Seiersglede hos Donald Trump, og Putin uttrykker ønske om gjenopprette gode forbindelser med USA

Så var det avklart. Donald Trump er valgt til president og for mange er dette en skikkelig “blåonsdag” og over hele Europa er skuffelsen etter amerikanernes valg nærmest til å ta clinton-hog føle på. Valgresultatet har bevist i hvert fall to ting, og det er at “ekspertene” ikke har gjort seg fortjent til lønna de har fått -og videre at de fleste meningsmålingene har vært helt på tyttebærtur og kanskje også manipulert for å psyke ned opinionen slik at de skulle tro at Donald Trump var en taper. Det meningsmålingsinstituttet som har vært mest nær det reelle resultatet har vært USC DORNSIFE som over lang tid har hatt Donald Trump høyt på meningsmålingene. Den som kommer dårligst ut, er CNN som nå står foran en intern opprydding etter at de både har bommet på meningsmålingene de presenterte og for avsløringene om at flere av deres medarbeidere aktivt har promotert Hillary Clinton som i dag neppe har mye å glede seg over

Nyheten om at Donald Trump gikk seirende ut av nattens valg har slått ned som en bombe verden over. Vestlige ledere som har uttrykt seg svært nedsettende om Donald Trump, må nå endre tone -etter at deres største mareritt nå har blitt en realitet. Blant tilhengerne til Hillary Clinton er det nå tårer, sjokk og dyp dyp skuffelse. Noe bildet fra det man trodde skulle være en festvalgvake illustrerer.

depper-etter-nederlaget

 

 

 

 

 

 

Også i den republikanske leiren er det nå tid til ettertanke da de ledende figurer i det republikanske partiet vendte Trump ryggen da det stormet som verst. Både George W Bush og resten av Bush familien har offentlig gått ut og sagt at de ville stemme på Hillary Clinton, og disse kan nå sitte skamfulle tilbake å vite at Donald Trump, tross null politisk erfaring, klarte det verken Mitt Romney eller McCain maktet å få til i 2008 og 2012. I Russland er stemningen en annen og den russiske presidenten uttrykte nå håp om å gjenopprette gode forbindelser med USA. Et ønske som vi håper vil bli oppfylt selv om det ligger mange hindre i veien.