Verdidebatts -sensur policy fortsetter: “Hvorfor sensurerer Verdidebatt?”

verdidebatt-trylle-vekkAvisen Vårt Lands praksis med å sensurere innlegg skrevet under fullt navn fortsetter på tross av at nettstedet drives med støtte av fritt ord “Dette innlegget eksisterer ikke” ble jeg informert om når jeg etter aftensmåltid skulle klikke meg inn på eget innlegg. Hvorfor tillater Verdidebatt seg en praksis hvor innlegg og hundrevis av kommentarer slettes uten så mye som en liten notis? Med forbehold om at det hele skyldes en teknisk glipp.Jeg kunne godt anta at slettingen, hvor innlegget som var mest lest og debattert, som hadde langt over 100 kommentarer, og masse “likes” og “Facebook-likes”, kunne være utslag av en av moderatorenes litt burleske form for humor. Innlegget som eksisterte, var plutselig søkk vekk, attpåtil med klar beskjed om at innlegget, som eksisterer, “eksisterer ikke.”

Det kunne ses som et særlig artig påfunn overfor en som nettopp i innlegget hadde foreslått å drøfte hvorvidt man burde forby islam på grunnlag av islams politiske karakter, dette sett i sammenheng med at bestemte politiske organisasjoner mange steder i Europa er kriminalisert, men også i sammenheng med det nye juridiske grepet “hatecrimes.” -Så kunne jeg liksom selv få smake! -Jeg vet ikke. Det er så mye rart som skjer for tiden. Befolkningene i Europa er sterkt polarisert over en innvandringspolitikk som mange opplever som en svært reell trussel. -Jeg tror kanskje moderator har fått noen klager på innlegget. Så har han liksom valgt å bare få innlegget til å “forsvinne.” Ikke et pip underveis. Innbakken min er tom for post fra Verdidebatt. Etterhvert som sekundene går, forsvinner de ulike indikasjoner for at innlegget og alle kommentarene en gang faktisk eksisterte. Jeg har tatt skjermbilder. Det må man i disse tider gjøre hvis man ikke er helt teflon-PK. Og hvis man mener noe med det man skriver. Hva kan forklaringen være på slike forsvinningsnumre? Er Verdidebatt begynt å trylle? skriver Robert Haug som lørdag fikk erfare det mange andre har fått oppleve, nemlig at verdidebatt ikke akkurat er et nettsted som bærer støtten fra “fritt ord” stiftelsen med stor ære.

Følg debatten om verdidebatts siste sletting av et interessant innlegg her

Facebook Comments

1 tanke om “Verdidebatts -sensur policy fortsetter: “Hvorfor sensurerer Verdidebatt?”

 1. Verdidebatt har utvikla seg negativt.
  Det er vanskeleg å få spreidd meiningane sine om dei er på kant med det “normale”.
  Veldig mange er utstøytt frå Verdidebatt.
  Eg var kasta ut etter å ha skrive litt provoserande om homofili.
  https://www.sokelys.com/?p=1694

  Pensjonert katolsk prest Njål Kristiansen har fått halda fram på Verdidebatt.
  Han skreiv den gongen.

  ”Det andre er analsexen. En del klarer ikke å se for seg analsex som en farbar vei. De glemmer at mange kvinner også foretrekker analsex, og tenker at det bare er en grisete affære som menn har for seg i fellesskap.”

  “Grisete affære” vil ved dei fleste meina dette er, spesielt når det er to mannfolk.
  Endetarmen er ikkje noko samleie-kanal.
  I GT ser me korleis Gud ynskjer at reinsleghet og hygiene skal vera i fokus.
  Det er med å hindra sjukdom.
  —-
  Det er ikkje utan grunn at Gud kallar dei del dyr for ureine, ikkje eigna til menneskeføde.
  Å eta grisen, vert kalla for ein styggedom.
  Kvifor har dei kristne fjerna seg frå desse lovene som står saman med forbodet mot homofile handlingar?

  http://www.norea.no/malsider/artikkel/article/25238
  Asbjørn Kvalheim skriv:

  “Kristendommen kom med en frigjøring i forhold til de strenge renhetsforskriftene i Det gamle testamente. Peter fikk en åpenbaring om dette. Han ble sulten og fikk servert for seg «alle slags firføtte dyr og jordens kryp og himmelens fugler». Peter sa: «Aldri har jeg spist noe vanhellig eller urent.» Da svarte Gud gjennom engelen sin: «Det som Gud har renset, skal ikke du kalle urent.» (Apg 10,10–15).”

  Kan dette vera riktig?

  Nei,sjølvsagt ikkje.
  Torahen er heilt klar på at dette er lover som gjeld så lenge kloden står.
  Grisen er ikkje meir rein i dag enn den var på Moses si tid.

  “Bibelen sier: «La da ingen dømme dere når det gjelder mat og drikke …» (Kol 2,16). Vi kan fritt spise reker og krabber, blodpudding, struts og svin.”

  Diverre er mange forført av Paulus sine løgnaktige ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *