Tyskere kan stå overfor mangel på toalettpapir i vinter -og papiret er blitt dyrere

De skyhøye prisene på kraft gjør at tyske industriledere nå blåser alarm. Krisen i det europeiske gassmarkedet kan lede til redusert produksjon av toalettpapir i Tyskland. Dette i følge Martin Krengel, talsmann for nasjonens papirindustri forbund, Die Papierindustrie. Vi er spesielt avhengig av gass for å kunne produsere silkepapir. Og uten nok gass vil vi ikke være i stand til å produsere det som trengs, sa Krengel i en uttalelse publisert torsdag. I følge data offentliggjort av tysk papirindustri forbruker hver tysk borger minst 134 ruller toalettpapir i året.

I den pågående energikrisen er vår viktigste oppgave å levere nok toalettpapir til våre kunder da dette er en viktig vare. Imidlertid er gass nå blitt så dyrt at industrien knapt tjener penger for toalettpapiret de produserer. I tillegg kan gassmangel gjøre at industrien blir tvunget til å produsere mindre toalettpapir. Kutt i strøm og gassleveranser kan gjøre at vi blir tvunget til å stenge ned deler av produksjonen. Vinteren kan bli tøff på alle måter. For tyskere som ennå leser papiraviser kan det være fornuftig å begynne å spare på gamle aviser -slik at de har noe å tørke seg med bak etter toalettbesøk. Trøsten kan være at dobesøk blir sjeldnere ettersom inflasjonen i Europa nå er så høy at mange knapt har penger til å kjøpe mat for -og dermed blir det også mindre å slippe ut. Også i Norge har vi sett hvordan prisene på toalettpapir har skutt til himmels. En pakke med 8 stk toalettpapir-ruller som i fjor kostet 11,90 kostet i dag 17,90. Dette er en økning på 50 prosent.

4 tanker om “Tyskere kan stå overfor mangel på toalettpapir i vinter -og papiret er blitt dyrere

 1. Ja , ja , vi har en meget stor plen. Da vi hadde en Dachs-hund for mange år siden : Så lærte jeg hvordan det skulle gjøres – da uten dopapir.
  Da jeg var barn og ung var her bare utedo og Bergens Tidende ble brukt som dopapir. Om tyskerne bruker avispapir til å tørke seg med bak ; så går vannklosettene tette meget raskt.
  Noe langt mer alvorlig :
  I natt kom det et nytt jordskjelv på Vestlandet. Det hadde sitt senter noen mil vest av Måløy – styrke 3,9. Jeg ble ikke vekket av dette skjelvet ; men det ble jeg da et skjelv med styrke på over 5 på rammet i havet vest av Florø tidligere i år.
  I natt var en sjåfør ute og kjørte sin bil på Voss. Han hørte forferdelig bulder og brak – på den tiden jordskjelvet startet vest av Måløy. Ja , vi husker hva Yeshua uttalte om hendinger i de siste dager !

 2. Det et ikke sååå mange år siden folk begynte å tørke seg med papir i ræva.

 3. Ved nød og mangel på toalettpapir.
  1. Spar aviser du leser.
  2. Ta dem med på toalettet.
  3. Ta inn på toalettet en bærepose.
  4. Når du er ferdig på do. Bruk avispapir, tørk deg bak og kast brukt avispapir i posen.
  5. Helt tilslutt tar du en fuktig klut og bruker den til du er tørr bak.

  Et annet råd.
  Ha en pøs med såpe og vann stående på toalettet.
  Bruk hendene og grav og vask deg mellom øktene.
  På slutten bruk en fuktig klut for å bli tørr bak.
  Etter seansen, vask hendene godt med vann og såpe.
  Du kan også bruke antibac på hendene.
  Et tredje råd er å dusje etter hvert toalettbesøk. I såfall ta først av dusjhodet og rett vannstrålen fra dusjslangen opp bak og spyl i vei, Når møkka er vekk, må du dusje på vanlig måte.

 4. Det beste er å love befolkningen, at det minste landet kan få beholde, er siste rest av dopapir.

Det er stengt for kommentarer.