Ture Andersen: “RIKET UTAN ROR”

“Fregatten som havarerte i Hjeltefjorden , er eit godt døme på stoda i vårt kjære fedreland : Han mista både framdrift og styring og seig inn mot Øygardslandet. Dette var det dyraste vårt forsvar har kjøpt – kosta over fire milliardar kroner. Hugsar ein tilbake nokre år ; så kjøpte Noreg fire nye topp moderne Hercules transportfly til kring ein milliard kroner for kvar. Eitt av desse med namnet ” Siv ” gjekk rett mot fjellveggen på Kebnekaise – og fem offiserar omkom. Forsvaret bygde eit flunkande nytt fort i Troms til ein milliard kroner : Dette var i drift i tre veker – og vart så nedlagt. Våre MTB-ar vart opprusta og modernisert for over ein milliard kroner. Året etter vart dei kasta på land på Askøy som skrót. Hæren har gamle stridsvogner som treng stell og vedlikehald. No syner det seg at Forsvaret har ” gløymt ” å bestella reservedelar til desse – og det er fleire års ventetid på slike delar. Heldigvis har Finnland kome oss til hjelp og lånt oss stridsvogn-delar,” skriver Ture Andersen i et innlegg

Regjeringa er i dag samansett av statsrådar frå fire parti. To av desse partia ligg no mellom 2-4 prosent på meiningsmålingane – men styra landet skal dei. Ja , jammen greidde dette 2-prosent-partiet Venstre å vedta nedlegging av pelsdyrnæringa. Vidare går Venstre inn for stans i all nydyrking i myrlendt terreng avdi dette ikkje er bra for klimaet. Noreg har ein sjølvforsyningsgrad på 38 prosent når det gjeld mat. Om det vert krig eller krise ( styresmaktene sende brosjyre til alle husstandar i fjor haust om personleg førebuing til slikt ) – så vert det magre kår for våre innbyggjarar – spesielt i byane. Europa har nok med seg sjølv ; så me har ingen garantiar om å få kjøpa mat frå desse landa. Tidlegare var det fastsett i forskrift at landet vårt skulle ha kornlager til eitt års forbruk. Forskrifta er no borte og me lever ” frå hand til munn ” – kan henda har me korn nok til forbruk i ein månad. Såkorn måtte me kjøpa frå utlandet i 2018.
Så er det dette klima-hysteriet. Det er mange som lever av å vrir andletet på TV-skjermen og samstundes fortél oss andre toskar kor alvorleg stoda er for planeten vår. Tja , då må me ikkje senda kronprins , kronprinsesse , prinsesse samt ei røys med importante koryfear – både frå Noreg og mange andre land – til denne økonomiske samkoma i Europa som kosta 500.000 kroner per person. På flyplassen der stod 1500 privatfly parkert medan dette rådyre møtet pågjekk.
Lat oss seia at desse miljøforkjemparane har rett. Då er det tre ting me må gjera straks : 1. Forby all sivil flytrafikk. 2. Forby alle cruise-skip å koma til landet. 3. Forby bruk av fritidsbåtar. Men nei – slikt kjem ikkje på tale. Me har eit kongerike utan ror. Tenk tilbake nokre år : Då ville regjeringa senda ein person , som er farleg for tryggleiken i landet , frå Oslo til Kyrksæterøra. Statsminister og regjering hadde ikkje fullmakt til dette.

Skrevet av
Ture Andersen

48 tanker om “Ture Andersen: “RIKET UTAN ROR”

 1. Sitat: “Tidlegare var det fastsett i forskrift at landet vårt skulle ha kornlager til eitt års forbruk”
  For noen år siden ble det på Dagsnytt atten på NRK innkalt noen eksperter på matforsyning for å diskutere om Norge trenger et kriselager av korn. Regjeringen har lagt ned kriselageret fordi det ble for kostbart å vedlikeholde. Ekspertene fra universitetet på Ås mente at det er så mange fiskeoppdrettsanlegg rundt kysten som kan være beredskapslager at et kornlager er overflødig. Kanskje bør regjeringen lese Ibsens historie om mannen fra den “ytterste nøgne ø” som under engelsk blokade, rodde til Danmark for å hent korn for å holde liv i sin familie. Det endte dårlig for familien. Historien kan bli en realitet.

  • Det må tilføyes at en stor del av foret til oppdrettsfisken er importert. Hvor stor prosentdel, vet jeg ikke, men poenget er at forsynig av mat ved en krisesituasjon eller eventuell blokade i vårt land, vil bli meget prekær.

 2. I går kunne vi lese at pressetalskvinne Zakarova i russisk UD uttalte at Norge nå bygger opp en base i Tønsnes ved Tromsø for å ta imot vestlige atomubåter ( les : fra USA ). Hun lovet mottiltak fra russisk side. Morgen-nyhetene i dag fredag forteller at flytrafikken i Norge ble total-lammet i natt ; men er nå visstnok oppe og går igjen.
  Vi som har en smule hukommelse ; husker at flytrafikken over Sverige har vært fullstendig lammet flere ganger – og svenskene påstår at Russland står bak. Ja , vi kjennet til Putins nettroll som holder til i St. Petersburg.
  Bare vent til de kopler ut elektrisk strøm over hele landet med et par tastetrykk – da kollapser hele samfunnet vårt inklusive telefon og andre samband.

