Visjon Norge dømt for å ha krenket privatlivets fred ved å la en begeistret mor deler private bilder av sin skadde sønn

Programmet der mannens mor blant annet delte private bilder av sin skadde sønn ble sendt på Visjon Norge i 2017 med to repriser samt var tilgjengelig på nett-TV skriver Stavanger aftenblad. I programmet fortalte moren om sønnens helsetilstand etter en alvorlig trafikkulykke. Det ble også vist private bilder av ham, blant annet da han lå bevisstløs på sykehuset. Mannen gikk til sak mot TV-kanalen, redaktør og styreleder Jan Kaare Hanvold og en programleder. Det er i denne saken det nå er falt dom med nederlag for Visjon Norge

Kanalen mente omtalen falt innenfor ytringsfriheten og at de ikke visste eller burde visst at samtykket manglet. Jæren tingrett kom imidlertid til at informasjonen var av sensitiv art og at det måtte veie tyngre enn ytringsfrihet. Retten mente også at TV-kanalen har økonomisk motiv av å formidle slike historier fordi det får seere til å donere penger. Til sammen lyder oppreisningserstatningen på 145.000 kroner, og kanalen må også dekke saksomkostningene. Programleder aktuelle kveld var Arne Pedersen som i en kommentar skriver dette: “Dette er bare en trist sak! En begeistret mor kom til våre medarbeidere på Landsstevne på Østerbo for snart tre år siden, og fartalte at hennes sønn hadde blitt hjulpet gjennom forbønn. Dette ville hun gjerne vitne om på TV Visjon Norge. Det falt i min lodd å lede Studio Direkte denne kvelden, med seg hadde hun også noen bilder hun hadde tatt fra sykesengen. Det var altså en mor som kom med disse bildene. Når dommeren(her var det bare èn dommer) som endel av sin begrunnelse for dommen, skriver at vi i TV Visjon Norge, skulle ha økonomiske motiver, så er det absurd. Det kommer også frem at jeg skulle ha visst at sønnen ikke hadde gitt samtykke, til det er det å si at det var ikke noe tema i det hele tatt. Denne moren kom altså begeistret til oss for å fortelle at Gud hører bønn, og her var det mange som hadde bedt!” skriver Pedersen. Dette er en sak som bør ankes da tingrettens dom uten beviser legger til grunn at det er økonomisk motiv bak det hele. Jan Hanvold har så langt ikke kommentert saken.

7 tanker om “Visjon Norge dømt for å ha krenket privatlivets fred ved å la en begeistret mor deler private bilder av sin skadde sønn

 1. Håper V.N. lærer litt av denne saken.
  Jeg har reagert på mye rart som de sier i Studio Direkte om folk. Også på at Inger Hanvold legger ut om private samtaler hun har med datteren. Hanvold som prater om nære familiemedlemmer, og ikke minst andre.

  1
  1
  • Det er dine ord. Jeg kaller det ikke det. Det var en grei nok historie om det å gi, de fleste seerne synes sikkert det var så flott, men jeg krymper meg, datteren var jo ikke der. Og jeg er redd hun ikke hun synes det var ok at dette ble sagt allikevel, når hun blir eldre. Dette har vi nok av eksempler på. Jeg har opplevd ledere altfor ofte tar seg friheter og forteller ting eller lager show av noe i både menighet og tv. Jeg tviler ikke på at Inger mente det godt, men min mening er at noen foreldre burde tenke seg mer om når det gjelder barna.

   2
   1
 2. Jeg synes dette er bare trist. Sønnen blir helbredet ved forbønn og moren er så begeistret. Hun kommer med bilder som viser sønnen på sykehuset.
  Bildene blir vist på tv uten sønnens godkjennelse.
  Skal virkelig visjon Norge betale for dette så synes jeg det er sjokkerende.
  Håper de anker saken, noe jeg er sikker de vil gjøre.

  • Saken bør ankes, spesielt med tanke på at man i denne saken tillegger kanalen motiver de ikke kan bevise at kanalen har hatt.
   Lærdommen her må være å anonymisere avbildede med å ikke vise ansiktet.

   1
   1
 3. Baktalelse var nok ikke rett. Enig i det. Men som du sier, så skal man være forsiktig med hva man sier. Bruk av tungen er jo advart sterkt i Guds Ord. Der har vi nok noe å lære noen og en hver.

 4. Er det Jan Aage Torp som nå får igjen for hva han har gjort? Det er underlig at VN har ryddet skjermen for Torp, som er den fremfor andre som anmelder. Og truer med anmeldelser ovenfor alt og alle.
  Se for mer her: http://justismord.janchristensen.net/

  Det er den nye ‘sporten’ i Norge å dømme og dra Kristne for retten.
  Nitrist at ikke flere taler imot denne heksejakten på kristne.
  Jeg er 100 % uenig teologisk med Jan Hanvold.
  Men 120 % at de domfeller han her og i andre saker.
  Urett og meningsløst!!!!

  Hva andre gjør av urett i forhold til Hanvold, så overgår de han mange ganger. Bladet SE og Hør er bygget opp på dette!
  Misbruk av domstolene er dette også

Det er stengt for kommentarer.