Syria – konflikten med 170 000 døde er glemt av vestlige medier og ledere mens man fordømmer Israel over Gaza

Groteske massedrap og massakrer av barn i den syriske borgerkrigen får fortsette uten hverken NRK, TV2  eller Mads Gilbert oppmerksomhet

Den blodige og glemte konflikten som ennå raser i Syria engasjerer ikke lenger noen. massakre-syriaIngen nordmenn går i tog for å demonstrere mot brutaliteten som utspiller seg i syriske byer og få om i det hele tatt noen lar seg engasjere av den død og fordervelse som nå har pågått i mer enn tre år. I følge de siste anslag er et sted mellom 160 000 og 170 000 mennesker døde i den pågående borgerkrigen og nyheter fra den syriske borgerkrigen nevnes ikke lenger i vestlige medier. Mens media og det internasjonale samfunnet nå utelukkende er opptatt av å tegne et mest mulig blodig bilde av israelske angrep på Gaza har verden (Norge inkludert) valgt å vende ryggen til de tusener på tusener som drepes hver eneste måned i Syria. Nylig kunne opprørskilder publisere bilder av en stor gruppe barn som skal ha blitt massakrert av syriske regjeringsstyrker og Hizbollah i byen Hamah.

killing-in-syriaDen syriske borgerkrigen raser videre uten at den lenger skaper overskrifter eller får oppslag på vestlige nyhetskanaler. Mens Assads regime gått hjulpet av stryker fra Hizbollah fritt og uhemmet med finansiell bistand og støtte fra Kina, Russland og Iran fritt kan drepe tusener av sivile, kvinner og barn uten at verdenssamfunnet gjør noe annet enn å lukke øynene er nå Israels bombing av terrormål på Gazastripen den store forferdelighet. Etter massiv propaganda fra NRKs Sidsel Wold og Odd Karsten Tveit har folk i Norge, selv blant “Israels venner” på stortinget latt seg hjernevaske og uttrykker nå kritikk av den israelske militæraksjonen. Det ingen media tar seg bryet med å nevne er at Hamas bruker kvinner og barn som menneskelige skjold for å beskytte sine våpenlagre og rakettutskytningsramper. Hittil har ca 100 mennesker blitt drept som en følge av de gaza-terrorisraelske angrepene og i motsetning til palestinske kilder sier ikkepalestinske kilder at flertallet av de drepte skal være jihadister tilknyttet islamsk hellig krig eller Hamas. Også noen sivile, barn inkludert skal være drept eller skadd som en følge av de israelske angrepene og tidligere i dag falt en palestinsk rakett ned på et UNRWA varehus i Gaza som ble satt i brann. Dersom vi måler de palestinske dødstallene opp mot glemte tragedie i Syria er det som å sammenligne en fyrstikk med en vulkan. Det syriske regimet som gjentatte ganger har brukt kjemiske våpen mot barn og sivile i den evigvarende konflikten ser tilsynelatende ut til å slippe unna med nærmest hva som helst. Ingen bryr seg lenger, Obama er taus, David Cameron likeså, Børge Brende holder kjeft og her hjemme er det ingen som demonstrerer utenfor stortinget for å vekke opp opinionen. Mads Gilbert dukket aldri opp og i avisspaltene ser vi ingen flammende appeller er krasse ledere som fordømmer det som skjer. Alt vi ser er pressefolk, politikere og en opinion som snur ryggen til det hele, selv om det var vi, -som oppildnet til at folkemassene i de ulike arabiske land skulle reise seg til opprør og arabisk vår. Skammelig!

https://www.youtube.com/watch?v=hGWQHGw6D3w