To nye rakett-angrep fra Gaza mot Israel natt til onsdag, israelske jagerfly angrep mål i Gaza

To palestinske raketter ble sent tirsdag natt avfyrt fra Gaza mot den israelske byen Ashkelon, melder The Times Of Israel. Det israelske forsvaret har svart på rakett-angrepene med å angripe mål knyttet opp mot islamistisk terror på Gazastripen. Statsminster Benyamin Netanyahu sier i en uttalese at “palestinerne gjør en alvorlig feil dersom de iverksetter en ny runde med rakettangrep.

“Israelske jagerfly har som respons angrepet flere mål i Gaza, deriblant en bygning som ble brukt til å produsere våpen,” sier det israelske forsvaret i en pressemelding. “Angrepene ble gjennomført som en reaksjon på at det ble skutt raketter fra Gaza mot Israel og vi holder Hamas som kontrollere Gazastripen ansvarlig for ethvert angrep fra deres områder,” heter det videre fra IDF. Nattens rakett-angrep fra Gaza sendte tusener av beboere i Ashkelon i tilfluktsrom. Den ene palestinske raketten ble skutt ned av Iron Dome mens den andre raketten rammet ubebodd område i Sha’ar Hanegev.

Én tanke om “To nye rakett-angrep fra Gaza mot Israel natt til onsdag, israelske jagerfly angrep mål i Gaza

  1. Kanskje er disse rakettangrepene en del av en strategi. Dels ønsker de kanskje bare å holde konflikten “levende” og dels håper de kanskje på å skaffe seg enda mer sympati i vestlige medier pga “uproposjonal” gjenngjeldelse fra Israel. Og dels forbereder de kanskje en fremtidig eskalering av konflikten som skal gjøre Israel mest mulig “ansvarlig”. Det er ikke usannsynlig at en omfattende krig i midtøsten vil begynne slik og ende med at både gaza iran og libanon sender hele lagret av raketter mot Israel. Og det er ikke usannsynlig at andre arabiske land ønsker at Israel og disse landene skal utslette hverandre. I deres øyne vil kanskje dette bety at de islamske landområdene blir “renset” for uønskede elementer.

    En slik krig vil antagelig skape tidenes oljekrise og få katastrofale økonomiske konsekvenser for det gjeldstyngede Europa. Også for sverige som alt er på vei mot økonomisk sammenbrudd. Den irakiske forsvarministeren og millioner av andre vil antagelig miste de rause sosialutbetalingene fra den svenske staten og bli overlatt til seg selv. Resultatet kan bli omfattende plyndring. Først i svenske nærområder. Siden vil dette høyst sannsynlig kunne spre seg til Norge. Vi snakker om veldig mange mennesker. Ikke bare de som er direkte sosialstøttemottagere men også et veldig stort antall mennesker i jobber som automatisk forsvinner ved en økonomisk sammenbrudd. Dvs millioner av mennesker. Etter krakket i 29 ble arbeidsløsheten enorm. Men i dag vil den bli større. I tredveårene var en langt større del av arbeidsplassene knyttet til nødvendige funksjoner for å holde samfunnet i gang. I dag har vi en gigantisk offentlig sektor med høytlønte ansatte som bare flytter papir. I tillegg jobber størstedelen av folk med ting som man lett kan klare seg uten. Ting folk vil velge bort hvis økonomien blir dårlig. Og det ene kan dra det andre med seg.

    Og dagens selvgode og blinde politikere er ikke en gang i stand til å se at vi lever på kanten av en bunnløs avgrunn.

    Hvis dette skjer vil Europa kunne havne i samme situasjon som Deler av Romerriket på slutten av sin tid. Det var vannstyrt og helt forsvarsløst og de islamske hordene kunne bare ri inn og legge beslag på alt. De som ikke ville konvertere til islam hadde ingen fremtid og slik ble områdene islamisert. Men i dag vil kanskje russerne gjøre denne jobben. Mange i russland ønsker å gjennopprette det sovjetiske imperiet. Hvem vet. Kanskje ser de alt hva som vil skje og har planene klare?

    Verden i dag er som et korthus. Og ingen vet hva som kan skje hvis det faller sammen. Bare at det potensiellt kan skje svært dramatiske ting.

Det er stengt for kommentarer.