Vi befinner oss i Harmageddon -pest og økonomisk katastrofe vil sende verden inn i depresjon.

Foto: Wikipedia

Markedet i USA er igjen i fritt fall etter tirsdagens pause med oppgang. Oppturen tirsdag kom etter at aksjemarkedet mandag var i fritt fall. I skrivende stund er Dow Jones indeksen i 19444 poeng.  Dermed har indeksen stupt med 10 000 poeng på litt over 4 uker og vi står vi overfor nok et kollaps.  “USA og verden bør gå i total nedstengning i 30 dager og alle burde holde seg hjemme og ta seg av sin familie. Det er helvete, dette er en tsunami som kommer, folk er på stranden og leker og aner ikke hva som skjer,” sier Bill Ackman i en dramatisk telefonsamtale med CNBC. “Vi må stenge alt nå ellers blir det skikkelig katastrofe,” sier Ackman som mener at det vi opplever nå er “helvete”. Det er et blodbad som pågår og hoteller, flyselskap, bedrifter og alt er ferdig. Det finnes ikke penger til å redde alle.

. Folketomme gater, redde mennesker og restriksjoner på hvor mange som kan oppholde seg samtidig på apoteket eller i butikken og kontinuerlige nyhetssendinger på NRK og andre nyhetskanaler, får mange til å føle at dommedag allerede er her. Pårørende får ikke besøke sine kjære på sykehjem eller sykehus. Det hele er nesten som en surrealistisk skrekkfilm hvor vi alle er redusert til statister i en film vi ikke vil være med i. SARS-CoV-2 viruset skremmer nå vannet av millioner av mennesker verden over, og konsekvensene for både næringsliv og arbeidstakere er i ferd med å bli svært alvorlige. Det verden nå går gjennom av skrekk, usikkerhet og panikk har noe apokalyptisk over seg. Der er som om Harmageddon er sluppet løs som en usynlig fiende som truer oss alle. Akkurat nå er det massiv usikkerhet overalt, og mange opplever Corona-krisen som kanskje det mest gjennomgripende som har skjedd samfunnet på flere hundre år. Nettopp derfor må alt gå for en nedstengning av absolutt alt i 30 dager. Dette er det rene harmageddon, vår hverdag vil aldri bli den samme etter dette, og ord kan knapt beskrive hva som egentlig har rammet verden. Vi står foran massearbeidsledighet, sosial krise, økonomisk nedtur, stans i boligsalget og mange mennesker vil bli fattige. “Det eneste rette er å nedstenge absolutt alt i en måned og slik drepe viruset, og dette bør president Trump gå på tv og si,” sier Bill Ackman som er investor, hedgefondforvalter og filantrop. Han er grunnlegger og administrerende direktør i Pershing Square Capital Management, et hedgefondforvaltningsselskap.

16 tanker om “Vi befinner oss i Harmageddon -pest og økonomisk katastrofe vil sende verden inn i depresjon.

 1. Harmageddon ligger åpenbart ikke langt unna. Men dagen som begynner med nasjonenes angrep på religionene kommer først. Så kommer ropet om fred og sikkerhet. Og vips er vi der.

  • Dette er ikke mine ord. Jeg så at Bill Ackman brukte slike apokalyptiske ord om det som skjer i verden i disse dager.
   Harmageddon er en slette i Israel hvor det siste slaget skal stå.

  • Kommer Harmageddon i bokstavelig forstand til å bli utkjempet i Midtøsten? Nei. Harmageddon-krigen kommer til å omfatte hele jorden – ikke bare et begrenset område. – Jeremia 25:32–34; Esekiel 39:17–20.

   Harmageddon, eller Har-Magedon (på hebraisk: Har Meghiddon), betyr «Megiddos fjell». Megiddo var en by i det gamle Israel. Historien forteller om avgjørende slag som ble utkjempet i nærheten av denne byen, og noen av disse står det om i Bibelen. (Dommerne 5:19, 20; 2. Kongebok 9:27; 23:29) Men uttrykket Harmageddon kan ikke sikte til det bokstavelige området rundt det gamle Megiddo. Det er ikke noe stort fjell der, og det ville heller ikke være plass til alle som kommer til å kjempe mot Gud, på Jisre’el-lavsletten, som grenser til Megiddo. Harmageddon er isteden den verdensomfattende situasjonen der nasjonene samler seg i et siste forsøk på å kjempe imot Guds styr

 2. Hva grunnlag har du for å si at Babylon den store er USA? Og at antikrist kommer derfra?

 3. Det finnes det ikke noe grunnlag for. USA er derimot den fremste eksponent for det tohornede ”dyret” – angloamerika, som er Bibelens syvende og siste verdensmakt før enden.

