Trond Harald Haaland ute etter tvangsinnleggelse -ble innlagt etter anonym “bekymringsmelding”

Ja, Hvem er Diktatur-Staten her?? 👿🇸🇯🌑🇸🇯👿👎
Kopiert : (Alyona Alyona)
” Til dere som liker å beskylde Russland for å være “diktatorisk” (noe som er selvfølgelig en ren løgn), se hva som skjer i Norge. Tenk å tvangsinnlegge en person som stiller kritiske spørsmål. Skam for helsepersonell som deltar i slik mishandling av mennesker. Eller stenge bankkonto fordi man hjelper “feil” barn og eldre…. Men bra det finnes sterke folk, som står på og sier ifra🤩❤️🙏 Det gir mer håp🙏❤️ “…, deler Haakon Riksfjord på sin facebookside.
Dette gikk veien 😊🥳🎂❤️🇳🇴
Trond Harald Haaland som var tvangsinnlagt på psykiatrisk enhet på SUS, Stavanger på grunn av saker han har postet på Facebook (om Covid vaksinen) kunne gå ut i det fri etter møte i kontrollkommisjonen i dag.
En fastlege og to lekdommere fungerer som jury i en slik sak. “Dommen” mot vedtaket og ansvarlig overlegen, som også var til stede var enstemmig.
Tvangsvedtaket ble umiddelbart opphørt og Trond Harald kunne spasere ut som en fri mann sammen med advokat Barbro Paulsen (bildet), hans mor og noen venner som var tilstede for å støtte.
Overlegen brukte i svært stor grad de såkalte konspiratoriske Facebookinnleggene som argument for at han var manisk, psykotisk paranoid og ikke realitetsorientert gitt innleggenes frekvens og innhold.
Som oppfølging på dette parerte advokaten ved å spørre overlegen om hun hadde lest innleggene. Hun vedkjente at hun ikke hadde lest dem fordi hun ikke har Facebook.
Hovedpersonen selv, Trond Harald uttalte etter møtet at det hele har vært en parodi.
Det var rørende å se gleden hos både Trond Harald og hans mor i dag.
Det etterlater seg liten tvil om at dette er en psykiatrisk tvangsinnleggelse som er gjort på grunnlag av politiske ytringer på Facebook med ellers helt fraværende grunnlag.
Det har foreløpig mislykkes advokaten å få utlevert identiteten til de som ble beskrevet som “bekjente” som hadde sendt inn bekymringen.
Dette kan bety at hvem som helst i Norge kan sende inn en bekymring på noen de er politisk eller faglig uenig med, kalle det konspiratorisk, få sendt lege med to politi på døren og låses inne på psykiatrisk klinikk uten at den psykiatriske ekspertisen tar seg tid til å lese innleggene det dreier seg om.
Det er mye å ta tak i her, men dette er først og fremst en seiersdag for individet, mennesket og rettsstaten Norge.
Takk for vennskapet gode Trond Harald, takk advokat Barbro Paulsen for den fantastiske jobben du har gjort også her. Takk til Bente Sjo som har assistert advokaten, og vært med i møtet som venn og støtte.
Også en takk til alle andre som har stilt opp og gitt denne saken nødvendig oppmerksomhet og besøkt Trond Harald hver eneste dag.

4 tanker om “Trond Harald Haaland ute etter tvangsinnleggelse -ble innlagt etter anonym “bekymringsmelding”

 1. Det var jo akkurat hva jeg sa. Han kom ikke til å være der spesielt lenge. Ingen får være det uansett om de gråter og ber om å få bli.

  Dessuten er de formelle klagemulighetene mange og man gis som regel medhold for å slippe ut, selv når behandlerne sier noe annet.

  Hva skulle poenget med å bruke en EKSTREMT dyr behandlingsplass som vi har vanvittig få av og som det er enorm «venteliste» på i noen få dager for politisk forfølgelse?

  Hvorfor skulle de da slippe
  Han ut etter et par dager? (Som jeg sa kom til å skje hvis dette var en normal sak.)

  Jeg kan forsåvidt se at bekymringsmeldingen kunne vært ondsinnet, men ingen blir lagt inn basert på en bekymringsmelding, men på den vurderingen som blir gjort av lege/psykiater.

  For påstanden deres og andres var jo en konspirasjon av politisk forfølgelse som må ha involvert en hel psykiatrisk avdeling og legevakt samt en eller annen politisk ledelse lokalt eller nasjonalt.

  Hvilken effekt skulle det ha som politisk forbindelse å legge inn noen på Norges dyreste hotell i noen dager?

  Det er jo en behandlingsplass, ikke straff eller fengsel.

  Og hvorfor velge akkurat denne personen «ingen» har hørt om når det finnes andre langt mer profilerte med langt flere følgere som påvirker befolkningen mye mer?

  Det er dessuten ganske trivelig og du får alle måltider servert. Ei heller fratar de deg i hovedsak mobiltelefon el.l. På lukka avdeling/tvang.

  • Han skulle aldri blitt tvangsinnlagt en time. Jeg sammenligner det med å bli varetektsfengslet på basis av en falsk anmeldelse.
   Vi kan ikke ha et samfunn der folk blir tauet inn og tvangsinnlagt på psykriatrisk noen dager eller en uke på basis av falske og anonyme anklager. Det kan jo ramme helt tilfeldig og villkårlig.
   Det er fullstendig uverdig.

   7
   5
  • Men ærlig talt, snakk om hybris.

   Du har ikke sett sakspapirene. Du har ikke snakket med vedkomne. Du kjenner ikke vedkomne. Du satt ikke i møtet i kontrollkommisjonen og har heller ikke lest referatet fra møtet eller noen av vedtakene.

   Allikevel er du skråsikker på å vite bedre enn fagutdanna profesjonelle som faktisk har snakket med og observert mannen.

   Din påstand er også helt meningsløs.

   Han er IKKE tvangsinnlagt basert på anonyme anklager. En bekymringsmelding kan utløse et vedtak om psykiatrisk vurdering. Men denne vurderingen gjøres helt uavhengig av bekymringsmeldingen.

   Du blir innlagt basert på samtalen du har med helsepersonell som står på egne bein, ikke innholdet av en bekymringsmelding.

   De har altså gjort en helt selvstendig vurdering.

   Når det er sagt kan feil helt sikkert gjøres og alle innleggelser kan også diskuteres. Det er derfor vi har kontrollkommisjonen og de fleste som møter for kontrollkommisjonen (som de fleste gjør etter et par dager) får medhold i å skrives ut.

   Sannheten er jo at hverken du eller jeg har nok innsikt i denne saken til å uttale seg og heller ikke den faglige kunnskapen.

   Og du legger jo etterhvert frem en helt annen sak enn konspirasjonen om å kneble en person som må ha involvert psykiater, legevakt, en hel psykiatrisk avdeling og de politiske myndighetene.

   Og hvis dette skulle være en slags politisk forfølgelse fra norske myndigheter, hvorfor ble han da sluppet ut av kontrollkommisjonen. Som er nøyaktig hva jeg sa kom til å skje og det som pleier å skje?

   Nå tråkker du det mer tilbake til en feilvurdering. Som jo også er langt mer mulig,

   Altså at han genuint ble oppfattet som syk, men ikke var det. Som vi ikke har noen innsikt i.

   Det er også verdt å merke seg på generelt grunnlag at om en person virkelig er manisk, og skrives ut for tidlig er den personen VELDIG utsatt for selvmord.

   Og da vil jo folk spørre seg hvorfor ikke psykiatrien gjorde mer.

   8
   2
 2. Roperid har som vanlig kloke betraktninger.

  Han viser sunn skepsis til populistisk føleri og presenterer modige motforestillinger. Konspirasjonsalarmistene begår ofte grunnleggende tankefeil. De tenker for kort, for lettvint og konkluderer for fort. Roperid tenker istedendypere, bredere og lengre. Og han tar , tar forbehold om manglende detaljkunnskap.

  Mens mange kristenkonservative hatere sprer ideologisk skrekkpropaganda, dogmatisk skråsikkerhet, begrensende ønsketenkning, virkelighetsfjerne faktafornektelser og naiv overtro i kommentarfeltene, prøver Roperid på en mer åpen tilnærming, en våken og vid analyse og mer fordomsfri kritikk.

  Roperids ærlige etterrettelighet, intelligente vidsyn og hensynsfulle nyansering bør være en ledestjerne og rettesnor for andre meningsytrere her.

  Meg inkludert.

Det er stengt for kommentarer.