 3. Ja , men denne brikken på plass : Så er et nytt endetidstegn her – og som er direkte omskrevet i Bibelen. Jeg tenker slik : Vi er nå kommet så langt ut i endetiden at Donald Trump ” må ” være Antikrist. En mann som går rundt og skryter av at han kan ta fremmende kvinner i skrittet ( dette er festet til tape ) – kan neppe kalles for en Guds mann. Han har jo også uttalt at han ikke har behov for å be til Gud. Da er han heller ikke en kristen. Jeg tror han blir avsatt som president etter 3,5 år – altså i juli 2020. Trengselstiden starter like etter dette, tror jeg. Norge skal ha kommunevalg høsten 2019 – og nytt Stortingsvalg 2021. Om Solberg-regjeringen ikke blir kastet ( lite tyder på det siden de nå har flertall ) ; så er det disse fire partiene som styrer Norge når trengselstiden starter.

  Da blir problemene så store og uhåndterlige at våre politikere kommer til å angre på at de noen gang satset på politikken – tror jeg. Stakkars politikere som forkastet Vår Herre !

  1
  1
  • Gud har satt inn Trump for å avsløre ondskapen i verden. Ikke den ondskapen som f.eks en krig medfører. Den ser man med det blotte øye. Men ondskapen til den glattbarberte eliten som er “fagre” utvendig menn full av dødningeben innvendig. Selv kong David drap en gift mann slik at han kunne gifte seg med hennes kone. Men Gud forkastet ham ikke likevel. Så Trump har sine svin på skogen som alle andre, men han er innsatt spesielt slik tidene er nå. Ikke hvem som helst Gud kan bruke til å være verdens mektigste mann.

   2
   2
 4. Krig er primitivt og barnslig. Hvorfor kan ikke bare Russland inviteres til medlemskap i NATO?

 5. Det er vel ikke usannsynlig at Norge er i samme stilling som Israel i det gamle tesamentet. Gud og Jesus har blitt kastet ut av norsk samfunnsliv. Spørsmålet er hvor lenge vi har igjen før alt går til grunne. Slik Israel gikk til grunne.

  Jo lenger forfallet varer jo dypere landet synker, jo sikrere kan vi være på at den endelige avsluttningen kommer.

  • Ja , jeg er enig med deg , gjest
   Ser på TV 2 nyhetene i kveld at russerne driver stadig med jamming av GPS-signaler i Finnmark. Som sambandsoffiser har jeg selvsagt kunnskap om slikt. Men de kan jamme mye mer om de vil : Radio-trafikk – både sivil og militær. En militæravdeling under framrykking er avhengig av radiosamband – og dette kan settes helt ut med såkalt bånd-jamming. De sender støy over hele frekvensområdet – så det nytter ikke å skifte frekvens.

   De kan ha skip rett utenfor vår kyst som retningsstyrer jamme-signalene mot militære enheter både på sjø og land. Telefon / fiber-kabler kan avlyttes på lang avstand. Videre kan de sende falske meldinger som kan oppfattes som om disse kommer fra våre egne styrker. Det siste russerne har begynt med er et nytt våpen som sender stråler ( fra krigsskip ) som gjør at personell mister synet og noen besvimer – helt opp til 4000 meters avstand.

  • Jeg har lyttet til sjefen for Etterretningstjenesten i Norge , generalløytnant Haga , på TV2 i dag.

   Følgende uttalelse fra ham har jeg merket meg : – De ( russerne ) spionerer for senere å utføre sabotasje på vår infrastruktur. Ja , vi vet at Russland har over 20 spioner som reiser rundt i Norge og observerer samt fotograferer. De har full oversikt over viktig infrastruktur – herunder viktige knutepunkt for el-strøm ( transformatorer ) , drikkevannskilder mv.
   De har brukt dynamitt i Sverige for noen år siden og sprengt en svær fjernsynsmast i filler.

   Strømforsyningen i Norge kan disse 20 personene sprenge i filler når det passer dem. Pressetalskvinnen i russisk UD uttalte i forrige uke at Russland vil komme med mottiltak mot Norge fordi vi opprettet en ny ubåtbase for atomubåter like ved Tromsø. Her skal utenlandske ubåter skifte mannskap samt få tilført forsyninger.

   Tenk om de forgifter vannforsyningen til Oslo. Uhyre kraftige gift-midler har de til sin disposisjon. Tenk bare tilbake på de to russerne som dro på ” ferietur ” til England og forgiftet en russer med opphold der. Disse to russerne stod frem på russisk TV senere som meget historie-interesserte personer som bare besøkte en liten engelsk by. Men GB fant fort ut at disse var tilknyttet FSB – den ene lege og den andre oberst i russisk etterretning. Russerne farer med løgn hele tiden.

   Kanskje blir dette for mye militær-prat. Om du misliker dette : så si ifra…..

  • Det kan sies mye om de millitære forholdene men i praksis tror jeg det norske forsvaret er så dårlig at det kan sammenlignes med det vi hadde før 9 apr. 1940. Årsakene ser ut til å være de samme. Det ble avviklet av politikerne.

   Mye av det som skjedde ved krigsutbruddet har blitt fordekket av Arbeiderpartiet som satt ved makten. De forbød mobilisering og gav aviser ordre om ikke å trykke informasjon om at et angrep var under veis. Alt tyder på at de ønsket å overgi Norge uten motstand og bli en del av “det tredje riket”. De ville avsette Kongen og gav høyesterettsjustitiarius Paal Berg ordre om å forhandle med nazistene. I praksis forhandlet de om hvordan Norge skulle integreres i nazityskland.

   Det norske samfunnet var fult av nazister som sammarbeidet med tyskerne. Både før og under krigen. Til og med arbeiderparitpolitikere som mobiliserte nordmenn til arbeid for tyskerne mens kampene fremdeles pågikk i Narvik. Dette fikk ingen konsekvenser for dem i ettertid. Tvert i mot.

