8 beboere og 8 ansatte på eldrehjem i Hofors Corona-smittet tross at alle var fullvaksinerte

Åtta boende och åtta i personalen har konstaterats smittade av coronaviruset på ett äldreboende i Hofors. Detta trots att samtliga smittade boende är fullvaccinerade. Det är äldre på flera avdelningar på äldreboendet Hesselgrenska i Hofors som har blivit smittade. De första fallen upptäcktes den 11 maj hos både de boende och de anställda. -Enligt Hofors kommun ligger också en boende på sjukhus efter att ha blivit smittad. En viss mängd vaccingenombrott, alltså när en person blir smittad mer än två veckor efter den andra dosen, är förväntade, enligt Folkhälsomyndigheten.

– Inget vaccin ger ett hundraprocentigt skydd, och genombrottsinfektioner sker för alla typer av vaccin. När det gäller vaccination mot covid-19 visar de första analyserna att antalet genombrottsinfektioner i Sverige ligger i nivå med vad som är förväntat, sa statsepidemiolog Anders Tegnell tidigare i vår. Dermed kan våre svenske naboer bekrefte det vaksinemotstandere lenge har hevdet. Nemlig at vaksinene ikke forhindrer smitten.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/klusterutbrott-pa-aldreboende-i-hofors-alla-smittade-brukare-ar-vaccinerade?fbclid=IwAR2VskYbix9HT7G8IpWpD15QOmcwsn9h6VOISghChU5SvC_eFGaG-ULQwZk