1000 hørte Andrew Wommacks budskap om helbredelse i omstridt pinsemenighet i Kristiansand

Rundt ett tusen mennesker var møtt frem for å høre den omstridte amerikanske trosforkynneren Andrew Wommack forkynne sin utgave av det kristne budskapet. I følge Fædrelandsvennen var det helbredelse som stod i sentrum for den amerikanske predikanten. Wommack mener at man selv må kommandere sykdom til å forlate kroppen i Guds navn og samstemmer dermed med Kenneth Hagin som i boken “8 syner av Jesus” hevder at Jesus står maktesløs dersom ikke menneskene selv tar initiativet. “Wommack er kontroversiell i det internasjonale kirke- og misjonsmiljøet, og det finnes flere menighetsnettsider verden rundt som kritiserer ham for uttalelsene hans. Blant annet får han motbør for sitt syn på homofili. Han sier til Fædrelandsvennen at han mener homofili er en sykdom,” skriver avisen videre.

Wommack sier til Fædrelandsvennen at han mener det er galt å akseptere autisme som sykdom, og at man som troende må avvise all sykdom i Guds navn, så vil man bli helbredet. Hvis du elsker Gud, så vil du få helbredelse,” er blant de mer oppsiktsvekkende påstandene fra den amerikanske tros og lykkeforkynneren som representerer en type religion som har potensiale til å påføre mennesker enorme psykiske og sjeliske skader når helbredelsen uteblir. Hele Fædrelandsvennens artikkel kan leses i sin helhet her. (betalingsmur)

Klassisk trosforkynnelse og intet nytt under solen

Einar Øgrey Bransdal er blant dem som er kritiske til Wommacks forkynnelse (Foto You Tube)

Ikke overraskende er det et klassisk “word of faith” budskap som presenteres av Wommack og pinsemenigheten i Kristiansand. Et budskap som vi har hørt mange ganger før og som tusenvis av mennesker verden over har forstått at ikke virker. Heldigvis finnes det mange kristne som har sett bedraget og en av dem er Einar Øgrey Brandsdal som skriver dette i kommentarfeltet: “Det er trist å se at Kristiansand største menighet til stadighet velger å samarbeid med de feile menneskene. Vi kjenner jo alle til at Filadelfia sitt samarbeid med Visjon Norge og Jan Hanvold. Dette samarbeidet lever forsatt og er enda ikke avsluttet. Jeg tror også at Gud kan helbrede, men disse pengepredikantene tror jeg dessverre ikke så mye på. Uten at jeg vet det, vil jeg anta at Andrew Wommack har fått en relativ god slump penger for å komme til Filadelfia. For meg virker som om Filadelfia ofte leter etter talere utenfor Norge som koster en masse penger og har et internasjonalt navn. Ta f.eks Heidi Baker som til stadighet kommer til Kristiansand. Hun er også i samme bås. En pengepredikant som etter min mening er helt i ubalanse. Kvinner i nettverk og kvinner i byen elsker henne. Eller Elisabeth Muren som igjennom en årrekke kommer til Filadelfia og forteller om filmen Yeshua som hun og mannen Robert Muren skal snart spille inn, hvor hun forteller at Mel Gibson og Bono i U2 er helt ville av begestring for filmen. Men hvor mange år skal man fortelle den samme og samme historien?  Vi vet alle at Mel Gibson var i Norge nylig, og det var nok neppe for å møte Elisabeth Muren og hennes man for å spille inn denne filmen. Personlig hadde jeg elsket om det ble laget en film om Jesus og personlig synes jeg Elisabeth Muren er en svært trivelig dame. Problemet er at ingen tør å stille spørsmål til informasjonen som blir servert. Jeg vet jeg ofte kritiserer , eller jeg stiller spørsmål til måten Filadelfia menigheten drives på. Det handler om at jeg faktisk bryr meg, og synes det er trist at Filadelfia misbruker sine medlemmer til å tømme bankkontoen og selger inn falske håp. Jeg blir bare trist og oppriktig lei meg av hvordan dere i Filadelfia driver menigheten. Jeg håper på under , at at ledelsen i Filadelfia klarer å se at man ikke nødvendigvis trenger å bruke masse penger på predikanter for å få matnyttige talere. Dessuten om mennesker blir helbredet, så er det GUD som har helbredet, ikke predikanten. Alt det beste Filadelfia, jeg ber faktisk for at det skal til en forandring hos dere. Tro det eller ei. Jeg forsøker bare å komme med konstruktive gode råd,” skriver Bransdal som blant annet har stått frem som en sterk kritiker av Jan Hanvold og Visjon Norge.

 
36 tanker om “1000 hørte Andrew Wommacks budskap om helbredelse i omstridt pinsemenighet i Kristiansand

 1. Har ikke gjort meg opp noen mening om Wommack ennå, får dessverre ikke sett han på Visjon Norge nå kl. 20. ( kanskje VN play, Filadelfia el. en reprise?)

  Men noe jeg merker meg er at Einar Øgrey Bransdal sier: “Problemet er at INGEN tør stille spørsmål til informasjonen som blir servert”. DETTE er et problem i menigheter. Jeg stilte heller aldri spørsmål før. Fordi ingen andre gjorde. Men man har fått vett av Gud fant jeg ut til slutt. Det han skriver om Mel Gibson og Elisabeth Muren er så typisk -at alle bare sitter og sier WOW!! til alt. Det hadde ikke skjedd i en idrettsklubb el.l.

  Ser ut som fyren bryr virkelig seg om Filadelfia, det håper jeg Filadelfia får med seg, og tar opp dette. Hvis Wommack er ok, så ta opp det andre da. Og det gjelder mange menigheter.

  Og samarbeidet med Visjon Norge håper jeg forsetter. Slik at vi kan se fra Q42. Vi bruker vettet og lar være å se det Hanvold IKKE skulle ha sendt. (er visst ingen som kan gjøre noe med det ser det ut som. Samme problem der også -som Bransdal også nevner) Jeg blir trist.

  • “Mange” sier ifra! Også ledelsen i Filadelfia har blitt advart og fått den informasjonen de evt. trengte for selv å undersøke hva Wommack står for. Likevel gikk de inn for å få han hit! En venn spurte etter “linken” Filadelfia hadde til Wommack og hvordan de fikk engasjert han. Ser en nevner Elisabeth og Robert Muren. Linken er kanskje her, siden fru Wommack er med i deres “prosjekt”. – Noen er det i alle fall som VET. Triste greier.

 2. Autisme er ingen sykdom. Det er et syndrom, som man er født med. Det er svært stigmatiserende for alle de mange tusen barn i Norge som har autisme, at de skal tro at de kan “helbredes”:-(
  Bill Gates er forresten en mann som er autist!

  1
  1
  • Ingenting er umulig for Gud, Han skapte himmel og jord og skal engang nyskape alt.
   Når det gjelder mennesker med forskjellige lidelser som downs eller autisme så er disse menneskene den kristne kirkes skatter. Disse er som perler i Guds øyne og er her for å vise oss at alle ikke er like sterke, at vi er forskjellige, og Guds store løfte er at han en gang skal nyskape himmelen og jorden som da vil være uten smerte, sykdom og død. Inntil da skal vi som troende be for dem som er syke, men bønnesvaret overlater vi til Gud.
   Dersom noen tror at de kan gå bort til et medmenneske med downs eller autisme og så befale “sykdommen” eller “defekten” å forlate kroppen, vil de bli sørgelig skuffet. Vi lever i en verden hvor sykdom og død råder som en følge av syndefallet -og vårt levende håp er at Gud en gang skal gjøre alle ting nye, men inntil da kan vi oppleve drypp av Herrens velsignelser -men vi har ingen krav på det.
   Dersom man virkelig følger med på trosbevegelsens representanter, så ser vi jo at selv toppfigurene ikke lever i tråd med det de forkynner for massene.
   Hanvold som er en typisk Haginist hadde vondt i hoftene sine. Hvor tok ikke han autoritet og befalte smertene ut av hoften slik de lærer? Nei, han har selv delt på facebook at han fikk hofteprotese satt inn på et sykehus. https://www.sokelys.com/?p=21682
   Det samme gjorde Torp da han fikk problemer med hoften. Protese fra et sykehus -heller ikke Torp opplevde at det virket..
   Og når Benny Hinn fikk hjerteproblemer etter en møtekampanje, hva gjorde han? Tok han ut sin helbredelse eller forlangte at smertene skulle forlate kroppen -eller oppsøkte han USAs fremste hjertespesialister? https://www.sokelys.com/?p=8835
   Hovedproblemet med Wommack og de andre trosforkynnerne er at det ikke virker. Det virker ikke for folk flest og det virker heller ikke for dem selv når de blir syke. Hele teologien er falsk og ubibelsk og destruktiv. Kun et middel for å loppe penger fra folk

  • Skyldes vaksine eller forgiftning. Forbannelsen kommer fra foreldrenes avgjørelser,valg og handling

   1
   3
  • Helt enig med deg Frank. Har lagt ut en lignende video med mye av det samme tidligere. I denne saken https://www.sokelys.com/?p=23912
   Jeg oppfatter Wommack som en typisk falsk lærer som presenterer trosbevegelsens budskap som rett og slett ikke holder mål.
   En slik religion fører inn i et tros-slaveri hvor man selv skal kjempe mot sykdom og demonene gjennom troen og det kommandere lidelser og sykdom.
   Dypt tragisk at ledelsen i Filadelfia Kristiansand gir slik forkynnelse en plattform.

 3. Tankegodset her om Autisme er skremmende. Hva med de som er født med Downs syndrom?
  Vi er inne på lignende tanker som i Danmark og på Island, der det omtrent ikke blir født barn med Downs lengre, da de blir drept i mors liv.

  Jeg tror at Gud har skapt oss forskjellige, og at noen er skapt med Downs eller Asperger er en berikelse, ingen forbannelse. Å si at dette er unormalt, sykt og noe man kan få helbredelse for, er direkte ondskapsfullt:-(

  • Jeg si amen Arnt. Tenk at Andrew Wommack her faktisk forteller foreldrene til den avdøde Eric Torell som ble skutt og drept av politiet at de bare skulle ha kommandert Downs syndromet og Autisme ut av kroppen på gutten. Mange har prøvd Wommacks oppskrift og funnet ut at det ikke virker. Det vi ser skje nå er at sorteringssamfunnet er på vei inn. Defekter blir utryddet i mors liv, og et spørsmål er: Når vil man begynne å sortere ut andre med defekter? Hitler utryddet ikke bare jøder og homofile, men også fødte mennesker med defekter ble utryddet i navnet til “der fuhrer”.

 4. “Wommack mener at man selv må kommandere sykdom til å forlate kroppen i Guds navn og samstemmer dermed med Kenneth Hagin som i boken «8 syner av Jesus» hevder at Jesus står maktesløs dersom ikke menneskene selv tar initiativet. ”
  Hva da med han som ikke var sterk nok til å komme seg uti dammen, da en engel rørte opp vannet, og den første som klarte å komme seg uti ble helbredet? Var det ikke Jesus selv som tok initiativet?
  Og han med en vissen hånd som Jesus, på selvesye sabbaten, helbredet foran øynene på de skriftlærde og fariseerne? Var ikke det Jesus selv som tok initiahivet?
  Det har de ikke tatt høyde for. Det er vel viktigere å forkynne SITT EGET ORD, heller enn å forkynne GUDS ORD.

  • Her har du helt rett Birgir. Husker jeg fikk hakeslepp når jeg leste Hagins bok om hans angivelige besøk av Jesus som fortalte at han var maktesløs. Under samtalen mellom Hagin og “Jesus” dukket det opp en demon som forstyrret samtalen slik at Hagin ikke hørte hva “Jesus” sa. Hagin undret seg seg så en stund over hvorfor Jesus ikke jagde demon på flukt. Etter en stund blir Hagin så irritert på demonen og befaler den og rømme. (noe den angivelig gjorde) -deretter tok Jesus ordet og sa: “Det var godt du drev bort demonen….for jeg kunne ikke.”
   Ergo proklamerte Hagin en maktesløs Jesus som er en annen Jesus enn Han vi møter i Guds Ord. For Hagin og trosbevegelsens verden er Gud redusert til en visergutt, mens vi er konger som hersker og regjerer i livet ved hjelp av autoriteten i Jesu navn. Jesu navn har i denne tenkningen samme funksjon som et politiskilt. Du og jeg har makten over demoner og sykdom .og gjennom å kommandere i Guds eller Jesu navn skal vi beseire demoner og djevelen eller kaste sykdom ut av kroppen i kraft av autoriteten i navnet. Problemet med hele denne tesen er at millioner av kristne har prøvd, og erfart -at det ikke virker.
   Hele denne tankegangen er i strid med alt det Jesus lærte.

