Torp knallhardt ut mot Facebookgruppen Stans pengepredikantene: En reinspikka hatprat-hets og mobbegruppe

«STANS PENGEPREDIKANTENE!» ER EN REINSPIKKA HATPRAT-, HETS-, OG MOBBEGRUPPE – PER DEFINISJON! skriver Jan-Aage Torp

En av talspersonene for «Stans penge-predikantene!», Cecilie Erland, skriver i natt et glødende forsvar for gruppen, men selvforsvaret er basert på fantasifulle beskrivelser av hva gruppen daglig begår – og har begått i tre år,” skriver Torp på Facebook. -Jeg har arkivert, dokumentert, imøtegått og advart mot denne gruppen, og varslet politianmeldelse. Endog dette varsel hånes og spottes. At jeg har ventet en stund, skyldes kun at jeg håper at det finnes noen edruelige personer der.  Jeg fattet et visst håp da gruppens tidligere ledende talsperson prøvde å rydde opp, men han ble dessverre mobbet og truet til å trekke seg. At han fortsatt er imot oss, er legitimt, men han ville at gruppen skulle virke i samsvar med etikken og straffeloven,” skriver Torp

VÅRT LAND:
At avisen Vårt Land i dagens lederartikkel «Stans hetsen av Hanvold» advarer mot hetsen i «Stans pengepredikantene!», er betimelig.  Det er faktisk første gangen at et redaktørstyrt medie våger å rette en kraftig advarsel mot gruppen.  Den eneste feil de skriver er at gruppen har forbedret seg. Det er en betydelig overdrivelse. Men jeg velger å tro at Vårt Land på denne måten strekker ut en hånd….
VÆR VARSOM-PLAKATEN:
Jeg forventer at redaktørene av andre medier som vil opptre i samsvar med Vær Varsom-plakaten, tar et oppgjør med virksomheten til «Stans pengepredikantene!»
Blant premissleverandører til gruppen er bl.a. en rekke journalister som ukritisk får fremme de samme tanker i sine medier. Redaktøren i Dagen har betimelig fått sin journalist ut av gruppen. Men hva med redaktørene i Aftenposten, VG & øvrige riksmedier?  Det minste jeg forventer som intervjuobjekt og leser/seer, er at jeg blir opplyst om intervjuerens tilhørighet i en slik gruppe.  Selvsagt skal journalister være observatører i ulike grupper. Men premissleverandør? Aktiv deling av artikler? Da virker man ikke i samsvar med Vær Varsom-plakaten.
OFFENTLIGE ETATER:
Jeg forventer at offentlige etater som Barneombudet og Forbrukertilsynet, som har latt seg forlede av gruppen, vil tenke seg godt om neste gang gruppen øver påvirkning gjennom sine medlemmer.  Sammen med Politiet har de brukt altfor mange skattekroner på gruppens henvendelser.
STARTE TILSVARENDE GRUPPE?
Hva om vi hadde startet en tilsvarende FB-gruppe imot en gruppe mennesker der vi daglig i tre år fyller gruppenavnet med innhold ved å kalle tre-fire navngitte personer som vi retter skytset mot for «svindler», «bedrager», «kriminell», «barnemishandler», «overgriper», «narsissist», «psykiatrisk tilfelle», «menneskehandler», «sjarlatan», «løgner», «humbugmaker» med mye mer?!? Når daglig og svulmende hån, latterliggjøring og desinformasjon blir forsvart med at det er «satire» og «humor», da mangler gruppen selvinnsikt. Da er det ikke lenger en gruppe som advarer mot noe de mener er uetisk, men da er det en mobbegruppe!
HØYESTERETT:
Gruppen oppfyller en rekke kriterier som defineres i Høyesteretts dobbeltkjennelser av 29. januar 2020 om «Hatefulle ytringer på Facebook».

“Jeg er ingen pengepredikant”
Jeg er ingen «pengepredikant».
I så måte er jeg vel nærmest som en katolsk munk å regne hehe ?  Aina & jeg lever lykkelig med vårt daglige brød, trygge omgivelser, gode familie- og venne-relasjoner, og meningsfylte oppdrag. Vi hadde trengt mer økonomisk støtte til daglig liv, men hittil er det begrenset. Vi oppmuntrer våre mange støttespillere til å gi penger til vårt arbeid i 40 europeiske nasjoner, samt til menigheten i Oslo. Jeg tjener ikke fem øre på programmer jeg lager for TV Visjon Norge, og jeg lever glad med at jeg betaler endog egen bensin til hvert oppdrag. Jeg gjør oppgavene mine av ren begeistring og for å støtte kanalen som daglig har store kostnader for nasjoner som Albania, Kosova og Georgia. Derimot dekker kanalen alle kostnader ved produksjonene, som garantert koster mer enn 30.000 kroner i uken.  Likevel hetses jeg på denne gruppen pga fenomenet «guilt by association». Her fyrer gruppen løs med de villeste og mest spekulative personkarakteristikker – kun fordi jeg heier på Jan Hanvold og TV Visjon Norge. Det er reinspikka mobbing!
TAKK TIL VÅRT LAND FOR EN BETIMELIG ADVARSEL MOT HETSINGEN AV MIN VENN JAN HANVOLD!, avslutter pastor Jan-Aage Torp

Levi Fragell: Ble sjokkert over hvordan kristne kunne skjelle ham ut

“Jeg ble selv sjokkert over hvordan kristne kunne skjelle meg ut da jeg etter invitasjon fra Vårt Land var kommentator i nettutgaven i Verdidebatt. Jeg hadde faktisk ventet en annen type respekt og toleranse fra mitt ungdoms- og oppvekstmiljø. Vårt Land tok tak i problemet, blokkerte flere – og la etterhvert ned kommentarspalten. Nå opplever jeg det samme fra støttespillerne rundt Visjon Norge, med en «hetsing» jeg ikke har opplevd maken til gjennom et aktivt debattliv. Jeg innser at det i åpne spalter i våre nettmedier kan flyte både edder og galle, og jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke den frivillige gruppen som leder nettstedet Stans pengepredikantene for en fantastisk daglig og nattlig rydding i hundrevis av reaksjonspregede kommentarer. Helt stuerent kan det nok aldri bli – hverken her eller der, men skulle politiet bli trukket inn, ville det nok fått mest å bla i «der»,” mener Levi Fragell som har fått kritikk og trusler om anmeldelse fordi Fragell skal ha latt hetsende og hatefulle ytringer ble stående for lenge på sin Facebookside.

Facebook Comments

1 tanke om “Torp knallhardt ut mot Facebookgruppen Stans pengepredikantene: En reinspikka hatprat-hets og mobbegruppe

  1. Jeg synes Torp kan roe seg med å bry seg med “Stans pengepredikantene”.
    Jeg rakk å lese at han skryter av gode familierelasjoner… da måtte jeg selv roe meg og heller lese om noe annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *