VG har i praksis stengt sine kommentarfelt

“Stille og rolig, med minst mulig oppmerksomhet, har VG fjernet kommentarfeltene fra det aller meste av sine saker. Man hevder at dette vil gi «en bedre debatt». I VGs verden er altså ingen debatt, en bedre debatt. Den ene etter den andre av de større norske avisene har fjernet kommentarfeltene. Dagbladet, Dagsavisen, Nettavisen, Vårt Land, Dagens Næringsliv – de har alle tatt bort lesernes mulighet til å si sin mening under artiklene. Begrunnelsene har variert, og har blant annet handlet om moderasjonskapasitet osv. Det er så mye arbeid med det. Naturligvis er det mye enklere å bare stenge debatten,” skriver Tore Kristiansen i et oppslag på document.no. Bakgrunnen for artiklen er det faktum at VG nå har stengt nær sagt alle artikler de har for kommentarer

Avisen VG har gjennom å stenge for kommentarer i et flertall av sine oppslag og artikler nærmest blitt et ekkokammer for de politisk korrekte. VG har i stillhet strupet debatten i sine spalter og lesernes meninger er ikke lenger interessante for redaksjonen i gammelmedia som utelukkende overlever på skattebetaleres bekostning. Les hele artikkelen fra document. no her 

 

14 tanker om “VG har i praksis stengt sine kommentarfelt

 1. Søkelys klager altså på at deres type meninger ikke får rom i VG og Fedrelandsvennen.
  Når man leser hva som står i Søkelys kan det være like greit at man innskrenker debatten til ærlige og redelige mennesker. En type standard man ikke finner i Søkelys.
  At det private eide VG ikke vil ha slike mennesker på sin eiendom er noe alle forstår. Ditto for skattebetalere som ikke vil at pressestøtten skal gå til slike mennesker.

  Søkelys og de som bruker dette forumet til å spre hat og løgn får heller ta en runde med seg selv istedet for å klage over at ingen vil vite av dem.

  2
  6
  • Søkelys er kritisk til at kommentarfeltene stenges en etter en i alle aviser. VGs nedstengning av kommentarfeltet stenger for alle kommentarer. Både dem som er i mot eller for det ståsted VG presenter. VG er dermed blitt mer kjedelig og grå.
   Vi kan slå fast at lesernes mening og lesernes ytringsfrihet teller lite for VG og gammelmedia.
   Det finnes heldigvis ennå aviser som tillater meningsmangfold. Resett og Dagen er hederlige unntak som fortjener applaus.
   Etter at Fvn avskaffet meningsmangfoldet er fædrelandsvennen blitt irrellevant for endel av oss.
   Ikke rart de ringer oss ned for å fallby deres søppelprodukt.
   At VG følger etter er ikke overraskende. Etter at kommentarene er blitt borte er VG blitt grå og kjedelig og man leser overskriftene og klikker seg over på en skikkelig avis som Resett

   7
   2
  • Nøktern.. Syntes heller idiot er et bedre nick.
   Selv dine meninger er utestengt fra å kommentere i VG.
   Selv ærlige og redelige mennesker som “nøktern” er fratatt ytringsfriheten i VG. Selv “ærlige og redelige” mennesker som “nøktern” er blant de mennesker VG ikke vil ha på sin eiendom. Dette sier ikke så helt lite at “nøktern” er ute av stand til å se det prinsippielle.
   Dersom “nøktern” ønsker ekkokamre hvor bare den ene siden får uttrykke seg, han om det.

   7
   1
  • Gode poeng Bjørn. Jeg er litt usikker på om “Nøktern” har forstått at VG så og si har strupet all debatt med å fjerne mulighetene til å kommentere.
   Nøktern gjør bruk av sin ytringsfrihet her, men er nektet å bruke den på nettsiden til VG og er ute av stand til å se at avisen med å fjerne kommentarene er blitt mye mer kjedelig..

   6
   1
 2. Søkelys mener at det å være ærlig og anstendig er det samme som å være kjedelig og grå. Det sier alt om Søkelys sitt livssyn.

  Hvorfor skal Norges nest største avis brukes til å spre løgn og uhederligheter fra slike som Søkelys ? Det har ingenting med ekko kammer å gjøre. Når man debatterer på slike steder, er det å forventes at man er hederlig og ærlig. Når man ikke klarer det, får man heller holde seg til Resett, Søkelys og Dokument. Dette er ekko kammere der løgner og konspirasjoner fremmes av de som ikke har vilje eller evner til å føre en ærlig debatt.

  Dette har ingenting med utestengelse å gjøre. Dette har alt med at det er dere som ikke kan eller vil være ærlige. Det er dere som har utestengt dere selv fra disse forumene og all form for samfunnsdebatt.

  2
  4
  • Har du fått for mye å drikke i dag “Nøktern”?
   Kan du ikke lese eller forstår du ikke norsk?
   VG har stengt for kommentarer fra alle sine lesere.
   Det er det artikkelen i document.no handler om, og med selvsyn kan du sjekke å se at kommentarfeltet er borte fra de fleste nyhetssaker de bringer.

   Dermed er VG utelukkende et ekkokammer for VG selv.

   Det finnes knapt et eneste oppslag i VG som er åpen for kommentarer lengre. Kommentarene utgjorde en vesentlig del av grunnen til at jeg leste fævennen eller VG. Nå som begge de to har stengt for kommentering -får oppadgående mennesker gå til medier som Resett eller Dagen som ennå er åpne.
   I mange av sakene ønsker jeg å se hva leserne mener.
   Hva VG måtte mene er meg knekkende likegyldig.
   Frem til nå har jeg klikket meg inn på VG for å følge debattene.
   Nå leser jeg overskriftene og klikker meg over til skikkelige nettaviser, som tillater leserne ytringsfrihet.
   VG er den største løgnblekka i Norge, noe Trond Giske saken demonstrerte. Fake News fra begynnelsen til slutt og hvor mange liv VG har på samvittigheten tør jeg ikke tenke på.
   VG er synonymt med fake news begrepet og derfor var det forfriskende å lese kommentarfeltet fra VGs lesere.
   Nå er den muligheten død og disse fake news ekkokamre blir flere og flere. Vi kan derfor takke Gud for at nye medier vokser frem der gammelmedia svikter ytringsfriheten.
   Derfor heier vi på Resett og Document og Dagen enn så lenge. Der kan ennå avisens lesere komme til orde.

   6
   1
 3. Det er fullstendig meningløst å lese avsier der kun journalistens mening og vinkling kommer frem. Man vil også se hva leserne mener om dette. Når den muligheten nå snart er borte fra alle aviser unntatt Document, Resett og HRS, gidder man ikke lese noe av dette lenger.

  5
  2
  • Jeg er enig med deg Z. Kommentarene i avisene var viktige. Nå som kommentarene og motforestillingene er fjernet må vi ta til takke med oppgulpet journalistene trer ned over oss. I forhold til eksempelvis dekningen av Donald Trump er det langt mer fornuftig å gå rett til presidentens Twitter å lese hva presidenten der skriver, fremfor å la PK-journalister drøvtygge det for oss og forme det ut fra deres egen subjektive virkelighetsforståelse.
   Det var kommentarfeltet som gjorde Fævennen og VG interessant, nå som kommentarfeltet er borte, holder det med å lese overskriftene og så klikke seg til nettsteder som ennå verdsetter ytringsfriheten -til sine lesere. Slike som Document, Resett, HRS og Dagen som ennå lar leserne komme til orde.

   6
   1
 4. Nå skal ikke Søkelys og deres brukere klage.

  Deres meninger fikk massevis av plass gjennom VG sin dekning av Philip Manshaus sine meninger. Meninger som er lik de meninger Søkelys moderatoren selv hevder og andre hevder i dette forumet.

  Og folk i Norge liker ikke disse meningene og vil ikke vite av dem. Nordmenn vil heller ha fakta og ærlighet istedet for løgn og konspirasjoner.

  3
  7
  • Jeg tror knapt jeg har skrevet noe som helst i VG. Men jeg har nå lest endel av kommentarene tidligere. Nøktern slår i blinde og forsøker å spre mistenksomhet uten grunnlag. Philip Manshaus har blitt omtalt en gang her og da fordømt på det sterkeste. https://www.sokelys.com/?p=25891
   Ei heller har jeg skrevet et ord i VG.
   Denne “nøktern” er åpenbart feilinformert eller preget av konspirasjonsteorier i en slik grad at alt han skriver blir feil og usannhet.
   Ei heller ser det ut som om han skjønner at det jeg er kritisk til, er at avisene fjerner lesernes mulighet til å kommentere og eventuelt ta til motmæle når avisen publiserer usannheter.
   Tore Tønne saken viser oss hvor livsfarlig pressen er dersom leserne ikke kan gå i rette med eller stille kritiske spørsmål ved det som presenteres.
   Akkurat nå minner VG og store deler av gammelmedia meg om kommunist-tidens Pravda med artikler leserne ikke kan stille spørsmål ved fordi avisen nekter all kommentering fra sine lesere.
   Det må være et paradoks at “nøktern” i sin uvitenhet tar i bruk ytringsfriheten her for å forsvare at VG og gammelmedia tar livet av ytringsfriheten i deres respektive aviser.