 5. Jeg mener det er rett i følge Guds ord å tale direkte til plagen/sykdommen i Jesu navn. Men jeg reagerte på at han sa at synd kun kan plage kroppen og sinnet og føre til sykdom. Men at man ikke kan gå fortapt av å leve i synd, grunnet at synden ikke kan angripe din ånd.

  • Spørsmålet er ikke hva VI mener. Spørsmålet er hva Bibelen sier. Kan du underbygge ditt syn med bibelsteder (som ikke er tatt ut av sin sammenheng, slik Andrew Wommack gjør, på et svært skremmende måte)?

  • Peter talte kanskje mer til mannen enn til lammelsen (Ap.gj 3) da han sa “I Jesu Kristi, Nasareerens navn, stå opp og gå”. Og tok ham i hånden og reiste ham opp.
   I Mark.9 befalte Jesus den døve og stumme ånden ut av en mann. (disiplene klarte det ikke, Jesus sa til dem at dette slaget kan bare drives ut ved bønn og faste.)
   I misjonsbefalingen i Markus (men ikke Matteus) står det: “disse tegn skal følge dem som tror: I Mitt navn skal de drive ut demoner.. de skal legge hendene på syke…”.
   Jeg tror Jorunn har skjønt det viktigste. Hun hadde også en reaksjon -at noe skurret. Da er hun på vakt tenker jeg. Jeg bekymrer meg mer for de som sluker alt.
   Jeg har selv hørt på feil forkynnelse, og skjønner May-Britts sorg så godt. Nå har jeg folk rundt meg som ikke vil høre når jeg advarer.

 6. Jeg er selv 3. generasjons pinsevenn. Første gang jeg hørte Andrew Wommack (på podcastene han kringkaster daglig) skurret hans forkynnelse for meg. Jeg avviser hans lære totalt og ser den på bekreftelse på at Bibelen taler sant når den advarer oss mot ulver i fåreklær før Jesus kommer tilbake. At så utrolig mange ikke ser dette, gir meg stor sorg. Men ut fra hva Jesus har advart oss om, så må vi innse at mange kommer til å bli forført, nettopp fordi de ikke har kjærlighet til sannheten. Mange har større kjærlighet til denne verden enn til tanken om at Jesus snart kommer for å hente sin brud hjem. Jeg synes denne videoen forklarer bra hva i Wommacks lære som går på tvers av Bibelen. Dessverre er vi mennesker som sauer (slik Jesus selv sier). Vi har utrolig lett for å følge karismatiske leder. Kfr. Muhammed, ulike sektleder, Hitler m.m. Hvorfor studerer ikke folk skrifene selv? Det er vår eneste mulighet til å klare å skille falskt fra ekte i vår tid. https://youtu.be/Ccme9vIxX78

  • Utrolig godt skrevet May-Britt!

   Det store problemet er at folk ikke tar til seg næring direkte fra Guds Ord. Å granske Skriftene er for kjedelig eller tidkrevende eller det er rett og slett for vanskelig med Bibelen fordi Bibelundervisning i dag er en mangelvare.

   Paulus advarte mot å si at jeg holder meg til den eller den predikanten. Han ville at vi skulle holde oss til Sannheten som blir åpenbart i Skriften. Jesus sier at Skriften ikke kan gjøres ugyldig. Han sa også i historien om Lasarus og den rike mannen at dersom man ikke tror Skriftene vil folk heller ikke komme til tro fordi om de ser en mann stå opp fra det døde.

   Kunnskap er ikke nødvendig for å bli frelst, men kan være absolutt nødvendig for å bli bevart. Jeg kommer aldri bort fra ordene i Hosea 4:6

   “Mitt folk skal gå til grunne av mangel på kunnskap.”

   Dette er et vers som er en av drivkreftene til at jeg holder på med nettsiden min http://www.bibelogtro.com

   Det er en stor velsignelse å få tilbakemeldinger på at man er med på å sette fokus på Ordet og at man har hjulpet mennesker til å forstå Bibelens sannheter!

