Zelensky forandrer datoen på når Jesu fødsel skal feires i Ukraina

Den jødisk/ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky får nå kritikk fra den den Ukrainske Ortodokse Kirke (UOC) for å overstyre den Ortodokse kirkes tradisjon ved å forlange at alle skal feire Jesu fødsel den 25 desember slik de gjør i Vesten. Tradisjonellt sett feirer den ortodokse kirke Jesu fødsel den 7 januar. Den Ukrainsk Ortodokse Kirke (UOC) som er den historiske ortodokse kirke i Ukraina nekter å følge forordningen fra Zelensky regimet i Kiev -og sier de vil fortsette å feire Jesu fødsel 7 januar. I 2014 ble det dannet et konkurrerende ortodoks kirkesamfunn i Ukraina som heter “den Ortodokse kirke i Ukraina (OCU). Dette kirkesamfunnet er tro mot regimet i Kiev og vil følge presidentordren fra Zelensky,

Det faktum at en jødisk ikketroende president, ved hjelp av en presidentordre går inn og forandrer på når kristne skal feire Jesu fødsel gjør at enkelte kristne i UOC som er tro mot patriarken i Moskva,   -nå omtaler Zelensky som en slags Antikrist. En “antikrist” som har tatt seg fore å forandre på hellige tider og lov, som det heter hos profeten Daniel 7,25. Videre er jo Zelensky og hans regime kjent for å forfølge ortodokse kristne som er tro mot patriarken i Moskva og som følger tradisjonene til den ortodokse kirke i Jerusalem når det gjelder dagen når Jesu fødsel feires.

Et annet utsagn fra profeten Daniel som noen ser oppfylt i Zelensky`s forfølgelse av den Ortodokse kirke i Ukraina er at “han” (Antikrist) skal tale ord mot den Høieste og undertrykke den Høiestes hellige. Dette mener noen nå skjer i form av Zelensky`s forfølgelse av (den ortodokse) kirke i Ukraina. Andre igjen reagerer på at Zelensky som er sekulær jøde uten bånd til kristendommen skal gjøre seg til herre over kirken. En kommentar i Russia Today lyder slik: “Ukranian Orthodox Church, stand your ground ! Do not give in to that evil Banderist Jew whom have shed so much innocent Christian lives in order to carry out US Otan twisted dark fantasy of global domination.” En annen som har kommentert saken skriver: “Does anyone see something wrong with a Jew passing a law to change the date of an Orthodox Christian event ? I see a clear abuse of Church & State here.” Vi lar en kommentar fra Larry Layton avslutte dette oppslaget med denne påstanden om Zelensky: “He wants to convert all Ukraine Christians into the Americanized homosexual pride version . It’s amazing what the majority of people allow themselves to be goaded into by way of peer pressure, Covid-19 scamdemic was a great example.”

10 tanker om “Zelensky forandrer datoen på når Jesu fødsel skal feires i Ukraina

 1. Mr Zelensky har noen fellestrekk med Antikrist. Han var en halvhomoseksuell klovn som lurte seg til makten ved å si at han ville ha fred. Men det var krig han hadde i tankene. Han har forført store deler av den vestlige verden med sitt hat mot kristne verdier. Han vil innføre LGBTQ agendaen og Pride i Ukraina. Han forfølger kirken og de kristne. Han forbyr alle politiske partier han ikke liker.
  Han forandrer på hellige lover og tid. Han har åpne nazister i sitt militære.
  Han har medvirket til å sette et broderfolk opp mot hverandre.
  Noen dyrker ham som en slags messias, en helt. Men han har blod på sine hender. Jesus var fredsfyrsten. Zelensky er en krigsherre og terroristleder.

  6
  6
  • Enig med deg,Arnt! Jeg synes Kristen-Norge & Israels organisjoner burde slutte å være Pro-Zelensky! Ukraniere lider under den mannen! Ukrainsk Oligarki har kontrollen i landet, de styrer Zelensky i hva han skal si & gjøre! Zelensky er en nikkedukke som overlever pga penger i fra EU/USA! Han & Kona hans har luksus eiendommer flere steder! De sulter ikke!

   4
   4
  • Og der ble antisemitt-kortet trukket.
   Zelensky er ingen kirkens mann. Han har intet med å bestemme hvilke dager kristne skal feire som helligdager.
   Han overtrer sitt mandat som verdslig myndighet.
   Han er neppe Antikrist men opererer i antikrists ånd.

   4
   4
  • Nå var det da heller ikke hans påståtte innblanding (prøver han å bestemme hva denne kirken skal gjøre, eller er det snakk om offentlige helligdager?) eller reaksjoner på dette jeg reagerer på, men hele denne tonen av «skal denne JØDEN blande seg inn i…» hvor det også mistenkeliggjøres/problematiseres at han er jødisk.

   Han er meg bekjent heller ikke troende jøde, så det er altså hans jødiske etnisitet som kritiseres og problematiseres. Hvem han er født som, ikke hams religion.

   3
   4
  • Roperid.
   Du vet jo like godt som alle oss andre at Zelensky misbruker sin jødiske etnisitet for å forføre kristne til å støtte hans krig for den globalistiske LGBTQ agendaen.
   La oss
   🙏🙏🇷🇺💖🇷🇺💖🇷🇺🙏🙏💪💪✌️✌️
   Putin og Russland er et LYS i denne
   Stadig Mørkere Verden 👿🌑🇺🇲🇪🇺🌑👿

   1
   7
  • Tull Gjermund😅

   JESUS ER 😊👍

   Jeg er ikke med i alle de emojiene dine.
   Ville nok ikke bedt samme bønner som deg.
   Hva er hensikten med alt det der??😵‍💫
   (Merkelig oppførsel fra mange kristne….) Hvordan SER det ut tror du?

   3
   2
 2. etter 400 år med den Gregorianske kalender er det vel på tide at kirken følger etter og bruker denne kalenderen som stemmer mest.
  Når du skriver “forlange at alle skal feire Jesu fødsel den 25 desember slik de gjør i Vesten. ” skriver du kanskje mot bedre viten. Den ortodokse kirken feirer jesu fødselsdag 25/12, men de bruker den Julianske kalender som etter mange år har blitt så feil.

  Ellers er det morsomt at Søkelys ukritisk videreformidler russisk propaganda.

  2
  1
  • Men nå ble vel ikke Jesus født hverken 24. eller 25. desember?
   Jeg påberoper meg ikke å vite eksakt dato, men ut fra bibelens tekster om hva som forgikk rundt herberget så er det mer sannsynlig at han ble født i september eller oktober. Bibelsk sett er det jo ikke den høytiden som er viktigst å feire og å holde heller.
   Men jeg er evig takknemlig for Jesu både fødsel og død.
   Amen.

   1
   1

Det er stengt for kommentarer.