Vil fortsette å markedsføre helbredelse -Dagen redaktør mener helsetilsynet går for langt når de vil gå til rettslige skritt mot Svein Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen

“Predikantene Svein-Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen bestrider ifølge VG at markedsføringen av deres forbønnsmetoder er ulovlig. Predikantenes markedsføring er i stor grad basert på magasiner der personer står fram og forteller at de er blitt helbredet av bønn. Vitnesbyrdene som gis i disse bladene, er brudd på loven, mener Forbrukertilsynet, som ifølge VG har gitt predikantene frist til 10. juli til å endre eller avslutte markedsføringen. Ingen av virksomhetene har gjort dette, og Forbrukertilsynet kan vedta bøter imillionklassen.Predikantenes stiftelser har mulighet til – og benyttet seg av denne – til å bestride tilsynets konklusjon og gi et tilsvar.

Det er fare på ferde når et offentlig organ vil bruke juridisk makt mot kristne predikanter, skriver redaktør Vebjørn Selbekk på lederplass i avisen Dagen. (Foto You Tube)

Etter VGs avsløringer om de såkalte «mirakelpredikantene» på forsommeren, la både Pedersen og Edvardsen ned teletorgtjenesten der de har solgt bønner og «Guds helbredelse» over telefon, men de vil ikke gi seg med markedsføringen av helbredelse ved forbønn. Advokat John Christian Elden svarer på vegne av Pedersen at tilsynet må vurdere hans klients innsigelser før de eventuelt fatter vedtak og at det ikke er fattet slikt vedtak ennå. Tom Roger Edvardsen har ikke besvart VGs henvendelser om saken, melder flere medier torsdag. De to predikantene risikerer nå i følge avisen Dagen å bli stilt til rettslig ansvar. I en lederartikkel i Dagen skriver redaktør Vebjørn Selbekk at “helsetilsynet går for langt når det snakkes om rettslige skritt mot de to predikantene. “Men etter hvert som det politiske presset har økt, har også tonen fra Helsetilsynet blitt en annen. Blant annet har Arbeiderpartiet stilt spørsmål til helseminister Bent Høie (H) om hva som kan gjøres innenfor dagens lovverk for å stanse mirakelpredikantene. Og det er i svaret fra statsråden at det kommer frem at Helsetilsynet har gått til det skritt å komme med påtalebegjæring overfor Pedersen og Edvardsen,” skriver Selbekk og fortsetter: “En slik begjæring medfører i praksis det samme som en politianmeldelse, nemlig at påtalemyndigheten bes om å reise straffesak mot de to frikirkelige forkynnerne.Vi mener det er grunn til å være sterkt bekymret for den siste utviklingen i denne saken. Etter VGs artikler har både Pedersen og Edvardsen opplyst at de vil avslutte sin praksis med å ta betalt for forbønn gjennom Teletorget. Og da har Helsetilsynet og andre tilsynsorganer i hvert fall ikke noen sak lenger, hvis de noen gang har hatt det,” skriver Selbekk videre:  Les hele Selbekks leder artikkel her.

6 tanker om “Vil fortsette å markedsføre helbredelse -Dagen redaktør mener helsetilsynet går for langt når de vil gå til rettslige skritt mot Svein Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen

 1. Solveig og Tom Roger Edvardsen inviterer til
  Omsorg- og helbredelsesdager på Stølsdokken fjellhotell
  8. – 12. August.