   Jeg er overbevist om at nazistene hadde et lett spill med å påvirke politikere og medier før krigen. Og det hadde Sovjet under den kalde krigen også. Og slik tror jeg det er i dag. Alle elsker og latterliggjøre Donald Trump. Men i det øyeblikk USA tar konsekvensen av motstanden og uviljen fra Norge og Europa og trekker seg ut av Nato, blir Norge ett lett bytte for Putin.

   Alle vet dette. Men akkurat som når Profetene advarte Isralittene uten at noen ville høre på dem, slik nekter nordmenn og norske politikere å se virkeligheten i øynene.

 6. I Norge ligger alt åpent, det er bare å klikke seg inn på internet. Det er ikke lenge siden det ble åpenbart hvor de såkalte hemmelige installasjonene i Norge lå. Det var flyfoto og gode skisser, hvor ALLE kunne se hvor disse lå. Det sendte myndighetene ned i forlegenhet, men ingenting mer hendte… Nei, den største fienden er Norges myndigheter, som ikke evner å holde noe hemmelig. Etter min mening trenger såvisst ikke Russland land-baserte spioner i Norge. Det er nok å lese aviser, høre på oppdateringer hos myndighetene, lytte og observere fra satelitter og ubåter… og lese på internet…

  • Apropos potetdyrking ; herr Myhren : Under 1. verdenskrig ( 1914-18 ) ble det dyrket poteter i Slottsparken – slik at kongen og hans hus hadde skikkelig middag. Det er ikke hjelp i en Rema 1000 – butikk rundt hjørnet når denne er tom for mat. Når hamstring setter inn ; går folk mer eller mindre fra vettet og kjøper alt som kan spises.
   Vi bør gjøre som myndighetene fortalte i sin brosjyre sist høst : Ha et reservelager av mat og vann samt andre nødvendigheter. Man vet aldri ” når lysene slukkes der hjemme….”.

  • Dessverre ; Jeg er ikke enig med deg Myhren når det gjelder atomkrig. På Krigsskolen fikk vi grundig opplæring i dette farlige våpenet – ikke minst hvordan man skal beskytte seg mot alle virkningene av dette avskyelige . Med mindre man får bomben ” rett i hodet “- så er det gode muligheter til å overleve – om man vet å gjøre de rette tingene. Dette har jeg skrevet om før på denne nettsiden.

 7. KIRKEN OGSÅ UTEN ROR

  Jeg ser Dnks preses er på TV og forteller at kirken og biskopene nå godkjenner at kvinner tar abort – og beklager kirkens tidligere holdning i denne saken.

  Sannelig er jeg glad for at jeg er utmeldt fra denne apostatkirken.

  • Temaet abort har vært et “ikke tema” hos biskopene. Men det er grotesk når det på et sykehus kan bli abortert 22 uker gammel baby som blir lagt til side for at livet skal ebbe ut. På samme sykehus kan det bli født en baby, også 22 uker, som det blir arbeidet intenst for å berge livet. Dette er et veldig viktig bønnetema. At Gud griper inn hos hver enkelt person som tenker å avslutte livet til en ufødt baby. Ja, tenk om bare ett liv kan bli spart!!

  • Ja , Espevik : Du kommer med et meget godt eksempel på den urett som bedrives mot små menneskebarn.Teologien her skulle være enkel og trenger ingen utredninger : Budet ” Du skal ikke slå i hjel “. Således : De norske biskopene – der kvinner er i flertall – har forkastet minst ett av de 10 bud. Dette er bud gitt av Jahve.

   Dessuten : Hva ville apostelen Paulus si til at seks av biskopene i Den norske kirke er kvinner ? Hvis Paulus tar feil her ; så kan man spørre : Hvor mye mer ” tull ” har Paulus sagt og skrevet – og som er gjengitt i Bibelen ?

   En lekmann som meg må ha lov til å spørre om slikt.

  • Ture, jeg forstår det slik at du mener ALT Guds Ord er sant.
   Da synes jeg at du som kristen kommer med litt skremsel. Men også mye viktig og bra. (det er ikke det jeg tar opp her)
   Jeg vet du mener det godt og vil være til hjelp for mennesker, men det viktigeste er jo å finne ut om Bibelen er enig. Og ikke bare et vers el. to. Skrift forklarer skrift. Bloggen bibelogtro.wordpress forklarer dette veldig godt ang. alt du kan lese der om Herrens dag og endetiden.

   1.Tess.5:4-5 sier at Hannah ikke er i mørket, dagen kommer ikke som en tyv over meg. v.9: Gud bestemte oss ikke til vrede. Og videre det om Min Forsørger, som jeg har skrevet lenger nede på siden. Hvis du lytter til en av YouTube-sangene der, så gir Gud deg så mye fint 🙂 På den første videoen kan du trykke på tekst-ikonet nederst. Så leser man hva Guds Ord sier. Den andre videoen tror jeg du vil like.

   Ingenting galt i sikre seg litt, i alt det verden nå opplever med branner, kulde, flommer mm., men vi skal få lov til å hvile i Herren. Jeg setter min lit til at Han er min forsørger.

   1.Tess:kap.4, om bortrykkelsen:
   16 For når befalingen lyder, når erkeengelen roper og Guds basun høres, da skal Herren selv stige ned fra himmelen, og de døde i Kristus skal stå opp først. 17 Deretter skal vi som er igjen og ennå lever, bli rykket bort sammen med dem i skyene for å møte Herren i luften. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid. 18 Trøst og sett mot i hverandre med disse ordene!

