Thoralf Gilbrandt: Endetiden er over oss 1-16 oppdatert

Den velkjente pinsehøvdingen og forkynneren Thoralf Gilbrandt som var en av pinsebevegelsens store kapasiteter gav tidlig på 1990 tallet en grundig gjennomgang av det profetiske ord. Hans prekener ble filmet og foreligger nå på You Tube. Gilbrandt som har skrevet flere bøker og medvirket til studiebibelen og Norsk bibel 1988 fortjener å få sitt budskap hentet frem fra glemselen og fra Sverre Meyers You Tube kanal har vi funnet denne serien med taler som ble tatt opp i Evangeliesalen i Oslo. Vi vil løpende legge ut nye Gilbrandt videoer når de foreligger. Oppdatert 22/2 med del 8-9 og 10. Oppdatert 27/2 med del 11 og oppdatert 21/3 med del 12-14 samt oppdatert 4 april med del 15 og 16

Del 1 til 16 er publisert. Video nr 14 er nå korrekt lagt inn

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

 Del 8

Del 9

Del 10

Del 11

Del 12

Del 13

Del 14

 Del 15  Antikrist

Hva skjer nå?

En annen pinsehøvding som det er verd å lytte til er gamle Morgan Kornmo. Jeg deler under et klipp hvor den aktverdige pinsehøvdingen taler over temaet “Kommer Jesus igjen?”

Loading

7 tanker om “Thoralf Gilbrandt: Endetiden er over oss 1-16 oppdatert

  • Gilbrandt trodde og forkynte dette som også var den vanligste holdningen på 1970 og 1980 tallet, at dyret var EF/EU og at det gjenopprettede romerriket ville være 10 stats riket omtalt hos Daniel og i Åpenbaringen. Tolkningen er i og for seg “grei” i den grad at den kunne være aktuell ut fra datidens utgangspunkt og fortolknings-modell. Det var liksom fire store verdens-makter da. USA, Sovjet, EU og kommunist-Kina som representerte Østens konge. Jeg mente selv da at dette kunne være en grei forklaringsmodell for endetiden, men nå er mer enn 30 år gått siden denne modellen var relevant og jeg selv er blitt mer og mer klar over at begivenhetene som skjer i tiden kan gjøre at vi kanskje må riste av oss endel forestillinger som har eksistert i Guds menighet om det endetids-teologiske. Jeg syntes på mange måter at Islam seiler opp som en kandidat, og ting skjer nå i en rasende fart, men likevel mener jeg at Gilbrands forkynnelse også har relevans i dag, og det finnes mange elementer i det han forkynte som kan være lurt å ta med i betraktningene om endetiden.

   2
   3
 1. Gilbrants synspunkter er fremdeles interessante og helt i samsvar med det jeg selv en gang trodde. I dag er bildet litt mer komplisert og antikrist kan som du skriver være muslim. Dette tror Shobat.
  Ifølge Daniel 11, 37 bryr antikrist seg ikke om sine fedres guder, kvinnenes yndlingsgud eller noen annen gud. Det står at han ærer borgenes (festningenes) gud. Muligens en slags krigsgud eller sin egen militære kraft? Vi får bare følge med så vil vi sikkert forstå det etter hvert.

  2
  2
 2. Veldig flott og interessant serie! 🙂 Vil bare påpeke at dere har serie 13 og 14 like. 14 skal være Den gyldne tidsalder! 🙂

  • Jeg har helt rotet med videoene dette er ordnet nå, men jeg måtte få tips om det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *