Video: Møt Neville Cooper og hans sekt Gloriavale Christian Community

Neville Cooper er en straffedømt overgriper og leder for sekten “Gloriavale Christian Community” som har tilholdsted  i Haupiri  på vestkysten av South Island på New Zealand. Den aldrende sektlederen grunnla sin sekt i 1969 og har skapt et religiøst samfunn som lever totalt adskilt fra det moderne samfunnet. Mange av sektens medlemmer har aldri vært utenfor landområdet som huser den religiøse bevegelsen som er ukjent for de fleste av oss. I 2008 ble det tatt opp en dokumentarfilm om den spesielle kristne sekten som har skapt seg sitt eget paradis adskilt fra alt annet. Dette betyr også å leve adskilt fra kaffe, alkohol, tobakk og varm eller kald te.

Sjekk ut de to videoene av den spesielle religiøse sekten som har sin egen nettside som du kan besøke her

4 tanker om “Video: Møt Neville Cooper og hans sekt Gloriavale Christian Community

  • Du kan spørre Simba. Jeg fikk jo vondt av disse som ble utsatt for seksuelle overgrep.
   Samtidig kan det jo være at enkelte faktisk kan trives i slikt. Tenk å kunne rømme alt problematisk i vårt samfunn og flytte til et samfunn der man fullstendig avskåret fra den sekulære verden. De som er født inn i dette samfunnet har liten eller ingen erfaring med livet på utsiden.
   Synden og ugudeligheten. Kan sikkert være godt for enkelte det-

 1. Alkohol og tobakk, det er ikke vanskelig å forstå at man tar avstand fra dette. Det burde flere kirkesamfunn ha gjort. Men, kaffe og te??
  Jeg ville levd et miserabelt liv uten god kaffe:-/

  • Det blir mye regler. Hvordan skal man få i gang maskineriet uten en god kopp kaffe?
   Jeg så et par videoer på “gruppens” egen nettside, og tilsynelatende lever de lykkelig og bra.

Det er stengt for kommentarer.