   Det som er viktig å merke seg er at både kap.4 og 5 lærer oss kristne at vi skal TRØSTE hverandre med disse ord. Det er faktisk en ordre siden det står ordet “skal”.

  • Ja , Hannah – jeg vil svare deg slik : Når det gjelder opprykkelsen , som er omskrevet i Bibelen ; så fins det to ulike syn blant oss kristne.

   Du mener at de utvalgte blir opprykket før trengselstiden og jeg mener de utvalgte , sammen med alle andre , må gjennomgå denne forferdelige tiden – om man lever da. Således har jeg tatt konsekvensen av min Bibel-tolkning ved å forberede meg materielt til en meget vanskelig tid.
   Om du har rett vedr. opprykkelsen ; så er det bare å juble for de utvalgte som slipper trengselstiden.

   Jeg stoler fullt og helt på Jahve og Yeshua. Den siste tiden har jeg vært haste-innlagt på sykehus pga hjerteproblemer. Men nå ser det ut for at den Allmektige har ordnet opp – sykehuset kunne ikke hjelpe meg. Vår Gud setter oss på prøve – han er stadig ute etter at vi skal sette vår lit KUN til Ham. Tenk på Abraham som måtte gjøre seg klar til å ofre sin egen sønn……

  • I går leste jeg på nettet at også menn skal føde barn nå. Det skal bli aktuelt å transplantere en livmor fra en kvinne – og plassere denne i en mann. Ja , det er klart at trafikkdrepte kvinner kan selvsagt inngå avtale på forhånd – om å gi fra seg sin livmor etter døden. Levende kvinner kan jo også gi vekk sin livmor – men hva skal den erstattes med ? Den mannlige utrustningen ??

   Slikt kan vel kalles å tukle med naturen.

 8. Voldtekter i forsvaret

  Media melder i dag at det har vært over 40 voldtekter i vårt forsvar bare siste år.
  Det forundrer meg ikke – kvinner og menn blir jo forlagt i samme rom i kasernene.
  Jeg snakket med en mann i fjor ; han hadde vært inne i leiren til Ørland Flystasjon ( som skal bli hovedbase for Luftforsvaret ). Der måtte han en tur på toalettet og oppdaget en skål som var fylt med ubrukte kondomer. Han ble meget forbauset og fortalte at hans datter aldri skal inn i det norske forsvaret.

 9. Ture, jeg kjenner godt de forskjellige syn kristne har på opprykkelsen og trengselen. Det er ikke 2 som du sier men 4. Pre- midt- og post-tribulation og amillenialisme. Bibelen har bare ett. Det er vi enige om 🙂

  OG jeg kjenner til ditt syn, det tror jeg kanskje aldri du kommer til å utfordre deg selv på.
  Ditt syn må du få lov å ha, men som kristne er det naturlig å minne hverandre om Guds løfter og å oppmuntre og trøste hverandre. Du sier du setter din lit til Gud og Jesus (som du kaller Jahve og Yeshua) Hva da med det jeg nevner i Tess. 4 og 5, tenker jeg da… Gud vil nok ikke svikte her heller, men oppfylle alt som står der 🙂

  Alt dette fra meg har vært i beste hensikt, men nå vil jeg bare avslutte her, fordi det kommer ingen tilbakemeldinger på bibelversene. (dette er jeg ikke vant til blant kristne, og for meg oppleves det litt merkelig) Heller ikke utallige videoer eller forslåtte artikler i bibelogtro og bibelvers. Du unngår det. Og da kjeder jeg meg. Så jeg avslutter emnet nå.

  Du har vært utallige ganger i mine bønner. Og det gjorde vondt å høre at du også hadde hjerteproblemer, så jeg skal huske på deg i bønn. Du har jo alltid stått på med arbeid i både solskinn og storm, og jeg håper inderlig du kan klare mye av det enda, da det sikkert gjør deg både glad -og også gir ny styrke til både kropp og sjel. Og til hjertet ditt også 🙂 Stå på Ture. Jeg ber om bedre dager for deg, Ture. Må styrken din komme for fullt nå, sammen med våren:-)

 10. NYE NEDLEGGELSER I FORSVARET – KOMPLETT UFORSTÅELIG

  Det er nå besluttet at 2. bataljon i Øverbygd – Troms innland skal nedlegges og omgjøres til mobiliseringsbataljon. En slik bataljon skal ha ( hadde i min tid i Hæren ) 761 soldater. En brigade – som Brig. N skal ha tre slike kampbataljoner tilhørende Infanteriet. Nå har de bare en igjen. Soldater som skal mobiliseres til krig ; kan befinne seg både i Sør-Norge og utenlands. Kommer russerne via Lyngen og gjennom Tamok-dalen ; er det ingen infanterister til å møte dem. Det tar tid å sette opp en slik avdeling.

  Så noen ord om Luftforsvaret vårt. Det er besluttet at vår hovedflybase skal være på Ørland i Trøndelag. Bodø skal legges ned som base for jagerfly. Det er russerne som er vår fiende : Å flytte våre kampfly til Ørland er også helt uforståelig. Disse nye F-35 jagerflyene har tank-kapasitet til KUN to timers flygning. I sin visdom har Forsvaret nå funnet ut at Norge trenger minst to tankfly som kan etterfylle F-35 i luften. Men disse tankflyene koster milliardbeløp som Forsvaret ikke har. Ja , da kan man spørre : Hvem skal møte russerne når de passerer grensen inn til Norge ? Garnisonen i Sør-Varanger er nedkjempet på meget kort tid når tunge stridsvogner durer frem.
  På Porsangmoen i Finnmark skal de nå re-etablere en gammel garnison. Her skal 400 soldater plasseres med noen av de eldgamle stridsvognene våre – som mangler reservedeler . Russerne har demonstrert under øvelse ” Zapad 2017 ” at de kan slippe moderne stridsvogner ned i fallskjerm.

