Israelske homokrefter sendte begjæring til høyesterett om at Israel skal tillate likekjønnede “ekteskap”

lgbt-israelMot homofile ekteskap også i Israel? Det bibelske synet om at ekteskapet er en pakt som er forbeholdt parforhold mellom mann og kvinne kan også stå for fall i Israel. Etter at den amerikanske høyesterett i juni i år fattet en historisk kjennelse som innebærer at homofile og lesbiske kan gifte seg, håper det israelske LGBT samfunnet å vinne en juridisk kamp og skyve til side det religiøse  etablissementet og få samme rettighet for homofile og lesbiske også i Israel. Det israelske “GLBT Association” sendte i helgen en begjæring til israelsk høyesterett med krav om at den jødiske staten også skal tillate såkalte likekjønnede ekteskap i Israel, melder Yedioth Ahronoth

De samme krefter som råder grunnen i den sekulære vestlige verden jobber nå med full kraft til å få også den jødiske staten til å anerkjenne såkalte likekjønnede “ekteskap”: I helgen sendte den israelske GLBT Association en begjæring til høyesterett hvor de krevde rettslig behandling for at også likekjønnede skal kunne gifte seg i Israel. Ansporet og oppmuntret av den amerikanske presidentens jubel og glede over den tragiske lgbt-israel2kjennelsen i amerikansk høyesterett den 26 juni går israelske homofile med friskt mot inn i sin kamp for å få høyesterett til å tillate at likekjønnede kan gifte seg. Den israelske staten har frem til nå akseptert likekjønnede ekteskap som er blitt inngått utenlands, men man har ikke tillatt dem å gifte seg i hjemlandet. Det var sommerens kjennelse i amerikansk høyesterett som gav Hen Arieli og Imri Kalman, som er ledere for den israelske homo-sammenslutningen inspirasjon til å fremsette begjæringen til israelsk høyesterett. På samme måte som med homobevegelsen i Norge har også de likekjønnede i Israel det samme kravet at deres såkalte “ekteskap” skal være akseptert av de religiøse institusjonene i landet. “Vi vil kreve at disse behandler oss uten å diskriminere oss på grunn av vår seksuelle legning,” er blant de krav som ser ut til å bli stilt overfor jødiske religiøse. Som er også seksuell omgang mellom to av samme kjønn forbudt i følge loven. Det faktum at israelsk høyesterett ikke avviste saken med en gang er en liten seier i seg selv og oppmuntrende,” sier paret som har fremsatt begjæringen. I likhet med de homofile pressgruppene i Europa og USA er det påstandene om diskriminering som er det viktigste samt kravet om like rettigheter også for dem. Israel er som kjent et av de få land i Midtøsten som aksepterer homofili og er på mange måter et liberalt land som tillater synd som homofili og abort selv om likekjønnede ikke har kunnet gifte seg i Israel. Hvordan og når en eventuell kjennelse kan foreligge, vites ikke, men det er grunn til å frykte at også Israel vil komme til å følge i hedenskapets fotspor og tillate likekjønnede vielser også i Israel.

Én tanke om “Israelske homokrefter sendte begjæring til høyesterett om at Israel skal tillate likekjønnede “ekteskap”

  1. Israel kommer til å falle for dette de også. De er ikke bedre enn andre før de omvender seg til Messias Guds evige sønn.

Det er stengt for kommentarer.