Vi ønsker alle våre lesere en riktig fin 17 mai

Vi ønsker alle våre lesere en riktig fin 17 mai feiring.

Facebook Comments

7 tanker om “Vi ønsker alle våre lesere en riktig fin 17 mai

 1. Til Vista Bella: jeg har kun sagt at jeg misliker 17. mai. Hva med alle freppere som klager på alt; for høye skatter, for dyre biler, bensin, alkohol, for dårlig dit og datt.
  Jeg syns vi har det fantastisk, men misliker den intense og kvalmende nasjonalismen som kommer så ekstremt til uttrykk i dag!

  • Slapp av. Det var du som skrev at du ønsket deg bort fra Norge. Ingenting stopper deg i å gjøre det.

   Gratulerer med dagen! Hurra!

  • Dersom Norge er så fælt, og man ønsker seg bort, hvorfor ikke gjøre det? Hjelper det å klage? På meg virker det bare som syting uten grunn, spesielt siden man tilsynelatende ikke gjør noe for å endre på situasjonen selv.

 2. Personlig feirer jeg ikke 17. mai. Dagen er nasjonalisme på verste nivå. Jeg blir fysisk uvel av alle bunadskledde, gapende unger, korps, hurra og “gratulerer med dagen”.
  Ved å sette av en hel dag til dette, viser vi hvor utrolig navlebeskuende og selvopptatte vi er i dette landet:-(
  Hver eneste 17. mai skammer jeg meg over å være norsk, og skulle ønske jeg allerede hadde immigrert.

  • Helt uenig med deg, Birger Nilsen.

   Jeg forlot Norge for noen og tyve år siden og har ingen lyst til å vende tilbake til Norge heller. Ei har jeg lyst til å feire 17. mai i Norge.

   MEN dog synes jeg at 17. mai er en meget flott dag og jeg synes oppriktig synd på de lokale barna i mitt område som aldri har hatt en slik dag. Det fordi de er av en annen nasjonalitet og lever utenfor Norge. Den ene dagen i året som er 17. mai skulle de også ha hatt.

   Jeg kan ikke fordra norsk nasjonalisme og det var en av grunnene til at jeg forlot Norge. Jeg kan ikke fordra nasjonalisme i det hele tatt. En type politisk retning som er anti-krist i hele sin legning.

   MEN flere andre land har også sin nasjonaldag der det vises frem de siste raketter, bomber og stridsvogner. Nasjonaldager der barn skyves i bakgrunnen og ut av feiringen. Nasjonalisme som handler om bomber og krutt.
   I Norge har man 17. mai. der barna feires og barna feirer med iskrem, leker, premier og pølser.

   Iskrem eller bomber ? Jeg husker godt noen av de lekene (billig juggel i dagens målestokk men dog så fine) jeg vant. Puslespill jeg hadde i mange år. Meget gode minner som jeg vil ha til min døende dag.

   Så la 17. mai være en feiring av barna og av nasjonaldagen. Spis is og pølser. Og kos dere med en gammel norsk film. Ni Liv er fremdeles en film vel verdt å se. Noe jeg skal i kveld….. for nte gang.

   Og emigrer gjerne, Birger Nilsen. Finn deg sjøl i et annet land og i et annet samfunn. Men la barna ha denne dagen til lek, iskrem og mye moro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *