USA i endring til det verre og stadig flere gripes av dommedags hysteri

Troende oppfordres til å rømme Miami, New Jersey, New York, Florida og California i forkant av Guds dom

the dark house “Mye har skjedd i løpet av tre korte år. For bare tre år siden, sa USAs president at han holdt fast på den bibelske definisjonen av ekteskapet. Nå kan han ikke få sagt nok om sin varme støtte til LGBT agendaen -og etter at Høyesterett besluttet å legalisere likekjønnede ekteskap, var han uforskammet nok til vanære Det Hvite Hus med å lyse det opp med “gay pride” regnbuen for å feire. Dette er en arrogant, skammelig og syndefull oppførsel like i ansiktet på den allmektige Gud. Mitt råd til presidenten er at han får noen ekstra lyn-avledere på taket av Det Hvite Hus,” skrev Franklin Graham på Facebook tirsdag – og det kan kanskje trenges dersom vi skal tro en rekke visjoner og drømmer kristne profeter sier seg å ha fått i etterkant av dommen i høyesterett.

Franklin Graham har flere ganger etter at USAs høyesterett gav grønt lys for såkalte likekjønnede ekteskap advart og sagt at Amerika med dette kryper stadig nærmere Guds dom. Mens Franklin Graham er forsiktig og ikke vil antyde når en straffedom eventuelt vil måtte komme, er mange overbevist om at 2015 vil bli året da apokalypsen slippes løs. Visjoner, drømmer og angivelige åpenbaringer fra Herren skal være bakgrunnen for at endel troende nå går ut med oppfordringen, flykt fra New York, flykt fra Miami, flykt fra Florida og kom dere unna California for Gud Herren vil sende sin vredesdom over disse byene på grunn av Amerikas synder og gjenstridighet mot Gud og hans ord. Det er kombinasjonen av Barack Hussein Obama, de  fire blodmåner, operasjon Jade Helm, teoriene omkring den jødiske Shemitah og høyesteretts kjennelse i spørsmålet om homofile ekteskap som har satt i gang massive spekulasjoner om at USA om kort tid vil bli rammet av Guds vredesdom. Flere hundretusen kristne som har mistet tilliten til de etablerte kirkesamfunnene har nå funnet sitt åndelige fellesskap gjennom Skype, You Tube, grupper på Facebook og lignende. Profetier, syner, drømmer, visjoner og tanker utveksles og blant mange er det nå en sterk forventning om at noe er i gjære og at Gud om kort tid vil komme til å ryste Amerika med straffedommer landet aldri har sett.

En bølge av dom er underveis?

Økonomisk kollaps, asteroide kollisjon, et ødeleggende vulkanutbrudd, jordskjelv, tsunami og enorme ødeleggelser er det som venter Amerika, hevder de to profetiske røstene  Kelvin Mireku og Elvi Zapata. De to som  begge har sine egne “minstry” hvor de formidler budskap fra Herren oppfordrer nå troende til å evakuere blant annet New York, Florida, Miami, New Jersey, San Francisco på grunn av at Gud om kort tid vil sende sine straffedommer over det amerikanske folk. Denne mektige dommen vil komme før den kristne menighet blir bortrykket, og etter høyesteretts kjennelse i USA er det ingen vei tilbake for Amerika. Gud vil dømme nasjonen knallhardt og de troende oppfordres til å gjøre seg rede gjennom bønn og faste. “Det jeg har sett komme er så skrekkelig at jeg knapt har kunnet ete, -og vi beveger oss hastig mot det, fordi nasjonen er syndige, ulydige og trosser Gud, -og dette har Herren åpenbart direkte til meg,” sier Kevin Mireku i Christ
End Time Ministries. “Den kommende dommen vil overraske mange og når dommen kommer vil folk bli sittende fast der de er, og derfor er tiden inne til å rømme. Bor du i New York, Florida bør du rømme nå, for når Guds dom kommer har du ingen tid på å rømme. “En katolsk kvinne som ikke er navngitt skal ha fått beskjed fra Gud om å rømme Miami på grunn av dommen som kommer. Straks hun angivelig hørte Guds stemme la hun huset ut på salg for å rømme fra den kommende dommen som rykker stadig nærmere. “Det er tid for å rømme Miami, tid for å rømme New York som, tid for å rømme San Francisco og andre byer i Amerika,” sier Elvi Zapata (bildet) som også profeterer at det snart vil komme en krig mellom Israel og Iran. “Det er ingen vei tilbake, Amerika har foraktet Guds ord og spyttet ham i ansiktet og vil høste konsekvensene for sitt opprør mot Gud.

Ikke bare USA

røm-jordskjelvDet er ikke bare USA som vil bli rammet av den kommende dommen. Et jordskjelv vil ramme California, Mexico, Argentina samt andre land i området. Jordskjelvet vil så og si ødelegge California og oppfordringen fra Gud er: “Get Out of California eller dø der,” med mindre Gud ettertrykkelig sier at du skal forbli der, så dra,” heter det i de ord Elvi Zapata hevder å ha fått fra Gud, og han har mer på lager- Kort tid etter jordskjelvet vil det komme en tsunami som vil treffe New York, New Jersey, Connecticut og Boston vil bli rammet svært svært hardt. Både Boston, New York og New Jersey vil komme under vann samt mange andre delstater. Gud har talt til mange individer og sagt: Dere må dra, dere må flytte, nå,” hevder Zapata. Gud har talt til folk i California: “Get out, get out, get out”. Imidlertid har profeten selv fått direkte beskjed fra Gud om å forbli der han er, fordi Gud vil beskytte ham. Etter de to tsunamiene vil det komme en tredje langt større enn de første, som vil drepe millioner av mennesker og ødelegge mye. I følge profeten vil de første straffedommene gjøre at skarer av mennesker vil søke profeten for et ord fra Gud for å finne ut hva det neste blir. Ordene som strømmer ut at Zapata’s munn er ikke hans egne, men Guds ord,” sier den tvilsomme profeten selvsikkert.

Nok er nok

Amerika har vært en nasjon som har brakt velsignelse, men ting er endret og synden har overtatt, og Gud har sagt “nok er nok”. Han har kalt folket til omvendelse, men folket har forkastet det hele, Dette vil skje veldig snart, og etter disse straffedommene vil dommedag21maibortrykkelsen komme,” hevder “profeten” som oppfordrer folk i Amerika til å lagre drikkevann. Matvare distribusjonen vil stoppe opp som en følge av ødeleggelser, og folk må hamstre og bygge opp lagre av mat og drikke,” hevder Zapata som nøyer seg med å si “veldig snart” eller “når som helst”. Skal vi tro denne “profetens” ord vil det skje innenfor hans levetid. “Mange vil dø, be for de som vil dø av jordskjelvet og tsunamien at de vil bli rede til å dø,” sier Zapata som ikke vil dele sine ord til Amerikas mange kirkesamfunn. “Den første straffedommen vil bli jordskjelvet i California. mange vil dø både der og i New York. De tre tegnene på bortrykkelsen er jordskjelvet i California, deretter tsunamiene og krigen mellom Israel og Iran,” forklarer “profeten” Zapata i sitt budskap postet på You Tube.  Kelvin Mireku og Elvi Zapata er bare to av mange som konkurrerer om å fremstå som profeter for skarene av mennesker som søker åndelig informasjon på utsiden av de etablerte kirkene. Fra før av har vi Renee Moses som har en lang forhistorie i å forutsi datoen på menighetens bortrykkelse. Fra 2011 har vi Harold Campings berømte dommedag 21 mai som aldri slo til og vi har også skarene av spåmenn som hevder og tror at dommedag vil komme i september 2015. Svært mange av disse som nå opererer som selvutnevnte dommedagsprofeter utenfor den etablerte menighet har titusener av følgere som ukritisk lytter til det som sies å være Herrens ord.

https://youtu.be/f_LS4DMSzXc

Lite troverdig

Svært mye av det man finner av profetier og spådommer omkring dommedag, bortrykkelse og store katastrofer både skal og bør man ha en avventende holdning til.
skråsikker2Bibelen selv taler om jordskjelv, krig, hungersnød, pest, borgerkrig, kaos og stjerner fra himmelen som faller ned på jorden. “Og det skal skje tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene engstes i fortvilelse når hav og brenninger bruser,” (Luk 21,25) -men Bibelen forteller også at det i den siste tid skal oppstå mange falske profeter, og noen av disse har vi som vi har sett tidligere, fremsagt modige profetier som ikke har gått i oppfyllelse. Senest i 2011 hadde vi Harold Camping som forutsa at dommedag ville komme lørdag 21 mai 2011. Den falske profeten og hans tilhengere var så skråsikre på at de kjente dagen at de opprettet en nettside som het “wecanknow.com”. For tilhengerne av Harold Camping som den unge mannen avbildet var det totalt utenkelig at det ville komme noen 22 mai 2011 og for svært mange av dem som ble forført av Harold Campings teorier, var det selve Bibelen som feilet da spådommen slo feil. Mange troende har åpenbart lært null av historien siden vi nå er i gang med massive spådommer om at en asteroide vil treffe jorden i september eller at bortrykkelsen vil finne sted

På tross av at Harold Camping bommet stygt på sin 21 mai 2011 spådom finnes det ennå Harold Camping etterfølgere som oppriktig tror at dommedag var en prosess som begynte den 21 mai 2011 og som skulle vare 1600 dager eller frem til 7 oktober 2015. Bakgrunnen for denne teorien som endel Harold Camping troende klamrer seg fast til, er et skriftsted i Johannes Åpenbaring  “Og engelen lot sin sigd gå over jorden og avhøstet vintreet på jorden og kastet frukten i Guds vredes store vinperse.  Og vinpersen blev trådt utenfor byen, og det gikk blod ut av vinpersen like til bislene på hestene, så langt som tusen og seks hundre stadier. (Åp 14,19-20) Termen de tusen og seks hundre stadier = 1600 blir harold-campingforstått som dager og i følge teorien som blir forfektet av Harold Camping tilhengere på nettstedet “ebiblefellowship.com” fastholder at Harold Camping hadde delvis rett. 21 mai 2011 var ikke dommedag, men begynnelsen til dommedag som utfra Johannes Åpenbaring 19,20 skulle være en prosess som varte i 1600 stadier (som tolkes som dager) Følgelig vil dommedag da avsluttes 7 oktober 2015 med jordens endelige undergang. Hvor mange som tror på denne tesen vites ikke, men mange av Harold Campings tilhengere forble tro mot Harold Campings forutsigelser helt frem til 21 oktober 2011 som ble lansert som en utsatt dommedag da 21 mai profetien feilet. Noen av dem har ennå ikke gitt opp håpet og tror nå at Harold Camping’s lovede dommedag vil bli endelig avsluttet 7 oktober 2015.

Konsekvenser av Harold Camping’s feilslåtte spådommer

I etterkant av Harold Camping’s feilslåtte forutsigelser om dommedag lørdag 21 mai 2011 la mange ut videoer hvor både Harold Camping, hans tilhengere og alle som tror på det bibelske endetidsbudskapet ble hånet og latterliggjort. Enkelte holdt også såkalte “rapture-party” for å feire dommedag og i etterkant av det hele ble det rapportert om flere selvmord. camping (1)En 25 år gammel mann fra Florida druknet seg som en følge av at dommedag uteble og i  Palmdale, California forsøkte en mor å skjære strupen over på sine to døtre for å beskytte dem fra dommedag, deretter forsøkte kvinnen å ta sitt eget liv. Imidlertid var ikke skadene fatale og alle overlevde. I Michigan avholdt en gruppe tenåringer et gledes-party fordi dommedag uteble, og da guttegjengen ville feire det hele med å hoppe i vannet fra en bro, kastet en 17 åring som ikke kunne svømme seg ut i vannet og ble tatt av strømmen og druknet. I Taiwan skal en eldre mann ha hoppet fra en bygning og dødd av frykt for dommedag noen uker før den 21 mai. Fra Vietnam hvor Harold Camping’s spådommer skal ha blitt hørt via radio skal flere ha dødd som en følge av den feilslåtte profetiene. er enn 7000 av Hmong folket var samlet på fjellet i håp om å bli bortrykket og frelst fra kommunistregimet. Vietnamesisk politi og militære skal ha åpnet ild mot flokken som var samlet for bortrykkelse og flere skal ha blitt skutt, drept og begravet i massegraver. To pastorer skal ha blitt halshugd og mange skulle ha vært savnet i jungelen og var antatt døde. Fra Russland ble det meldt at en 14 år gammel jente skal ha fått slik frykt for dommedag at hun hang seg den 21 mai 2011.

Skaper tvil og vantro til bibelens fremstilling av de siste dager

Troen på en bortrykkelse, Jesu gjenkomst og dommedag har vært og er en sentral del av den kristne tro. Både bibelen og de oldkirkelige bekjennelsesskriftene som er en del av den kristne kirkes læregrunnlag er tydelig på at Kristus en gang kommer tilbake og at Gud en dag vil dømme levende og døde. Den kristne kirke har klare løfter om at Herren selv skal stige ned fra himmelen: “For dette sier vi dere  med et ord av Herren at vi som lever, som blir tilbake inntil Herren kommer, skal ingenlunde komme i forveien for de hensovede;  for Herren selv skal komme ned fra himmelen med et bydende rop, med overengels røst og med Guds basun, og de døde i Kristus skal først oppstå; derefter skal vi som lever, som blir tilbake, sammen med dem rykkes i skyer opp i luften for å møte Herren, og så skal vi alltid være med Herren. Trøst da hverandre med disse ord!” (1 Tess 4,15-18) 144px-Ellen_G_WhiteTroen på at dette er en virkelighet er og forblir endel av kristen tenkning og teologi. Opp gjennom historien og selv inn i vår tid har mange forsøkt å sette dato og dag på denne hendelsen selv om Guds ord sier klart og tydelig: “Våk derfor! for I vet ikke dagen eller timen.” (Matt 25,13) og videre ” Vær da også I rede! for Menneskesønnen kommer i den time I ikke tenker.” (Luk 12,40)  Når troende som eksempelvis Ellen G White som er adventistenes profet eller Harold Camping eller som akkurat nå, Renee Moses fremsetter spådommer om bestemte datoer opererer de i dyp konflikt med Guds ord og i tillegg er de med på å sette Bibelen og Kristi løfte i vanry. Å fremsette dager eller datoer på menighetens bortrykkelse, dommedag eller Jesu gjenkomst er en åndelig risikosport som kan få uante konsekvenser og troende som opererer med datoer og årstall bærer et stort personlig ansvar da de står i fare for å føre mennesker vill, samtidig som de svekker tilliten til Bibelen og Jesu Kristi løfter.