  Sammen med de øvrige av nasjonene vil de utgjøre ”ti horn” og gi FN ”makt i en time” ¨- betyr kort tid – for å ødelegge ”skjøgen”, som er det samme som Babylon den store = all falsk religion.

  Det står at ”da skal det ikke lenger høres lyden av brud og brudgom der”. Altså er det kirkene.

 4. Like før denne Coronakrisen, så hadde vi en annen krise ved grensene til Hellas, ca. 130 000 flykninger ville til Europa.
  Hva skjedde?
  Og hvor ble det av dem?
  Noen som vet?

  Mvh
  RJ

 5. Alt dette som vi ser no, er ingangen til fødselsveene. Coruna skaper økonomisk trøbbel, som igjen gir mer makt til rejeringer rundt i verden. Rejeringen
  foreslår ny kriselov. Selv om det ikke handler direkte om klima, vil en slik lov legge enorm makt i regjeringens hender, noe som kan være en trussel for demokratiet vårt på mange plan.
  Dette er begynnelsen på å frata ta oss friheten. Når økonomien kollapse i verden, etter coruna har lagt seg.så vil det bli et kontant løs samfunn. Og etter dette så vil det bli lettere å innføre dyrets merke via vaksiner som vil være obligatorisk slik at den nye betalings planen for verden blir innført.Verden blir ikke det samme etter corunaen. Det er ikke corunaen og økonomi kolapse menneske skal frykte. Nei det er valget man tar enten å tjene satan ved å si ja til merket. Eller dø ved å nekte å ta merket. I trengsel skal mange troende gå igjennom. Men den som var klar med olje på sine lamper vil først bli rykket opp før trengselen. Så kommer slaget på harmageon sletta ved israel. Da jesus setter sine føtter på oljeberget. Siste slaget og hente den siste rest av den store skaren som kommer ut av trengselen. Dette blir svært tøffe tider sier Jesus spesielt når styggdommen setter sine bein i templet i Jerusalem. Vi venter på Jesu igjenkomst vært øyeblikk. Og jeg tror vi vil se han komme på skyen før år 2030.

  • Ja ser i VG at noen våkne jurister advarer mot regjeringens forslag til kriselov.

   Kriseloven virker litt kjent…

 6. Dersom partiene blir enige fredag så vedtas den nye kriseloven lørdag. Bjørnar Moxnes sier den er uforsvarlig. Og den raskeste lovbehandlingen noen gang.

  Jeg vet ikke om kanskje denne saken på VG har vært høyere oppe på siden før jeg leste om den, men hver gang jeg ser noe angående kriseloven så er det langt nede på siden som en liten sak. Jeg synes ikke dette er en liten sak. Ingen jeg har nevnt det for har fått det med seg.

  Erna & Co har bare med å roe seg litt og tenke mer over kriseloven og ha respekt for sitt folk. Hun tror visst at vi sover alle mann…

  • Satan vil at hans draabanter skal ha full kontroll over menneskeheten han er “denne verdens gud” for. Alle tegn viser at vi er på rett utforbakke mot enden. Snartt er det fullbragt..

  • Ikke utforbakke her 🙂 Hannah er på vei mot oppoverbakken. Maranatha!

   “Snart er det fullbrakt” sier du. Nei det skjedde for ca2000 år siden da Jesus sa det er fullbrakt 🙂 og tok på seg all verdens synd og valgte å dø for alle. Og hvis du mener nå snart så er det fortsatt 7 +år til Jesus setter sine føtter på Oljeberget. Da kommer jeg sammen med ham 🙂

   Og at satan skal ha full kontroll på alle er ikke sant. Det blir folk i de 7 årene som tar imot Jesus som sin frelser. MÅ ikke en av dem være deg, dra heller sammen med Hannah du 🙂 Det kan skje i natt.

 7. Ser at du kaller det “kinapesten”, som ditt store ideol, sosiopaten Trump. For to uker siden sa han at dette var ingenting å bekymre seg for, som en mild forkjølelse. I går sa han at han så at dette ville bli en alvorlig pandemi lenge før alle andre?‍♂️ The Orange Thug gjør seg til latter. Han sa i går at det var godt for Amerika at de nå har tidenes beste president?
  Blir en velsignelse til neste år når vi får en ordentlig president der borte??

