2391 nye smittetilfeller mandag -smitten fortsetter å øke over store deler av landet

Mandag kveld kunne FHI rapportere om 2391 nye smittetilfeller i Norge. Dette er det nest høyeste tallet på nye smittede siden pandemien begynte i mars 2020. Det høyeste tallet ble nådd tirsdag 16 november med 2552 nye smittede. Det er 630 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 2145 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1700, så trenden er stigende. Mandag var 229 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var sju flere enn dagen før. Over hele landet er smitten økende på tross av vaksinen. Tilsammen er det registrert 1002 Corona-relaterte dødsfall i Norge. 

På tross av at FHI overlege Preben Aavitsland i juni i år gikk ut og erklærte at “her i Norge er pandemien så og si over”, er smittetallet nå langt høyere enn det var under hele nedstegningen i 2020. På tilsvarende dag i november 2020 var det 413 nye smittetilfeller. I realiteten betyr dette at tallet på daglig nye smittede nå er rundt 470 prosent høyere i år enn i fjor. Dette på tross av at mer enn 70 prosent av befolkningen er fullvaksinerte. Tidligere mandag kunne Fædrelandsvennen rapportere at mer enn halvparten av de nye smittede siste uke var fullvaksinert.

4 tanker om “2391 nye smittetilfeller mandag -smitten fortsetter å øke over store deler av landet

  1. Det nytter ikke med demonstrasjoner, myndighetene fullfører sine planer likevel.
    Østerrike ble nedstengt i går tross protester.
    I Oslo var det en demonstrasjon med kanskje 1000 deltakere. Skulle det ha monnet, skulle 100.000 møtt opp. Det burde være mulig hvis motstanden mot koronatiltak/vaksine var stor nok. Det bor ca en million med grei kjørelengde til/fra Oslo.
    Men støtten til helsemyndigheter er for stor.

    • Og fascistene har bestemt at 10% av Norges uvaksinerte befolkning,
      har skylden for smittespredningen blant de fullvaksinerte i landet.”Keiserens nye klær” i ny utgave.
      Helsemyndighetene er pillråtne!!

  2. Smittetall skulle ikke bety noe når folket var dobbelt vaksinert. Så mye for den løgnen.

    • Nei, smittetallene skulle ikke betydd noe som helst.
      Men nå er det en gang slik at en viss prosent av de smittede havner på sykehus. Og dersom for mange havner på sykehus er det et problem.

      Smittetallene i seg selv betyr lite, men de er en indikasjon på om der vil være plass til deg og meg på sykehuset dersom vi skulle bli veldig syke. Derfor er smittetallene interessante.

      …men dette vet du egentlig veldig godt.

Det er stengt for kommentarer.