   Mvh Richard

  • Hei May-Britt!
   Vil bare si at det var den videoen du har lagt ved som jeg sendte til hovedpastor i Filadelfia, Øyvind Valvik.
   Mvh Frank

  • Er helt enig med deg Richard. Det er så mye fokus på disse «store» predikantene, at det nærmest overskygger Jesus Kristus, frelseren selv. Selv gidder jeg ikke tittelere meg som pinsevenn og annet, selv om jeg er med i en frikirke som er medlem av pinsebevegelsen. Jeg er frelst av nåde, og det er Jesus som er hovedpersonen.

 7. Hvordan sorterer sokelys syndere og synder? Det kan se ut som om utenlandske forkynnere vektlegges mye mer enn norske. Og at fokuset på visse typer synder er mye større enn for andre.

  1
  1
  • Synd er synd, Al Admir. Når det nå en tid har vært fokusert eksempelvis på homofili og likekjønnede ekteskap, er det fordi dette har vært og er et dagsaktuelt tema i tiden. Etter Søkelys syn er gjengifte i strid med Guds ord og Jesu ord, og dette har også vært omtalt tidligere. Når det likevel har vært mye fokus på dette med ekteskap og homofili, så skyldes det at det er det som har vært det som har vært slagmarken i de siste årene.
   Når det gjelder utenlandske forkynnere kontra norske, så finnes det en rekke norske forkynnere som preker det samme budskapet som Wommack. Flere av disse har vært omtalt her tidligere.

 8. Jeg sendte en video til hovedpastor Øyvind Valvik som tar for seg noe av vranglæren til Wommack, og fikk dette svaret:
  Hei Frank.
  Jeg har sett litt på denne videoen, men har ikke tid til å studere alt.
  Det jeg kan si at vi som eldsteråd har gjort grundige forberedelser i forbindelse med besøket. Jeg har personlig lest nesten alle hans bøker som er utgitt på norsk og fått stor tiltro til hans forståelse og innsikt i Guds ord. Fire av oss i eldsterådet var også i høst over i England og var med på flere møter hvor han talte i forbindelse med en konferanse på en av hans bibelskoler. Vi har også møtt han personlig og hatt samtaler med ham.

  Håper du kommer på konferansen og kan danne din egen oppfatning av forkynnelsen og ikke minst bli inspirert av de erfaringer han kommer til å dele med oss.

  Med vennlig hilsen

  Øyvind Valvik
  Pastor
  Mobil 982 68 460

  Dette er jo klar tale. Og det kom også tydelig frem på Visjon Norges overføring av møte med Wommack at det var Elisabeth og Robert Muren som hadde fått han til Sommerkonferansen. Muren bor også i Colorado hvor Wommack har sin base. Så Wommack har tatt dette ekteparet under sine vinger.
  I denne videoen helt fra begynnelsen av, sier Wommack at Muren er en del av hans Bibelskole, og at de er med og leder “The Artistic Creative School”.
  https://www.bing.com/videos/search?q=robert+og+elisabeth+muren+charis+biblecollage&&view=detail&mid=5AE42202ACCCF3609D5B5AE42202ACCCF3609D5B&&FORM=VDRVRV

  Lederen for “Damer i Byen”, Berit Iversen Drivdal, som talte på denne Sommerkonferansen, kunne ikke få skrytt nok av Wommack. Hun sa at hun så og si daglig i de siste tre fire årene hadde lest av Wommacks litteratur.

  • Takk for det du legger ut, Frank, så vet vi klart hvor lederskapet i Filadelfia står. Har de gjort grundige undersøkelser? De har i alle fall ikke prøvd det han står for og lærer på Guds Ord. De kan – jeg hadde nesten sagt – “umulig”? – være klar over at denne læren er fra -Kenneth Hagin, Kenyon, Quimby – og flere. https://www.youtube.com/watch?v=dgYTryXM7jo. Dermed er det ikke sagt at Wommack står for alt dette, men vi som har vært “innom” trosbevegelsen har ikke problemer med å gjenkjenne tankegodset. Utrolig trist at de har latt seg forføre – og forfører andre med sitt lederskap. Er heller ikke forundret over ståstedet til ledelsen til “Damer i Byen”.

  • Dette er skremmende og skuffende. Men sier vel mye om tiden vi lever i.

  • Dette er skremmende og skuffende. Men sier vel mye om tiden vi lever i. Det viktigste vi kan gjøre i dag er å grunne på Guds ord selv. Det står i Joh. 7.17.:” Om noen vil gjøre Guds vilje, da skal han kjenne om læren er av Gud, eller om jeg taler av meg selv.” Det vanskeligste å overgi til Gud er egenviljen. Jeg fikk dette verset da jeg ba før jeg gikk på undervisning med Wommack om lørdag. Det var det eneste møte jeg var på med ham. Jeg ble sjokkert da han sa at han mener at å leve i synd ikke kan føre til at vi går fortapt. Han mener at synd bare kan angripe vår sjel og kropp slik at vi kan bli syke av det. Når vår Ånd er født på ny, kan vi kun falle fra ved å bevisst frasi oss vår tro på Jesus. Dette samstemmer overhode ikke med hva min Bibel sier. Men ellers kjenner jeg ikke noe til læren hans. Men jeg håper ledelsen i menigheten observerte det han her sa, for det er veldig alvorlig og kan føre mennesker vill og i fortapelsen.

 9. Jeg har i kveld hørt første undervisningen han hadde på sommerkonferansen. Utfra det han siterte fra Guds ord, kan jeg ikke si at jeg oppfattet noe som vranglære. Jeg vil også høre andre undervisningen, slik at jeg har fått med meg alt han underviste på konferansen. Jeg skulle ønske noen på norsk kunne beskrive kort hva som er mot Guds ord i det han forkynner. Jeg vil ikke ha kritikkens ånd, men være våken i denne tid. Jeg vil heller ikke ha den religiøse ånd. Det er mange grøfter å falle i.

  1
  1
  • Hei Jorunn!
   Du skriver i en kommentar at du mener det er rett i følge Guds ord å tale direkte til plagen/sykdommen i Jesu navn!
   Lurer på hvor du har det fra? Andrew Wommack sa bl.a. på Sommerkonferansen at: “Du trenger ikke be Jesus helbrede deg. Tro at Jesus har helbredet. Ta autoritet og bruk den. Stå imot sykdom og den vil fly fra deg.”
   Hva da med Paulus som forlot Trofimus fordi han ble syk? (2.Timoteus 4,20)
   Og hva med Timoteus som etter Paulus anbefaling skulle ta litt vin for sin mage fordi han var så OFTE syk? (1.Timoteus 5,23)
   Vet Andrew Wommack noe som Paulus ikke visste? Neppe. Dette er forkynnelse som kommer fra Kenneth Hagin bl.a. og som “Trosbevegelsen” slukte rått på 80-tallet, dessverre. I 2.Korinter 11, tar Paulus et oppgjør med noen apostler (Titulerer dem til og med som overapostler), og sier i vers 4, at de kom med en annen Jesus, en annen ånd, og et annet evangelium! Dette blir resultatet hvis det ikke stemmer overens med Guds ord. Paulus sier til Titus (Titus 2,1) ” Men du skal tale i samsvar med den sunne lære.” Peter sier (1.Peter 4,11) ” Den som taler, skal se til at han taler som Guds ord.” Hvis ikke blir det en annen Jesus, ånd og evangelium. Med andre ord: Vranglære. Ellers så er det bare å kikke ekstra nøye på videoene her i kommentarfeltet, så skjønner man fort at Wommack er en man bør skygge unna. “Litt surdeig syrer hele deigen”. Mvh. Frank

  • Hei Jorunn!
   Du skriver at du ikke vil ha kritikkens ånd?! Hvor står det ? På 80-90 tallet gikk jeg i en “trosmenighet”. Der fikk man høre at hvis man var kritisk til et eller annet i menigheten, så hadde man en kritisk ånd! På den måten fikk lederne dysset ned enhver kritikk, også rettmessig kritikk, for ingen ville ha kritikkens ånd, selvfølgelig. Jesus sier i Matteus 4,4: “Pass på at ikke noen fører dere vill!.” Og da blir man nødt til å være kritisk. (Utifra Guds ord selvfølgelig.)
   Johannes andre brev vers 9: “Den som ikke holder seg til Kristi lære, men går ut over den, har ikke samfunn med Gud. Den som holder seg til LÆREN, han har samfunn med Faderen og Sønnen.
   Mvh. Frank

  • Til Frank.
   Jeg har ikke tid nå, men jeg skal komme tilbake med henvisninger til Bibelen med hva Jesus sier om å tale direkte til sykdommen. Vi har fått autoritet i Jesu navn. Det er ikke vi som helbreder, men Jesus som bor i oss ved sin Ånd. Den kraften som oppreiste Jesus fra de døde bor i oss. Jesus var avhengig av DHÅ og det samme er vi. Jeg skiller mellom formaning, noe som er bibelsk, og kritikkens ånd. Selv kan vi ikke gjøre noen ting, men Jesus kan.

