Trengselstiden: Jihadister drepte minst 57 kristne i en landsby i Kongo -kristne i Norge virker uinteressert

Den islamsk motiverte drapsbølgen som rammer kristne i stadig større deler av Afrika ser ikke ut til å få noen slutt. I de siste dagene har Søkelys rapport om massedrap av kristne i Nigeria og Burkina Faso og fra Pakistan har vi rapportert om en kristen familie ble skutt av muslimske naboer. Fra India kunne vi nylig rapportere at den 16 år gamle Samaru Madkami ble bortført, drept, fikk nakken skåret over og at hans hode ble knust mot noen steiner. I tillegg ble den kristne tenåringen kuttet opp i biter og kastet i et hull. I dag kan Søkelys igjen rapportere om drap på svarte kristne, denne gang fra Kongo hvor minst 57 ble drept da medlemmer av Allied Democratic Forces (ADF), som er en muslimsk millits gikk til angrep.

Her hjemme har verken sekulær-media eller den kristne presse vært villig til å ofre trykksverte eller spalteplass på tragedien som utspiller seg mot kristne under fjerne himmelstrøk. Selv kirken virker like glad for det som skjer og ønsker helst å snakke om dialog med våre lokale representanter for islam. Norske kristne ser ut til å bli mer og mer selvopptatte og likegyldige for hver eneste dag som går. I Skrifen heter det : “Og om ett lem lider, da lider alle lemmene med, og om ett lem hedres, da gleder alle lemmene sig med.” (. 1 Kor 12,26) Det faktum at kristenfolket i Norge er fullstendig tause og ser ut til å vandre i total likegyldighet overfor grusomhetene våre brødre må gjennomleve, gjør at det er grunn til å stille spørsmålet om hvorvidt vår hjemlige kristenhet, med kirker og bedehus, egentlig er en del av lemmene på samme kropp, eller om vi selv har valgt å amutere bort ansvaret og omsorgen for Guds menighet som nå gjennomlever de kraftigste trengselstider på mange tiår. Mens kommunisisk ateisme var kristenfolkets hovedmotstander frem til Sovjetunionen kollapset.

Krigen mot kristne brer seg i Afrika

Det islamske korstoget for å bringe Jesu Kristi kirke til taushet og død i Afrika blir stadig mer effektivt. Søkelys har som et av få medier rapportert hyppig om slaktet av kristne som fortsetter. I følge Barnabas Fund ble Samboka landsbyen den 26 mai utsatt for et islamistangrep hvor mer enn 40 landsbybeboere ble drept med macheter og landsbyen ble plydret for mat og verdisaker. Dagen før, den 25 mai gikk ekstremistene til angrep på den nærliggende landsbyen Makutano og drepte minst 17 mennesker. Mer enn 700, de fleste kristne har blitt drept i  Ituri provinsen, hvor de to kristne landsbyene er lokalisert siden 2017 i følge FN. De nordøstlige regioner har sett en markant økning i volden siden oktober 2019, da Kongos hær satte i gang en omfattende militær operasjon mot den muslimske ADF millitsen. I januar myrdet ADF terrorister pastor Ngulongo Year Batsemire på 60 etter at han nekter å etterkomme deres krav om å konvertere til islam. Den 60 år gamle pastoren hadde Jesus mer kjært enn sitt eget liv, og hvor mange kristne i dette landet kan med hånden på hjertet, si og mene at de holder Jesus mer kjært enn sitt liv? Selvfølgelig er det lett å si “Jesus jeg elsker deg over alle ting” i et samfunn hvor troen på Guds sønn ikke får konsekvenser, -men vil du være like kjepphøy dersom du stod der holdt fast av en gruppe svartkledde islamister med macheter som truer med å skjære av deg hodet dersom du ikke er dem lydig? Også i januar myrdet militante muslimer minst 30 mennesker i noen raid mot fire landsbyer i Beni regionen. I følge BarnabasFund skal et større antall kristne ha flyktet fra området som er preget av massiv muslimsk vold. Til Norges kristne aviser og til kirke og kristenfolk spesielt våger jeg nå å stille spørsmålet: Hvorfor er dere så tause om dette? Er det bare “Black Lives Matter” for svarte i USA og Europa dere er opptatt av?

Takk til BarnabasFund for rettighet til denne artikkelen..

