet. Alt Han sier og gjør er sant. Hans sanndruhet er et element i Hans karakter. Gud kan ikke lyve. Slik som Gud er evig, så forblir sannheten den samme. Hva som enn er ute av harmoni med hans åpenbare sannhet, er en løgn. På spørsmålet ”Hva er sannhet?” er dette svaret som vi gjentar i himmelen, Å kjenne Gud slik han har åpenbart for mennesket, er sannhet av høyeste orden.” Vår Herre erklærte, ”Jeg er veien, sannheten, og livet.” Alle ting som blir undervist og trodd, som er ute av harmoni med Hans klare åpenbaringer, er både falske og villedende.

  11. Den evige Gud har åpenbart seg for menneskene som Faderen, sønnen og Den Hellige Ånd. Guds Sønn var og vil alltid være Guddommelig. Han er Faderens uttrykte bilde. Det har vært mange falske læresetninger i menigheten opp igjennom tidene, men vi tilber en treenig Gud, uten å blande sammen personene, eller å dele opp enheten i den samme. For det er èn person: Faderen en annen: Sønnen, og den tredje: Den Hellige Ånd. Men Guddommen av Fader, Sønn og Den Hellige Ånd er èn Gud.

  12. Jesu Kristi Guddommelighet er fra evighet av, Han var Guds Ord fra evigheten. I begynnelsen var Ordet og Ordet var hos Gud, og ordet var Gud, og i himmelen bekjennes han av alle, både hellige og engler, å være Gud og lik Faderen. Hele himmelens hærskare tilber Ham, og Han er Gud åpenbart i kjød.

  13. Den Hellige Ånd er ett med Faderen og Sønnen. Lik i evighet, makt og ære. I skapelsen beveget Han seg over vannene, og dannet for og skjønnhet ut av kaos og uorden. Han utgikk fra Faderen og Sønnen, og tok bolig hos din menighet på jorden. Han har alltid vært med dem siden Hans komme på pinsedag. Han er Trøsteren, Talsmannen og Helliggjøreren av sitt folk.

  14. Gud skapte mennesket rett. Det var både fysisk og åndelig og eide guddommelig liv, skapt i Guds bilde. Han kunne være i samfunn med Gud, med alt som var Guddommelig, så vel som med det materielle univers. Han var gjort lite ringere enn englene, og var kronet med herlighet og ære, og hadde herredømme over Guds skapelse på jorden. Han var venn med sin Fader og skaper, i stand til å beundre, tilbe og glede seg over Gud. Selv om han var av materie og eide kroppslig natur, slik han kom fra Guds hender. Var han allikevel intellektuell, moralsk, og rent og hellig vesen. Han var plassert under loven med liv og død foran seg. Adam gjorde opprør, og synden ble født på jorden. Guds herlighet forlot ham. Mennesket falt, og kjente sin skyld. Det ble fremmedgjort for Gud. Menneskeslektens strøm ble besmittet fra sitt utspring. Det første menneske par ble syndige. Deres etterkommere fikk av nødvendighet del i deres fallende og fordervede natur. Derfor: Gjennom ett menneske kom synden inn i verden, og døden ved synden. Slik trengte døden igjennom til alle mennesker, fordi de alle hadde syndet. Vår natur syndet i Adam, og livskilden ble forurenset ved kildens utspring. Denne fordervelsen ble universell, for alle evner og krefter i sjel og legeme ble brakt under det ondes makt.

  15. Vi tror alle at Jesu død var stedfortredene og forsonende, og at den Guddommelige rettferdighet ble tilfredstilt ved det, og at Gud kan være rettferdig og gjøre alle rettferdige som tror på Jesus Kristus. Derfor kan nåde og frelse fritt tilbys alle mennesker, når de vender om og tror.

  16. Vi tror at Gud forutbestemte og fattet en plan fra verdens grunnvoll av, ved hvilken Han kunne frelse mennesket, og videre, at Han fra begynnelsen av bestemte at alle mennesker igjennom alle slekter, som ville ta imot og komme i samsvar med denne planen, skulle frelses. Alle som på denne måten kom i harmoni med Hans makt og frihetsvalg, og som ville velge det evige liv gjennom Guds plan, var forutbestemt til evig frelse.

  17. Sann omvendelse er sjelenes tilstand for Gud, ved Guds Ånds virkninger på menneskets hjerte og sjel, slik at det settes i stand til å se og erkjenne sine synder, og også å forsake dem fullstendig, for så med full viljesbeslutning i hjertet å underlegge seg lydighet mot Gud i framtiden.

  18. Rettferdiggjørelsen kan bare følge sann omvendelse, og er en handling av Guds frie nåde hvor Han tilgir menneskets synder, og tar imot det som rettferdig for sitt ansikt, bare for Jesu Kristi skyld

  19. Den uhyklerske tro på Gud tror alt som Gud har sakt, befalt, lovet eller truet med. Den er avhengig av vitnesbyrd, og verdigfull for oss som sannheten selv. Vi kan tro på mennesker. Vi er ansvarlige for vår tro, for mennesket kan tro en løgn så vel som sannheten. Sannheten alene kan sette i frihet. Sann frelsende tro leder sjelen til å sette sin lit til fortjenester i Jesu Kristi offerdød og oppstandelse.

  20. Barnekåret er en handling fra Guds side, der den troende synder mottas i Guds familie, med alle Hans barns rettigheter, til hvilken Han blir Guds arving med rett til evig liv.

  21. Den nye fødsel som vår Herre talte om, er en mektig forvandling av Gud i menneskets sjel, hvor Han gir ham evig liv fornyer ham i Gudsbilde. Denne forvandling er Den Hellige Ånds gjerning i mennesket, som overbeviser ham om synd, og leder ham til omvendelse og tro, ved hvilken han fødes fra oven med evig liv som en gave.

  1
  4
  • Jeg gadd ikke lese mer enn de føste tre linjene, og kan da konstatere at det ikke var verdt å kaste bort mer tid på dette. Det er selvsagt aldri Guds hensikt at en ung pike på 14 år skal bli voldtatt av en gjeng, en far eller en bestefar og bli gravid! Det forstår alle….

   4
   5
  • Det er heller ikke Guds vilje at barnet skal drepes. Jeg vet om en bestefar som ble far til barnebarnets barn, og en far som ble far til sin datters barn. Begge de jentene ønsket å være fram barnet. Begge to ELSKER sine barn.

   4
   2
  • Birgir skriver “jeg vet om en bestefar/far som ble…”
   Håper det også var mye annet “de ble”. Fengslet, skammende, gråtende, angrende, sørgmodige, opplyste, sorgfulle mm.
   Jeg tenker at før “de ble” far til disse barna så var det VOLDtekt, det verste svineri på jord. Jeg håper begge jentene har funnet seg en vidunderlig mann som elsker barnet og kanskje kan klare å hjelpe jentene til å få et lykkelig liv.
   Håper de sitter inne -begge VOLDSMENNENE. Ingen kan vite om barna er trygge.

   Begge jentene fortjener mer enn fredspris. De er mine helter.

 13. RJ: ” Men hvis man leser Guds Ord så ser man en overliggende plan for alle mennesker”.

  Jehovah Guds hensikt med jorden og menneskene er å gjenopprette det jordiske paradiset som gikk tapt ved Satans og Adams opprør i Eden. Det er Kristus som er gitt hovedansvaret for dette oppdraget gjennom de siste ett tusen år av Jehovahs 7000-årige hviledag.

  Når så Guds hviledag ender vil Kristus overlevere en fullkommengjort planet til sin Far, som har hvilt fra sin skapergjerning helt siden Han skapte kvinnen.

  Himmelen er samtidig blitt renset for Satan og hans drabanter, slik at HELE skaperverket er tilbakestilt til slik det var før opprøret startet.

  Til å hjelpe seg med dette arbeidet er Kristus tildelt 144 000 tidligere kvinner og menn som ved sin jordiske død er konvertert til åndeskapninger i de himmelske domener.

  Under dette tusenårige riket vil også avdøde mennesker bli gjenreist til nytt liv som mennesker på jorden.

  Og når Guds hvile fra sine skapergjerninger er over og alt fullkomment slik Han skapte det vil Han kunne fortsette å tilrettelegge for videre liv i universet. Da er det nemlig en gang for alle skapt en rettslig presedens om at det kun er Jehovah Gud som har rett til å fastlegge de rettslige normene for skapningen – i himmel og på jord.

  7
  3
 14. Les:

  https://gullkorn77.blogspot.com/2018/10/11-oktober-2018-i-det-dypeste-mrket-der.html

  Israel ble ett med hedningene i nabolaget

  Senere ble Israel besmittet av disse naboene i Kanaan – som de ikke maktet å utrydde – og de begynte å bli lik dem – da de begynte å tilbe avguder, ofre barn til Baal, ved å brenne dem, sexuelle orgier, tråkke ned de svake i samfunnet, urettferdig i domstolene,
  korrupsjon etc. etc.

  Baal dyrkelsen var en fruktbarhetsdyrkelse – du dyrket han med ubegrenset sexuell umoral. pga det ble det mange uventede graviditeter – men det var ikke noe problem for Baal – da han aksepterte barneoffer. Baals armer og fang var opplyst med ild og babyene ble plassert i brannen da trommene spilte for å drukne barnets skrik. Baal dyrkelsen

  I Norge (og Israel – og de fleste andre nasjoner) er abort – hvor en abortlege river lemmene av babyen – og hvor smerteterskelen til små babyer er dobbelt så følsomt enn en voksen. Vi står i de samme syndene – som ødela Kanaan og som ødela Israel – så Gud måtte fjerne dem fra landet.

  4
  4
 15. Jeg har i dag lagt inn ny info om TV Visjon Norge og avisen Norge I dag på min blogg. Ta med i dine bønner at redaktøren av denne nettsiden får være frisk – og kan fortsette sitt arbeide her !

  Mvh

  Ture Andersen

  4
  3
 16. Går ut fra at Søkelys mener antiabort- prest, og ikke abort- prest. For Kørner var som kjent en sterk motstander av abort, eller fosterdrap som er den best dekkende betegnelsen på dette barbariet.

  9
  1
 17. Har idag lagt ut en interessant og informativ artikkel som heter “Endetidstegn i vår tid”

  https://bibelogtro.wordpress.com/2018/10/12/endetidstegn-i-var-tid/

  Jeg tenker bare mer og mer på ordene som står skrevet på veggen i Flekkerøy Bedehus:

  “Og se, jeg kommer snart.”

  For oss gjenfødte kristne er det en stor oppmuntring å se at bryllupsfesten nærmer seg med stormskritt! Tenk at snart skal vi få være med Jesus for evig!

  Mvh Richard

  6
  5
  • Skuffelsen og angsten vil kappes om å dominere kristenheten når de til sist forstår at de er narret av selveste Satan Djevelen og deres “tro” detroniseres av Harmageddons vinder. Det er bare å håpe at flest mulig omvender seg til Skaperen Jehova og Hans sønn Kristus før siste mulighet er borte vekk. “For den dagen vil jeg ikke høre bønner,sier hærskarenes Gud.”

   Odins helveteslære, Platons udødelige sjel og det treenige avgudstrollet vil da forsvinne som dugg for solen. Lykke til med DITT valg!

   7
   6
  • Richard, ja, fine ord på veggene på bedehusene! Sanne og fantastiske ord! Jeg gleder meg mer og mer for hver dag som går.
   Du nevner Theodor Herzl, det er kjempegøy! Ikke mange som snakker om han. Og 120 års jubileum i 2017 siden hans zionistkongress. Det gikk nøyaktig som Herzl sa: “Innen 50 år”. Han døde dessverre bare 7 år senere. Tenk 6000 kom i begravelsen hans.

   Ja snart er det bryllupsfest for oss kristne! Fantastisk! Jeg vil anbefale dere alle artikkelen Richard la ut.

   Joh.Åp. 3:20: “Se Jeg står for døren og banker. Om noen hører Min røst og åpner døren, da vil Jeg gå inn til ham og holde måltid med ham, og han med Meg.” (det står vi må åpne døren)

   Gårsdagens tekst for jødene var 1.Mos.6:9 – 11:32. Fantastisk stoff til søndag 🙂 Nesten bare søndagskolen som leser det for barna. Mange pastorer og prester som sover for tiden.

   2
   5
 18. Jeg har i dag tidlig lørdag lagt ut på min blogg : ” Lebesbymannen og orkanen Leslie ?? “.

  Kanskje bør man følge godt med på det som nå skjer i Middelhavet når det gjelder været – kan være et forvarsel .

  1
  6
  • Menneskehjernen har en fantastisk evne til å tolke virkeligheten som det måtte passe, gjette og dikte og tro på hva som helst. Vi ser alle betydning i tilfeldige sammentreff. Det gjelder også “endetidstegn” som bekreftelse på spådommer og profetier. Det er vanskelig å frigjøre seg fra slike følelser og overtro. Men det går til en viss grad med nøyere undersøkelser, kunnskap om statistikk, psykologi osv.

   Tryllekunstnere og bedragere vet hvor lett det er å lure folk. Samme evne har predikanter og folketalere, men de vet ikke om sitt eget selvbedrag.

   3
   5
 19. Utenom emnet, men likevel…. NRK melder i dag:

  «Drammen kommune vil stenge den kristne TV-kanalen Visjon Norge.
  Drammen kommune varsler harde tiltak overfor TV-predikant Jan Hanvold og kanalen Visjon Norge, som de mener driver ulovlig. I verste fall må TV-stasjonen legge ned virksomheten i dagens lokaler.»

  • Og Hanvold og hustru vil innkassere millioner av kroner gjennom sin eierande på 19 %l i selskapet Øvre Eikervei 126 AS, der VN leier lokaler, når dette nå skal selges til en boligutbygger. Nesten 4 mill i året har VN betalt i leie til dette selskapet. Her har også hentet ut sin ekstra årslønn på ca kr 950.000, som eneste ansatte. Kristenfolket vil bedras…

 20. Spåmenn og spåkoner fortsetter sine raid for å narre menneskene på vegne av deres åndelige far Satan Djevelen. Men det er bare en spådom som tåler dagens lys, og det er bibelens profetier om at denne verden skal forgå med all sin ondskap.

  Alle de som lever av sin falskhet strider mot Guds ord om at ”for intet har dere fått det og for intet skal dere gi det”. Men alt dette er forutsagt i skriftene og må derfor skje.

  Det sanne kristne venter på er at nasjonene – trolig gjennom et reformert FN – vil sette foten ned for all offentlig religiøs virksomhet. Når dette inntreffer vil det onde presteskapet gjøre i buksene av redsel for det som kommer over dem. De vil nekte at de er prester og noe vil smøre sine hender inn med jord og påstå at de er jorddyrkere.

  Det blir et interessant skue nå ”kjøpmennene står langt borte fra dem” og akker seg over at ingen kjøper varene deres til de tidligere religiøse høytidene. Dette blir imidlertid også globalistenes siste stunt for å beholde makten i en tid der nasjonalkonservative som Trump river dem ned fra den globale vestlig-initierte pidestallen.

  Dette ligger ikke langt foran oss, og ”mens de sier fred og sikkerhet kommer en brå undergang over dem”. Det er nemlig Kristus på vegne av sin Far Jehovah som overtar regien. Dette betyr en ting – HARMAGEDDON – Guds lenge lovte oppgjør med denne verden som valgte å gjøre opprør mot Ham. Utfallet er gitt, men ”det blir ikke mange mennesker tilbake”.

  De få menneskene som blir stående på Guds den allmektiges store dag vil imidlertid straks ta fatt på gjenoppbyggingsarbeidet under ledelse av Guds rikes åndeskapninger. Vil DU være blant disse? Det er opp til deg og gjelder ditt eneste mulige evige liv. Lykke til med omvendelsen!

  14
  7
  • Nå må du anonyme med dekknavnet Bibelen slutte med dette vas-pratet ditt. Når jeg spør deg konkret hva vi andre må gjøre for å oppnå den salighet som du beskriver ; så koker hele svaret ditt ned til at vi andre bør skifte navn på vår Gud fra Jahve til Jehovah.

   Vider prøver du , som alle andre JV-ere , å skremme oss med mantraet : Harmageddon. Nå må du snart gi oss fred….

   5
   13
  • Sier du JAhveh må du også si JAsus, JAremiah, JAsaja m.fl. JAsus betyr ”JAhveh er frelse”, og prefixet vil da måtte være ”JA…” i både Faderens og sønnens navn..

   MEN sier du JEsus innebærer valget at du også må si JEhovah. Det betyr ”JEhovah er frelse”. Uvitenheten rundt dette skyldes kristenhetens løgner og falske tradisjoner. Men slik bevarer Gud Jehovah også ”et folk for sitt Navn”. Dere andre ”dyrker det skapte fremfor Skaperen” slik Bibelen så treffende beskriver det.

   Feltprester og andre morderiske militære drapsmenn er lik abortforkjempere. De tar livet av sin neste og hevder de tjener gud. Det gjør de selvsagt, men guden deres er Satan Djevelen. Mordere skal ikke arve Guds rike. Det er ”de milde som skal arve jorden”, sa Jesus.

   Jeg sier dere som leser dette: Vend dere ikke til disse. De tar dere med i fortapelsen.

   13
   7
  • “Den som griper til sverd skal falle for sverd”, sa mesteren selv – Jesus Kristus. Den som hevder at kristne kan slutte seg til organisasjoner som har som formål å drepe sine medskapninger i kriger initiert av folkevalgte ateister er ikke bare åndelig på jordet, men også på feil jorde. Nemlig på Satan Djevelens egen banehalvdel. Dette er blant kristenhetens største synder, noe Kristus på vegne av Jehovah Gud vil stille dem til ansvar for på den ytterste dag.

   13
   7
 21. Hei Ture.

  Jeg leser ikke noe av det denne JVèn skriver, gjør du likeså.
  Du mener at han skal gi oss fred, hvordan er det mulig?

  Det er totalt umulig å gi bort noe han ikke har.

  Du ser at denne JVèn har ikke noe fred i sitt indre, derfor er det umulig for ham å gi oss fred.

  Derfor vil han fortsette på dette gnålet, for det ligger over ham som en tvang.

  Det eneste han kan gi til andre er denne tvangen som bor i hans hjerte.

  Mvh RJ

  6
  11
  • Ingen saklige, bibelske motsvar fra deg heller nei. Tenkte meg det. Bare følelser. Ikke å undres over at det går til grunne med den pill råtne kristenheten.

   PS. Du får heller fortsette å smuglese innleggene mine. Så kanskje du lærer litt.. Tihii…

   11
   7
 22. Verden er i dag vitne til kulminasjonen av en gudløs verdens opprør med sin Skaper – Jehovah Gud – himmelens og jordens Skaper og Livgiver. I gjennom hele endetiden fra den første verdenskrig frem til i dag har verden i stadig større grad latt seg manipulere av Jehovahs hovedmotstander – Satan Djevelen.

  Tre og et halvt år etter krigsutbruddet i juli 1914 var Satan og hans demoner endelig kastet ut av himmelen, noe jordmenneskene til fulle fikk smake konsekvensene av under krigen som fikk 56 nasjoner til å barke sammen. Pest fulgte med spanskesyken som krevde over 20 millioner døde.

  Fra da av og frem til i dag har menneskeheten fått smake fruktene av det opprøret som Adam og Eva startet i Edens have, der stridsspørsmålet om hvilken moralsk og juridisk rett Jehovah Gud har til å styre over sine skapninger selv om Han er sterkest i realiteten ble fremmet.

  Nå slåss både Satan Djevelen og hans jordiske drabanter for sine råtne liv, og de unnslår seg ikke for å dra med seg en hel verden i sine egne fall. ”Skal jeg dø, skal alle dø med meg”, er Satans devise. Og det har han nesten klart.

  Det er bare et fåtall mennesker som fortsatt står i mot ham, mens det i himmelen var en hel tredjedel av englene som ble med ham og konverterte til demoner – motstandere av Jehovah Gud. Nå er hans siste stunt å globalisere hele verden og samle alle sine tropper og ressurser til krigen på Guds den allmektiges store dag i Harmageddon.

  Men dette slaget har han profetisk tapt på forhånd. Vil DU unngå hans skjebne er det derfor livsnødvendig å stille deg på Skaperen Jehovahs side. Tiden er stadig kortere. Søk Ham derfor i den tid Han er å finne. Veien går gjennom den ekte Jesus Kristus og valget er DITT!

  12
  5
 23. TAKK TIL KJELL ANDERSEN!

  Kjell Andersen fortjener både en takk og honnør for at han lar ulikt tenkende slippe til i sin blogg. I en tid der mange står steilt mot hverandre er det viktig at folket får anledning til å lese hva de ulike partene innestår for og vurdere deres argumenter og henvisninger på en åpen og uhildet måte. At denne friheten faller enkelte tungt for brystet, som heller ønsker seg et ekkokammer, ser vi på alle samfunnsområder. Selv om jeg er sterkt uenig i mange av Kjell Andersens religiøse ståsteder, administrerer han like fullt en sjelden perle i floraen av diskusjonsfora. Skulle han for tiden være syk eller opptatt på annen måte ønskes han derfor i særdeleshet god bedring, og i sin alminnelighet lykke til på livets ferd.

  6
  1
 24. De hjernevaskedes forening

  Jeg undres hvordan folk kan la seg hjernevaske – slik disse vitnene fremstår. Trolig må det være noen eksperter bakenfor – som skjønner seg på denne formen for psykologi . Disse ekspertene er nok døde for lengst – men deres teorier omkring 1914 lever i beste velgående og lurer nye inn i samme fellen : Altså å true andre med HARMAGEDDON – og tro at deres lære – som slett ikke blir definert som kristen lære – stadig er like aktuell.

  Eller er det Stockholm-syndromet som er ute og går også blant JV-ere ? Ja , at de gamle JV-amerikanerne var forut for sin tid ?

  Mitt råd blir slik til disse : Vend om og bli en kristen. Da får du fred i din sjel ! Kanskje er det derfor disse personene er så aktive på denne nettsiden ; at de ønsker å bli kristne ?

  4
  4
  • 15 For vi er Kristi vellukt for Gud, blant dem som blir frelst og blant dem som går fortapt: 16 en duft av død til død for dem som går fortapt, en duft av liv til liv for dem som blir frelst. (2. Korinterbrev 2:15,16)

   Jeg er således “en duft av død til død” for hr. Andersen. Det er spørsmål om ikke det er bedre å studere Bibelen og forkynne den i stedet for å studere og forkynne hedningenes militære drapsmetoder. I så måte ville bare en ørliten vask av gangliene kunne generere store åndelige fremskritt. Lykke til med nettopp det hr. Andersen

   5
   3
 25. Til deg anonyme som har frimodighet nok til å kalle deg : ” Bibelen ”

  Du har skrevet flere ganger her på denne nettsiden at du ikke er medlem i sekten Jehovas Vitner og har aldri vært det.

  Hvordan kan du da ta til deg de ord som jeg her skriver om Jehovas Vitner og deres lære ? Du er jo ikke blant dem ???

  3
  5
 26. Hjerne vask nr. 1

  Jehovas Vitners okkulte røtter
  https://www.gracepano.com/language/nb/2018/04/21/jehovas-vitner-deres-okkulte-rotter/

  Hjernevask nr. 2.

  1 Kor 6:11
  Men nå er dere blitt vasket rene, dere er blitt helliget, ja, rettferdige for Gud i Herren Jesu Kristi navn og ved vår Guds Ånd.

  Rom 12-2
  Og la dere ikke lenger prege av den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til hans behag, det fullkomne.

  2Kor 3:17-18
  Herren er Ånden, og hvor Herrens Ånd er, der er frihet. 18 Og alle ser vi med utildekket ansikt Herrens herlighet som i et speil og blir forvandlet til det samme bilde, fra herlighet til herlighet. Dette skjer ved Herrens Ånd.

  Mvh RJ

  1
  6
 27. Svar til Ture Andersen:

  Fordi begrepet ”Jehovas vitner” og Vakttårnet ikke er synonymt. Du bruker jo selv Jesu navn selv om din opplæring i militære mordvåpen er av Satan Djevelen!

  I Jesaja 43:12 heter det:
  ” Dere er mine vitner, sier Jehovah. at jeg er Gud.”

  Guds navn Jehovah forekommer over 7000 ganger i Bibelen. Og i nevnte skriftsted står det altså at sanne tjenere for Jehovah Gud også er Hans ”vitner”.

  At falske religiøse kupper Hans navn lar ikke jeg meg synderlig affisere av. Like lite som at noen som har gått i militær morderskole bruker Jesu navn. Begge kategorier er jo like fortapte om de ikke vender om.

  7
  3
  • Tenk om en person banker på din dør : Får tak i din kone og starter å banke og slå henne. Da ville du bare stå og se på ???

   3
   6
 28. Det er selvsagt prisverdig at mennesker som Per Kørner var med på å rette søkelyset mot fostermord. Bibelen sier imidlertid eksplisitt at ”denne verden skal gå fra vondt til verre inntil det blir så ille som det aldri før har vært og aldri mer skal bli”.

  Å blande seg med denne verden vil derfor ikke nullstille Guds ord om hva verden har i vente – Harmageddon. Skriftene er helt klare på at kun FÅ mennesker vil gå på den smale vei. Vi forkynner derfor for alle slags mennesker, men ut over forkynnelsen er ikke denne verden de sanne kristnes første-prioritet. Det er derimot de som tar i mot ordet og blir en del av den sanne Guds menighet.

  Når de få tar i mot er det som et mirakel. Og Kristus og hans Far Jehovah må faktisk ”dra” disse ut av verden og til seg. Så sterk er Satans påvirkning og makt. Han er ”denne verdens gud” og slåss selv for livet. Men snart skal han ”bindes for 1000 år slik at han ikke skal kunne forføre menneskene”. Dette ligger rett foran oss. ”Vær derfor edrue og våk” så ikke dagen kommer overraskende over dere.

  6
  4
  • Svar på mitt spørsmål – ” Bibelen “.

   Vil DU komme din kone til hjelp om hun blir angrepet og slått – eller vil du bare være tilskuer til det hele ?
   Jeg har sett før at du blir taus eller skriver om noe annet – når du ikke vil / eller kan svare.

   3
   5
  • Det er noe helt annet å forsvare seg mot en privat inntrenger enn som deg å delta i den hedenske verdens kriger der bomber og granater slippes og sendes mot et helt folk. Som da Norge var med og bombet, drepte og lemlestet 70 000 sivile i Libya før de samme etterpå delte ut ”fredsprisen”.

   En sann kristen kan altså benytte balansert makt mot en som truer ham privat om han ikke kan komme seg unna på annen måte. Å benytte krigsvåpen som rammer sanne kristne – eller andre – fordi hedenske politikere vil drepe eksempelvis libyere er IKKE en kristens oppgave. Den som stiller seg til disposisjon for slikt er av djevelen.

   Sanne kristne ”skal ikke en gang lære å føre krig”, sier skriften. Og Jesus selv sa det slik:

   ” 51 En av dem som var sammen med ham, grep sverdet sitt, trakk det og hogg etter øversteprestens tjener og kuttet av ham øret. 52 Da sa Jesus til ham: «Stikk sverdet ditt på plass igjen. For alle som griper til sverd, skal falle for sverd.”
   ALLE, hr. Andersen. Tenk over det…

   7
   4
 29. Personlig har jeg aldri deltatt i noen krig og har heller aldri tatt livet av / skadet noe menneske. Jeg håper at du som kaller deg for ” Bibelen ” kan si det samme. Men nå var du tydelig og fortalte oss andre at du vil forsvare din kone om hun blir angrepet. Det var godt å høre – og du stadfester dermed at vi dessverre må ha et forsvar både privat og således også om vårt kjære land blir angrepet av en fiende.

  For øvrig er jeg enig i at Norge aldri skulle rotet seg bort i krigføring i Langtvekkistan ( les : Afghanistan , Irak , Libya , Syria mv. ). Hvis muslimene i disse nevnte land vil drive krig : Så la dem holde på ! Men la ikke norske liv gå tapt fordi USA ber oss om å delta der. For øvrig var det en prest som var statsminister da Norge sendte F-16 jagerfly og bombet Jugoslavia. Da spør jeg : Har dette landet noensinne gjort oss noe vondt ? Ja , det er mange som har mye å svar for når dommens dag kommer.

  6
  7
  • Sitat Ture Andersen: ” Personlig har jeg aldri deltatt i noen krig og har heller aldri tatt livet av / skadet noe menneske.”

   Det blir en meningsløs uttalelse, etter som du er offiser i det militære og må lyde ordre fra hedensk ledelse.
   Salvede kristne tilhører ikke noe hedensk land. ”Vi har vår borgerrett i himmelen”, sier Bibelen. At vi til en viss grad kan forsvare oss privat betyr IKKE at vi kan delta militært innen de hedenske nasjonene i ”denne verden”.

   De første kristne lot seg drepe på de romerske arenaene akkurat som Jesus lot seg drepe selv om han kunne tilkalt legioner av engler og beskyttet seg. “Rør ikke ved urent”, sier bibelen.

   Salvede kristne skal jo hjem til himmelen der vi hører hjemme. Derfor gleder jeg meg til å dø. For ”kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike”. Vi MÅ derfor dø for å komme hjem. Av den grunn sa Paulus om kroppen sin: ”Hvem skal fri meg fra dette legeme”. Slik ser jeg det også, og det gjør også min salvede hustru.

   11
   4
  • Han heter JV, Ture.
   Fordi han har brukt navnet uten å spørre sjefen først.

   4
   8
 30. De som har dødd en urettferdig død vil få en ny sjanse til liv på en ny og renset jord etter Guds den Allmektiges store inngripen overfor de onde menneskene i Harmageddon.

  Jeg formelig ser for meg hvorledes troppene vender seg mot de sanne kristne etter at verden har kvittet seg med både kristenheten og de øvrige religionene under den store trengselen før starten på Jehova Guds tusenårige dommens dag ved Kristus og oss – brødrene hans. Lik Farao ved Rødehavet på Mose tid.

  Men i løpet av det tusenårige riket vil oppstandelsen ”av de rettferdige og de urettferdige” gjennomføres. De rettferdige er de som tok i mot ordet med all velvilje opp i gjennom tidene etter Jesu død og som ikke hadde himmelsk, men jordisk håp. De urettferdige er alle de som aldri fikk høre om Guds frelsesplan men som får en ny sjanse til å vise hva som bor i dem. Etter de tusen år vil alle menneskene prøves en siste gang før de som består prøven erklæres rettferdige til evig jordisk liv. (Evig/ad olam betyr til ubestemt tid.)

  Vi som tilhører det himmelske riket av 144 000 tidligere kvinner og menn vil så kanskje tilrettelegge for liv på nye planeter, slik at hele universet vil yre av liv til ære for Skaperen Jehovah!

  Vil DU være med på dette verdenshistoriske prosjektet må du snarest mulig vende deg til Jehovah og Hans sønn Kristus! Tiden blir raskt kortere, og når dagen opprinner vil ikke Gud lenger høre bønner. Du er frem til da HJERTELIG VELKOMMEN. Valget er ditt. Godt valg og lykke til!

  7
  5
  • Jeg skulle til å spørre om hva vi skal tro på, vakttårnet eller Bibelen. Men etter å ha tenkt igjennom hva det egentlig står i dette innlegget så innser jeg at her kan det ikke argumenteres i det hele tatt. Dette er jo fri fantasi.

   3
   5
  • Ikke ett eneste motargument.
   Ikke ett eneste skriftsted.
   M.a.o. INGEN bibelkunnskap.

