Uvaksinerte i riggselskapet Transocean må ta vaksine eller finne seg annen jobb -fikk beskjeden pr epost

De som har valgt å ikke vaksinere seg, vil nok måtte finne seg annet arbeid
Riggselskapet Transocean har sendt ut beskjed til sine ansatte om at dersom de ikke vaksinerer seg, må de finne seg annet arbeid. Det er Stavanger Aftenblad som melder dette. Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi ble særdeles overrasket over kravet til ledelsen i Transocean. Ikke bare trues ansatte med oppsigelse hvis de ikke vaksinerer seg. De kan også bli belastet økonomisk, ifølge en e-post Aftenbladet/E24 har sett. “Vi skal nå gå gjennom de juridiske sidene av dette, men jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er å gå altfor langt fra Transoceans’ side. Vi kan ha mange meninger om vaksinering, men arbeidsgiver kan ikke bare ta seg til rette og kreve dette og gå lengre enn myndighetene gjør, sier Alfheim i en artikkel bak betalingsmur

Med dette grep for å tvinge uvaksinerte til lydighet legger riggselskapet Transocean på den linjen vi har sett fra andre land. Uvaksinerte skal diskrimineres og stilles utenfor og presses til å ta en potensielt skadelig og dødelig vaksine mot sin vilje. Dette er en ubehagelig påminnelse om hva som ligger foran oss. I følge en epost som ble sendt ut til 1500-1600 ansatte i selskapet i Norge gjorde selskapet det klart at uvaksinerte som blir smittet, må bære de økonomiske kostnadene selv.  Det er klart at ansatte reagerer sterkt på at de mister jobben om de ikke vaksinerer seg, sier tillitsvalgt Steinar Nesse i Safe-klubben i Transocean til Aftenbladet. Rune Kvål, som er direktør i Transocean Norge, ønsker ikke å kommentere saken eller kritikken fra tillitsvalgte, skriver avisen videre. Vaksinetyranniet som vi har sett fra andre land er nå på vei også til Norge.

 

11 tanker om “Uvaksinerte i riggselskapet Transocean må ta vaksine eller finne seg annen jobb -fikk beskjeden pr epost

 1. Ja, eg las det nettopp.
  Det fortel kva veg det går.
  Etter TV2 sitt innslag kl 21 vil stadig fleire verta sinte på desse vaksinemotstandarane.
  —————————————–
  https://akroma.no/covid-19-bor-vi-stole-pa-preben-aavitsland/
  Covid-19: Bør vi stole på Preben Aavitsland?
  Mange nordmenn fikk svært alvorlige bivirkninger av vaksinen Pandemrix i 2009. Nå står vi overfor en mulig ny katastrofe……
  Pandemrix var en eksperimentell hastevaksine som ble sluppet i forbindelse med utbruddet av svineinfluensa (H1N1).
  Smittevernlege Preben Aavitsland, gjerne kalt «Pandemrix-Preben», var sentral i spredningen av den kontroversielle Pandemrixvaksinen i 2009.
  Blant annet drev Aavitsland offentlig shaming av helsepersonell som ikke turte å ta vaksinen på grunn av virkestoffene den inneholdt.
  NTB publiserte et intervju med Aavitsland i september 2009:
  Mange er imidlertid skeptiske til virkestoffene i Pandemrix-vaksinen, som blant annet inneholder tiomersal og skavlen.
  – Til disse stoffene er det knyttet en rekke vandrehistorier om farlige bivirkninger. Disse er de siste månedene blitt spredd på diverse internettsider. Helsepersonell har tydeligvis vært flinke til å plukke dem opp, sier Aavitsland.

  Han AVVISER også at vaksinen ikke er tilstrekkelig utprøvd.

  – Den vil være testet på flere tusen forsøkspersoner før det blir godkjent av de europeiske legemiddelmyndighetene. Vi kommer ikke til å starte vaksinering før godkjenning foreligger, sier Aavitsland. (ANB-NTB)

  Legg merke til hvordan Aavitsland prøver å idiotforklare helsepersonell som var skeptiske til virkestoffene.
  Ifølge Aavitsland var det bare «vandrehistorier spredd på diverse internettsider».

  Katastrofe
  I 2019, ti år etter Pandemrix-skandalen, hadde Norsk pasientskadeerstatning (NPE) mottatt over 800 søknader og utbetalt nesten 350 millioner kroner i erstatning til Pandemrix-ofrene i Norge.

  Det er fattet vedtak i 737 saker. 151 personer har fått medhold og 586 har fått avslag på søknaden sin. 26 saker er avvist eller henlagt, og 38 saker er fortsatt under arbeid.
  To tredeler av medholdssakene gjelder barn og unge, der de fleste har fått narkolepsi etter vaksinen.
  Noen av ofrene ble skadet for livet av hastevaksinen.
  Dagbladet publiserte en artikkel om et av ofrene den 14. november 2020.

