Vil Donald Trump også forløfte seg på Jerusalem og den jødiske stat?

Palestinernes “president” Mahmoud Abbas her avbildet sammen med president Donald Trump i Det Hvite Hus

Se, jeg gjør Jerusalem til en tumleskål* for alle folkene rundt omkring; også over Juda skal det gå ut når Jerusalem blir kringsatt. Og det skal skje på den dag at jeg vil gjøre Jerusalem til en sten å løfte på for alle folkene; alle som løfter på den, skal såre sig selv. Ja, alle jordens hedningefolk skal samle sig mot det. USAs president Donald Trump var meget tydelig på sin støtte til Israel og Jerusalem, men det var før han ble tatt i ed som president. Blant de løfter Donald Trump gav, var at han ville flytte ambassaden til Jerusalem -og Donald Trump lovet å løfte Israel-relasjonen til nye høyder. Etter litt over ett hundre dager i Det Hvite Hus, må vi kunne fastslå at Trump så langt ikke har levert. 

Jerusalem, den evige hovedstad som vil bli stridens kjerne i endetidens drama. I følge profeten Sakarias vil Jerusalem bli en tumleskål for nasjonene. Nå er det Donald Trump som skal forløfte seg på byen som er stridens kjerne i endetiden

Trenger åpenbart mer forbønn fra kristne ledere

Onsdagens felles pressekonferanse mellom president Trump og den palestinske lederen vil neppe føre Israel og de palestinske selvstyremyndighetene særlig mye nærmere en endelig fred. Den palestinske lederen gjentok sitt tradisjonelle krav om at Israel må avslutte okkupasjonen av Judea og Samaria og trekke seg tilbake til grensene fra før 6-dagers krigen i 1967. I følge den palestinske lederen er det på tide at Israel avslutter sin 50 år lange okkupasjon av det palestinerne hevder er sitt land. Under møtet bebudet den amerikanske presidenten et nytt diplomatisk initiativ for å få forhandlingene tilbake på rett spor. Imidlertid er forventningene svært lave. Under møtet forsøkte Trump å presse Abbas til å ta avstand fra vold samt å avslutte den økonomiske støtten til familier til døde eller dømte terrorister som soner i israelske fengsel. Den palestinske lederen fokuserte på det tradisjonelle kravet om at Israel må vende tilbake til grensene fra før 1967, kravet om å kunne opprette en palestinsk stat med det østlige Jerusalem som hovedstad. Et krav som Israel neppe vil kunne gå med på. Selv om Donald Trump har store tanker om egne evner til å kunne forhandle, er det tvilsomt om den amerikanske presidenten vil lykkes med å skape fred mellom Israel og Palestina-araberne. Nær sagt enhver amerikansk president i nyere tid har fått Palestina/Israel problematikken å forholde seg til, og store ord til tross. Ingen har lykkes. Blant israelske avislesere er det ikke mange som tror at Donald Trump vil lykkes, og dersom vi tar i betraktning Donald Trumps suksess som president hittil, er det ikke mye å skrive hjem om. Obamacare samt hans to mislykkede forsøk på å få på plass et innreiseforbud vitner ikke akkurat om en president som lykkes i det han gjør. “What a waste of time. Nothing will come of this and nothing will change. GUARENTEED. Just keep BUILDING ISRAEL and tell the Jew-Haters to go F-K themselves,” skriver Robert Levine som nok gjenspeiler det mange israelere tror om Donald Trumps muligheter til å skape fred mellom Israel og palestinerne.

Neppe ambassadeflytting

På tross av Donald Trumps løfter under valgkampen, er det intet som tyder på at USA kommer til å gjøre alvor av å flytte ambassaden. I dag ligger ambassaden i Tel Aviv og et av Donald Trumps valgløfter for å lokke evangeliske kristne til å stemme på han, var nettopp å flytte ambassaden og plassere den i Jerusalem. I etterkant av valget har Trump administrasjonen tonet ned dette, og i praksis er det ikke store forskjellen på den politikken Trump fører versus tidligere amerikanske administrasjoner med unntak av Barack Obama. Da Obama på lille juleaften for første gang i amerikansk historie valgte å ikke legge ned veto mot et anti-israelsk resolusjonsforslag i sikkerhetsrådet, var Donald Trump blant dem som kritiserte Obama sterkest.

4 tanker om “Vil Donald Trump også forløfte seg på Jerusalem og den jødiske stat?

  1. Dagen før møtet med den palestinske lederen, kom det en melding i norske medier om at USA nå vurderer å flytte sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det var visepresident Pence som visstnok kom med disse opplysningene. Tidspunktet for denne bekjentgjørelsen var underlig….

  2. Det er som jeg skulle ha sagt dette selv. Meget god oppsummering. Mange på den politisk korrekte (PK) venstresiden med sosialistene i spissen, hater Israel og de kristne. Et av flere virkemidler for å utrydde kristendommen i vesten, er å importere Islam og støtte Israels fiender. Israel er demningen for vesten mot det onde islamske imperiet. Men vesten inviterer ondskapen hjem i stuen sin. Faktisk kan Europas demokrati falle i fremtiden, mens Israel består. Pr. idag er Israel uinntakelig. De har verdens 4 eller 5 største militærmakt, og hypermoderne forsvar. De gruser araberlandene både i styrke, utholdenhet og intelligens. Israel er en lysende bauta for vesten og et eksempel til etterfølgelse for hvordan man oppfører seg mot det onde islamske imperiet som er i ferd med å bre seg over verden som en mørk sky.

  3. Sitat Z: ” Israel er en lysende bauta for vesten og et eksempel til etterfølgelse for hvordan man oppfører seg mot det onde islamske imperiet som er i ferd med å bre seg over verden som en mørk sky.”

    Helt enig. Men hva skal vi da si om oss selv – vesten – som forkaster hele den judeo-kristne arven som har gitt oss ALT som til nylig gjorde oss til verdens beste land å bo i? Vi er faktisk sosialt sett blitt enda dummere enn de som invaderer oss. Og enda ondere. For vi har hatt anledning til å studere de bibelske normene og prinsippene for kristne, men velger å forkaste disse til fordel for Guds motstanders totalt nedbrytende elementer.

    Disse stakkarene fra MENA-landene skjønner jo ikke bedre. De er ødelagte fra barnsben av gjennom en totalitær og grusom religiøs kultur. Men VI – vi burde jo ha sett lyset. Eller er vi blitt så selvopptatte og materialistiske at vi er forblindet? Svaret er dessverre JA.

  4. Z; Israel er ikke den 4 eller 5. største militærmakt i verden! De rangeres som nr 14 eller 15 på samtlige rankinger jeg finner.

Det er stengt for kommentarer.