58 drept og 17 kidnappet i muslimsk angrep på to kristne landsbyer i Kongo

Kristne under press fra muslimske aktivister i Kongo

Minst 58 mennesker ble drept og 17 kidnappet da muslimske militante angrep to landsbyer i et kristent-dominert område i nord-øst i Kongo. 23 ble drept i et angrep 8 september og 35 ble drept to dager senere i et angrep i Ituri provinsen melder den kristne nødhjelpsorganisasjonen Barnabas Fund. I etterkant av de to angrepene har mange flyktet fra området,” skriver Barnabas Fund på sine nettsider. I følge organisasjonen skal de muslimske aktivistene ha brukt både skytevåpen og kniver under angrepene. I mai i år ble 57 mennesker drept i et tilsvarende angrep i samme område. De fleste drepte skal ha vært kristne.

Facebook Comments

1 tanke om “58 drept og 17 kidnappet i muslimsk angrep på to kristne landsbyer i Kongo

  1. Altså over 170 siden mai, pluss alle de kidnappede. For en sorg, smerte og fortvilelse mye av dette folket opplever, jeg må innrømme jeg kjenner på en motløshet når jeg leser om slikt… disse muslimske angrepene… Det er vanskelig å forstå, men vi vet jo hvorfor de gjør det. Vil de noen gang slutte, tenker jeg. Kan det snart ta slutt… Må innrømme skamfullt at det er lettere å bli engasjert av en pastor som blir plaget på gaten i USA. Var innom nettsiden til Barnabas Fund, de er virkelig der for mange som lider.

    I disse tider tror jeg tiende og gaver til menigheter har gått ned, slik burde det jo ikke vært. Det som eventuelt trengs mindre til menigheten i koronatiden skulle vært sendt dit det trengs. Og de av oss som har gitt mindre i gaver bør kanskje tenke på å gi mer igjen -eller kanskje til Barnabas Fund el. andre….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *