Syriske regjeringsstyrker vil samarbeide med kurderne for å slå tilbake den tyrkiske invasjonen i nord-Syria

Den tyrkiske invasjonen i det nordlige Syria skal slås tilbake med alle midler. Recep Erdogan som enkelte profetigranskere mener kan være Antikrist fikk tidligere i denne uken klarsignal fra Donald Trump til å starte en militæroperasjon for å knuse USAs tidligere allierte i krigen mot IS. Donald Trump har i etterkant av sin telefonsamtale med Recep Erdogan, møtt massiv kritikk både fra demokratene og republikanerne i kongressen, og mye kan tyde på at disse vil vedta å innføre tøffe sanksjoner mot det tyrkiske regimet. Etter flere dager med harde kamper har den kurdiske militsen inngått en avtale med president Assad og syriske regjeringsstyrker er nå sendt nordover for å slå tilbake den tyrkiske aggresjonen mot landet. I følge flere nyhetsbyrå skal avtalen mellom kurderne og den syriske regjeringen være fremforhandlet av Russland

Den tyrkiske invasjonen av den nordlige del av Syria som ble innledet etter en telefonsamtale mellom Donald Trump og president Recep Erdogan, skal nå slås tilbake melder det syriske nyhetsbyrået SANA. I følge flere kilder skal de forrådte kurdiske styrkene ha inngått en samarbeidsavtale med den syriske regjeringen, som nå vil sende styrker nordover for å slå tilbake den tyrkiske aggresjonen mot landet. I følge en rekke kilder skal flere sivile ha blitt henrettet av styrker assosiert med Recep Erdogan og Tyrkia.

Samtidig som den syriske regjeringshæren og kurderne skal samarbeide om å slå Tyrkia tilbake. Avtalen som er fremforhandlet av Russland innebærer at syriske regjeringsstyrker og kurdisk milits sammen skal kjempe mot Recep Erdogans styrker. For kurderne som føler seg dolket i ryggen av den amerikanske administrasjonen er dette en bedre løsning enn å bli slaktet av de tyrkiske styrkene.  For den islamistiske terrorgruppen IS er dette godt nytt og kan bety en sjanse til å gjenoppstå

 

 

6 tanker om “Syriske regjeringsstyrker vil samarbeide med kurderne for å slå tilbake den tyrkiske invasjonen i nord-Syria

 1. ” fikk tidligere i denne uken klarsignal fra Donald Trump til å starte en militæroperasjon for å knuse USAs tidligere allierte i krigen mot IS.” Sitat slutt

  Dette er løgn. Donald Trump gjorde det klart for Erdogan at USA trekker seg ut av Syria. At Erdogan velger å bruke muligheten til å gå inn i Syria for å knuse Kurderne er 100% Erdogans skyld. Mannen er ond og må stå for sine egne handlinger. Trump er endelig en president som har guts til å trekke USA ut av meningsløse og “evige” kriger.

  • Alle medier har omtalt Trumps samtale med Erdogan som “klarsignal” eller “grønt lys” for det som skjer.
   Jeg deler Linsey Grahams kritikk av Donald Trumps fatale feil. En feil som vil svekke USAs troverdighet som alliert i mange mange år.
   Jeg vil tippe at den mistilliten vil vedvare også i perioden 2020-2024, før landet får en president fra det demokratiske partiet.
   Jeg tror og håper ennå at Trump får en periode til, men han har mindre å gå på etter dette, og bør ikke gjenta et slikt forræderi mot andre allierte. Det er ikke mange i MidtØsten som tar Trumps løfer så veldig høytidlig.

 2. Om ovenstående er riktig ; så har Russland tatt parti med Syria – ikke Tyrkia. Om jeg husker rett , så skjøt tyrkerne ned russiske jagerfly over Syria for noen år siden. Dette har Putin ikke glemt.
  Erdogan gjennomfører nå en direkte invasjon av et naboland. Slikt bør han ikke få lov til av det internasjonale samfunn – han bør stoppes. I verste fall kan IS-krigere bli satt fri og starter igjen sine grufulle handlinger. Videre kan Erdogan sende 3,6 millioner flyktninger , plassert i Tyrkia , nordover mot Europa. Da har man en skikkelig ” huskestue ” – men jeg tror ikke at dette vil utløse en krig mellom stormaktene.

  1
  2
  • Jeg liker ikke det jeg ser. Syntes nok at tingene i Syria virket lang mer stabil enn den er nå. Min største frykt er dersom Tyrkia forlanger at NATO skal komme å hjelpe dem. Recep Erdogan må i såfall løse ut paragraf fem i Natopakten. Dersom det skjer kan det bli ille.
   Det er en absurd situasjon Donald Trump har fått Amerika opp i. Først trekker han tilbake sine soldater og gir Erdogan grønt lys til å angripe. Noen dager senere vil han nå innføre sanksjoner mot Tyrkia. Det vi ser er et elendig politisk håndverk, og den eneste som tjener på dette vil bli de land som skal angripe Israel under Gog krigen.

  • Artikkel fem i NATO-pakten sier at et angrep på ett NATO-land er å anse som et angrep på dem alle. Men nå er det et NATO-land ( Tyrkia ) som angriper et naboland. Jeg hører at Erdogan sier at denne krigen bør utløse artikkel fem – men dette rimer slett ikke med intensjonene i denne pakten.
   Enkelte påstår at islam er fredens religion. I denne krigen er det stort sett muslim mot muslim – når man ser bort fra USA og Russland. Om man ser på alle kriger og konflikter som i nuet utspiller seg kringom i verden ; så det det som oftest muslimer involvert – enten på den ene eller begge sider.

 3. 50 amerikanske atombomber plassert i Tyrkia

  De siste dagene har det lekket ut opplysninger om at USA har plassert ut kring 50 atombomber i Tyrkia. Trolig har disse A-bombene en mindre ladning , såkalte taktiske atombomber , men er selvsagt meget farlige likevel – med et så stort antall på plass der. Videre hevdes det at disse bombene er konstruert slik at de bare kan slippes fra bombefly og at tyrkerne ikke har nok kunnskap til å kunne bruke disse våpnene. Kjenner jeg amerikanerne rett ; så har de lagt ved en detaljert beskrivelse hvordan man armerer disse A-bombene. Nylig har det vært møte i FN der Erdogan påny gikk til verbalt angrep på Israel. Netanjahu møtte ikke grunnet valget i Israel – men sendte en stedfortreder. Videre har det kommet frem at Erdogan støtter Hamas på Gazastripen.
  Ja , israelsk etterretning følger nok godt med på hva som skjer med de 50 amerikanske A-bombene som befinner seg i Tyrkia.

Det er stengt for kommentarer.