Tok Markus 16, 18 bokstavelig og lot seg bite av slange og døde i løpet av fire timer

Den amerikanske pinse-retningen “Holiness faith” som praktiserer blant annet Markus slange-bitt16,18 på en bokstavelig måte har opplevd nok et dødsfall i forbindelse med praksisen og tilbe Gud med å ta slanger i hendene. John David Brock, en kullgruvearbeider fra  Kentucky nektet å ta i mot medisinsk behandling etter at han søndag ble bitt av en  klapperslange under søndagens gudstjeneste. Den 60 år gamle mannen var en del av en omstridt bevegelse som tar ordet om “at dere skal ta slanger i hendene” bokstavelig. (Foto You Tube) Hendelsen skjedde i Mossy Simpson pinse kirke i Jenson og etter at han ble bitt nektet han å ta i mot medisinsk behandling. Etter endt gudstjeneste dro han til sin brors hjem hvor han døde fire timer senere. 

Dødsfallet er nå under etterforskning melder WKYT. Medlemmene av den omstridte kirken sier fint lite om saken overfor media og familien besvarte ikke henvendelser fra media. Å anvende slanger i gudstjenester har vært forbudt i Kentucky siden 1942, men man antar at mer enn 300 kirker i USA ennå praktiserer denne form for gudsdyrkelse man mener å finne belegg for i Markus 16,18 hvor det står. “de skal ta slanger i hendene, og om de drikker noe giftig, skal det ikke skade dem.”  De siste kjente dødsfallet i USA som en følge av slik religiøs slangehåndtering skjedde i 2014 da den 42 år gamle pastor Jamie Coots døde etter å blitt bitt mens han prekte troens ord til forsamlingen. I følge ideen til denne retningen er det mangel eller sviktende tro som gjør at dem som blir bitt dør, for dersom man har en stor nok tro, vil slangebitt og gift, selv inntatt med forsett, ikke skade enn. Mange anser praksisen med å ta slanger i hendene som en måte å sette Gud på prøve på.

 

5 tanker om “Tok Markus 16, 18 bokstavelig og lot seg bite av slange og døde i løpet av fire timer

  1. Det fantes faktisk noen her i Kristiansand som på 80 tallet prøvde å gå på vannet. Ideen var at evangeliseringen ville bli langt mer effektiv blant badegjestene hvis man spaserte oppå vannet som et vitnesbyrd om troens makt. Tanken var at disse skulle gå rundt på vannet blant badegjestene på Hamresanden og evangelisere ikledd vanlig bekledning. Før de utførte prosjektet samlet de seg i det ene hjørnet av stranden, ba og talte i tunger, tok sine modige skritt ut på sjøen, men fant ut at vannet ikke bar det. Ba litt til, prøvde denne gang og spurte ut. Men akk, like våte på beina denne gang. Etterhvert ga de opp, og i ettertid var de nok en smule flaue over den mislykkede tros seansen. Dette skjedde på slutten av 1980 tallet engang.

    • Bill Johnson sier jo at elevene på deres “bibelskole” både vekker opp døde ,går gjennom vegger, og går på vannet..Det de ikke gjør er å forkynne evangeliet .

    • Jeg har ingen tro på at Bill Johnsons folk går gjennom vegger, spaserer på vannet og vekker opp døde. Hadde det skjedd skal man være ganske sikker på at vi hadde blitt fortalt om dette på CNN.

Det er stengt for kommentarer.