Tybbing-Gjedde: Erna må velge mellom samarbeid med venstre i politikken eller med Frp -Et stort nederlag for Erna Solberg dersom Frp forsvinner

Mot skilsmisse mellom Erna og Siv Jensen. Erna må velge mellom samarbeid med venstresiden eller Frp

Erna Solberg har nå fått overlevert Frps kravliste og statsministeren må nå velge om hun vil samarbeide med Frp eller venstresiden i norsk politikk, sier Frps Tybbing-Gjedde til NTB. Nå er det opptil Erna hva hun vil velge, sier Frp politikeren som slett ikke ønsker flere terrorister inn i landet. For Erna Solberg har det vært en ydmykende uke og saken demonsterer med all tydelighet hvor splittet Erna Solberg borgerlige prosjekt er blitt. Etter at Venstre og KrF ble med i regjeringen har Fremskrittspartiet måtte tåle flere ydmykelser og slukt en rekke kameler som har provosert skarer av Frps velgere. Nok er nok og dersom ikke Erna Solberg bøyer seg for Frps krav -står vi overfor et nødvendig oppbrudd. En Frp-exit vil være et solid nederlag for statsministeren og hennes drøm om en borgerlig flertallsregjering, mener statsviter Johannes Bergh.

– Dette var en drøm som var vanskelig i utgangspunktet. Men at den ser ut til å ryke etter et knapt år, er et solid nederlag for Solberg, sier Bergh til NTB. Mandag formiddag rykket muligheten for at Frp går ut av regjeringen stadig nærmere. Bak ligger striden om å hente hjem en terrorsiktet kvinne og hennes to barn fra Syria. Det er ventet at Frp vil fatte en avgjørelse på sitt ekstraordinære landsstyremøte som startet klokka 12.