6 medlemmer av “Livets ord kristne kirke” pågrepet for å ha slått 19 åring til døde og skadd en 17 åring

Foreldre banket sine sønner i kirken for å få dem til å bekjenne synder, en av ungdommene slått til døde, en annen hardt skadd

sekt-medlemmerSeks medlemmer av en sektlignende kirke i New York er arrestert og siktet for å ha slått og sparket en 19 åring til døde for å få han til å bekjenne sine synder. 19 åringens to år yngre bror, Christopher som også ble utsatt for samme behandling ligger alvorlig skadd på sykehus etter den fatale gudstjenesten søndag kveld. De to guttene, brødrene  Lucas og Christopher Leonard ble utsatt for både slag og spark for å få dem til å bekjenne sine synder under en såkalt “rådgivning session”, Resultatet av denne “rådgivning” var at 19 åringen fikk dødelige slag mens hans yngre bror, kom fra det med skader. Nå sitter seks kirkemedlemmer arrestert og vil bli siktet for vold og drap eller medvirkning til den brutale volden

livets-ord-kirkeSeks medlemmer av en noe spesiell og hemmelighetsfull kristen sekt i New Hartford, New York sitter nå fengslet etter en spesiell form for “rådgivning” som ble gitt til to av kirkens unge søndag kveld. Guttenes foreldre, Bruce T og Deborah R. Leonard (65 og 59 år) er nå siktet for uaktsomt drap etter at de tok i bruk brutal vold mot deres to sønner under en gudstjeneste søndag kveld. For den 19 år gamle Lucas ble kvelden fatal da han ble slått og sparket så hardt at det skulle få fatale følger. Dagen etter, mandag morgen ble Lucas kjørt til sykehus da noen kirkemedlemmer så at han ikke pustet. Han ble erklært død på sykehuset. “Begge de to guttene ble utsatt for fysisk straff og vold over flere timer da foreldrene og de andre troende som tok del i “rådgivningen” håpte at de ville bekjenne sine synder å be om tilgivelse,” sier en representant for politiet. Obduksjonen viste at 19 åringen døde som følge av brutal og langvarige slag og spark. Det var helsepersonell som  tilkalte politiet etter at man først mistenkte at gutten var skutt, men dette viste seg å være feil. Politiet fant ut om overgrepene etter å ha avhørt flere kirkemedlemmer. Myndighetene fant også flere barn i kirken som nå er i barnevernets varetekt. I følge nyhetsrapporter tok det lang tid før politiet fant den skadde 17 åringen i kirkebygningen.

 

 

Mente ikke å drepe

Foreldrenes forsvarer, sier i en uttalelse at hans klient ikke erkjenner straffeskyld og at mannen ikke har kriminelt rulleblad og har bodd i lokalsamfunnet i flere tiår. Han har vært medlem av den noe spesielle kirken i 8 år. I følge politiets siktelse er guttenes mor samt fire andre medlemmer av kirken siktet for medvirkning til voldshandlingene som resulterte i 19 åringens død og alvorlige skader på 17 åringen. De fire andre som er siktet i saken er Joseph Irwin, David Morey, Linda Morey and Sarah Ferguson. Det er satt en kausjon på 50 000 dollar for hver av dem.

Et sjokk

Et tidligere medlem av Livets Ord kirken som skal ha sittet barnevakt for de to guttene forteller til lokal presse at hun er sjokkert. Menigheten som oppstod i 1984 og bestod av fem familier eller 35 medlemmer. Kirken beskrives som familie som har vært sammen i 25 år. Vi var ikke isolert fra samfunnet, forteller det tidligere medlemmet som kan bekrefte at det har vært noe friksjon mellom menigheten og nabolaget. Vi satte opp noen store hekker, og da ble naboene sinte fordi de ikke kunne se hva som skjedde lengre. Det tidligere medlemmet avviser enkelte rapporter som har hevdet at kirken var en sekt. Andre kirker i området kan fortelle at dette var en kirke som ikke hadde fellesskap med andre menigheter i området

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 tanker om “6 medlemmer av “Livets ord kristne kirke” pågrepet for å ha slått 19 åring til døde og skadd en 17 åring

 1. Kom till å tenke på Ordspråkene 19:18 da jeg leste dette.

  Vær streng mot din sønn, for det er ennå håp,
  men bli ikke så ivrig at du tar livet av ham.

 2. Er ikke han nedrst i midten på bildet han predikanten fra Jæren, Bjørn Kuling Johansen?

  • Bjarne. Han lignet litt, men vår Bjørn har alibi. Han var i Holland i gjerningsøyeblikket.

 3. Så trist når man hører at slikt skjer. I dag stod det om dette i den største avisen i Bern området hvor jeg bor i Sveits. Om denne kirken stod det at den var en av de mange fri menigheter i USA.

  Jeg tilhører selv en av de mange fri menighetene i området vårt. Selvsagt vil ikke kristne fra frimenigheter støtte noe slikt , selv om det alltids og overalt kan finnes spesielle mennesker med rare og grusomme ideer. Handlingen er også selvsagt klart imot hva Guds Ord lærer! Det er bare sørgelig når frimenigheter får enda mer negativt omdømme når slikt skjer. Men positivt er at man gjennom slikt også blir gjort oppmerksom og er mer på vakt mot at slike og andre grusomme ting kan også skje der de ikke skulle skjedd. Det er viktig å få ryddet opp og forhindre at flere grusomme handlinger skjer.

  Måtte de som er blitt utsatt for, eller som har sett onde handlinger drevet i kristne sammenhenger få hjelp og bli bevart i troen. Mennesker kan finne på mye rart, men Gud er trofast og god, og Han forandrer seg aldri!

Det er stengt for kommentarer.