Utenriksminister Lavrov: “NATO kjemper på Kievs side” -Russland ser hva alle kan se

Den USA ledede militære blokken er fullt involvert i krigen i Ukraina sier Russlands utenriksminister  “NATO land kjemper nå “de facto” på Kievs side i krigen og har blitt “dypt dradd inn i den ukrainske konflikten,” sa utenriksminster Sergey Lavrov onsdag.  “Nok en gang trakk vi oppmerksomheten til den undergravende linjen til NATO-landene, som har blitt dratt inn i konflikten i lang tid og blir trukket dypere inn i den … og faktisk kjemper de på siden av Kiev-regimet.” sa Lavrov under en pressekonferanse etter samtaler med den iranske motparten Hossein Amirabdollahian i Moskva.

Utenriksministeren understreket også at Vesten ikke lenger ønsker en slutt på krigen i Ukraina men at de gjør alt for å forlenge den. Lavrov viste til uttalelser fra den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken, som sa at en våpenhvile kun vil tjene Moskva og derfor vil Vesten ikke tillate en våpenhvile. Som kjent har Kina kommet med en 12 punkters fredsplan for Ukraina, som Putin har akseptert men USA og NATO har blankt avvist den. Årsaken til at USA og Vesten sier klart nei til en våpenhvile er at det ikke tjener Washingtons geopolitiske interesser med krigen. Biden og andre vestlige statsledere har flere ganger uttrykt at deres mål med krigen er regimeforandring i Moskva. USA hovedinteresse ser ut til å være å knuse den russiske føderasjonen som konkurent på verdens-arenaen la Lavrov til. Den russiske toppdiplomaten la også til at Vesten syntes å ha samme holdning i forhold til Kina. “Våre kinesiske venner er klar over dette og vet hva som står i NATOs langtids strategi. For USA er det om å gjøre å nøytralisere utfordrere til deres hegemoni,” sa Lavrov som viser til at Kina i allianse med Russland nå utgjør en utfordring for amerikansk dominans og hegemoni. Washington fører nå krigen for å holde på sin dominans, sa Lavrov videre. Moskva har gjentatte ganger anklaget Vesten for å føre en proxykrig mot Russland i Ukraina og fortsetter å svi av milliarder av dollar på våpen samt å føre en økonomisk krig mot landet ved hjelp av økonomiske sanksjoner,” gjengir russiske medier.

 

2 tanker om “Utenriksminister Lavrov: “NATO kjemper på Kievs side” -Russland ser hva alle kan se

  1. Men jeg sier dere: Den som blir sint på sin bror, skal være skyldig for domstolen, og den som sier til sin bror: ‘Din idiot!’ skal være skyldig for Det høye råd, og den som sier: ‘Din ugudelige narr!’ skal være skyldig til helvetes ild.

    1
    1

Det er stengt for kommentarer.