USA sender kristne irakiske flyktninger i fengsel

Noen irakiske kristne som flyktet fra islamsk stat søkte trygghet og frihet i Amerika. Men i stedet for å bli ønsket velkommen som religiøse flyktninger, ble de arrestert og sendt til et fengsel i San Diego. Nyheten kommer på tross av det faktum at mer enn 300 000 immigranter fra muslimske land ble ønsket velkommen til de forente stater i fjor. “Det er tydelig at våre grenser er åpne for alle unntatt kristne,” har talsmann Mark Arabo for  Minority Humanity Foundation observert. Arabo deltok nylig sammen med en gruppe irakiske kristne i bønn utenfor San Diego’s Otay fengsel for å protestere å vise støtte til de kristne som sitter arrestert, melder Charisma news

san-diago fengselI nesten seks måneder nå, har de amerikanske immigrasjonsmyndighetene (INS) holdt 27 irakiske kristne, kvinner, menn og barn -fengslet for å ha forsøkt å entre grensen til de Forente Stater fra Mexico uten å ha hatt godkjenning på forhånd. Det er ytterst sjeldent at myndighetene kommenterer ventende innsattes saker. Imidlertid, forteller Arabo at immigrasjonsmyndighetene (INS) skal ha fortalt familiene av de innsatte at de mangler ressurser til å gå gjennom hver individuelle sak for å kunne gi en forklaring.

Mark Arabo antyder at familiene fortjener bedre

“Vi vil fortsette å protestere. Vi vil be for administrasjonen og for tjenestemennene slik at de åpner sine hjerter for ofre for folkemord. Vi vil ikke stoppe og vi vil holde våre myndigheter ansvarlige,” lovet Mark Arabo. Den irakiske kristne Aamer Moshi tjente som tolk for det amerikanske militære under Irak krigen. Muslimske ekstremister hadde truet han på livet fordi han arbeidet for amerikanerne. Nå bor han i San Diego og ber om at hans 26 år gamle fetter Ziad Matty vil bli gjenforent med ham. Matty ble pågrepet av immigrasjonsmyndighetene i januar. Hans sak er berammet til å komme opp senere i denne uken og Moshi lurer på hvorfor hans fetter ennå sitter arrestert. “Han er ikke en muslimsk terrorist,  men en kristen som ikke søker å skade noen. “Ziad vil ikke være til skade for dette landet og han vil heller ikke utgjøre noen fare for riket. Slip han fri og la han kunne leve med sin familie. Han er ung og kan arbeide, betale skatt og leve i fred i sammen med familien, som også vil hjelpe ham,” sa Moshi som deltok under bønnen.

Bare noen få minutter før våkebønnen skulle begynne, ble det kjent at mora til en av de isis-dreper.kristnekristne innsatte immigrantene hadde død av kreft. Den innsatte hadde rett før moren døde, søkt om permisjon for en dag eller to for å dra til sykehuset for å besøke moren før hun døde. Søknaden ble avslått. Disse irakiske kristne skal være bare et eksempel på et ødelagt immigrasjons-system. Moshi som var tolk for de amerikanske militære tror at årsaken til at islamsk stat fremvekst i hovedsak skyldes det faktum at amerikanerne trakk seg ut for tidlig fra Irak. Den muslimske jihadist gruppen har tvunget kristne til enten å konvertere til islam, rømme eller dø. “De amerikanske soldatene fikk ikke fullføre oppdraget. Og vi kan ikke få papirer slik at vi kan bli i Amerika. Hvor hen skal vi ellers gå?” spør den tidligere tolken for det amerikanske forsvaret. “Når ble symbolet på Amerika en inngjerding i stedet for frihetsstatuen? er et spørsmål flere kristne nå stiller. Mens USA åpner sine grenser for troende muslimer møte kristne som flykter fra islamsk stat stengte dører og fengsel i nasjonen mange en gang så hen til med ærbødig respekt.

Kilde: Charisma News og Watcherofweasels.org

2 tanker om “USA sender kristne irakiske flyktninger i fengsel

  1. Jeg syns det er et STORT paradoks ay de kristne som rakker ned på Obama, svært ofte stemmer frp, som er betydelig mer liberale og “antikristne”, enn det de amerikanske demokratene er. Det synes som om noen ikke ser realitetene her, og i sin enkle tankegang lar seg rive med av hylekoret…

  2. Søkelys anbefaler ingen å stemme på Frp. Det er mange grunner til det. Abort, alkohol, likekjønnede ekteskap, pornografi, asylpolitikk for å ta noen få punkter. Når Obama omtales kritisk “rakkes ned på” som du skriver, skyldes det ene og alene at han står for antikristelige verdier som er i konflikt med Jesu ord og Bibelen. Derfor er det god grunn for oss som er kristne til å advare mot Obama.

Det er stengt for kommentarer.