11 drept og innpå 40 skadd etter massemøte til lykkeprofeten og healeren Walter Magaya

Minst 11 mennesker døde og flere titalls mennesker ble skadd da det oppstod panikk da en stor menneskemengde forsøkte å presse seg frem for å få kjøpt såkalt hellig olje -mens andre forteller at panikken oppstod da en stor folkemasse forsøkte å presse seg ut av samme utgangsport 

Precast-wall-630x420Minst 11 mennesker omkom og innpå 40 mennesker skal ha blitt skadd torsdag kveld da det oppstod panikk da folkemassen prøvde å forlate et massemøte med healeren og “profeten” Walter Magaya fra en fotballstadion i  Zimbabwe, opplyser politiet fredag. I følge avisen News Day skal panikken ha oppstått da en stor menneskemasse presset seg frem for å få kjøpt olje som var velsignet av profeten. Blant de døde skal det ha vært tre mindreårige barn og en gravid kvinne som var trampet til døde sier en lokal politimann.

walter-magayaKaoset som oppstod i forbindelse med helbredelses og utfrielsesmøte til den omstridte profeten og helbrederen Walter Magaya som har blitt kritisert for å gjøre business på religiøs tro har så langt ført til 11 dødsfall. Fire personer ble funnet døde på stedet mens syv andre ble erklært døde på et nærliggende sykehus. Flere av de skadde skal være kritisk skadd og det utelukkes ikke at flere kan komme til å dø av skadene, sier sykehuskilder. I følge politiet hadde de tjenestemenn som var ved stadion ingen sjanse til å kontrollere folkemassene da panikken brøt ut.  På tross av politiet gjentatte ganger ropte “ta det med ro” var massene ustoppelige og resultatet ble minst 11 dødsfall, sier en lokal politimann til en avisen News Day. Walter Magaya som blir ansett som profet og healer driver sin egen virksomhet som går under navnet “Walter Magaya’s Prophetic Healing and Deliverance (PHD) Ministries”.

Walter Magaya : Den tristeste dagen i mitt liv

Det var en dypt rystet profet som torsdag kveld mottok nyhetene om tragedien som utspilte seg i siste halvdel av stormøtet. “Dette er den tristeste dagen i mitt liv og det var i regi av vår menighet og vi må også ta ansvar for dette,” sa en tydelig preget Magaya til avisen Chronicle. Den kontroversielle profeten har tidligere fått kritikk på grunn av påstander om at han skal ha hatt et utenomekteskaplig forhold til en gift kvinne. I sommer ble profeten saksøkt av Denford Mutashu for 500 000 dollar fordi profeten angivelig skal ha hatt et seksuelt forhold til hans kone. I tillegg skal en rekke personer som har kritisert virksomheten til “profeten” ha hevdet at de har blitt utsatt for drapstrusler fra politifolk som skal være linket til den omstridte profetens kirke. Walter Magaya har tidligere blitt kritisert for å praktisere en religionsform som er inspirert av amerikanisert herlighetsteologi og menn som Creflo Dollar og Benny Hinn. Han blir også kritisert for å gjøre profitt på å selge hellig olje som vist nok skal ha evne til å helbrede samt å løse menneskers problemer. Kritikere av “profeten” har også hevdet at den omstridte profeten skal ha ansatt mennesker til å spille besatte i hans møter for å skape den rette stemningen. Hans ministries har hardnakket benektet disse påstandene.

https://www.youtube.com/watch?v=N1NEVL_Hqgo