 11. Hannah skrev:
  Ture, jeg kjenner godt de forskjellige syn kristne har på opprykkelsen og trengselen. Det er ikke 2 som du sier men 4. Pre- midt- og post-tribulation og amillenialisme. Bibelen har bare ett. Det er vi enige om ?

  Der er nok med opprykkelsen i dag som det var med Jesu første komme i det gamle testamentets tid. Selv om det var godt beskrevet ventet alle på en fantastisk konge som skulle redde dem fra alle problemer. De lot rett og slett sine syndige tilbøyeligheter prege måten de tolket skriftene.

  Hannah skrev:
  Du sier du setter din lit til Gud og Jesus (som du kaller Jahve og Yeshua) Hva da med det jeg nevner i Tess. 4 og 5, tenker jeg da… Gud vil nok ikke svikte her heller, men oppfylle alt som står der ?

  Nei. Gud vil ikke svikte. Han gjør heller ikke forskjell på folk. Hans løfter gjelder absolutt alle mennesker. Også det som står i brevene til tessalonikerne.

  Når det står:
  For så sant vi tror at Jesus døde og stod opp, så skal Gud ved Jesus også føre dem som er sovent inn, fram sammen med ham… . Og: Vi som lever og blir tilbake til Herren kommer, skal slett ikke komme før dem som er sovnet inn.

  Så må dette nødvendighvis gjelde for dem som skal leve i Tusenårsriket også. For hvis ikke, så blir Guds Ord innkonsekvent. Da ville de som hadde levd etter en opprykkelse vært uten løfter og uten håp. Og det passer veldig dårlig med Bibelens beskrivelse av Tusenårsriket.

  Som Jesus sier i Matt 24, 37 og videre. Når han kommer skal det være som i Noahs dager. Da ble noen få frelst og alle de andre omkom. Abslutt alle! Ingen overlevde. Andre lignelsene i Matt 24 og 25 viser dette. De viser også at noen skal bli frelst. Og disse må nødvendigvis være inkludert i gruppen som beskrives i Tess 4 og 5.

  Det er viktig å lese advarsslene i andre Tess 2.

  Jeg har lest mange bøker av folk som prøver å dokumentere en opprykkelse før antikrist. Noen farer over tekstene med harelabb og plukker med seg det som passer deres syn. Andre går mer i dybden. Resultatet da blir en endeløs rekke med forklaringer av typen: Dette er de som, men som ikke, og som. Og dette er de jødene som ikke, men som, og som ikke, men som osv. Og de som ikke, men som, og som, men ikke osv. De konstruerer rett og slett et stort anntall forklaringer for å forklare de forskjellige Bibelstedene. I tillegg beskriver de Jesus komme som en lang tidsperiode som de kan henge de forskjellige hendelsene på slik de må for å få alt til å passe. Men de kompliserte forklaringsmodellene i seg selv finner de ingen dekning for i Bibelen. Men de må til for å få Bibelen til å stemme med deres teorier. Det er med dette som med likestillingsideologien. Fremgangsmåtene de bruker for å få Bibelen til å underbygge denne er av en slik art at de kan få Bibelen til å “si hva som helst”. Absolutt hva som helst. Og dette ser vi på stadig flere områder i dag. Både i forhold til fosterdrap og vielser av alle typer.

  For meg ser det ut som om mye etablert vranglære består pga religiøs stolthet. Når noen tar mål av seg til å forvalte det eneste rette syn så blir dette lett en religiøs tradisjon. Og skjelden er de ydmyke nok til å gå i seg selv. Nøyaktig slik det var på Jesu tid.

  • “og sjelden er de ydmyke til å gå i seg selv” skriver Tilskuer.
   (som da må være ydmyk.)

   Jeg kan ikke overbevise deg. Det kan bare Den Hellige Ånd. Enhver må studere Guds Ord. Er det noen av oss som IKKE har tolket feil noen gang? Men man studerer videre -og så veileder D.H.Å. oss.

   Gud bestemte oss ikke til vrede. Skulle vi ha vært i trengselen så hadde nok Gud skrevet en del om det. Jeg er vasket ren i Hans blod og er ikke bestemt til vrede.

   Jeg tilhører ikke natten eller mørket. Du vet jo at trengselen blir mørk -noe skurrer litt her..(?)

   Man skal trøste hverandre med at vi blir rykket opp i skyen og for alltid skal være sammen med Ham. (1.Tess.4:18) Gjøres det? Sjelden.

   Dette kan sies om mange menigheter i dag:
   -det tales ikke om endetiden
   -det trøstes ikke
   -det oppbygges ikke
   -det sees ikke frem til Hans åpenbarelse (2.Tim.4:8)
   -det spottes om Hans gjenkomst (2.Pet.3:3-4)

   Det er Guds Ord og skal selvfølgelig undervises om, som alt annet. For dem som en gang ble skremt av en helvetespreken er det på tide å undersøke Guds Ord selv. Det er de gamle nok til nå. Og pastoren må undervise det igjen og slutte å svikte ungdommen.