  • Å vaske seg godt er svært viktig i disse smittsomme tider Birger. Men husk at regjeringens oppfordring til kraftig håndvask ikke er direkte overførbar til hjernen. Det kan fort gå ut over både hukommelse og tenkeevne. Dette har faktisk i særlig alvorlige tilfeller ført til at selv fremtredende amerikanske presidentkandidater på valgturne ikke en gang har visst hvor de befant seg hen. Skummelt.

   Er enig i at det blir spennende med Obamas tidligere visepresident Joe Biden i det hvite hus. Særlig hvilket neste land i Afrika fredsprisvinnerens høyre hånd skal bombe sønder og sammen. I Lybia knertet de begge 70 000 mennesker noen uker etter fredsprisoverrekkelsen. Kloke handlinger som heldigvis ikke førte til noen flyktningekrise fra Nord-Afrika.

   Å ha fredspingler som Trump til å gå rundt med atom-kufferten er bare no’ dritt. Ikke blir det arbeidsplasser på Kongsberg av det heller. Nei lenge leve Biden og sønnen Hunter. Ærlige, redelige, ikke-tafsende go’gutter med full selvkontroll uten tilløp til raseriutbrudd. Det er akkurat hva jorden trenger nå. Takk for at du øser av din visdom Birger!

 8. REGNESTYKKET (DEL 1)

  Det frafalne Israel – som juridisk rettelig titulerer seg Vakttårnet og falskelig kaller seg Jehovas vitner, har som resten av de falske kristne (skjøgen/Babylon den store) også mange korrekte observasjoner.

  Da den siste judeiske konge – Sidkia – ble knust av babylonerkongen Nebukadnesar, var det slutt på det gamle Juda/Israels egenmakt. Dette inntraff høsten 607 fvt. Dette skulle vedvare frem til Kristus overtok som konge i Jehovahs himmelske rike etter 7 tider.

  2520 ÅR

  Vi har andre klare indikasjoner i Bibelen på at ”tid” utgjør ett år. Men 7 år etter 607 skjedde det ikke noe slikt. Vi kan derfor ut i fra andre skriftsteder forsøke å legge til grunn andre straffeperioders utregning. Som for eksempel da jødenes ulydighet under ørkenvandringen førte til at straffen ble utsettelsen av inntoget i det lovte land med ”ett år for hver dag jødene hadde klaget” – altså 40 år. Om vi da tenker oss at ett bibelsk måneår er 360 dager, og forsøker oss på å gange ut 7 tider med 360, ender vi opp med 2520 år.

  Vi legger til grunn at det verken i den gregorianske eller julianske kalenderen finnes noe år null mellom før og etter vår tidsregning. Fra år 607 FØR vår tidsregning til ETTER vår tidsregning vil 2520 år ende i 1914 evt. Da startet den første verdenskrig, i det Kristus grep makten og kastet Djevelen og hans falne engler – demonene – ut av himmelen og ned til jordens nærhet. Dette har siden den gang avstedkommet voldsomme menneskelige lidelser. En passant er tallet 2520 tallrekkens mest fullkomne tall – den minste sum som alle tall fra en til ti går opp i uten desimaler.

  ENDETIDEN – NÅR ENDER DEN?

  Fra og med 1914 startet endetiden der Jesus skulle ”herske midt i blant sine fiender og skille fårene fra geitene”. Etter Harmageddon er det ingen fiender tilbake, så det må være nå. Da kom altså han usynlig for oss tilbake (parousia) – ”ham hvem retten tilhører”. Kartet stemmer godt med terrenget når vi skuer globale kriger, kriser, pest og hunger.

  Så blir spørsmålet – når ender endetden slik at Kristus fullt ut kan overta også sine jordiske områder og fengsle Satan & co i tusen år ør de henrettes? ”Dagen og timen kjenner vi ikke”, sier Bibelen. Men når vi ser de stadig tettere veene kunne vi anta at vår forløsning stunder til. ”Om det dryger så skal det komme”, heter det. Da vet vi altså at det skal dryge sett fra vår synsvinkel. Men ”komme skal det!”, sier skriften.

  Nå har det gått 106 år siden 1914. Jesus presiserer på disiplenes spørsmål om når enden skal komme at ”den generasjon ikke på noen måte skal forgå før enden kommer”. Det er ikke unaturlig å tenke seg at det da menes at de som levde i 1914 ikke skulle være borte før enden kommer.

  I dag er det fortsatt noen hundretusener som er 106 år eller eldre på jorden. En annen måte å tolke det på kan være at menneskene ikke skulle klare å utrydde seg selv før Guds tid for enden var et faktum. Vi får snart se fasiten. Det viktigste er å ”påkalle Jehovahs navn og bli frelst”.