  PROGRAM

  Ons kl. 17:30 Ankomst og middag
  Ons kl. 20:00 Velkomstmøte
  Tor, fre, lør, søn kl. 08:30-09:30 Frokost
  Tor, fre & lør kl. 10:00 Bønnesamling
  Tor, fre & lør kl. 11:00 Seminarer
  Tor, fre & lør kl. 13:30-14:30 Lunsj
  Tor, fre & lør kl. 15-17 Personlig forbønn
  Tor, fre & lør kl. 18-19 Middag
  Tor, fre & lør kl. 19:30 Kveldsmøte
  Søndag etter frokost er konferansen ferdig

  Pris for hele oppholdet inkl. helpensjon:
  kr. 4260,- pr. pers i dobbeltrom (ons-søn)
  kr. 4860,- pr. pers i enkeltrom (ons-søn)

  NB! Stor pågang, meld deg på i god tid for å sikre din plass.
  Vi henter og bringer på Gol togstasjon, og Fagernes bussterminal ved behov.

  Les vitnesbyrd om mennesker som har blitt helbredet på websiden vår http://www.helbredet.no

  Info & Booking Tlf: 40 40 22 22
  Mail: booking@stolsdokken.no
  Web: http://www.stolsdokken.no http://www.helbredet.no

  • Slik får de kunder med helbredelser som trekkplaster.
   Her blir 99% helbredet visstnok. En gutt ble helbredet mens han overnattet i sengen sin der, og en utenfor hotellet.
   Det er vel markedsføringen som kommer til å bli gransket nøye.
   Hva gjør ikke syke mennesker som har prøvd alt, selv om de må svi av nesten 5 tusenlapper på seminar for noen dager, når nesten alle blir helbredet her.
   Og hvordan får en evangelist råd til å kjøpe et hotell?.

   2
   1
 2. Nå er jeg oppgitt over kristne som er «hjelper» til å kneble trosfriheten sammen med verden. Leser nå i VL, at bladet Legedom må vurderes da Forbrukertilsynet mener vitnesbyrdene er brudd på loven. Snart blir man som Jesus og apostlene i bibelen forfulgt eller fengslet om noen skulle bli helbredet i Jesu navn. Skjønner ikke kristne hvilket ærend de løper?

  Selvom jeg ikke støtter overdrevent pengemas, så mener jeg at voksne mennesker må få velge hva de selv vil bruke penger på. Det er nok av villedende reklamer som gjelder helsekost/kosmetiske «mirakler», «sannsigere oa. som verden driver reklame for. Denne utviklingen bekymrer meg, for nå får motstandere av evangeliet en gylden anledning til å komme med lovforslag som går utover den kristne troen.

  5
  3
  • Støtte til helseskadelig svindel med begrunnelse i religionsfrihet er tankeløst og farlig. Hadde ikke verdslige lover stått over de gudegitte, hadde vi også måttet godta steining og drap av ekteskapsbrytere, ikketroende, homofile, åndemanere osv. Glem heller ikke at det også i Norge ble henrettet voldtektsofre og endog dyresexutsatte kuer i religionens navn. Da USA debatterte opphevelsen av slaveriet, fikk slavedriversiden støtte av norske geistlige som mente at en slik praksis måtte forsette med begrunnelse i kristen etikk. Kristendommen og teologiske dogmer har vært i stadig forandring opp gjennom historien og har avspeilet en skiftende samtid. skiftende tider. Hva som gjaldt som bibeltro kristendom på 200-tallet, gjaldt neppe i samme form på 1500-tallet, for å si det sånn. At kristne forbyr pengesvindel og helsebedragete i juli 2018 selv om de samme kristne godtok slikt i Jesu navn bare et halvår tidligere, viser bare en naturlig utvikling og modning mot større fornuft og hensyn til alles ve og vel. Trist at religiøse vil hindre slike opplagte fremskritt.

   5
   2
 3. Svein Magne Pedersen og Solveig Pedersen står begge i skattelistene med millioninntekter.
  Misjonen Jesus Leger bruker halvparten av inntektene på lønn. Hver av de 12 ansatte fikk i gjennomsnitt 608.000 kr i lønn. Det er mer enn dobbelt så mye som feks Troens Bevis.
  Svært Mange Pengersen er en kvakksalver og en sjarlatan, og må stoppes.

  4
  1

Det er stengt for kommentarer.