   Dette er et av mange løfter:
   “Fordi du har tatt vare på Mitt ord om utholdenhet, vil Jeg også holde deg borte fra den prøvelsens time som skal komme over hele verden, for å prøve dem som bor på jorden. Se Jeg kommer snart! Hold fast på det du har, så ingen skal ta kronen din.” (Joh.Åp.3:10-11)

  • Jeg må innrømme at jeg har problemer med å være ydmyk når folk sier Den Hellige Ånd åpenbarer noe som står i motsettning til det Bibelen sier. Enkelte bruker faktisk dette med “ånden” som en hersketeknikk. Dvs at hvis noe motsier det “ånden har åpenbart for dem” så “motsier de Gud”. Dette er ett av de aller farligste fenomenene i mange menighetssystemer.

   Om 1. Tess 4, 18.
   Dette skriftstedet sier ikke at opprykkelsen skal finne sted før antikrist. Men like før står det at oppstandelsen fra de døde skal finne sted før opprykkelsen. Og alle som har lest litt i Bibelen vet at de som ble drept av antikrist skal være med i den første oppstandelsen fra de døde. Bibelen sier dette i klartekst. Det kan ikke diskuteres. Hvis noen mener “ånden” sier noe annet så må det være en “annen ånd”. Den ånd som spør: “har Gud virkelig sagt”?

   Det er sant at få taler om tiden som ligger foran oss. Norsk kristenhet har forfalt gjennom mange år og de fleste har gjort gode miner til slett spill. Synd har blitt normalisert og liberale holdninger har blitt en norm. “Man må være raus”. En ganske god indikator på tilstanden er hvor mye som gis til misjon. Norsk kristenhet har aldri hatt så mye penger og aldri gitt så lite.

   Det folk burde advares mot er konsekvensene av forfallet. For det har vi sett lenge. I andre Tess 2. advarer Paulus og sier frafallet og den lovløse kommer før Herrens dag. Flere steder nevner Paulus en tid med “lovløshet”. Og ordet som brukes skulle antagelig oversettes med “normløshet”. Og det er nettopp normløshet som griper om seg idag. Spesiellt blandt yngre mennesker. Og orsaken er ofte at foreldrene, og særlig fedrene, har praktisert en ganske utydelig kristendom.

  • Sant det du sier om foreldrene, særlig fedrene. (Men sannelig meg ikke være lett å være mann i dag)

   “Frafallet” i 2tess2:3 er opprykkelsen mener jeg. Jeg regner ikke med at du er enig med meg om det. Først kommer opprykkelsen, (og da er det som “holder igjen” borte), så blir fortapelsens sønn åpenbart.

   “Apostasia”: dra bort, flyttes bort, oppbrudd, opprykkelse, bortrykkelse, avreise, avgang. (eldre bibeloversettelse: departure: avgang), kan også bety frafall av troen. 9 eldre oversettelser før King James oversatte ordet med opprykkelse.

  • For en del år siden var det noen som fortalte meg om denne tolkningen av ordet “apostasia”. Men både ordets betydning og hvordan dette ordet skulle passe inn i resten av teksten gjorde tolkningen usannsynlig. Og sett i sammenheng med alle de andre skriftstedene som beskriver det samme, blir tolkningen av ordet helt usannynlig. Les f.eks Matt. 24, 23-31.

   Det som gjør f. eks “left behind-læren” farlig er at den flytter fokuset bort fra alle advarslene i Bibelen til en lettvindt exit.

   Uviklingen de siste seksti årene har vært ganske dramatisk når det gjelder troslivet i den vestlige verden. Og den negative utviklingen går stadig raskere. Statistisk sett ser det veldig mørkt ut. Men årsakene er det ingen som snakker om.

   Det er ikke slik at “kristendommen” forsvinner. Troen har istedet fått et annet innhold. Det som skjer i Norge er faktisk mye samme som myndighetene i sovjetunjonen arbeidet for. Kommunistene i sovjetunjonen gjorde det til en vitenskap og konvertere bibelsk tro til en slags sosialisme. Og en slik variant av “kristen tro” forsvant gjerne av seg selv.

  • Jeg har skjønt at du har studert emnet mye mer enn mange andre har gjort. Jeg skjønner også hvorfor du mener det i Matt. 24 ikke stemmer. Men jeg tror ikke du har tenkt på at vi som drar opp og de som står igjen vill se det forskjellig i vers 30. De som står igjen vil se “Menneskesønnens tegn vise seg på himmelen”. Ingen tvil om at det blir grusomt å stå igjen. Det hjelper nok lite med alt reserveutstyr man har kjøpt inn. (og ja -jeg vet Gud vil beskytte og hjelpe de som allikevel vil følge Ham i trengselen, selv under giljotinen)

   Det virker som du og flere andre mener noe annet om at “Gud har ikke kalt oss til vrede”. Jeg ser ikke så mye vits i å fortsette nå. Hvordan du har forberedt deg på å unnslippe giljotiner og annet aner jeg ikke. Det blir også veldig uinteressant for meg, og det er ikke vondt ment. HELE Guds Ord viser at Gud sparer sitt folk -når vi vandrer med Ham. Jeg klarer ikke med min beste vilje å forstå hvordan kristne som har studert Bibelen mener at vi skal gjennom trengselen. Gud har ikke kalt oss til vrede. (Men jeg forstår dem som har en pastor som driver vranglære)

   Vet ikke om du lest bibelogtro.wordpress. Har du lyst å studere enda mer, så anbefaler jeg lesestoff derfra på det varmeste.

   Jeg har tidligere ment noe av det samme som deg.