  3
  1
 9. REGNESTYKKET (DEL 2)

  Hvor lenge har Jehovah Gud latt menneskene bebo planeten sin? Og når kommer vi inn til Hans hvile? Bibelens regnestykke er slik:

  – Fra Adams skapelse til vannflommen – fra år 4026 fvt. til1656 fvt.
  – I 1943 fvt. kom Abrahamspakten 427 år etter vannflommen.
  – Så gikk det 430 år frem til Moseloven ble introdusert i 1513 fvt.
  – Frem til kong Sidkia avsettes som siste konge i 607 fvt. går det 906 år.
  – Da starter også hedningenes tider – 2520 år frem til 1914 evt..

  Summa summarum er menneskeheten nøyaktig 6000 å gammel i 1975 evt. Da mente vakttårnvitnene altså at Jehovah hadde hvilt 6000 år av sin 7000-årige hviledag og tusenårsriket kunne begynne. Men de glemte at Jehovah også skapte Eva før hvilen begynte. Vi kommer jo snart bare inn til Hans hvile.

  Bibelen taler om ”den første Adam” og ”den siste Adam” – Jesus. Vi kan da tenke oss at disse to hadde flere likhetspunkter. Det er da ikke unaturlig å tenke seg at den første Adam også var 30 år da han sto frem i den forstand at han fikk Eva og satte i gang med å fylle jorden – hans store oppgave. Frem til da hadde han brukt tiden til blant annet å gi dyrene navn. ”Endelig kjøtt av mitt kjøtt”, utbrøt han jo. Legger vi 30 år til 1975 kommer vi til 2005. Da var egentlig Jehovahs hvile 6000 år gammel.

  Men analogien til Kristus ender ikke der. Jesus var jo på banen i 3,5 tjenesteår etter fylte tredve. Og 33,5 år gammel døde Jesus. Om vi da også tenker oss likheten projisert til Adam var han og Eva også sammen om deres oppgave i 3,5 år før de stjal Jehovahs frukt og begynte å dø. 2005 evt. pluss 3,5 år er lik 2008,5 år evt.

  Overfører vi dette til enden for denne tingenes ordning er vi i 2020 nøyktig 12 år ”på overtid”. Men ettersom Jehovah sa det skulle ”dryge” er disse tolv årene interessante. For det trenges jo ikke mer jordisk ondskap for å verifisere Jehovahs profetiske endetidstegn. Det som gjenstår er imidlertid at den siste av de salvede kvinner og menn med himmelsk håp skal endelig besegles. Derfor holder de fire englene de fire ødeleggende vindene tilbake inntil dette er skjedd: (8Åpenbaringen 7:2-4)

  ”Med høy røst ropte han til de fire englene som hadde fått makt til å føre skade over jorden og havet: 3 «Rør ikke jorden eller havet eller trærne før vi har merket vår Guds tjenere med segl på pannen.»
  4 Og jeg hørte tallet på dem som fikk seglet: Det var 144 000, fra alle stammene i Israels folk.”. Her tales det om åndelige jøder, ikke bare kjødelige. Bibelen sier jo: “Jøde er ikke den som er omskåret å kjødet, men hjertets omskjærelse i ånden”.

  Tallet 12 er benyttet som organisasjonsmessig fullstendighet innen den bibelske oppbygging av Guds system for skapningen. (12 stammer, 12 mnd/år etc.) Om tallet 12 her kan overføres til år og legges til 2008 evt., siden det er de salvedes besegling Han venter på, kommer vi frem til i år – 2020 evt.

  La meg bare ha sagt at jeg ikke kan slå fast verken år, dag eller timen for innledningen til dommens dag. Jeg kan ta feil. Men det er alltid interessant å følge med på ”tidenes tegn”. Så får vi alle bare vente og se – men i alle fall ”ikke skyve dagen langt bort”.

  Uansett må minnehøytiden 8. april gi alle nye kalte anledning til å svare ja til Jehovahs innbydelse til å bli en av de 144 000.

  2
  1
 10. Det divergerer jo også 10 år mellom den julianske og den gregorianske kalenderen. Det kan bety at 14.nisan i år i virkelgheten faller ppå 1. april.

  Regner du etter kongerekkene ble jo også noen koger hele år pluss x antall måneder. Men de store talls lov skulle jo utlikne divergensene.Sammen med andre utlikningsrekker.

  Uansett kan vi ikke ta så veldig feil. Det er ikke lang tids forskjeller mellom oss. Vi er snart i mål.

Det er stengt for kommentarer.