  Dagbladet skriver:

  Charlotte (17) var bare seks år da hun tok svineinfluensavaksinen. 125 nordmenn har fått erstatning for narkolepsi etter vaksinen. Ekspert mener mørketallene er store.
  Kroppen hennes datt mot den hvite sofastolen midt i stua, hodet hennes falt bakover, munnen ble slapp, tunga kom ut. Hun så på brødrene, ville reise seg og prøve å si noe. Men hun klarte ikke å bevege seg, klarte ikke å snakke.

  Charlotte visste ikke da at det var et symptom på den kroniske sykdommen narkolepsi. En alvorlig, nevro­logisk sykdom. For de aller fleste pasienter krever den livsvarig, tung medisinering. Kroppen mister evnen til å styre søvn og våkenhet. Mange får hallusinasjoner, og dagene kan preges av ekstrem søvnighet og utmattelse. Sju av ti narkolepsipasienter får katapleksi, plutselige anfall av muskellammelse.

  Ifølge Dagbladet opplever ofrene for Pandemrix-skandalen at det har blitt stille om saken. At det ikke snakkes om den medisinske katastrofen.

  Moren til Charlotte som i dag er 17 år gammel, sier til Dagbladet at de aldri ville tatt vaksinen i dag dersom de hadde kunnskaper om at vaksinen ikke var ferdig utprøvd for bruk på barn da den ble lansert.

  Til disse stoffene er det knyttet en rekke vandrehistorier om farlige bivirkninger. Disse er de siste månedene blitt spredd på diverse internettsider. Helsepersonell har tydeligvis vært flinke til å plukke dem opp.

  Preben Aavitsland til NTB, september 2009.
  Dagbladet opplyser videre at det fremdeles ikke foreligger en fullstendig oversikt over hvor mange som faktisk fikk senskader av Pandemrixvaksinen.

  Mørketallene over hvor mange som fikk narkolepsi etter vaksinen kan være store, mener narkolepsiekspert Stine Knudsen Heier. Hun er ansatt ved NevSom, ­Nasjonalt kompetansesenter for nevroutviklingsfor­styrrelser og hypersomnier, landets fremste ekspertmiljø på narkolepsi.

  – Jeg tror det kan være 300 totalt som fikk narkolepsi type 1. Det er realistisk, men forsiktige tall, sier Heier.

  Full retrett
  Etter at det ble kjent at Pandemrixvaksinen førte til alvorlige og invalidiserende bivirkninger for hundrevis av nordmenn, gikk Aavitsland ut i mediene med påstander om at de ikke visste.

  Deretter sa han opp sin stilling hos Folkehelseinstituttet.
  Den 22. mars 2012 skriver Aftenposten:

  En av landets mest profilerte smitteverneksperter, Preben Aavitsland slutter mandag ved Nasjonaltfolkehelseinstitt etter å ha jobbet der i 21 år.

  – Tiden er inne for å prioritere familien, som bor i Kristiansand, sier Aavitsland i en pressemelding.

  – Men det var vemodig å levere oppsigelsen før jul og nå ha siste dag på jobben på min 49-årsdag, fortsetter han.

  Aavitsland sluttet mandag.

  På direkte spørsmål fra Aftenposten om Aavitsland sluttet i jobben på grunn av Pandemrix-skandalen, svarte Folkehelseinstituttet benektende på dette.

  – Han pendler mellom Oslo og Kristiansand. Han har fått barn og synes det ble for slitsomt å pendle, forteller direktør ved Folkehelseinstituttet Geir Stene-Larsen til Aftenposten.no.
  – Har håndteringen av svineinfluensaen noen sammenheng med at han trekker seg?
  – Nei, det har det ikke. Det har ikke vært et tema i denne sammenhengen, det er en helt personlig avgjørelse han har tatt, sier Larsen.
  Ifølge Aftenposten skulle Aavitsland starte for seg selv. Men det varte ikke lenge før han igjen var tilbake i FHI som overlege og professor.
  I august i år ble Aavitsland tilbudt en 20 prosent stilling som professor ved Universitetet i Oslo. Etter kun fire dager ble tilbudet trukket tilbake, ifølge Khrono.
  Tar forbehold
  Ti år etter Pandemrix-skandalen vil den kontroversielle legen at folk nå skal ta en ny hastevaksine. Denne gangen mot Covid-19.

  Dette til tross for usikkerhet om den kommende vaksinen vil ha effekt.

  Likevel ser det ut til at Aavitsland nå tar visse forbehold i sine uttalelser knyttet til den nye hastevaksinen.

  TV2 skriver søndag:

  Andre juledag kommer de første 10.000 vaksinedosene til Norge. I løpet av romjulen vil det komme ytterligere 40.000 doser.

  Håpet er at alle i risikogruppen er vaksinert innen påske, og at vaksineringen av den øvrige befolkningen er godt i gang før sommeren.

  Men hvor stor tro har helsemyndighetene på at vaksinen er botemiddelet som trengs for å slå ned covid-19 ned i samfunnet?

  – Vi har stor tro på vaksinasjon vil redusere sykdomsbyrden av denne epidemien, siden de vaksinerte reduserer sin risiko for alvorlig sykdom og død. Vi håper også at vaksinasjon kan stoppe smittespredningen, men det vet vi ikke ennå, sier overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet (FHI).

