Vebjørn Selbekk forlot sjakkturnering i Arendal etter København-terror

Dagen redaktør Vebjørn Selbekk som var redaktør for avisen Magazinet som i 2006 valgte å trykke noen av Muhammed karikaturene forlot en sjakkturnering i Arendal lørdag da nyheten omkring terroranslaget i Danmark ble kjent, melder avisen Agderposten på nett. Selbekk som selv er en lidenskapelig sjakkspiller måtte i 2006 nærmest gå i dekning under den såkalte karikaturstriden og både han og hans familie har måttet betale en høy pris for å stå opp for ytringsfriheten. På spørsmål fra Agderposten på hvordan han reagerer på terrorhandlingen i Danmark svarte Selbekk dette: – Det bildet som har tegnet seg i løpet av natten og morgentimen er helt forferdelig. Aksjonen fremstår som en kopi av det som skjedde i Paris. Først et angrep av ytringsfriheten og så på det jødiske samfunnet. De hater vår frihet og de hater jøder, så slår de til mot begge, sier Selbekk til Agderposten. 

selbekkSelbekk og hans familie har måttet betale en høy pris for å stå opp for ytringsfriheten og er blant dem som kan være et mulig terrormål for ekstreme islamistiske krefter. I 2006 ble den daværende Magazinet redaktøren nærmest gjort til syndebukk av daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre som skjøv nærmest alt ansvar over på en norsk redaktør for en liten kristen avis. I ettertid har Selbekk vært forsiktig og holdt en lav profil overfor karikaturstriden av hensyn til familiens sikkerhet og igjen er tiden kommet for å omslutte Selbekk og hans familie i våre bønner. Terroren har med dette rykket betydelig nærmere oss her hjemme og det er grunn til å frykte terror også i vårt ellers fredelige Norge.

NRK: Myldrer av terrorplaner i Europa

Terroren i København er akkurat den typen angrep Europa kan vente seg mer av fremover. Mens vi før så kompliserte terrorhandlinger, har angrep med enkle midler økt.   – Det virker til å være noe amatørmessig, som da også vil passe inn i det som kan kalles ensom ulv modus operandi, sier terroranalytiker Atle Mesøy. En enkelt mann med et enkelt skytevåpen har i helga drept to dansker og skadet fem politifolk i København. Kontrasten er stor til tidligere terrorangrep. Blant annet i Madrid i 2004, hvor 10 bomber ble plassert i flere togsett i en nøye planlagt aksjon. Les resten av saken fra NRK.no

Én tanke om “Vebjørn Selbekk forlot sjakkturnering i Arendal etter København-terror

  1. God tanke. Bønn er et viktig middel og den Gud vi tror på er mektig til å beskytte både Selbekk og andre som er utsatt for truslene fra ekstrem islam. Det er alvorlige tider men det er og makt i de foldede hender. Kanskje Norge står for tur neste gang og Guds folk må reise hellige hender til vern om folk og nasjonen. Det trengs virkelig å reise hellige hender i vår tid.

Det er stengt for kommentarer.