Vebjørn Selbekk: Tusen takk, Trump

“Donald Trump viser seg som en trofast alliert av den jødiske staten.” “Tusen takk Trump,” er overskriften sjefsredaktør Vebjørn Selbekk har satt når han i kveld på lederplass kommenterer dagens viktige og profetiske begivenhet som fant sted i Det Hvite Hus denne desemberkvelden:  “Hvorfor skal det eneste demokratiet i Midtøsten belønnes av andre vestlige demokratier med diplomatisk pariastatus? Hvorfor fortsetter verdens nasjoner med å ydmyke Israel ved å nekte å plassere sine ambassader i hovedstaden Jerusalem? Hvorfor skal ikke Israel, som alle andre nasjoner, selv få bestemme hvilken by som skal være landets hovedstad,” spør Dagens sjefsredakør i sin leder kommentar onsdag

Redaktør Vebjørn Selbekk i avisen Dagen med tydelig tale i sin leder onsdag

Verdenssamfunnets behandling av Jerusalem har rett og slett vært et skammens kapittel. Det er på tide at denne internasjonale uretten mot Israel får en slutt. Og nå har altså verdens mektigste nasjon, den eneste gjenværende supermakten og Norges fremste allierte, tatt de første stegene for å avslutte denne grove forskjellsbehandlingen av den jødiske staten. I sin tale onsdag kveld norsk tid kom USAs president Donald Trump med den erklæringen vi har ventet så lenge på. Å anerkjenne Jerusalem og flytte den amerikanske ambassaden dit har vært blant Trumps klareste løfter helt fra han startet sin primærvalgkamp tilbake i 2015. Men han startet sin presidentperiode med å gjøre det tre amerikanske presidenter har gjort før ham. Også Trump signerte den halvårlige utsettelsen av Kongressvedtaket fra 1995 om å flytte ambassaden. Det var derfor usikkert om også dette valgløftet fra Trump skulle gå i glemmeboken så snart han var valgt, i likhet med alt det andre han hadde sagt «I will fix it» om.

Takk skal du ha, Donald Trump, skriver Selbekk i sin lederartikkel som kan leses i sin helhet fra avisen Dagen:  http://www.dagen.no/dagensdebatt/lederartikkel/lederartikkel/Tusen-takk-Trump-554362

—–

2 tanker om “Vebjørn Selbekk: Tusen takk, Trump

  1. Sitat: “Hvorfor skal ikke Israel, som alle andre nasjoner, selv få bestemme hvilken by som skal være landets hovedstad”.

    Svar: Fordi dette er imot Djevelens vilje. Og Djevelen eier og styrer fortsatt nasjonene. Han narret seg selv ved å få Jesus drept. Først etterpå gikk det opp for ham at han samtidig hadde bidratt til å frelse menneskeheten til fordel for Guds plan. Han må ha rast over seg av sitt idioti. Derfor hater han jødene.

    Samtidig ropte jødene til Pilatus om Jesus: -Hans blod over oss og våre barn! Det har de nok merket konsekvensene av.

  2. Selbekks spørsmål er høyst berettiget. Nasjonenes behandling av Israel er en skam. Nå bør flere land gjøre som Trump. Det blir aldri fred ved å danse etter muslimenes pipe, det har vært gjort altfor lenge. Bra, Trump!!

Det er stengt for kommentarer.