  1
  2
  • Det er og grunn til å nevne Nürnberg koden , å forlange at du må ta en vaksine for å få lov til å jobbe er strengt forbudt, så jeg håper på Nürnberg prosessen 2.

 2. VG skriv noko positivt:
  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/qW7Aqe/ny-studie-om-omikron-det-gaar-i-retning-av-forkjoelelse
  Det kan sjå ut som ting går seg til.
  “En ny studie fra Hongkong tyder på at omikron fester seg i nese og hals og ikke går så mye ned i lungene.”
  “Studien peker på at omikron smitter veldig lett men gir kanskje mindre alvorlig sykdom”
  “Lederen for Sør-Afrikas legeforening, Angelique Coetzee sa tirsdag til Sky News at hun ikke har sett en lungebetennelse blant de pasientene hun har behandlet,”
  ————————————–
  Kvifor dette hysteriet som me opplever i nyhetssendingane?

  4
  1
 3. Til alle som syter og klager over covid og vaksine. Det dere bør syte og klage over er alle de som stemmer på de politikerne som bestemmer absolutt alt som skjer her i landet. Det kalles demokrati. Grunnen til at vi får slike politikere som vi har er avkristning blandt vanlige folk.

  Så da utfordrer jeg alle de som jamrer seg til å fortelle hva de selv har gjort for å bevare den evangeliske troen i Norge og resten av verden. Selv beklager jeg meg ikke men gav i hvert fall ti tusen til evangelisk arbeid idag. Bedre å tenne et lys enn å forbanne mørket sies det. Tror mange har noe å lære av det.

  1
  2
  • Mennesker lever uomtivstelig lenger og rikere etter at religionen slapp sitt klamme grep om samfunnet. Mye vondskap og dumskap har blitt gjort i de teorkratiske religionenes og dogmatiske ideologienes navn. Hurra for avkristningen!

   2
   4
 4. Forteller du oss alle hva du gav til Gud?
  Det var mye, (og nå fikk du den oppmerksomheten du ønsket)
  Trodde det var mellom oss selv og Gud hva vi gav.

  Jeg vet ikke om noe evangelisk arbeid der man vet at de virkelig følger opp nyfrelste og ser hvordan gikk det egentlig med dem. Jeg tror ikke mye på nye høye medlemstall i den eller den menigheten, ikke her i landet ihvertfall. Kristne spretter rundt fra en menighet til en ny en, som er litt kulere. Eller pastoren fra deres gamle menighet snakket for mye sannhet fra Bibelen som ble for mye for dem. Eller for lite sannhet. 3 år senere synker kanskje medlemstallet tilbake til det det var tidligere.

  2
  1
  • Så hvor ER alle de nyfrelste som mange prater om?

   Selv kjenner jeg kun 2 stk.
   De var bønnebarn og var med tidligere i livet.

   Føler det har gått 100 år og jeg ser ingen nye frelste.

   Jeg gjentar at ja, vi hører stadig noen skryte og si SÅ mange har blitt frelst i det siste. Men hvor er de frelste?

   Så hvor gir du en grønn seddel eller mer?

   2
   1
  • “Forteller alle”? Vet noen hvem jeg er?

   Evangelisk tro er vel i ferd med å dø ut i Norge. Dels pga gjerrighet, dels pga laodikeatendenser, liberale holdninger og mye synd.

   Den typen kristendom som opp gjennom historien har vist seg å ha et potensiale i seg til å vinne frem er like upoppulær blandt mange kristne i dag som Jesus og disipplene var for snart to tusen år siden.

   Ellers leste jeg for noen dager siden om en egypter som driver noe han kaller “kristent arbeid blandt arabere”. Kanskje noe man kan støtte?

   Hvis alle gir tiende til de mest troverdige alternativene tror jeg det vil påvirke utviklingen mye mer enn man aner. Ikke fordi det rent praktisk nødvendigvis trenger å bety så mye i seg selv. Men siden penger betyr mye mer for de fleste enn Jesus og de unådde, så sier pengegaver noe om hva som bor i hjertet til de som faktisk gir noe. Det finnes mange eksempler på at store vekkelser begynner med ett eller noen få mennesker. Typisk så fokuserer ikke disse på spektakulære sektriske teorier men på omvendelse fra synd.

 5. Det tenkte jeg ikke på… men er ikke vant til at noen sier slikt. Nei vi vet jo ikke hvem du er, men du er mitt søsken i Jesus. Men jeg beklager de krasse tonen. Unnskyld for det.

  Kristent arbeid blant arabere kjenner jeg til fra lang tid tilbake. Har faktisk tenkt på innimellom om jeg angret at jeg kuttet det ut… Interessant at du nevnte det.

  Sant det du skriver om tiende. Det ligger stor velsignelse i å gi. Om vi t.o.m. støtter noe som i ettertid viste seg at ikke var bra så ser Gud vårt hjerte.

  1
  1
 6. Skulle bare mangle. Det er ingen menneskerett å få lov til å smitte andre med potensielt dødelig sykdom.

  De skulle internert alle disse enfoldige konspirasjonsteoretikerne på Jan Mayen.

Det er stengt for kommentarer.