WarNews247: Britisk forsvarsminister: “Putin kan erklære tredje verdenskrig om noen dager”

Den pågående krigen i Ukraina er fremdeles ikke noe vi kan komme unna og overskriften i WarNews lørdag lar seg ikke neglisjere. “Britisk forsvars-minister: “Putin kan erklære tredje verdenskrig om noen dager” «Vladimir Putin kan erklære tredje verdenskrig i løpet av de kommende dagene», sa den britiske forsvarsministeren Ben Wallace. I en tale til LBC sa den britiske forsvarsministeren at han ikke ville bli “overrasket” hvis Putin brukte 9. mai-feiringen i Russland, som markerte dagen Sovjetunionen beseiret Nazi-Tyskland, til å “mobilisere det russiske folket i massevis” mot verden. Wallace sa at han anså det som mulig at Putin kunne kreve at flere soldater deltar i den russiske offensiven for å utvide krigen utover Ukraina.

Tegningen ligger der, vi ser vel alle hvor dette bærer hen og Putin har forlengst forstått at denne krigen ikke er mellom Russland og Ukraina, men mellom Russland og hele den vestlige verdens militærkompleks. Store mengder dollar, våpen, vestlige leiesoldater som har bakgrunn fra NATO engasjement i angrepskriger i Irak, Syria, Libya og Afghanistan er pøst inn i krigen, og den amerikanske forsvarsministeren lovet tidligere i denne uka at Ukraina vil få alt av våpen de peker på. Det kan se ut som om det sitter en krigsånd på skuldrene til disse lederne, Biden, Boris Johnsen, Jens Stoltenberg, Zelensky og Jonas Gahr Støre som ønsker å dra verden inn i et blodbad.

Vi har sett mange av Putins uttalelser, sa Wallace nylig, hvor han understreket: «Dette er en krig. Det er en krig med representanter” «Nazistene er overalt, i grunnen. Det er ikke bare i Ukraina. “NATO er full av nazister ,” sa Wallace og kommenterte Putins uttalelser. “Se, dette er en krig mot nazistene nå, og det jeg trenger er flere mennesker, flere russiske bombefly, i grunnen.” resonnerer den britiske utenriksministeren på Putins tanker videre. Utenriksministeren for angelsakserne vil ikke bli overrasket dersom han denne 1. mai erklærer at «Vi er nå i krig med verdens nazister, og vi må mobilisere russerne. masse mennesker”. Seiersdagen i Russland, som arrangeres 9. mai, er landets største helligdag og et symbol på nasjonal stolthet. Det er frykt for at Putin kan prøve å bruke feiringen til å starte en storstilt offensiv, og mobilisere flere tropper, sa den britiske forsvarsministeren videre. Natosjef Jens Stoltenberg har tidligere i denne uken antydet at krigen kan bli langvarig. Og Russland har langt mer å sette inn i krigen av våpen og utstyr som hittil ikke er blitt brukt i krigen. Nye og fersk våpen og ammunisjon sendes stadig inn fra Kina og Russland har ennå ikke tatt i bruk sine tyngste økonomiske våpen overfor Vesten; Komplett stans i leveranser av olje, kull og gass.

3 tanker om “WarNews247: Britisk forsvarsminister: “Putin kan erklære tredje verdenskrig om noen dager”

  1. Det vesten kommer med angående krigen og Putin er stort sett bare løgnpropaganda. Viss det var overhengende fare for en verdenskrig, ville selvsagt myndigheter tatt affære og forberedt befolkningen på dette. Men vi hører ikke et pip fra myndigheter.

  2. Norge skal nå sende tunge våpen til Ukraina : Feltartilleri. Dette var lagret på to steder i Nord-Norge ( bl.a. Bjerkvik ) ; og ble hentet ut og prøveskyting har funnet sted i Norge. Nå skal dette artilleriet sendes luftveien til Ukraina.
    Putin og hans medhjelpere har nok registrert denne forsendelsen !

Det er stengt for kommentarer.