   5
   2
  • “Ei heller ser det ut som om han skjønner at det jeg er kritisk til, er at avisene fjerner lesernes mulighet til å kommentere og eventuelt ta til motmæle når avisen publiserer usannheter.” skriver Søkelys.

   Og dermed virker det som om han mener at Søkelys selv publiserer sannheter. Men en rask gjennomgang av Søkelys viser at dette ikke er tilfelle. Det Søkelys publiserer er stort sett løgner og halvsannheter.

   De av oss som snakker sant og avstår fra å falle ned til Søkelys sitt meget lave nivå, vil få våre meninger på trykk i avisene. I all hovedsak publiserer avisene og annet media meninger som målbærer det alle nordmenn mener. Og derfor kjøpes disse avisene da folk er fornøyd med deres meninger.

   Den prosenten eller tre av befolkningen som vil spre løgner, hat og konspirasjoner har dermed Resett, Dokument og Søkelys de kan bruke. Eller de kan gå til muslimske og stalinistiske forumer for å spre sine løgner, hat og konspirasjoner.

   Og nordmenn får nå og da vite hva disse som skriver i Søkelys, Resett og Dokument mener gjennom rettssaker som dem mot Philip Manshaus.

   Noe vanskeligere er det ikke. Men jeg vil selvsagt ikke ta vekk livsinnholdet til de som mener at løgn, hat og konspirasjoner er så mye mer behagelig enn å bli konfrontert med sannheter. Jeg har oppriktig sympati for slike folk som dere. Stakkars, stakkars dere.
   Dere trenger hjelp istedet for mine meninger. Ergo trekker jeg meg tilbake og opp til det nivået nordmenn flest befinner seg.

   1
   3
  • Du har nå i hvert fall ytringsfrihet her. I VG er den en saga blått.
   VGs troverdighet fikk riper med Tore Tønne saken og led totalt troverdighetshavari når det gjaldt deres fake news om Trond Giske.
   Lykke til videre i fake news land

   2
   1
 5. 26/05/2020, kl. 21:00 sa Nøktern:

  Nå skal ikke Søkelys og deres brukere klage.

  Deres meninger fikk massevis av plass gjennom VG sin dekning av Philip Manshaus sine meninger. Meninger som er lik de meninger Søkelys moderatoren selv hevder og andre hevder i dette forumet.

  Og folk i Norge liker ikke disse meningene og vil ikke vite av dem. Nordmenn vil heller ha fakta og ærlighet istedet for løgn og konspirasjoner.

  Hahahahah!
  En utrolig morsom kombinasjon av “akademisk formulering” og “politisk korrekt spydighet”.

  De politisk styrte og statlig finnansierte mediene har en omfattende sensur og et høyt innhold av politisk propaganda fordi journalistene, dvs de politiske aktivistene og politikere ønsker kontroll over hva folk skal mene og tro. Og når kommentarfeltene bekrefter at de er i utakt med sunn fornuft og det store flertallet av lesere, så kan de vel ikke annet enn å stenge for kommentarer.

  Historikere vet at forut for de største nasjonale katastrofene går meningskontroll og demonisering av individer som tenker selv. Og når mediene, politikere, akademikere og priviligerte ledere i staten slår seg sammen om en politisk agenda, da er sannsynligvis demokratiet tapt.

  Hva det kan bety så vi da Mao tok kontollen i Kina, Lenin og Stalin tok kontrollen i Russland og Hitler tok kontrollen i Tyskland. Bare noen få eksempler. Alltid sier man at slik skal “aldri skje igjen”. Men alltid viser det seg at bak undergravingen av eksisterende demokratier står det farlige mennesker. Som regel psykopater. Og de kan kunsten å dekke seg bak enfoldige politikere som lett kan lures til å tro på deres løgner.

  Jeg tror ikke vi bør ha så store forhåpninger for det norske demokratiet.

  Det er som noen har sagt. Når landet styres av folk som følger ordre selv om de vet det er galt, så er alt håp ute. Slike trekk er selvforsterkende og kan ende med slike tilstander man så i de tyske konsentrasjonsleirene.

  Er jeg en konspirasjonsteoretiker? Muligens. Kanskje av samme type som det var så mange av før 2. VK. De som så de tydelige trekkene som kjennetegner all undergraving av yttringsfrihet og demokrati.

Det er stengt for kommentarer.