   Hadde du kjent skriftene ville du visst at Guds løfter innebærer at det på den nye jord..
   ..”ikke skal fødes barn til en brå død”
   ..”kornet skal bølge over åsene”
   ..”ingen innbygger skal si ‘jeg er syk’ ”
   ..”ingen skal lære å føre krig”
   ..”Guds fred skal rå fra den ene enden av jorden til den andre”
   ..”lykkelig er de saktmodige for de skal arve JORDEN”
   ..Skje Din vilje, som i himmelen så og på JORDEN”
   ..en jord der rettferdighet bor”
   ..ikke skal en bygge og en annen bo”
   ..de rettferdige skal arve jorden og alltid bo der”

   Ja alle skriftstedene om den nye jord kunne fylle hele denne bloggen. Det største hinderet for de fleste er at de nærmest er totalt uvitende om hva som står i Bibelen , og det blir deres undergang – evig avskjærelse fra livet – også kalt den evige død (kolasis).

   6
   4
 31. Etter å ha lest Ole Brum sitt innlegg så ser vi at det er 2 muligheter her.

  1) Hvis ikke Ole Brum kjenner Guds Ord så er Ole smart nok til å gjennomskue JV løgnene.

  2) Hvis Ole Brum kjenne Guds Ord så vet Ole at alt det JV forkynner er bare løgn.

  Selv om JV kliner til med masse Bibelvers, for å underbygge sine påstander, men Ole ser at JV ånden og løgnene trenger Bibelversene til side, og tilbake står JV løgnene alene.

  Uansett så er Ole Brom en smart kar.

  Mvh RJ

  2
  3
 32. DE FLESTE MENNESKENES HÅP

  De fleste nåværende menneskers eneste reelle håp om en utgang fra denne onde verden, som kristenheten har skapt ved å forlate Jehovah Guds ord til fordel for Satans systemer, er å få overleve krigen på Guds den allmektiges store dag i Harmageddon.

  Satan og hans disipler er derfor voldsomt ivrige på å hindre enhver som søker seg mot den eneste sanne Gud og Hans sønn. Vi ser det også her inne. Når sannheten går opp for de av dere som er rettsindige vil dere vende dere spørrende mot Guds fiender og kreve dem til regnskap for deres løgner. Det er derfor det heter at hele dette ”kvekkende” djevelens presteskap vil fraskrive seg sin ”tro” og hevde at de eksempelvis er ”jorddyrkere” og slett ikke falske prester.

  Det som nå gjenstår er at et forsterket FN vende seg mot ALL religion og erklærer all offentlig utøvelse av denne som forbudt og uønsket. Da vil ”folkene stå med blussende ansikter av forbløffelse” over det som kommer over jordens folk. Neste utspill er at elitene erklærer ”et høyt rop om fred og sikkerhet” fordi den splittende religiøse aktiviteten world wide er tuktet.

  Sanne kristne vil imidlertid ikke slutte sin gudstjeneste. Vi har forkynt dette scenariet i mange, mange år. Og vi vet at ”alt som før er skrevet er skrevet til oss, til hvem de siste tider er kommet”. Lik jødene sto tilsynelatende redningsløst fortapte foran Rødehavet med Faraos soldater i hælene, vil frelsen komme fra Gud. Denne verdens mennesker vil bli knust, mens de meget færre Guds sanne tilbedere vil få overleve både ”Farao” og Guds vrede.

  Foran ligger da gjenoppbyggingen av Paradiset. Der skal det endelig bli godt å leve for mennesker av Guds vilje. Først i tusen år med oppstandelsen der alle kan få møte sine kjære avdøde slektninger og venner. Og dernest over i evigheten der alle mennesker er blitt unge, livskraftige og lykkelige. Freden vil da ha senket seg over hele Gud Jehovahs skapning akkurat slik Han hadde til hensikt før Satan fikk Adam og Eva til å gjøre opprør.

  Ingen må tro de kan pille Skaperen og Hans sønn Kristus på nesen. Guds hensikter i Eden vil komme uanfektet av himmelske og jordiske entiteter som er fiender av Ham. Disse vil ganske enkelt fjernes fra livet, og det blir som Bibelen hele tiden har fremholdt – ”ALLE TINGS GJENOPPRETTELSE”.

  4
  3
  • Husk hva denne redde , og således anonyme entiteten står for :

   – det fins ingen evig fortapelse ; stikk i strid med Jesu klare ord : Altså ren vranglære fra hans og JVs side

   – prediker erstatningsteologi : JV har overtatt Israels løfter i Bibelen.
   – Jesus har han og JV degradert til å bare å være en engel

   6
   3
  • Har han overtatt Israels løfter, har han samtidig overtatt alle Israels forbannelser.

   3
   2
 33. Jeg undres hvorfor det er så få menn som kjemper mer for barnet sitt som hun vil fjerne. Selv om jeg kan sette meg inn i motløsheten de kjenner når kanskje både dama hans og alle andre går imot ham. (Til og med barnets mormor).
  Og kanskje er hun heller ikke engang dama hans lenger.

  Men jeg tror det er mange menn som kjenner på sorgen. Mange av dem helt alene. Noen visste det ikke før aborten allerede var utført, mens andre aldri fikk greie på at hun ble gravid. For meg er det helt uforståelig, alle abortene som blir utført pga. karriere, avsluttet forhold, dårlig økonomi og lignende. (Når det er andre grunner enn disse, så er kanskje ikke løsningen abort da heller)

  Hvem vil overta stafettpinnen nå? spør Søkelys her. Et viktig spørsmål til oss alle. Det har virkelig vært noen menn med muskler som har stått i kampen. Søkelys skriver: “Per Kørner ; en mann som kjempet for Guds sak med omsorg for de aller minste av oss”.

  Han er min helt.

  • Skrivefeil i min forrige kommentar.
   Ordet “mer” i 1. setning skulle ikke vært der.

 34. Evig fortapelse innebærer evig død – evig avskjærelse fra livet. Det er tilbake til den ikke-eksistens som man hadde før ens fødsel.

  Det er korrekt at ”åndelige jøder” har overtatt etter den kjødelige nasjonen Israel som Jehovah Guds folk. Dette inntraff endelig i år 70 evt. I dag er det ingen som kan påberope seg det gamle Israels stammetilhørighet. Slektstavlene forsvant også i år 70. I det nye åndelige, kristne ”Guds Israel” av de åndelige 144 000 er alle raser invitert. Ingen unntatt. Alle andre mennesker er motbildet til ”de fremmede” som fulgte Israel over Rødehavet og ut av Egypt. Disse motbilledlige ”fremmede” skal bli førstegrøden av mennesker på ”den nye jord” etter Harmageddon.

  Kristus, som het Jehoshuah /Jesus, er ikke en ordinær engel. Han er pt. Overhode for alle åndeskapningene i himmele. Både engler, kjeruber, serafer og de av de 144 000 som allerede har fått en oppstandelse fra jorden til himmelen. Blant sine brødre i himmel og på jord er han dessuten ”odelsgutt” etter Jehovahs førstefødselsrett-system. Det er kun Gud Jehovah som er over ham, men Kristus er av sin Far gitt all makt over alle andre skapninger i hele 1000-årsriket.

  Det kjødelige Israel mistet alle sine privilegier i år 70, men folk fra nasjonen Israel i dag er like hjertelig velkomne som kristne som alle andre raser.

  4
  2
  • Med dette svaret ; så stempler du Jesus Kristus som en løgner. Du vet at HAN fortalte om evig fortapelse og evig pine for dem som går fortapt.

   Jeg vil anbefale deg å forkaste denne falske læren tilhørende Jehovas Vitner – og bli en kristen i stedet.

   Videre om det skal gå deg godt i framtiden : Så bør du ta Jødene og Israel med i dine bønner hver dag. – Den som velsigner Israel , vil selv bli velsignet…

   Jeg skriver dette for å ønske deg alt godt i fremtiden !

   3
   4
  • Svaret ditt viser at du er uten kunnskap om koine-gresk språk.

   Ordet ”evig pine” er en total feiloversettelse av greske KOLASIS, som betyr direkte oversatt EVIG AVSKJÆRELSE (fra livet). Pine har innen plass i kolasis.Det var Platons løgnaktige lære om den ubibelske ”udødelige sjel” som gjorde at man brakte inn det ubibelske ordet ”helvete” for å ha et sted å gjøre av de onde som jo ifølge Platon heller ikke døde.

   Ordet sjel stammer fra det hebraiske ordet nephesh som betyr ”en puster” og det videreførte psykhe som kort og godt betyr ”liv”. Bibelen viser at mennesket ikke ”har en sjel”, men at de ”ER en sjel” – en som puster. Derfor sier Bibelen at menneskene ”ikke har noen fordel fremfor dyrene, de vender begge tilbake til støvet som de er tatt i fra” – de er begge kun ”pustere”- ”en pust i en nese”.

   Fortapelsen har jeg forklart at er evig død. Gud er ingen sadist som piner noen evig slik Djevelen nok gjerne kunne tenkt seg. Bibelen sier derimot greit: “Se, jeg har lagt fremfor dere livet eller døden, så velg da livet”.

   At noen tror Gud velsigner atomkrigsmakten Israel får være deres sak. Israel idag er en åndelig nasjon av “alle stammer, folk, raser og ætter”. “Vi har ikke kamp mot kjøtt og blod, men mot ondskapens åndehær i himmelrommet”, sier skriften. Og da trenger vi ikke kjødelige våpen. Det er det du som gjør sammen med hedningene dine.

   3
   3
 35. KRITISKE TIDER!

  Veien frem til FN’s oppgjør med all religion blir kortere og kortere. Nå er det Frankrikes nylig avgåtte innenriksminister som tar ordet ”borgerkrig” i sin munn etter at etteretningstjenesten ymtet om det samme.

  Det er islamismen som nå truer Frankrike. Dette vil gjøre det lett for verdens statsledere å reagere når de ser sin globalisme truet og ”Gud legger dem i hjertene å kle (den religiøse) skjøgen naken og brenne henne opp med ild”.

  For at de-legitimering av islam skal få allmenn legitimitet world wide må ALL religion legges i forbudspotten – også kristenheten. Russland, Kina, Vesten med USA og Europa, Kanada, Australia vil borge for at de mer religiøse landene også faller inn i folden.

  Vi begynner allerede nå å se konturene av opptakten til avslutningen på denne tingenes ordning sett med sanne bibelske øyne. Religionene har vært nyttige idioter for verdenselitene opp igjennom tidene, men er nå konvertert til en solid trussel mot den nukleære verdensfreden.

  Vi lever i meget historiske tider og åndelig opplyste mennesker er vitner til det gigantiske oppgjøret mellom Gud ved Kristus og menneskeheten som har fått holde på i tusenvis av år med å bevise at de ikke er i stand til å styre planeten uavhengig av Gud.

  https://www.document.no/2018/10/17/frankrike-gar-opp-i-limingen-ord-som-borgerkrig-hores-stadig-oftere/

Det er stengt for kommentarer.