  • Har blitt minnet på Jakob 5:14, at det burde brukes mer i menigheter. Men dessverre tror ikke alle “eldste” på det som står der. Selv ikke pastorer. Og Jakob 5:16 blir ofte hoppet over.
   Mye undervisning om helbredelse er blitt rotet til. Har ennå ikke fått hørt Wommack fra Filadelfia, men sett nok til at jeg velger ham bort. Jeg undres på hva NYTT han kom med der… Siden folk strømmet sånn til…

 10. Andrew Wommack: “Du treger ikke be Jesus helbrede deg. Tro Jesus har helbredet. Ta autoritet. Stå imot sykdommen og den vil fly fra deg.”

  Jeg håper Wommack i sin undervisning tar med Jakob 5:14.

 11. Andrew Wommack reiser fra Sommerkonferansen i Filadelfia Kr.Sand til en helbredelses-konferanse: http://www.healingishere.org/
  Altså utrolig mye fokus på helbredelse. Ikke misforstå, jeg gleder meg selvfølgelig på vegne av de som blir helbredet. Men jeg mener at fokuset bør være på forkynnelsen av evangeliet. Det viktigste er menneskers frelse.

  Noen tenker kanskje at hvis noen blir helbredet så vil det resultere i at noen blir frelst. Interessant da hva Jesus sier i fortellingen om den rike mann og Lasarus i Lukas 16 fra vers 19.
  Den rike mannen som er i pine i dødsriket ber Abraham om at han må advare den rike manns brødre så ikke de også skulle komme til dette pinens sted.
  Vers 29: “Men Abraham sa: De har moses og profetene; de får høre på dem. “Han svarte: “Nei far Abraham, men kommer det noen til dem fra de døde, vil de omvende seg.” Abraham sa: “Hører de ikke på Moses og profetene, så lar de seg heller ikke overbevise om noen står opp fra de døde.”

  Matteus 24,24: “For falske messiaser (som kommer i Jesu navn) og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig å føre vill selv de utvalgte.”

  Apostlenes gjerninger 20,29-30: “For jeg (Paulus) vet at når jeg har dratt bort, vil glupske ulver trenge inn hos dere, og de skåner ikke flokken. Og blant dere selv skal noen menn stå fram og fare med vranglære for å trekke disiplene med seg.”

  Matteus 24,4: “Jesus tok til orde og sa: Pass på at ikke noen fører dere vill.”

  • Jeg har gjort meg opp en mening om at jeg er enig i det han forkynner om helbredelse. Det stemmer i forhold til Guds ord. Men jeg har nå hørt alt han forkynte i Kristiansand. Jeg mener fremdeles at det at han forkynte at det ikke går an å falle fra uten at man bevisst frasier seg troen på Jesus, er veldig alvorlig og stemmer ikke med Bibelen. Jeg mener en av pastorene burde ha stått frem etterpå og sagt til forsamlingen at dette kan ikke menigheten si seg enig i. For dette er svært alvorlig. Mange blir ført vill av denne “billige nådeforkynnelsen” vi har i dag. Jeg møtte ei kvinne om lørdag som hadde vært tilstede. Hun hadde kjøpt og lest en av bøkene. Dette er vranglære, sa hun. Hun hadde også spesielt bemerket det jeg sa. Hun hadde skrevet ned flere ting, tatt kontakt med en pastor i menigheten på et møte etter konferansen, men han ville ikke snakke med henne. Vi må be for ledelsen i menigheten at de må få opplyste øyne.
   Jeg fikk følgende bok av kvinnen jeg møtte: Et frimodig kall til handling i endetiden. Guds svar på den voksende krisen. Skrevet av Mike Bickle. Den kan jeg anbefale.

Det er stengt for kommentarer.