Shemitha, Jonathan Cahn og september 2015

jonathan-cahn-2En av dem som har kommet med en mulig dato for et økonomisk kollaps i USA som en følge av at nasjonen lever i ugudelighet er Jonathan Cahn, mannen bak blant annet bøkene “The Harbinger” og “The Mystery of the Shemitah” som har antydet noe vil skje den 13 september 2015 som vil kunne utløse et økonomisk kollaps på aksjemarkedet ala det vi så i 2001 og 2008. Cahns teori er at det i Guds ord finnes et mønster da hvert sjuende år er et sabbatsår hvor gjeld skulle kanselleres og slavene skulle få sin frihet slik det er omtalt i 3 Mosebok. I følge Cahn var 2015, 2008, 2001, 1994, 1987, 1980, 1973 og 1966 slike sabbatsår hvor Gud sendte økonomisk kollaps eller en økonomisk rystelse. Vi kan kanskje allerede nå se konturene av det som kan komme i USA i form av økonomisk uro i Europa, børspanikk i Kina hvor aksjene er i fritt fall og blant mange amerikanske investorer er det en nagende uro over det man frykter kan komme til å skje i løpet av de kommende måneder. Teorien omkring en eventuell kollaps virker langt mer troverdig enn spådommene om bortrykkelse eller en katastrofe forårsaket av en kollisjon mellom jordkloden og en asteroide. I møte med de massive spekulasjonene omkring dommedag, tsunamier, jordskjelv og katastrofer av apokalyptisk karakter er det viktig å være bibelsentrerte og ha et balansert forhold til det hele. En rekke slike profetier og datoer har feilet tidligere. Som bibelske kristne vil vi kunne møte alt som måtte komme, eller ikke komme, med et hjerte fylt av fred og med forvisning om at Bibelens profetier ligger fast. Når man ser på mengdene av ulike profetier som nå verserer online blant troens folk, er det åpenbart at mange av disse er falske spådommer fremsagt for å skape oppmerksomhet samt å verve tilhengere. Derfor er det viktig å la Jesu ord være korrigerende i møte med alt som måtte skje: “La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg! (Joh. 14,1) Fred etterlater jeg dere, min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet. (Joh 14,27)

3 tanker om “USA i endring til det verre og stadig flere gripes av dommedags hysteri

 1. Har en liten digresjon som jeg har delt med noen før. Noen vil hevde at dette er suspekt og tullete, og det er jeg klar over, men for meg der og da, ble det en bekreftelse på at det jeg holder på med er rett. Midt i den debatten vi har stått i på Flekkerøy om homofili, homofile ekteskap og forbønnshandlinger for disse, opplever man mye stigmatisering fra alle kanter, og det er temmelig slitsomt. Det har blitt sendt mange sukk «oppover» om man er på rett vei og om det er mulig å gi meg et tegn eller en trygghet på at man kjemper for en viktig sak. En dag på jobb gikk jeg slik og «sukket» og nesten umiddelbart kom det en opplysning på radioen som fikk meg til å sperre opp øynene. Der ble det opplyst at «Regnbueflagget» som de homofile bruker i sin propaganda inneholder 6 farger og ikke 7, slik Gud skapte regnbuen. For meg ble dette et tegn på at djevelen fordreier Guds skaperverk. 7 er et hellig tall og 6 er et menneskes tall.

  Homofili:
  Fordreid seks(6)ualitet, brudd på det 6. bud (se Luthers store katekisme) og de homofiles banner eller segl (Regnbueflagget) som inneholder 6 farger og ikke syv.

  Joh.Åp 13:18 Her gjelder det å ha visdom. La den som har forstand, regne ut dyrets tall! For det er et menneskes tall, og tallet er 666.

  Jeg tror oppriktig at Gud lar oss se ondskapen gjennom tallet 666 via mange aspekter, situasjoner etc

  Les mer om denne debatten, mailer og ordveksling med prest…..

  https://bibelogtro.wordpress.com/

  • Interessent Richard. Jeg la link til Bibelogtro bloggen i menyen til venstre på fremsiden.

Det er stengt for kommentarer.