  • Hannah : Du henviser stadig til nettsiden Bibelogtro som om dette er fasiten for oss kristne. Det er det slett ikke – redaktøren har vel selv måtte gjennomgå grusomheter de siste måneder – som han til nå ikke har bekjentgjort på denne nettsiden.

   Tenk tilbake Hannah : Yeshua hadde 12 apostler i utgangspunket. En av disse tok sitt eget liv – de andre ble myrdet – det hersker tvil om en av disse overlevde.

   Skriften forteller oss at vi kristne blir utsatt for mer vondt enn ikke-kristne : Men gjennom bønn kan vi ” unnslippe dem alle “.

   Hannah : Du må skjønne at du ikke kan ” surfe inn i himmelen ” på en herlighetsbølge og unngå trengselstiden – og samtidig gjøre narr av oss andre som har gjort forberedelser for å møte denne forferdelige tiden.

  • Ture, jeg avslutter nå, fordi dette er utrolig kjedelig nå. Og jeg vil prioritere tiden min på annet som bygger opp. Det sier også Guds Ord at jeg skal gjøre.

   Det ser ut som du har misforstått TOTALT hva jeg mener. Så jeg kommer ikke med mer nå. Vi har alle våre trengsler (noen av oss kanskje mer enn andre) og har IKKE blitt lovt et problemfritt liv. Jeg har fulgt med siden jeg var liten, og lest om familier som blir begravd levende for sin tro på Jesus. Akkurat nå henger det en mann opp-ned i en krok i Nord Korea og blir torturert fordi han gir ikke avkall på Jesus som sin Frelser, og jeg takker Gud fordi vi har det som vi enda har, i Norge. Og ber for dem som lider sånn. Det kommer IKKE til å bli bedre heretter på jorden, men vi har EN som er med, Han svikter ikke og forlater oss.

   Må si jeg stusser litt og lurer på hva som går av deg (?) når du nesten tar noen her inne for ikke å ha oppdatert deg om sitt liv… Tviler på at noen her er enige med deg i det Ture, dessverre.

   Når opprykkelsen har skjedd, blir det andre trengsler som jeg ikke engang orker tenke på at noen av mine nærmeste skal igjennom.

   Nei Ture, bibelogtro er bare EN av de mange nettsteder, taler, bøker, Bibelstudier, m.m. jeg har etter mange år. Det er jo fritt fram for deg å ta fram Bibelen og studere 1 eller 10 artikler fra bibelogtro om endetiden og motbevise dem. Men jeg regner ikke med at du gjør det. Før man gjør det, så skal man selvfølgelig vente med å uttale seg. (men feil finner du i all undervisning)

   Nei Ture, jeg har IKKE fremstilt bibelogtro som fasiten. Jeg har nevnt det som et råd hver gang når jeg har hatt virkelig lyst til å hjelpe noen. Jeg har sluttet med det med deg. Og når jeg nevner bibelogtro for andre, så skriver jeg til dem -ikke deg. Men jeg ventet å høre fra deg nå 🙂 (vet ikke om det var giljontinene eller bibeogtro)

   Er det andre her inne som mener jeg har gjort narr av Ture, så vil jeg sette pris på at dere nevner det. (jeg går i meg selv, og vil kjenne det i samvittigheten)

  • Hannah :
   Redaktøren av Bibelogtro kom med lovnad – før rettsaken – at han skulle orientere oss – som gikk i bønn for ham – at vi skulle bli orientert om utfallet av denne rettsaken. Jeg har ikke hørt et pip fra ham om dette.

   Jeg leste en del på nettsiden hans – der han blant annet hevdet at de to templene i Jerusalem slett ikke ble bygget på Tempelplassen – men et helt annet sted i Jerusalem. Da sluttet jeg å lese hans nettside. Da stoler jeg langt mer på Gro Wenske som har bodd mye av sitt 80-årige liv nettopp i Israel. Hennes far var også sjømannsprest i Haifa. Jeg har møtt begge.

  • Ture, du sluttet å lese Bibelogtro.wordpress når du mente at du fant en feil. Så når du finner en feil på Wenske er det over og ut med henne også da 🙂 (Da hjalp det deg ikke om hun hadde bodd hele 80 år i Israel og at mora hennes også var prest). Jeg lytter til henne av og til, og også Eva Olsvold Sundar -mye bra der å ta med seg.

   Angående Tempelplassen, sannheten kommer til slutt, kanskje det ikke er så lurt å ha denne meningen din om Bibelogtro. Hvis han har skrevet det, så er han faktisk ikke alene om å mene det 😉
   Og når vi ikke har hørt mer i fra ham -som du skriver, så tenker jeg at det er nok en grunn for det. Jeg treffer ham engang i himmelen, jeg kan vente til da jeg 🙂

   Hilsen
   “Hannah-som-ikke-surfer-inn-i-Himmelen-på-en-herlighetsbølge-men-som-ikke-hadde-hatt-noe-imot-det”

  • Joda , Hannah : Redaktøren av Bibelogtro har skrevet på denne nettsiden etter at rettsaken var over. Da skrev han om helt andre ting.
   Men vi to må kunne leve med å være uenige om opprykkelsen – om denne vil finne sted før eller etter trengselstiden. Jeg har jo også skrevet at jeg håper ditt syn er korrekt – da blir ting så mye enklere for DEM som er så heldige å være utvalgt.

   Jeg diskuterte dette temaet med en kjent kristen person her i landet. Han sa rett ut at han IKKE visste om opprykkelsen kom før eller etter trengselstiden.

  • Det kan være jeg misforstår deg, men når du skriver “DEM som er så heldige å være utvalgt” så høres det ut som om du mener at det finnes andre som IKKE er så heldige…

   Jeg setter ikke min lit til hverken hva en kjent kristen person eller ukjent måtte mene om opprykkelsen -man må finne ut om det stemmer med Guds Ord.

   Og så flott at -han du nevner, har skrevet på denne nettsiden :-)uansett hva han skrev om.

   Jeg lever nok godt med at du har et annet syn på opprykkelsen. Det er jeg vant til -det er mange slike rundt meg. Tror det heller er du som kanskje sliter litt med mitt syn 🙂

   Men mange rundt meg synes alt er bare oppspinn. DET gjør meg fortvilet.

  • Hannah
   Bibelen forteller oss at det er de utvalgte som blir opprykket. Videre kan vi lese i samme bok : Mange er kalt , men få er utvalgt. Således er det mange som IKKE blir opprykket – de er ikke blant de få som er utvalgt. Hvem disse utvalgte er ; vites ikke av meg. Men man får bare håpe….

  • Ok 🙂 Jeg stusset jo litt -fordi at slik du skrev det så kunne det høres ut som om noen var så uheldige. Da reagerer jeg bare, når jeg tenker på hva Jesus har gjort på korset for hvert eneste menneske på jord. Og i tillegg så minnet det meg om en viss lære der de mener de er ganske så få som er “heldige”.

   Men du skriver: “Hvem disse utvalgte er ; vites ikke av meg. Men man får bare håpe…. ” Mener du at du ikke vet hvem som er utvalgt?

 12. LUFTFORSVARET UTEN ROR

  Som før skrevet skal hovedfly-basen flyttes fra Bodø til Ørland i Trøndelag. Helt uforståelig når Russland er vår fiende og ligger nordøst for Norge. De nye F-35 jagerflyene har bare to timers tank-kapasitet – og Luftforsvaret har ikke penger til å kjøpe to tankfly i milliard-klassen – noe som er helt nødvendig.

  I kveld leser jeg at fly-teknikerne , som bor i Bodø , ikke vil flytte til Ørland. Således vil Luftforsvaret mangle kring 100 slike teknikere som skal vedlikeholde disse jagerflyene. Da kan de nye jagerflyene ikke lette fra Ørland.

 13. Til Ture og Hannah. Jeg tgor det er best å hvile i dette:
  “Jeg ser stykkevis”
  La så alt hvile på det. Så vil Herren selv gjøre resten.

  • Kloke ord ; Birgir !

   Gode debatter ” renser luften “. Jeg følger din anbefaling !

   Ture

 14. Jeg har noen spørsmål til Hannah.

  Tror du på tusenårsriket?

  Vil det finnes kristne i den tiden tusenårsriket skal eksistere?

  Vil Bibelen ha noen som helst relevans for dem?

  Skal de kristne gjennomleve trengslene som kommer etter tusenårsriket men før jordens undergang?

  Hvofor står det at de som døde fordi de ikke tok dyrets merke skal være med i den første oppstandelse fra de døde?

  Vil det bli en ommfattende oppstandelse fra de døde FØØØRRR den “første oppstandelse fra de døde”?

  Jesus sier at når han kommer skal det være som i Noahs dager. Da skal noen bli frelst og absolutt alle andre skal omkomme. Akkurat som under vannflommen eller i Gomorra og Sodoma. Når skal dette skje? Før eller etter tusenårsriket?

  For å kunne ha sterke meninger om tidfelstelsen av opprykkelsen burde du kunne svare på disse spørsmålene ganske raskt og enkelt. Hvis ikke så har du bare overtatt andres meninger.

  Kristendommens tragedier har som regel altid skjedd fordi noen har trodd blindt på “profeter” som har sett noe ingen andre har sett.

  • Jeg tror på hvert Guds Ord og selvfølgelig også på tusenårsriket. Jeg ble veldig forundret nå, jeg regner jo med du har lest i Bibelen. Du har også tidligere nevnt Noah, da skjønte jeg at vi tenker forskjellig. Jeg er ingen pastor, skulle gjerne svart deg på alt, det vil ta meg lang tid, og det er viktig at du studerer det selv. På Noahs tid var det syke ting som foregikk. (ikke mitt yndlingstema, du må studere selv.) Hvor langt har vi kommet til dit tro… (det har jeg mine tanker om)
   Jeg er ikke enig med deg i at jeg bør kunne svare enkelt og raskt på dette. Man studerer og lærer for hver dag. Og i Himmelen tror jeg vi skal fortsette med det.

  • Hannah tror bare på det trehodede trollet ved tittelen Herren, samt på Tor og Odins norrøne åsatro-helviti. Da går det som det går. Desverre.

  • Litt flaut for deg selv når du røper deg 🙂
   Tar en tur innom en kristen side og prøver å si noe tøft om troll…
   (flere nett-troll enn deg som som gjør det)
   Jeg får litt vondt av deg, et godt råd:
   Det er ikke verdt det. Senere i livet ditt skulle du ønske det ugjort.
   Ikke verst at du valgte stor H.

  • Ja , så var han der igjen – denne JV-en: Nå med et nytt dekknavn. Jeg som trodde at han døde i sitt Harmaggedon – som skulle inntreffe for lang tid siden.

  • JV’n skal ikke dø, han skal være med Hannah i opprykkelsen 🙂
   Han kan mye i Bibelen, studerer og vil finne ut ting.

   Ture, du er 77 i år, og da snakker man fint om mennesker.

Det er stengt for kommentarer.