Hvordan hadde du reagert? 17 åringen forteller at hans liv snart er over

shaunDen første mai 2012 la den 17 år gamle Shaun Wilson-Miller ut en video på You Tube som er blitt sett av mer enn fem og en halv million mennesker på You Tube. I videoen som har fått navnet “My Final Godbye” forteller 17 åringen  at han nå har fått den endelige dom. Han vokste opp med en medfødt hjertefeil. Shaun ble født den 26 januar 1995 og den første mai 2012 la han ut det han viste ville være sin aller aller siste hilsen til verden, sine venner og bekjente. I sin video starter Shaun med “Hei folkens, jeg har noen dårlige nyheter, som jeg vil dele med dere. Jeg har kronisk hjerte-avstøtning…og jeg vil ikke være her for så lenge jeg hadde tenkt,” forteller Shaun som bodde i Melbourne i Australia sammen med sin far.

“…….Men jeg vil si at dette har vært en “awesome ride” eller fantastisk kjøretur og jeg angrer intet, jeg har levd livet fullt ut fordi du ikke vet hva som skal skje. Jeg vil takker venner og familien som har vært en del av livet…” fortsetter 17 åringen som tydelig sliter med å sette ord på sine følelser. Ikke gråt for meg…..sier Shaun i klippet som er sett av mer enn 5,5 millioner mennesker.

Shauns ord om at det har “vært en awesome ride” var ordene som berørte meg nå jeg så  det hjerteskjærende klippet fra en dødssyk 17 åring som skulle komme til å dø bare 25 dager senere. Den 26 mai 2012 gikk gutten ut av livet og inn i evigheten, men ordene “det har vært en awesome ride” har i kveld brent seg inn i mine tanker. Hvordan ville vi selv beskrive vår daglige vandring med Jesus, dersom vi selv skulle lage en tilsvarende farvel video til de vi kjenner? Vil du beskrive livet med “Jesus som “en awesome ride” hvor du opplever spennende eventyr og utfordringer i det livet han har gitt deg, eller syntes du livet er for kjipt fordi du ikke har en dyr SUV i garasjen, har millioner på bok eller et vellykket liv målt ut fra verdens standard. Hvordan ville du reagere dersom du kom i den situasjon at du viste du skulle dø i løpet av noen få uker? Ville du bli bitter på Gud eller stresse rundt til Misjonen Jesus leger eller fylle opp bankkontoen til Hugo Healer eller en av mange andre som misbruker Guds hellige navn til egen vinning? En ekte og overgitt kristen vil, tross prøver og fristelser i møte med døden kunne si: “livet med Jesus har vært “en awesome ride”  -og det som ligger fremfor -er ennå mer “awesome”…