 

9 tanker om “Trengselstiden: Jihadister drepte minst 57 kristne i en landsby i Kongo -kristne i Norge virker uinteressert

 1. Når det gjelder “endetiden” så har jeg store problemer med å se sammenhengen mellom alt som sies og alt det som står i Bibelen. Noen sier faktisk at tusenårsriket kun skal vare en dag! Og det ser ut som om nesten alle blander sammen den siste tiden før tusenårsriket og den siste tiden før jorden går under. Hvis jeg spør noen så blir spørsmålet aldri besvart ut fra Bibelen. Bare vage teorier om “at slik må det være”.

  Enda større problemer har jeg med alt som sies om “Jesu komme”. Jeg får det aldri til å stemme med det som står i Bibelen.

  Jeg så en video av en som heter Tobiasen hvor det ble vist en lang rekke bibelsteder som skulle underbygge teorien om tidspunktet for opprykkelsen. Jeg gikk gjennom absolutt alle men ingen av dem bekreftet det som Tobiasen sa. Og alle de bibelstedene som ganske klart gikk i mot Tobiasens teori var utelatt.

  Jeg kan ikke annet enn å tro at det var dette Jesus advarte mot. Faktum er vel at fenomener som f.eks “left behind” rett og slett er en forettningside. Utrolig mye vranglære har vært utgangspunkt for boksalg, filmer og forskjellige former for underholdning. Spektakulære påstander markedsføres som oppsiktsvekkende “åpenbaringer” og tusenvis biter på. De fleste av dem bare følger den religiøse strømmen og tenker ikke selv.

 2. I natt drømte jeg at jeg klatret opp på taket til en høy pickup i bryllupskjole og brudebukett, jeg visste jeg måtte opp i luften med hendene mot Jesus 🙂 men på vei opp ble det VEL høyt og jeg valgte panseret -det hadde ikke så stor betydning. Drømmen sluttet.

  Da jeg vaknet hørte jeg Den Hellige Ånd stille si; Hold fast på det du har.
  Det er IKKE et vers jeg ville komt på.

 3. 16/06/2020, kl. 17:10 sa Hannah:

  I natt drømte jeg at jeg klatret opp på taket til en høy pickup i bryllupskjole og brudebukett, jeg visste jeg måtte opp i luften med hendene mot Jesus ? men på vei opp ble det VEL høyt og jeg valgte panseret -det hadde ikke så stor betydning. Drømmen sluttet.

  Da jeg vaknet hørte jeg Den Hellige Ånd stille si; Hold fast på det du har.
  Det er IKKE et vers jeg ville komt på.

  Et interessant innspill.
  Drømmen var vel et utrykk for et ønske om å bli hentet av Jesus så fort som mulig. Verset du nevner står i Joh åp. 3, 11. Og i verset foran står det:

  “Fordi du har tatt vare på mitt ord om å holde ut, vil jeg bevare deg gjennom den tid av prløvelser som skal komme over hele verden for å prøve dem som bor på jorden.”

  Det er vel dette som bør være hovedfokus i en tid hvor svært mange kristne skal falle fra den sunne troen. De vil ha det som klør i øret.

  Det sies at det finnes to hovedkategorier av prøvelser. Ren forfølgelse og/eller vanskelige livsvilkår. Og motsatt, velstand og frihet til å gjøre og tro hva man vil. Erfaringsvis vet man at det siste har mest negativ effekt på menigheten og individuelle troende. Det som står i Bibelen blir sakte og sikkert byttet ut med ønsketenkning ikledd menneskelig religiøsitet.

  • Du kan og vet mye du visst. Drømmen trenger du ikke prøve tyde for meg 🙂 Alle kan vel anta det du gjorde, ikke så vanskelig.

   Jeg vet hvor det står og vet hva som står foran.

   Bibelverset er oversatt feil mener jeg. Men du trenger ikke ta en lang tale om det her, jeg har lest nok om for eller imot, og jeg vet hva du kommer til å skrive. Jeg bare tipser om å sjekke.

   Du trenger ikke bekymre deg for Hanna om dette “klør i øret”, “falle fra den sunne troen”, “frihet og velstand” “vanskelige livsvilkår” “ønsketenkning” osv. Har lært det i Bibelen og er advart og skal selvfølgelig hjem til Jesus om jeg skal under giljotinen el. ei. Tror det er viktig at du prater til deg selv.

 4. Jorunn, ser du har skrevet noe her ovenfor, at:

  “Jeg forstår ikke at kristne kan tro på denne læren om den skjulte opprykkelsen for å unngå trengsler. Jeg må bare spørre om de tror at vi her i rike Vesten har en særrettighet for ikke å lide for Kristus.”

  Vi vil antagelig alltid ha ulikt syn. Men når vi blir rykket opp har vi samme syn 🙂

  Ja Jorunn, jeg har en særrettighet når det gjelder å unngå vreden. Som også Noah og familien, Lot -og som Guds barn. Jeg er ikke kalt til vrede. Lever man for Jesus så kan man regne med alt fra hån til tortur. Noen har opplevd tortur -jeg heldigvis ikke. Hva jeg har opplevd, deler jeg ikke her. Jeg går heller ikke å venter på at noen skal steine meg i hel, selv om du sier “innbiller dere at dere skal slippe unna?” Den “skulte” opprykkelsen som du ikke kan fatte at vi tror på (skjønner ikke begrepet “skult”, det står jo tydelig om det i Bibelen) anbefaler jeg deg å sjekke opp grundigere. Mener du at vi plutselig skal bli rykket opp i skyen opp på Oljeberget etter 7 år, eller noe annet? Jeg bare lurer.

  Tidligere foreslo jeg å sjekke opp sammenligningen bortrykkelse med jødisk bryllup. Hørte intet. Helt greit for meg det, men du har altså ikke gjort det da? (Tror jeg kan linke noe -hvis jeg finner det igjen da. Om du er interessert da.)

 5. Hannah skrev:
  Tidligere foreslo jeg å sjekke opp sammenligningen bortrykkelse med jødisk bryllup.

  Spørsmål: Hvorfor kalte Jesus disipplene for bryluppsgjester og hvorfor skrev Johannes at byen Jerusalem var Bruden? Faktisk blir både ordene “bruden” og “Lammets hustru” brukt på slutten av åpenbaringen i forbindelse med etableringen av den nye himmel og den nye jord. Altså etter tusenårsriket. Grunnen er høyst sannsynlig fordi brylluppet skulle finne sted på dette tidspunktet. Men jeg tar gjerne i mot motargumenter.

  Hannah skrev:
  Tror det er viktig at du prater til deg selv.

  Det viktigste er å huske at dette er et diskusjonsforum som er ment å leses av ganske mange. Det er naturlig at innspill må “prøves” slik det står i Bibelen. Det er slik forståelsen av Bibelen blir bedre. Men betingelsen er at motargumenter også begrunnes ut fra det som står i Bibelen.

  Det står f. eks ikke så veldig mye i Bibelen om bryllup bortsett fra de lovmessige betingelsene i moseloven. Så jeg vet ikke hvorfor dette skal ha større betydning enn det som faktisk står i Bibelen. Og på en annen side står det flere steder i Bibelen at skikker og tradisjoner som jødene selv har skapt ikke betyr så mye i forhold til loven og profetene eller det nye testamentet. I noen tilfeller tvert i mot.

  I årevis har jeg lett etter bibelske argumenter for tidfestelse av den mye omtalte trengselen og opprykkelsen før denne. Og i årevis har jeg lett etter forklarninger som sier noe om at Bibelen skal bli ugyldig for de som lever i tusenårsriket. For ugylidg blir den viss mange av løftene alt har blitt innfridd.

 6. Gabriel skrev : “Det står f. eks ikke så veldig mye i Bibelen om bryllup bortsett fra de lovmessige betingelsene i moseloven. Så jeg vet ikke hvorfor dette skal ha større betydning enn det som faktisk står i Bibelen. Og på en annen side står det flere steder i Bibelen at skikker og tradisjoner som jødene selv har skapt ikke betyr så mye i forhold til loven og profetene eller det nye testamentet. I noen tilfeller tvert i mot.”

  Gabriel er en av mange her som er sikre på at det er ikke noe i dette. Helt ok for meg. Dere velger jo selv 🙂 Linken deler jeg i kjærlighet for dem som vil se den. Valgte bare en. Det finnes bedre enn denne, men husker ikke hvilken. Fin St.Hans-video. Tror nok helst dere lar være 😉 Joda, bryllup og slikt kan man alltids lære mer om i Guds Ord… Det er noen fantastiske sannheter.

  Start 1 time uti videoen.

  https://www.youtube.com/watch?v=044gR-823pg

Det er stengt for kommentarer.